Jump to content
 

Sign in to follow this  
paul.sarbescu

Cercetare Psihologica Privind Comportamentul La Volan

Recommended Posts

Salut. Sunt Paul Sarbescu, preparator colaborator al Catedrei de Psihologie din cadrul Facultatii de Sociologie si Psihologie, Universitatea de Vest Timisoara. Derulez o cercetare cu privire la legaturile dintre diversi factori de personalitate si comportamentul la volan.

 

 

 

Adresez in cadrul acestui mesaj rugamintea catre toate persoanele care au carnet de sofer (indiferent de varsta, sex sau numarul de kilometri parcursi la volan) de a-mi completa cateva teste, pe care le-am atasat la acest mesaj, intr-un singur fisier. Completarea testelor dureaza intre 45 si 75 de minute, in functie de viteza de lucru a fiecaruia.

 

 

 

Ii rog pe cei ce doresc sa completeze aceste teste sa-mi trimita fisierul cu testele completate pe adresa paul.sarbescu@yahoo.com. In schimb veti primi profilul de personalitate realizat pe baza raspunsurilor dvs. la unul dintre testele completate, mai precis la Inventarul de Personalitate DECAS (unul dintre cele mai folosite teste de personalitate din tara noastra, la ora actuala, cu aplicatie in toate ariile majore ale psihologiei aplicate). Mai multe informatii gasiti pe site-ul www.decas.ro, iar prezentarea mai detaliata a testului o gasiti aici:

 

http://decas.ro/docu..._prezentare.pdf

 

De asemenea, un exemplu al profilului de personalitate pe care il veti primi in urma completarii testelor poate fi vizualizat accesand link-ul de mai jos:

 

http://decas.ro/repo...lu_economic.pdf

 

 

 

Practc, dupa ce imi veti trimite fisierul cu testele completate, veti primi in decurs de 1-2 zile un mail de confirmare, in care vi se va confirma faptul ca am primit fisierul trimis de dvs., si ca totul e ok (fisierul se poate deschide, nu ati omis nici un test, etc.); apoi, in decurs de maxim 2 saptamani veti primi pe adresa de mail de pe care mi-ati trimis fisierul cu testele completate profilul de personalitate realizat pe baza raspunsurilor dvs. la Inventarul de Personalitate DECAS (in mod normal, veti primi profilul dupa o saptamana din momentul in care primiti confirmarea; am trecut mai sus maxim 2 saptamani ca o marja de siguranta, deoarece in perioada ce va urma voi fi plecat cateva zile la o conferinta, iar profilele care vor trebui trimise in acele zile vor ajunge la dvs. dupa mai mult de o saptamana).

 

 

 

Nu in ultimul rand, vreau sa va asigur ca adresele de mail de pe care imi veti trimite fisierul cu testele completate nu vor fi folosite in nici un scop publicitar, si toate raspunsurile dvs. sunt pe deplin confidentiale; din aceasta cauza, in sectiunea finala a testelor, in care sunteti rugati sa oferiti cateva informatii generale despre prorpia persoana, nu este necesar sa va treceti numele, si nici macar initialele, ci sunteti rugati doar sa introduceti un numar de identificare, intre 1 si 999 (acest lucru este necesar pentru a va putea identifica in baza de date, si a nu trimite profilul dvs. de personalitate altei persoane).

 

 

 

Multumesc anticipat tuturor celor care veti raspunde initiativei mele. Va doresc toate cele bune.

 

 

 

Paul Sarbescu

Baterie teste.doc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta e task de student, si nu de cadru universitar. In alta ordine de idei cred ca ar fi trebuit sa stii in cat de mare masura rezultatul unor teste viciaza referinta profilului psihologic real, si ca urmare valoarea asa zisei cercetari. Eh, ce ti-e si cu cunoasterea asta.

Succesuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Când expiră?

Topic-ul va fi valabil pana cand voi ajunge la numarul de participanti dorit; oricum, cateva saptamani, chiar o luna va mai fi sigur valabil. Cand nu va mai fi valabil, voi anunta ca am inchis topic-ul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Curiozitatea m-a facut sa incerc si eu.

 

Dupa cum s-a promis, astazi am primit rezultatele testelor. Ce sa zic, interesant, maniera de interpretare a domnului in cauza cred ca a fost una profesionista, insa personal m-am confruntat cu mici probleme de intelegere a unor termeni specifici / abrevieri/ grafice.

