Jump to content
Sign in to follow this  
muscarul

Cielo Sh... Sau Matiz?

Recommended Posts

salut

sunt fericitul posesor a 4000 de euroi pe care vreau sa ii bag intr-o masina. Dupa ce am batut forumurile pe tot netul, am ajuns la comcluzia ca vreau daewoo, pentru ca sint fiabile si intretinerea nu e chiar asa costisitoare. Cealalta optiune era ceva SH nemtzesc, sau supernova.

 

Asadar, am ajuns la concluzia ca o sa fie cielo sau... matiz. Cielo SH, ce pot gasi in banii astia? La ce cheltuieli ma pot astepta in primul an sa zicem?

Daca mai strang un pic mai mult cureaua, pot sa mai pun 1000 si sa iau un matiz chel nou.

 

Acuma... eu stau in cluj, care e destul de aglomerat. Nu cred ca o sa folosesc masina zilnic, dar e bine sa stiu ca nu ma usuca la consum (minus pt cielo). Matizu ar fi ok...

 

DAR, am o patima grea, care se cheama pescuit. SI m-a pus dracu sa ma indragostesc de pescuitul la musca artificiala, care ma poarta pe drumuri de munte cca 3 weekenduri pe luna. Hai 2 :D . Aici, matizoiul ar fi cam solicitat zic eu. DIstantele nu sint asa de mari, cca 100-120 de km dus intors. Ar mai fi drumuri pe la tzara si alte alea, nu mai lungi de 300 de km dus intors.

 

Masina pe care o sa o iau trebuie sa ma tina cca 3-4 ani minim (cielo ... merge oare?). Estimez ca as face anual cca 10.000 de km pe an, poate mai putin.

 

Mam gandit asa: daca iau cielo, papa mai multa benzina, da e mai mare, mai spatios, e ok pt sosele in afara orasului. Matizul ar fi nou, papa mai putin, dar la extern si mai ales la munte, e cam slabutz.

 

In ce conditie as putea gasi un cielo in banii astia?

Ce ar fi mai bine sa aleg?

 

 

A, am uitat. Am 1.86 m si 100 de kg(nu-s grasan, is doar solid :D ), incap oare in matiz?

Share this post


Link to post

incapi sigur in matiz... daca ai bagaje multe cu "famelion" si drumuri multe afara mergi pe cielo (poate-i pui gaz). La 4000 euroi masina (cielo) e cam alergata de obicei...poate prinzi o ocazie totusi.

Matizelul la 4000 euroi gasesti si in garantie (euro2). Tu stii cel mai bine ce-ti trebuie.

Inca ceva: la offroad Matizul face fata f. bine (cauta pe forum- da un search)

Share this post


Link to post

Matizul nu e o masina de teren, dar se descurca onorabil si in conditiile expuse de tine. Cand merg la ai mei parinti, am de parcurs 40 de km de serpentine si curbe stranse, iar pe acest sector, Maty se descurca mai bine decat fosta berlina, mai ales pe zapada . Trenul de rulare , este unul foarte rezistent, cu exceptia unei bucsi din caseta de directie, care la un moment dat va troncani, dar caseta se scimba foarte usor si foarte rapid, in garantie. Un minus fata de Cielo, pe drumuri neamenajate, ar fi confortul mai redus - din cauza rotilor mai mici se simte mai tare fiecare denivelare. In afara de asta , Maty nu protesteaza pe drumuri de tara, daca-l conduci conform conditiilor de drum. Eu votez pentru Matiz.

Share this post


Link to post

Despre Cielo... daca vrei sa mergi pe un Sh cauta un model GLE. Motoarele montate pe GLE-uri sunt SOHC-urile de 75 Cp, dar sunt mai economice atat in mediul urban (maxim 10%; daca sunt conduse economic pot ajunge si la 8,5%) cat si extraurban (in jur de 6-6,5%). Cu toate ca au ceva ani, au fost mai bine facute decat Executivele, piesele/materialele componente fiind mai bune calitativ si daca ai noroc sa gasesti o masina intretinuta ca la carte nu o sa te coste mai mult de 5-6 milioane/10 000 km (o valoare medie). Cel mai bine ar fi sa gasesti o masina de vanzare pe la prieteni/cunostinte... sa poti sa afli trecutul masinii. Nu te uita in cazul acesta la nr. de km... poti sa gasesti un Cielo cu 120k km care sa merite mai multi bani decat unul cu 60 - 70 k km... (iti spun asta din experienta mea... al meu avand in jur de 135k km si o revizie ma costa in medie 600 Ron). Despre rezistenta masinii? Eu iti spun ca am urcat de 2 ori cu maisna mea la Ghetarul de la Scarisoara... foct cu ea la Cheile Turzei...am trecut cu ea prin "balti/lacuri" cu adancimea mai mare de 40 cm...un Jeep Charokee oprindu-se in fata mea... (de, inundatii in Constanta) si no problem.

