Jump to content
Sign in to follow this  
barzanv

Consumul de benzina la Espero

Recommended Posts

Tin sa va anunt dragi capitani de salupe ca am atins uimitoarea performanta de 11.5% in Bucuresti cu Espero 1.8L dupa ce toata iarna nu a scazut de 12.5 % maximul atins fiind 14.5% . :banana:

Deci in concluzie am ajuns la un consum mai mic decit cel dat de fabricant si sper ca se poate si mai bine .

PS. nu am mai mers subturat adica max 2000rpm ,sa fie de la asta :scarpin:

Share this post


Link to post

 <img src= ("> Mah io nu's cum > :) am io asa un consum mare la barca mea (16% !!!!!) avand in vedere ca am tot verificat la ea tot ce se putea,asa ca va intreb pe voi, astia mai experimentati : acu' iarna asta cu frigul ce a fost faceam drumuri super scurte (1-2 Km) si foarte rare (o data la 4 ore aprox.), ma gandesc ca conteaza si asta,nu? adica io practic meream numa cu motoru' bocna, banuiesc ca asta e ca afara din oras nu consuma mult (7-max 8 daca o calc) , huh? ce ziceti?

Share this post


Link to post

Pai daca mergi 1-2 km e normal ,eu merg cam 50-75Km pe zii in reprize de minim 10 km si vreau sa zic ca astazi am facut iar plinul si am obtinut 11% (adevarul e ca a fost mai liber ultimele zile ) . :banana:

 

 

BTW> si pe mine ma sperie consumul asta poate ajung la 10% i =))

oricum de obicei am traseele mele care in mod normal au 10km dar eu le fac in 15 km dar nu stau de loc blocat in ambuteiaje sau alte chestii ,urasc sa stau .

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

am avut un drum mai lung de facut zilele trecute si am facut un consum la drum intins, mai exact intre Brasov si Piatra Neamt via Bacau. surpriza!!! 6,5 %!!! vreau sa spun ca inainte de asta am schimbat filrtul de aer si am curatat injectoarele. a! ca viteza de mers intre 100km/h si 130km/h. si nu m-am dat in laturi de la nici o depasire cu a patra pana la 120km/h.

ce ziceti de asta!?!?!

Share this post


Link to post

Cum ai calculat ? e mult prea mic :mrgreen:

Share this post


Link to post

Mie mi se pare normal consumul tinand cont ca trebuie sa ia 5,7l/100km la viteza de 90km/h.

Share this post


Link to post

Cat te-a costat curatarea de injectoare si ce metoda au folosit si unde?

Share this post


Link to post

ce sa zic si io? sunt invidios, pt ca pe acelasi drum, vezi mai sus, mi-a papat 7,2.

Probabil s-a mai redus pe portiunea Bc-Piatra Neamt, unde drumu-i plat, trece numai prin comune si probabil ai mers usor.

Share this post


Link to post

Eu nu am inca GPL... stau in cumpana daca sa pun sau nu...

Dar va spun ce am facut eu acu o saptamana:

Am plecat din Ploiesti spre Piatra Neamt. Am mers constant cu 100 - 110 si mi-a consumat 5,8 la suta de km. Ce-i drept, am condus fara sa bruschez masina, fara AC, fara depasiri prea dese (pentru ca am condus noaptea).

Iar in oras (Ploiesti) mi-a consumat in jur de 9 l /100 km mers numai in oras, pentru rezolvat diverse probleme (acte etc...)

 

Eu zic ca e destul de bine. A, am uitat sa mentionez: Espero 1,5 din 1996.

 

Se renteaza sa pun GPL?

Share this post


Link to post

Vineri pana la Buc. n-o sa depasesc 110 . Sa vad si eu cat consuma . Problema este ca nu pot sa merg asa . Nu de alta dar mai intalnesti unul cu Solnitza ca AND... :D Glumeam daca nu v-ati prins

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Pai Cei cu Solenza sunt prada usoara... :D Mai dificili si mai rapizi sunt aia cu SuperNova, nu stiu cum, dar cred ca masinuta aia trage cel mai bine din cate modele a scos Dacia vreodata... :-?

