Jump to content
 

Sign in to follow this  
dAKuL_maniaK

Probleme Electrice Matiz

Recommended Posts

Am si eu o problema .. indiferent de ce claxon(goarna) pun se aude super incet... am scos tromboanele de pe pasatul tatalui meu (zici ca e goarna de tren cand claxoneaza) si aceiasi poveste .. siguranta e de 10!? ce pot face sa se auda mai tare... e de alimentare ... daca da cum pot marii "puterea"

 

si inca o intrebare ... claxonul are releu?? ca la mine nu are...

 

multumesc anticipat

Share this post


Link to post
Share on other sites

imperfect...vrei sa se auda claxonul mai tare? iti trebuie un acumulator mai mare...claxonul consuma mult. eu zic sa incerci cu un acumulator separat si vezi cum se aude.la tico al meu am incercat o gramada de claxoane si toate se auzeau incet...cand am facut proba la un acumulator de 60A m-am speriat. asa ca cei 35A nu sunt sufucienti...parerea mea...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eu am patit ceva asemanator (urca acul la apa la rosu, dar instantaneu), cand am umblat in bord sa-mi pun in functiune indicatorul de usi deschise si buzzerul pt faruri. scosesem o mufa de la cadran si cand am aprins farurile, indicatorul de apa instant la max. Sfatul meu de neprofesionist ar fi sa verifici conexiunile la mufele din bord. Poate asta e ...

Am rezolvat problema,era din vina mea pentru ca am inlocuit bateria originala de 35A cu una de 55A care este mai mare si firul de minus care se lega la masa cu un papuc nu a mai ajuns in acelas loc si am impovizat o prindere pe alt surub sub cutia de sigurante.In timp s-a slabit si a corodat acel contact si de aici au aparut problemele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

va salut,

am si eu o problema cu iluminatul ceasurilor de bord. Am 2 fire (unul negru si altul maro) care nu sunt conectate la conectorii care intra in bord. Daca cineva imi poate spune care fir intra in conectorul A si care in conectorul B (poze attach) v-as fi foarte recunoscator. Orice parere este binevenita!

post-1636-1250962949_thumb.jpg

post-1636-1250962961_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

O problema am si eu.Dintr-o data la becul semnalului dreapta de pe aripa, nu mai ajunge curent.Asa dintr-o data.Restul becurilor merg fara probleme.Ce poate fi?

Si da, cand dau semnal dreapta, releu de semnalizare face "pauze" sa ma avertizeze ca si cum un bec ar fi ars.

Edited by crystygye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare, am o problema cu pornirea,adica electromotorul invarte,pompa de benzina se aude dar nu porneste,m-a lasat in drum si ma uit la ea...Stie cineva daca exista vreo siguranta care face pornirea sau ceva de genul asta? Cea de la ECM este ok,in mare m-am uitat la toate sigurantele de la motor si sunt ok,la cele de sub bord nu pot sa le vad pe toate din cauza ca sunt greu accesibile. A mai patit cineva ceva asemanator? Nu vreau s-o fortez impinsa,poate este ceva ce taie benzina,etc.

 

Merci!

 

LE: mi-am adus aminte ca azi am probat un radiocas cu KLU si am facut un scurt circuit,ce se putea arde? Am incercat si a dosua cheie,deci exclus sa fie de la cip.Poate stie cineva un electrician bun prin zona Panduri sa ma ajute si pe mine!

 

Bafta!

Edited by danezu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molto bene, iaca am si eu una bucata problema foarte ciudata. Uneori tripla dreapta spate cand semnalizez alterneaza becul de semnalizare cu cel de pozitie (ambele becuri se aprind mai slab decat ar trebui) iar daca apas si frana, semnalizarea incepe sa clipeasca mai des. Ce-i de facut, s-a mai confruntat cineva vreodata cu ceva?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Verifica legaturile la masaaaaaaaaaaa...

 

Masa nu este problema avand in vedere ca nu face tot timpul asa. Pe de alta parte eu unul suspectez releul de semnalizare si probabil duminica cand ma apuc si de schimbat placutele de frane la Maty o sa scot si releul sa ma uit la el.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am o mica problema electrica.

 

nu de mult am pus led`uri la plafoniera. si acum care e problema:

atunci cand plafoniera este starea de veghe (se aprinde cand deschid portiera) - ledurile raman aprinse putin -> circula curent prin acestea dar foarte slab.

 

care poate sa fie faza?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezi contactele care comanda aprinderea lejilor sau ce mai ai montat intre masa si ele.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai alarma,care e conectata la intrerupatoarele de la usi,e posibil sa fie de acolo.

Daca nu,cum a zis si tolin,ai probleme la un contact care nu decupleaza (si daca e ud se intampla asa)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, am notat. deci e foarte posibil sa fie de la unul din cele 5 contacte de aprind plafoniera. voi verifica.

sa treaca ploaia si sa mai fac rost de un amic :P

 

multumesc momentan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi sa ars un bec de la blocul de climatizare de la Matiz, le-am schimbat pe amandoua pana la urma ca erau 2 becuri. Problema este ca acuma nu mai primesc lumina la butonul de avarie si cel de la ceata. Acolo nu sunt becuri am dat doar de mufe. Vreo sugestie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

:( ( Azi, mi s-a oprit gigantul in mers si nu a vrut sa mai porneasca. Am pus contactul si pentru ca nu s-a aprins si becul galben ("check") am verificat sigurantele din comp. motor si am inlocuit-o pe cea de 15A corespunzatoare ECM (era arsa). A pornit si am plecat... 2 km (cateva minute) dupa care acelasi lucru. Acum, siguranta se arde imediat ce pun contactul... deci, probabil un scurt... da, unde oare ? Fiind noapte am legat Matizu de nas si l-am descarcat in curte la pana maine... cand trebuie sa ma apuc de el, de aceea, orice sugestie mi-ar fi de mare ajutor si eventual schema electrica cu sigurante si conexiunile la ECM.