 

Cat despre Matiz... este o masina mult mai incapatoare decat pare... si trebuie sa spun ca este un mic offroader :redface: o avantajaza consolele scurte si daca imi aduc eu bine aminte am citit pe un alt forum ca s-a traversat Transalpina...( cel mai "inalt" drum din tara) atat cu matiz cat si cu Tico...

Dezavanaj la Matiz ar fi tinuta de drum pentru distante mari... si faptul ca portbagajul este ... in locul pasagerilor.

Ca o concluzie... daca mergi mai mult extraurban cauto un Cielo.. daca vrei masina mai mult pentru orasi...Matiz.

 

P.S. As propune mutarea topicului la sectiunea "Diverse"

Share this post


Link to post
Dezavanaj la Matiz ar fi tinuta de drum pentru distante mari...

Adica cum? :shock:

 

Cred ca ai sarit peste povestirile mele din Kosovo. Drumuri de 12 ore cu oprire doar la granite si la un pipi in boschet. Trecut prin munti si vai. Drumuri mai bune si mai proaste. Mers uneori "in forta", alteori "la consum". Vis-a-vis de confort, simteam amorteala in popou abia dupa 7-8 ore de condus!!! (chestie care la SantaFe mi se intampla dupa 2-3 ore, asa... pt comparatie).

In rest n-am avut absolut nici o problema cu el... ca Matiz! Se simte si se comporta excelent la viteza de croaziera de 110-120, iar cind vine vreo curba, chiar nu poti sa iei nitel piciorul de pe acceleratie? Doar stii ca n-ai Ferrari. Daca nu-i ceri mai mult decat poa' sa dea... te serveste fara repros!

 

@muscarul: Go for Matiz, parerea mea. La 4000 gasesti unul bun. Ceea ce nu cred ca e cazul la Cielo.

Share this post


Link to post

Parerea mea, care este, mai pune 1000 E si ia-ti un matiz nou. Nu e nevoie sa cunosti vechii proprietari, masina se va adapta pe stilul tau de condus, in oras gasesti loc de parcare mai usor iar la drum intins subscriu si eu pentru ergonomia foarte buna a scaunelor si a locului pentru pasagerii din fata mai mare decat la cielo. Desigur un dezavantaj e portbagajul.

Pentru amanunte foloseste "search", dar ai grija ca dupa aia o sa vrei logan :D .

Inca un minus pentru masina sh - pentru a fi sigur ca nu trebuie sa vii cu "ia-ma nene" de la pescuit, obligatoriu primul drum il faci la service unde: schimbi uleiul, curelele si furtunasele cu probleme si alte consumabile care te vor mai usura de ceva banuti. Eu nu pun niciodata pret pe faptul ca un proprietar imi zice - am masina de 5 ani si nu am avut nici o problema - e normal, omul nu a bagat un leu in masina pe motiv ca e noua si pentru ca problemele o sa apara de aici mai departe si va trebui sa le rezolvi tu.

 

P.S. Pentru un matiz nou singurul lucru pentru care merita sa dai banii in plus fata de varianta "cheala" este AC, celelalte gadgeturi (sper ca am scris bine) sunt mofturi, iar in timp poti sa le pui singur pe bani mai putini.

Share this post


Link to post
@muscarul: Go for Matiz, parerea mea. La 4000 gasesti unul bun. Ceea ce nu cred ca e cazul la Cielo.