 

Si la subiect : vad consumuri in afara orasului chiar sub 6l/100km. Sa fie si forma aerodinamica asa buna, precum pare la Espero (ca mie imi pare destul de ascutita). Si acest 5,... la suta se poate obtine si cu 1.8 si cu 1.5 ?

Share this post


Link to post

Sub 6.3 afara cu espero ori e basm ori e chin. Masina e aerodinamica, dar atat 1.5-ul cat si 1.8-ul scot in caz fericit 6.5 afara pe benzina.

Share this post


Link to post

Teroetic la 90 la ora consumul mediu e sub 6 litri/ suta, dar cine are rabdare sa mearga asa?

Uite aici consum mediu ieri noapte: Barlad-Bucuresti 7,5 la suta, facut plinul acolo si plinul in Bucresti. Teoretic, din calcule, am mers cu o viteza medie de 100km/h, dar cum aici intra si pauze si localitati...

Share this post


Link to post

Am reusit 6.2 % pe de la Pitesti la Bucuresti cu o viteza constanta de 100km/h si de citeva ori am sarit la 140km/h dar nu mai mult de 30km si am mers cu AC tot cam 30km (opream AC.porneam AC) pt ca daca il lasam mai mult inghetam de frig :) ) ,testul a fost facut pe data de 23.03.05

 

Am facut si testul la dus (Buc- Pitesti) cu o viteza de 160-190km/h (nu am riscat mai mult) + citeva frinari mai bruste pt ca asa e in RO pe autostrada (desi A1 nu e autostrada) unii mai trec de pe o banda pe alta desi au 60km/h + multe TIRuri care fac raliu :drinkers: tin sa spun ca mi-a sarit in spoilerul fata un cub de lemn de la un TIR cu platforma container si mi-am zgiriat spoilerul bine ca n-am crapat desi aveam in momentul ala 170km/h si s-a simtit destul de bine :wallbanger: ... consumul a fost de 10.7 % ca sa trec la subiect , eu zic ca e super tinind cont ca un prieten cu Dacia SN la 170km/h avea un consum de 12% (calculat de el nu stiu cum )

 

PS > era plin de camioane cu platforma care bagau tare LOGANuri spre Bucuresti

Share this post


Link to post

N-am facut consumul pina acum cu metoda plinului, dar ma ia cu friguri! Idea este urmatoarea :

saptaminal bag benzina fara plumb de 95 OMV de 500.000. La pretul actual asta inseamna cam 15 litri. Saptaminal fac 5 drumuri la serviciu dus - intors cam 13-14 km in total. Daca nu plec in afara Bucurestiului sau il alta parte mai fac in weekend pt diverse deplasari 10-20 km. In total asta ar insemna 80-90 km. Pai la un parcurs de 90 km cu 15 litri inseamna un consum de 16-17%!!! Metoda asta o folosesc de vreo 4-5 luni. Motorul este de 1,8, masina din 1997 si nr de km reali = 65000. Motorul merge OK, am schimbat recent pompa de apa si o rola intinzatoare de la alternator... In rest nimic rau! Am folosit si metoda cu lichidul care curata injectoarele... parca merge mai rotund motorul, dar la consum e la fel. Nu stiu care e faza cu sonda lambda sau cu alte bibileli de genul acesta. Cam ce se face pt a testa / regla masina pt consum ? Exista testere electronice la service-uri ? Sau te duci si iti indruga aia orice ca toti cretinii de mecanici pe care i-am intilnit pina acum ?

Share this post


Link to post

Nu e relevanta indicatia acului. Plus ca presupun ca nu mergi pana ti se blocheaza pompa de benzina pe motiv de rezervor uscat, asadar inseamna ca nu consumi de fapt 15 litri in cap, ci 10-12 litri. Ideea e ca la fiecare alimentare iti raman cativa litri in plus, acolo (rezerva), pe care ii presupui arsi. Fa cu metoda plin-plin, aia e cea mai buna.

