Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Aveo/Kalos - Impresii

Recommended Posts

@VIO1974

Cati KM faci pe an?

Inmatricularea costa pana in 500 ron cu toate taxele.

 

cu dacia in jur de12k cu cea noua cred ca mai multi

 

vad ca tu deja ai ce-mi doresc eu.Ce as mai vrea sa mai stiu cit ma costa inmatricularea masinii

 

Ai masina de 2 ani.Ai avut probleme cu ea pina acum, ma refer la clima si celelalte si de care cutie ai la ea manuala sau automata.

Share this post


Link to post

Are cutie automata.

Share this post


Link to post

pai aveo e o masina conceputa foarte bine, e facuta pentru confort pt ca se vinde si in state.

la mine criteriul de alegere a fost foarte simplu...am vrut sa am chevrolet...si doar un aveo mi-am permis. nu am avut bani de un suburban sau corvette.

Share this post


Link to post

Mie imi place ca e destul de mare in interior, am 16000 Km intr-un an si un pic si nu m-a tarat prin service, decat la revizii si cele 2 accidente avute. Masina imi place, sunt multumit de ea. Am si la servici si Kalos si Aveo si sunt trecute de suta de mii ( in conditii destul de grele , mers pe santier, si au facut toti "scoala" pe ele). Si se tin. Service recomandat pentru masina este Radacini Motors Bucuresti, astia sunt cei mai profesionisti in materie de mecanica si electrica.

 

Acu vazui...tu vrei cu transmisie automata: O gagica de la blocul de langa mine are unul automat , din 2007. E drept ,hatchback motor 1,4. Si are 46000 Km. L-a luat automat deoarece ea are restrictie la masina cu transmisie automata ( nu poate conduce cu transmisie manuala), si e cea mai ieftina masina automata .

 

Vad ca la GTT e disponibila la 9100 euro TTI(platinum automatic) cu program rabla . Deci e cea mai ieftina masina cu transmisie automata.

Edited by tudor2402popescu

Share this post


Link to post

Astazi am avut parte de o problema neplacuta la al meu Aveo...nu am putut pleca de pe loc deoarece aveam roata stanga spate blocata. Am luat legatura cu service-ul firmei Gold&Platin Galati insa cum asteptarea in prima faza a durat 30 minute in loc de cele 5 dupa care mi-au spus ca ma suna, cea de a 2-a a durat 15 minute dupa care a urmat sfatul sa calc frana si sa fortez poate isi da drumul, am apelat la Chevrolet Service care a trimis o masina ACR cu remorca si un mecanic care in urma unei simple lovituri pe la niste parghii ruginite a deblocat roata. Datele problemei sunt urmatoarele: acum o luna am efectuat revizia de 2 ani si frana de mana a fost reglata la o cursa extrem de scurta, nu am putut reveni pt. explicatii cel putin deoarece in ziua urmatoare am plecat intr-un circuit, la revenire am spalat masina si am lasat-o 2 zile nemiscata astfel ca rugina se pare ca a actionat asupra sistemul de frana spate blocand astfel roata. Pt. atitudine G@P Galati are astfel un mare minus dar asta oricum nu e o noutate in ceea ce privesc servicurile romanesti si parerea mea ca si reglajul facut acum o luna a contribuit la acest incident...maine m-am programat la o verificare sa vad ce povesti imi vor spune.

Share this post


Link to post

Pe ce suport a stat masina ta ? A fost umezeala mare in timpul acela ? Nu s-a deblocat frana nici cand ai incercat sa dai cu spatele ?

Share this post


Link to post

Posibil ca s-a blocat si cilindrul de frana, caz in care mai bine il schimbi. Si nu mai spala masina in fata blocului  <img src= )">

Share this post


Link to post

De fapt masina a stat doua zile? Sau numai dupa spalat?

Sigur cat ai fost plecat cu ea nu ai agatat nimic (cel putin pe spate)?

Nu prea avea "parghii"in care sa loveasca mecanicul de la A.C.R.!

Edited by simon2tibi

Share this post


Link to post

Aproape identic am patit si eu, frana reglata la cursa f scurta. Dar la mine s-a bocat roata iarna, lasata doua ore cu frana usor trasa. Acum frana de mana tien normal, adica nu tine din scurt la primii doi dinti. S-a comentat putin la G&P Suceava, dar s-a rezolvat rapid, inlocuire pe garantie. Nicio problema din iarna.