DEPINDE! Eu am luat o bunicuta din Coreea f.buna la banii astia. :D Am trecut de pe Matiz pe Cielo si nu prea sufera comparatie, in afara de consum, bineinteles... fara cloncaneli, fara sa simt fiecare pietricica in rinichi, spatiu cat vrei :-> ...Am dat Matiz cu AC 2004 si am luat Cielo 1996 si nu-mi pare rau. De ce sa dai 5.ooo si ceva de EUR pe un Matiz chel, cand poti sa dai 3.5oo-4.ooo pe un Cielo mai batranel dar full, ca dotari?! :scarpin:

 

 <img src= ">

Edited by ronin

Share this post


Link to post
Adica cum? :shock:

 

Cred ca ai sarit peste povestirile mele din Kosovo. Drumuri de 12 ore cu oprire doar la granite si la un pipi in boschet. Trecut prin munti si vai. Drumuri mai bune si mai proaste. Mers uneori "in forta", alteori "la consum". Vis-a-vis de confort, simteam amorteala in popou abia dupa 7-8 ore de condus!!! (chestie care la SantaFe mi se intampla dupa 2-3 ore, asa... pt comparatie).

 

 

Pai nu cred ca te ajuta prea mult Matizul la depasiri in forta (demaraj de la 70-80 la 110) sa spunem... Cu cielo.. in a 4-a nu ai nici cea mai mica problema; in curbe nu cred ca ai putea si intrii cu matizul cu aceeasi viteza cu care le poti aborda cu Cielo.

Si mai este un avantaj la consumul/persoana: In matiz, la un drum lung nu pot intra mai mult de 2 persoane + bagajele aferente care sa stea confortabil, pe cand in Cielo 4 persoane + bagaje nu e nici cea mai mica problema... nu amorteste nimeni si se poate conduce la viteze de croaziera foarte bine intre 120 si 150 km/h (120 km/h = 3000 rpm; 140 km/h undeva in jur de 3500rpm) deci nu ai zgomot interior... si in plus la GLE-uri ai un consum la aceasta viteza in jur de 6,3-6,5% (in cartea masinii, se da consumul la 120 km/h constant ca fiind 6,2L/100km... si chiar asta este; testat pe A1). Deci 6,5/4=1.625L/100km de persoana<4/2=2L/100km de persoana; si 4L/100km la 120km/h este un consum foarte optimist pentru Matiz (2 persoane+bagaje). Pentru Cielo ai putea opta pentru o instalatie GPL si costurile pentru carburani o sa fie mai mici cu 30%-40% decat pentru benzina. Alt avantaj la Cielo este autonomia. Cu cei 50L ai rezervorului (consumati 45L) am parcurs 740km :D

 

Despre cat de obositor este Cielo pentru sofer iti spun ca eu conduc de cateva ori pe an pe drumul C-ta Rm.Valcea (430 km), drum pe care il fac in circa 5 ore (inclusiv travesat Bucuresti si Pitesti) cu cel mult o oprire pentru nevoi fiziologice. Iar in comparatie cu SantaFe-ul, Cielo este mai rapid atat pe drumuri virajate cat si in depasiri. Testat pe ruta Sinaia - Targoviste - bucuresti... Maniacul stieee... :P Am mai facut un maraton Sibiu-Transfagarasean-Constanta... (pe valea Oltului au fost caderi de stanci).. Am condus 8-9 ore cu pauze de masa, peisaj, alimentare carburant ... si nici o problema de amorteala.

Inca odata.. in 4000 - 4500E gasesti un Cielo GLE NonEuro din 1998-1999 care poate fi foarte rentabil in functie de nevoile tale personale.

P.S. Masina mea (an 1998) ar fi putut sa fie de vanzare, dar am preferat sa investesc in ea in jur de 600E (schimb amortizoare, bucsi si tot ce a mai fost nevoie) si sa o mai tin inca 2 ani!

Share this post


Link to post

Pana la urma toata lumea spune acelasi lucru (+ca isi lauda fiecare masina :) ) )

Tu stii cel mai bine la ce-ti trebuie...oras, afara, bagaje, curbe, consum, ieftina la intretinere etc...

Orice alegere vei face, vei fi multumit, asta e sigur :)

Edited by lucian14

Share this post


Link to post
Pai nu cred ca te ajuta prea mult Matizul la depasiri in forta (demaraj de la 70-80 la 110) sa spunem... Cu cielo.. in a 4-a nu ai nici cea mai mica problema; in curbe nu cred ca ai putea si intrii cu matizul cu aceeasi viteza cu care le poti aborda cu Cielo.