Share this post


Link to post

Vaxxi, m-am gindit si eu la varianta asta si in principiu sint de acord. Problema e ca urmaresc consumul in stilul asta cam de 2-3 luni si daca era asa si imi tot ramineau 2-3 litri pe samptamina pe care nu i-am remarcat la ac din cauza lipsei de acuratete. 2-3 litri pe saptamina ar insemna ca dupa vreo 2 luni ar trebui sa se regaseasca in vreo 20 de litri in plus si cantitatea asta s-ar fi simtit la ac. Hai sa zic ca poate am exagerat si consumul vine undeva pe la 15%, dar chiar si asa mi se pare mult.

 

Ca o observatie nu las mai jos benzina in revervor de 10-15 litri.

Edited by thanandar

Share this post


Link to post

Daca faci exact cum zici tu, in mai multe luni obtii o medie a consumului destul de buna. Daca la o alimentare pui cu 2 litri mai mult decat la alta, alta data pui mai putin si tot asa. E destul de bun sistemul tau. Are o eroare acceptabila. (Asta presupunand ca faceai calculul de consum pe diferenta bagata in rezervor la fiecare alimentare.)

 

Am facut si eu un calcul in Bucuresti si mi-a dat cu ceva AC pornit si mers tineresc :mrgreen: 12,5%. Asta e minimul in urban pt mine de cand am masina. :redface:

Edited by Zmeu

Share this post


Link to post

Eu am un espero 1.8MPI din 98. Si merge f bine insa uneori parca demareaza mai greu, parca dupa ce opresc motorul merge mai bine! Se poate sa fie injectoarele infundate un pic sau pompa de benzina mai puturoasa?

De consum nu ma plang pt ca daca ma interesa consumul imi luam Matiz...a mea merge 8 cu 12...depinde cum o turez !

Share this post


Link to post

Verifica daca consuma ulei ,ceea ce zici tu se poate sa fie de la compresie ,cind e rece fuge iar cind e cald fuge dar mai incet .

Share this post


Link to post

SALUTARI,

am vazut ca nimeni nu a spus nik de motorul 2.0,,,da, acu o sa vb putin din amintiri, acum masina avand alternatorul dus...dar amintirile sunt totusi recente, nici o sapt: mers Germania-Romania, in stil nu sportiv, dar normal pentru unele portiuni de autobahn(sa mentionez oare ca pentru 1 luna...permisul meu a fost retinut pentru viteza?, OK, nu cu masina asta..dar stilul ramane), deci pe unele portiuni chiar 180 constant...si ca si viteza medie pana la granita 120-150...a consumat fara AC, vreme favorabila sofatului 7,8%. Apoi mers in tara mult peste 1400 Km, consum 8 (si aici combinat exterior cu oras). Nu stiu, ca nu am testat cat necesita in localitati...

Sper ca ajuta pentru formarea unei idei si mi s-a parut ca lipsea si parerea unui posesor de 2.0

Da, si acum sa leg putin si de demaraj...aproape multumitor, se poate mult mai bine, dar eu zic ca merge.

MGF.

Share this post


Link to post

Motorul de 2.0 consuma mai putzin decit cel de 1.8 dupa carte deci ma asteptam ca si in realitate sa fie la fel .

Share this post


Link to post

La masina mea (Espero din semnatura), consumul normal la drum intins este intre 8 si 8,5, iar in oras este intre 12 si 14. Cind merge tata cu ea, la drum intins scoate 7,5 constant. Precizez ca folosesc AC fara restrictii, iar viteza de croaziera este de 130 km/h (autostrada 150 km/h). Masina are cutie automata.

Share this post


Link to post

E normal pentru un Espero cu cutie automata ,problema este ca la o masina ca Espero e o senzatie superba cu o cutie manuala si sa schimbi la 4500rpm ,sunetul este superb si masina trage chiar frumos .8,5% am scos si eu o data cind am fost la Tulcea si am avut o medie de 100km/h deci mers blana .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...