 

Merita incercat, m-am regasit in acele rezultate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu inca astept rezultatul... sper ca nu intarzie pentru ca le e jena sa-mi spuna adevarul verde in fata :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

A primit si prietena mea. Ea a fost multumita de raspuns, avand in vedere ca a facut facultatea de psihologie...

Edited by TBird

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am primit si eu raspunsul.

Din punctul meu de vedere rezultatul e apropiat de realitate. @mr, in cazul meu raspunsul a durat aproape o saptamana. Probabil dureaza un pic pana proceseaza toate testele primite, insa omul s-a tinut de cuvant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topic inca valabil.

 

Din cauza numarului ridicat de e-mailuri pe care le-am trimis in ultima vreme, cei de la Yahoo s-au gandit sa-mi blocheze contul, pe motiv ca as face “spam”; pana cand nu mi-l vor debloca, nu mai pot trimite mailuri, deci practic nu pot trimite nici confirmari, si nici profile de personalitate. Le-am scris astazi un mail in care le-am explicat motivul pentru care am trimis atat de multe mailuri in ultimele saptamani, si sper sa se rezolve cat mai repede problema.

 

Imi cer scuze persoanelor ale caror profile de personalitate vor intarzia din aceasta cauza. Daca a mai patit cineva ceva similar, si a reusit sa o rezolve cumva, va rog sa-mi spuneti cum ati facut; m-ar ajuta foarte mult.

 

 

 

Va multumesc pentru intelegere.

 

Paul

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Utilizeaza Gmail sint ceva mai deschisi.

Permite si pop3/IMAP de pe calculator, adica poti folosi Outlook-ul sau altceva similar fara probleme.

E mai facil sa gestionezi multe mailuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din cauza faptului ca de pe adresa mea de pe Yahoo tot nu pot trimite mail-uri cu atasamente, mi-am facut o adresa de Gmail, de pe care voi trimite profilele de personalitate. In cateva zile recuperez intarzierea ce s-a produs din cauza celor de la Yahoo. Scuzele mele inca o data pentru persoanele ale caror profile ajung cu intarziere.

 

 

 

Paul

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am primit rezultatele :) Sunt interesante, desi ar fi util si de dezbatut nitel. Nu sunt chiar aberante... desi astia au uitat sa zica ca sunt obsedat sexual, ca toti ceilalti psi :D

Oricum, merita, pentru cine are sefu' in concediu o dupa-amiaza si nu mai reuseste sa-si bata recordul la minesweeper :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-ar putea ca judecata ta sa fie viciata. La o asemenea baterie de teste nu toti studentii au acces si la unele teste trebuie sa fii membru in cercuri profesionale ca sa ti se acorde accesul

 

Vad ca judecata ta, aia neviciata nu face elementara diferenta intre o baterie de teste si rezultatul statistic al unor teste, referindu-ma la speta expusa de tine :)

 

Ca sa nu se creada ca vorbesc de pe pereti, am completat o baterie de teste mai complexa si nitel mai rafinata pentru o amica studenta la psihologie, avea si ea tema si avea nevoie sa completeze vreo 20 de astea.

 

Ar fi bine sa nu mai poluezi cu murdaria ta toate topicele pe unde vezi ca am postat doar, din pofta-ti de a manca de coor pe cineva si de a te lauda cu lucruri straine tie.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am primit raspunsul la test. Interesant, se apropie destul de mult de realitate. ok.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am primit si eu rezultatele. Destul de aproape de adevar.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topic inca valabil. Am realizat faptul ca termenul initial (2 saptamani pana la primirea profilului) este unul hazardat; un termen mult mai realist, de care ma pot tine, este de 3 saptamani, +/- 2 zile.

 

 

 

Multumesc pentru intelegere.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

L-am primit si eu, destul de apropiat de ceea ce-mi reproseaza altii :) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topic inchis; mai trimit profile de personalitate pentru mail-urile primite pana in 2 iunie inclusiv (stiu ca am ramas cam in urma cu profilele, dar le voi trimite pe toate).

 

 

 

Multumesc inca o data celor ce au raspuns initiativei mele, si multumesc moderatorilor pentru faptul ca au permis derularea studiului meu.

 

 

 

Numai bine.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...