Perfect adevarat... d-aia am zis ca sa nu-i ceara mai mult decat poate da!

 

PS. Habar n-aveam ca esti asa de... "vijelios"!!! :rolleyes:

Share this post


Link to post

Daca poti sa mai pui 1000, da un ochi si peste o Nubira, gasesti la banii astia din 1999-2001. Parerea mea e ca se situeaza un pic mai sus decat Cielo sau Matiz.

Daca nu, atunci decide-te in functie de scopul majoritar al utilizarii masinii. Daca esti un familist convins (sotie + ceva copii, bagaje aferente) atunci un Cielo, si daca mai pui un pic poti gasi ceva de prin 98-99 si cu o instalatie de gaz (eventual rezervor toroidal, sa nu afectezi volumul portbagajului) rezolvi problema consumului, si poti merge linistit si prin oras, si la pescuit si scoti si familia in concediu, fara probleme.

Personal in Matiz nu ma simt confortabil, dar e o diferenta intre noi (2.05m si 110kg), in principal din cauza picioarelor prea lungi. Mergi la un dealer si fa-te ca vrei sa cumperi, si baga un test drive cu amandoua si vezi diferenta.

Dupa achizitie, sa ai pregatiti 2-300 de euro, in functie de starea masinii, pentru a schimba consumabilele: ulei / filtre / distributia / eventual gume + o curatire generala a interiorului (fie o faci singur, fie mergi la un centru, unde se face o curatare generala a interiorului cu 150 RON - vezi topicul Spalare scaune Cielo).

Bafta la achizitie, si asteptam sa deschizi un topic la "Masina Mea". Grija mare la samsari si mai citeste aici pe forum, sunt niste sfaturi utile despre achitie masini SH, Matiz SH, Cielo SH, etc.

Edited by Juliaen

Share this post


Link to post

va multumesc pentru raspunsuri :)

am uitat sa precizez in deschidrea topicului ca nu am familie, adica sunt eu cu prietena, si o sa ne si casatorim, dar pana la copii mai ete ceva vreme :) .

Fiind vorba de prima masina, imi permit sa nu fiu prea pretentios, desi am condus peste 1 milion de km pana acum, in diferite conditii (nu-mi sariti in cap, am fost o vreme in America si cine a fost acolo, stie cat si cum se conduce) si pe diferite modele de masini. Mi-ar placea mai mult un cielo, stiu asta, dar nu stiu in banii astia cat de ok l-as putea gasi. Ma gandesc ca ceva de prin 98 cu peste 100k km s-ar cadra. Pot spera de la asa ceva sa mai mearga inca 3-4 ani?

Inca ceva... nu ma pricep asa de bine la motoare/mecanica. Cand papa ulei, ii segmntezi motorul, da? dupa aia e ca noua, sau cum?> cat mai merge?

Multumesc.

 

P.S. Daca va ganditi ca in matiz nu mi-ar incapea pestii prinsi, eu zic sa nu luati in calcul aspectul asta :D . Sunt pescar sportiv si practic catch%release :) )

Share this post


Link to post

Matizul rezista bine la "offroad" amatoricesc, vezi povestirile lui laurentziu83 care se ducea si el la pescuit prin hartoape cu Matizul, si aventurile din padurea Snagov unde Matizurile datorita ampatamentului scurt au putut sa treaca peste niste damburi pe care masinile mai lungi si mai joase s-ar fi oprit pe burta.

Share this post


Link to post

totusi, ati putea sa imi estimati cu aproximatie banii ce i-as avea de bagat in cielo sh, cu peste 100k km, in primul an de ex?

Ca in cele din urma la asta vreau sa ajung, sa nu dau mai mult per total pe cielo sh decat as fi dat pe matiz e nou (varianta matiz E cu AC nu intra in calcul, ca astia e banii...).

 

A!. si matizul nu se mai fabrica, o sa raman cu el in plop in 2-3 ani? O sa se scumpeasca service-ul?

Share this post


Link to post

Vezi ca sunt topicuri separate pentru probleme tehnice si revizii la cielo, precum si despre soarta uzinelor de la Craiova si fabricarea modelelor Daewoo. Iar legea zice ca 10 ani de la iesirea din fabricatie trebuie asigurate piesele de schimb.

