Jump to content

Dr.L

Membru
  • Content Count

    814
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

2 Followers

About Dr.L

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    buc
  • Auto
    -
  • Model
    -
  • An
    -

Recent Profile Visitors

4941 profile views
  1. Mai donez si set 4 portiere (fara hayon) de Tico, albastre, in stare buna. Sunt gata demontate.
  2. Rotesti sa iasa din clema si ridici sa iasa din urechiusa.
  3. Unitatea Lovato regleaza amestecul aer-benzina: prin supapa IAC mai poate lasa sa intre niste aer in carburator. Iar pt a masura amestecul, are o sonda lambda in galeria de evacuare. NTC-ul masoara temperatura apei, ca unitatea sa faca amestecul abia dupa ce motorul s-a incalzit (la rece oricum e alta treaba, socul etc). Sonda lambda e conectata? Da, firele cu papuci vin la senzorul NTC de pe un futunas, pe langa carburtor. Nu stiu ce vrea sa zica unitatea, de se sting ledurile. Sub carburator, una din sonde e sigur pt ceasul de temp apa din bord. Cealalta parca masura tot temp. apei, dar era conectata la AC? (nu mai stiu, vezi prin manual.)
  4. Dupa o nefericire rutiera, imi vand masina, pt repartaie sau tichetul Rabla. Un Tico albastru, destul de functional, in afara de bot (impactul a fost deasupra barii ). Inca merge pe roti, cu propriul lui motor, dar scartaie curelele p-acolo. Dotari: - ceasuri bord negre cu iluminat galben-portocaliu - turometru http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/70-turometru-pentru-tico-si-matiz/page-35?do=findComment&comment=563668 - alarma cu 2 telecomenzi si imobilozare electromotor + bobina inductie - inchidere centralizata SPAL (conectata la alarma) - relee pt faruri si proiectoare http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/27480-relee-pe-tico/page-3?do=findComment&comment=459027 - circuit de alimentare separat, cu releu, pt bobina de inductie http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/27480-relee-pe-tico/page-6?do=findComment&comment=563648 - relee la contact - alternator de 85A de Espero + acumulator de 55Ah http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/27778-alternator-tico/page-2?do=findComment&comment=563667 (ah, releul are puntea mica arsa si baga cam mult, 15V) - consola si butoane cu iluminare LED Mai am la ea: - un set de jenti cu cauciucuri de iarna (cam vechi) - un set de 4 portiere (albastre) in stare buna http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/41093-vand-set-4-portiere-tico-albastre-100-lei-toate/ - inca un set ceasuri bord + manuale: http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/25924-donatie-piese/page-23?do=findComment&comment=596192 - alte piese mai marunte - manuale service + ceasuri bord fundal albastru http://www.gmclub.ro...-23#entry596192 E totusi destul de ruginita pe jos. Pret: 1500 lei
  5. Vand un set 4 portiere (fara hayon) de Tico, albastre, in stare buna, la 100 lei toate. Nu asigur transport
  6. Donez ceasuri bord si manuale service (sunt complementare) pt Tico
  7. Pai pana acum s-a tot zis ca bucsa din poza 2 e dintr-un cauciuc prea prost ca sa tina si se recomanda montura cu bucsa integrata (adica poza 1)... @Victorescu si @ygor - unde ati gasit flansele cu bucsa integrata? Vreau si eu sa le schimb si uitandu-ma pe net apar doar la Radacini, dar nu mai sunt pe stoc Ms!
  8. Cumpar o cheie dinamometrica in domeniul 20-150Nm (accesoriile sunt binevenite!) si un set de prese (adica 2) pt arcuri auto. Astept oferte!
  9. Cablul se schimba (foarte) usor: -Se demonteaza bateria si suportul ei -Se demonteaza scutul: se scot cele 2 suruburi din fata si se trage spre stanga (spre esapament) -Se scoate piulita de reglare (care prinde cablul de parghia cutiei de viteze). Nici nu trebuie ridicata masina, ori se umbla pe sus (lejer fara baterie), ori pe jos. Asa arata zona: http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/12220-probleme-la-cutia-de-viteze-si-ambreiaj-matiz/page-21?do=findComment&comment=495299 -Se scot suruburuile care prind cablul de caroserie (in zona pedalelor/spatele bateriei) -Acum se scoate cablul de pe pedala: se apara pedala si se trage de 'carlig'. Aici trebuie o lanterna, ca nu e pic de lumina -Se scoate cablul din caroserie, unde era prins cu suruburi -Se scoate celalat capat din furca de ambreiaj, se scoate din clema de prindere si se impinge din suportul de sub CV. Acum se monteaza noul cablu, in ordinea inversa demontarii. E bine de uns cu vaselina (sau n-o fi?) carligul care prinde cablul de pedala. Dupa montare, se strange piulita de reglare, astfel incat ambreiajul sa decupleze cand pedala are cel putin 6cm fata de podea (dupa cum scrie si in manual!). Reglajul se poate face si cu scutul si bateria montate, pe sus sau pe jos, doar ca e ceva mai dificil. Daca se regleaza pe sus, mare atentie la electroventilator, daca porneste, se lasa cu dureri!
  10. Dr.L

    Tico Sl Din '99

    Salut De la ce masina ai luat semnalizatoarele si cam cat au fost? Se potrivesc foarte bine Se vede ca ai grija de ea
 

×
×
  • Create New...