Edited by srulz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru link-uri, problema este ca dupa o perioada de mers, se arde siguranta Ef19 (15A - releu principal). Am verificat instalatia electrica, nu am scurt si masele sunt ok. Cu toate astea se arde aceasta siguranta. Ma gandesc la un contact imperfect, daca era vreun scurt trebuia sa se arda imediat (am facut proba cu siguranta mai mica de 10A si nu se arde, decat la un moment dat, aleator, dupa 1 min. sau 10 min.). Acum dupa ce am miscat releul principal prin soclu, e posibil sa mearga si problema sa fi fost de aici, insa cel mai mult ma enerveaza ca nu gasesc o cauza evidenta si probabil se va mai intampla si pe viitor (am masina de 1 an si aceasta siguranta pare sa fi fost schimbata si inainte, pentru ca era alt model decat celelalte).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua

Am si eu o mica-mare problema cu matizul meu din 2001 care e destul de neplacuta. Sa va explic exact cum sta treaba.

La anumite perioade(luni, chiar saptamani) si indeosebi cand e racoare afara, cand dau contact mi se reseteaza totul in bord (ceas, casetofon..)ca si cum ar face un scurt pe undeva si nu mai porneste deloc, raman fara curent in baterie cu toate ca farurile claxonul si geamurile electrice functioneaza normal.

Si nu porneste decat daca o imping, imi da cineva curent sau reincarc bateria la redresor.

Mentionez ca am schimbat bateria si la fel, am desfacut electromotorul si acolo e ok, plus ca mi-a verificato un electrician auto si mi-a zis ca nu are consumuri aiurea de curent.

Stie cineva ce ar putea fi??

 

multumesc anticipat de raspunsuri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrei sa spui ca chiar cand pui tu cheia se descarca bateria si se stinge totul? Cred ca de fapt atunci se duce si putinul cat mai aveai in baterie. Dar nu se leaga de loc cu treaba ca farurile, claxonul si geamurile electrice functioneaza normal. Cand merg acestea normal de fapt ? Daca pui o baterie noua, ea este incarcata de la magazin si te tine o zi-doua, daca la tine nu merge incarcarea, dupa aia ramai iar fara curent. In cazuri din astea se verifica alternatorul, nu electromotorul.

Edited by tomis

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vrei sa spui ca chiar cand pui tu cheia se descarca bateria si se stinge totul? Cred ca de fapt atunci se duce si putinul cat mai aveai in baterie. Dar nu se leaga de loc cu treaba ca farurile, claxonul si geamurile electrice functioneaza normal. Cand merg acestea normal de fapt ? Daca pui o baterie noua, ea este incarcata de la magazin si te tine o zi-doua, daca la tine nu merge incarcarea, dupa aia ramai iar fara curent. In cazuri din astea se verifica alternatorul, nu electromotorul.

 

Buna ziua Tomis si ms de raspuns.

Problema mea am s-o prezint mai amanuntit. Apare rar de regula la cateva saptamani (in rest masina porneste le sfert de cheie)si se manifesta in felul urmator. Deschid masina, inchiderea centralizata merge normal, intru bag cheia si mi se deschide normal casetofonul, daca probez geamurile electrice functioneaza normal , la fel si claxon si faruri faza scurta lunga totul normal, OK, astept sa mi se stinga CHECK-ul din bord dau sa pornesc masina in acea fractiune de secunde face ca un scurt se aude 2 tzacanituri undeva la motor mi se reseteaza totul (ceas, casetofon) luminile (farurile plus cele din bord)mi se sting cat timp tin contactul si masina nu porneste. Iau contactul si am din nou lumini claxon geamuri numai ca masina nu vrea sa porneasca ulterior doar impinsa sau daca iau curent de la cineva sau reincarc bateria la redresor. Mentionez ca acesta problema imi apare cand e mai frigut afara si ma tem ca odata cu venirea iernii sa nu se agraveze.

Am 2 baterii din care una mai e in garantie si problema mi-o face cu ambele baterii si de aici exclud varianta ca bateria ar fi de vina dar cine stie la ghinionul meu...

Daca ar fi o problema cu alternatorul, acesta se schimba se repara se curata sau se inlocuiesc piese in el?

Alta problema ce ar putea fi?

Multumesc de informatii anticipat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai alarma n-o mai arma daca vei tine masina cateva saptamani pe dreapta. Incui-o cu cheia si vezi daca se mai intampla.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daca ai alarma n-o mai arma daca vei tine masina cateva saptamani pe dreapta. Incui-o cu cheia si vezi daca se mai intampla.

Multumesc de raspunsuri

Mentionez ca alarma nu am, electromotorul e verificat de un electrician auto acum o saptamana si a zis ca e ca nou.

Plus am verificat si alte consumuri de curent,nu are cand e oprita.

multumesc anticipat de raspunsuri si pareri

Share this post


Link to post
Share on other sites

In mod normal o baterie buna, valida, rezista la scrtcircuit cateva secunde si nu se descarca prea tare. Eu as masura parametrii de functionare ai bateriei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...