Share this post


Link to post

Daca vrei si un pic de off-road mai delicat :D , merge si tico, cel putin la fel de bine ca Matizu', dar e sub pretul spus de tine si nu face obiectul topic-ului :P

Edited by ticodriver

Share this post


Link to post

mda... am avut o scurta revelatie cu fiat punto sh, dar mam dezumflat, ca nu o sa am bani de el...

pana la urma cred ca o sa aleg un matiz sh, cu max 40-50 mii dekm (chiar, la ce sa ma astept la varsta asta, tebuie sa bag multi bai in el?), pana in 4 mii de euroi, si care poate are si ceva a/c

Share this post


Link to post

Cielo bunicel la 4000 euro nu vei gasi. Am fost si eu in aceasta situatie, am vazut peste 20 masini, dar nu am gasit o masina care sa nu fi fost lovita, sa nu fi fost km falsi, etc. Nu iti recomand Cielo de 4000 euro. Trebuie sa ai un noroc fantastic, sau sa iei masina de la o cunostinta in care ai deplina incredere. Altfel vei da banii degeaba.

Deci...Matiz it is!

 

PS. Daca iei masina second hand neaparat mergi cu ea la test inainte.

 

Succes! :) >-

Share this post


Link to post

Ia dom'le Mati la first hand ca sa zic asa!!!..Iti iei un SE ai 4000 faci un credit pe 3 ani de inca 2000 si gata !!..Iti spun eu e cea mai buna alegere!!!!

Share this post


Link to post

Personal recomand un Cielo GLE 95-99 care e destul de ok , daca gasesti unul bun.

Share this post


Link to post

Cielo e mai puternic (asta o simti cand urca la munte!), mai stabil si nu in ultimul rand ofera mult spatiu pt bagaje. Daca ar fi sa mergi preponderent pe asfalt iti recomand Cielo.

Insa daca este sa mergi pe off road, Cielo e o masina prea joasa pt asa ceva si probabil ca Matizul ar fi mai potrivit unui astfel de scop.

Cu Cielo ai dificultati si daca incerci sa parchezi la bordura, el fiind prea jos si cam dai cu "botu"-n bordura. Din experienta iti spun ca nu e prea placuta senzatia.

Daca esti pasionat de pescuit si offroad cumparati mai bine Fiat Panda in credit, are tractiune 4x4 :) ) si desi e in genul la Matiz, e mult mai spatios, garda mai mare la sol + multe alte questii. In orice caz fie fleasca sau mocirla asta nu o sa te lase balta pe traseu oriunde, oricand ai merge la pescuit :thumbl:

In rest ca masina de oras iarasi imi face impresie buna.

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

da, din pacate creditul se exclude din start :( . Nu pot sa iau credit

Share this post


Link to post

Vezi cum faci să mergi în ambele maşini - o să te decizi sigur după aia.

 

Eu am luat un Cielo SH în Dec 2005 - din 2000 am dat 5500 pe el (cam mult zic eu). Ce să-ţi zic am băgat în ea până acum fix 10 mil lei - de ce?

 

Păi schimbat distribuţie (curea + role, ulei, filtre ulei+benzină+aer, un furtunaş, bujii şi cam atât). Puteam foarte bine să merg cu ea fără să schimb bujii, filtru benzină şi cel de aer dar restul erau cam obligatorii. De asemenea am luat piese de calitate şi mai scumpe.

 

La Cielo SH, dacă maşina a fost întreţinută normal, în funcţie şi de nr. de km nu ai cum să bagi mai mult de 10 - 15 mil în primul an. Dar poţi să ai şi surprize neplăcute... ce faci atunci, ai bani să o pui iar pe roţi? Dacă nu, mergi pe una nouă sau încă în garanţie.

 

În ceea ce priveşte consumul nu vreau să te sperii dar al meu e la nivelul unui BMW cu motor de 2.5 litri (benzină)... deh ce să-i faci, o fi şi ceva defect dar nu am acum timp de investigat.

 

PS: era să uit... am mai dat 9.5 mil pe asiguarea CASCO

Share this post


Link to post

consumu e mare la cielo, intr-adevar... cam prea mare pt el

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...