Share this post


Link to post

Situatia a fost ca sambata am spalat-o, inclusiv la motor, dupa care in aprox. 4-500metri am parcat-o, a urmat o ploaie crunta si am vrut sa o pun in functie dupa fix 2 zile, luni dupa-amiaza...nu am avut nicio sansa am incercat fata-spate, frana de picior calcata, era teapana, am reusit doar sa fac o urma de 10-15cm pe asfalt cand am tarait roata. Am mai patit intr-o iarna la fel insa atunci tot dupa o spalare si parcare imediata, a fost vorba de gheata...cand am tras de ea evident ca si-a dat drumul. Parerea mea e ca si cursa scurta a franii de mana a contribuit la aceasta situatie iar despre lovitura aplicata in spatele rotii chiar nu stiu in ce a lovit...asa mi-a transmis el ca ar fi vorba de parghii, initial spunand ca probabil a ruginit cablul. Am incercat insa si la roata din dreapta spate, totul era normal se invartea usor, frana actiona in timp ce roata stanga spate era teapana...sa vad ce imi spun astazi cei de la service desi mare incredere nu pot avea in ei.

 

Posibil ca s-a blocat si cilindrul de frana, caz in care mai bine il schimbi. Si nu mai spala masina in fata blocului )

Despre prima parte a afirmatiei nu pot sa emit vreo parere neefiind nici pasionat si nici pe felie insa daca seamana cu partea a 2-a e bine sa nu tin seama de ea...chiar crezi ca dupa un circuit european de 7500 km si 600 euro bagati doar in benzina, 10 euro (cu tot cu bacsis) reprezentand plata la spalatorie puteau sa ma sperie?

 

Am fost la verificare, nu a durat mai mult de 5 minute iar verdictul a fost sabot lipit dupa spalare, cauza fiind frana de mana trasa inainte de uscare...mesajul a fost ca de dezlipit nu erau sanse decat printr-o usoara lovire. Cartea tehnica prevede de altfel recomandarea sa nu o lasi cu frana de mana trasa iar acest fapt e cu atat mai adevarat dupa o spalare.

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

Mie asta imi suna a prosteala pe fatza :D , cum naiba sa se llipeasca sabotii in urma spalarii masinii !? Daca mergeai cu frana de mana trasa mai inteleg sa se lipeasca...dar altfel nu pot sa cred, sau daca era iarna si ingheta cablul...

Edited by adostar

Share this post


Link to post

Ai incercat vreodata sa dezlipesti doua piese intre care s-a format o pelicula subtire de apa ? Un fizician ti-ar putea da o explicatie stiintifica, ceva legat de tensiunea superficiala sau presiunea osmotica, nu mai tin minte, sa nu zic o prostie. Cert este ca am vazut fenomenul.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Starsteel, a fost o gluma cu spalatul in strada, pt ca ai zis ca nu ai miscat-o dupa ce ai spalat-o, ma mir ca nu ai vazut si emoticonul. ;)

Eu am zis ca ar putea fi si pistonul, nu ca musai e blocat, sabotul ii puteai dezlipi si tu batand usurel cu ciocanul in tambur,

dupa ce ai incercat cu mers inainte, mers inapoi si nu si-a dat drumul.. nu trebuie sa fii asa tare pe .. "felie" :) ))

Aici nu e service auto, asa ca din povestiri uneori se spun cauze posibile, nu musai un verdict exact.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

@Tolin, cum a intrat apa acolo ? Deci sa nu mai spalam masina ?

Share this post


Link to post

Apa ajunge acolo si prin condens, nici nu trebuie mult, fenomenul este la nivelul moleculei de apa. In plus, conditiile coapte se realizeaza in foarte putine cazuri. Acelasi lucru se poate petrece in pistoane, garniturile sunt cum sunt, iar lichidul de frana atrage apa. Din acest motiv trebuie schimbat periodic.

Cand speli masina si o deplasezi, scapi de probleme. Dupa orice spalare, fie si accidentala, la nivelul acela, am invatat de la altii sa calc frana intens, sa se evapore orice urma.

 

In primavara aceasta am patit acelasi lucru la roata stanga-spate dupa o stationare indelungata pe iarba pe o vreme foarte umeda. Sabotii s-au deblocat prin alternarea deplasarii fata-spate cu frana energica. Zgomotul a fost foarte puternic, daca n-ai mai patit, nu-ti vine sa misti masina, ai senzatia ca o sa crape ceva.

Share this post


Link to post

Am patit si eu dar la dacie 13xx, am schimbat sabotii pe spate la un service auto de kkt unde au fost prost reglati si s-au lipit si asta fara sa trag frana de mana.

Share this post


Link to post

La toate masinile cu saboti si tambur am patit macar o data, la dacie de mai multe ori, dar acolo nu se pune. Cunoscatorii m-au linistit ca este normal pentru locul meu de parcare si pentru faptul ca o las in frana de mana. Interesant este ca nu mi-a inghetat niciodata cablul de la frana de mana, desi, aici sunt cel putin 3-4 zile pe an cu temperaturi sub -20'C, iar media pe cele 3 luni de iarna este pe la -10'C. Dar prefer sa mi se lipeasca sabotii o data la 4 ani, semn ca trebuie un spray pe acolo, o vaselina pe la rulment, decat s-o las cu angrenajul cuplat (deformatie inginereasca).

Edited by tolin

Share this post


Link to post
salut.Am scris pe acest topic deoarece doresc sa-mi iau cu programul Rabla un aveo platinum.Nu sint hotarit ar mai fii si alte modele cum ar fii:fiat linea,clio symbol esspresion,opel astra,ford focus.As dori daca se poate sda stiu cu ce ar fii mai ''breaza'' aveo decit celelalte masini pe care le-am enumerat.

 

 

Salut,

Imi dau si eu cu parerea, chiar daca cel mai probabil ai facut deja alegerea.

 

Le-am condus toate masinile enumerate mai sus ca varinate pentru tine. Sau in drive-test, sau cu prietenii.

 

Aveo fata de Loga si Clio Simbol, are ca atuu de departe, aspectul. Eu am intalnit o gramada de persoane, chiar si in varsta, care cand parcam se uitau la masina si cand coboram din masina eram intrebat ce masina e asta, ce motor, cum merge, si ziceau ca arata foarte bine, mai ales pe negru.

 

Fata de Opel Astra (banuiesc ca la Classic te referi, nu la H, ca H-ul il depaseste la toate capitolele) singurul lucru care il are ca vantaj aveo ar fi consola centrala si bordul, care arata super la Aveo Sedan. Dar acest lucru paleste in fata cutiei foarte faine pe care o are Opelul, fata de Aveo unde agata anumite viteze, mai ales dupa ce e masina "obosita".

 

Parerea mea proprie si personala este ca Fiat Linea depaseste din absolut toate punctele de vedere Aveo-ul. Arata mai bine si in exterior, si in interior, antifonarea e mai buna, sunt gandite mai bine multe lucruri, motoarele mie mi se par mai puternice, etc.

Insa, desigur, tot timpul am fost de parere ca fiecare Euro (daramite 2000-3000 Euro) diferenta dintre doua masini asemanatoare, conteaza foarte mult, atunci cand faci o astfel de comparatie. De exemplu, cei 3000 si de euro diferenta dintre Kia Ceed si Aveo se regasesc exact in chestiile in plus pe care le are Kia.

 

Numai bine,

Adi C.

Share this post


Link to post

oameni buni!

 

m-am uitat mai atent la bordul masinii mele si am vazut ca sunt niste martori care nu sunt functionali. aveti idee ce reprezinta?

unul am dedus ca ar fi "presiune scazuta in roti", pe altul scrie "hold", mai e unul cu o sageata cum e sigla volvo. aveti idee ce reprezinta?

Share this post


Link to post

Martorul de presiune scazuta in rosti este functional pentru modelele care pleaca in SUA si probabil in China si Canada. Martorul "hold" nu este pentru cutie automata?? :-?

Share this post


Link to post

"Hold" e pentru AT, mentine treapta curenta.

 

Cel cu sagetuta este pentru cruise control, care nu se gaseste in dotarile de pe meleagurile noastre.

 

Ar mai fi martorul pentru DRL (daytime running lamps) care sunt standard si obligatorii in US, dar de asemenea inexistente la noi.

Apropos de asta, ar fi fost foarte utile si la noi, ca tot e obligatoriu sa mergi cu farurile aprinse si ziua. Problema e ca daca aprinzi pozitia/faza scurta/etc. se diminueaza intensitatea iluminarii sistemului audio si a climatizarii. Asta e o problema in zilele insorite cand abia vezi ce afiseaza displayurile. In schimb DRL-urile se aprind odata cu punerea contactului si nu afecteaza luminozitatea sistemului audio si a climatizarii.

Edited by root
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Salut,

Imi dau si eu cu parerea, chiar daca cel mai probabil ai facut deja alegerea.

 

Le-am condus toate masinile enumerate mai sus ca varinate pentru tine. Sau in drive-test, sau cu prietenii.

 

Aveo fata de Loga si Clio Simbol, are ca atuu de departe, aspectul. Eu am intalnit o gramada de persoane, chiar si in varsta, care cand parcam se uitau la masina si cand coboram din masina eram intrebat ce masina e asta, ce motor, cum merge, si ziceau ca arata foarte bine, mai ales pe negru.

 

Fata de Opel Astra (banuiesc ca la Classic te referi, nu la H, ca H-ul il depaseste la toate capitolele) singurul lucru care il are ca vantaj aveo ar fi consola centrala si bordul, care arata super la Aveo Sedan. Dar acest lucru paleste in fata cutiei foarte faine pe care o are Opelul, fata de Aveo unde agata anumite viteze, mai ales dupa ce e masina "obosita".

 

Parerea mea proprie si personala este ca Fiat Linea depaseste din absolut toate punctele de vedere Aveo-ul. Arata mai bine si in exterior, si in interior, antifonarea e mai buna, sunt gandite mai bine multe lucruri, motoarele mie mi se par mai puternice, etc.

Insa, desigur, tot timpul am fost de parere ca fiecare Euro (daramite 2000-3000 Euro) diferenta dintre doua masini asemanatoare, conteaza foarte mult, atunci cand faci o astfel de comparatie. De exemplu, cei 3000 si de euro diferenta dintre Kia Ceed si Aveo se regasesc exact in chestiile in plus pe care le are Kia.

 

Numai bine,

Adi C.

 

salut Adi.Inca nu am luat masina asa ca mai am timp sa ma hotarasc pina in august.Referitor la masina pe care o vreau sint inca in cautari.De skoda octavia cu motor de 1,4 pe benzina se zici??

Mentionez ca toate masinile pe care le-am anumerat sint apropiate ca pret.

Share this post


Link to post

mie nu imi place skoda de nici o culoare. mi se pare masina de neamuri proaste!

 

vezi ca e oferta la chevrolet epica. arunca un ochi acolo...si epica e masina.

decat sa-ti iei o skoda mai bine iti iei un lacetti sedan sau un cruze.

 

tin sa precizez ca octavia alaturi de passat sunt modelele de maini pe care le urasc cel mai mult. de obicei aceste modele de masini apartin neamurilor proaste si parvenitilor.

Share this post


Link to post

Octavia cu motor de 1,4?! Da' ce, ai sistem flinstones si toti din masina pedadelaza cand urci dealu'?

Oricum, discutia nu-si are locul aici.

Share this post


Link to post

@vio1974: Vorbesti de masini noi sau second-hand? In caz ca vrei masina noua, astea-s parerile mele:

 

Daca vei lua Aveo, ia-l cu motor de 1.4. Este reusit, indeajuns de puternic, ambreiajul este hidraulic. Pot sa-ti zic, in calitate de utilizator atat de kalos 1.4 (2004) cat si de aveo 1.4 (2008), ca nu am ce ma plange. Cutia de viteze este OK dar nu este sportiva, cursele sunt cam lungi si trebuie sa bagi meticulos in marsarier ca altfel nu intra.

 

Despre Linea pot sa-ti spun ca am facut test drive pana sa ma decid sa iau Aveo. Nu mi-a placut motorul slab (77Cp) si nici pretul, mi s-a parut mare ptr ceea ce ofera acea masina. Intr-adevar, finisarile sunt de clasa, aspectul este mai placut. Nu mi-a convenit Linea din cauza raportului pret / dotari. Nu mi s-a parut profitabil deloc.

 

Opel Astra este o masina OK dupa parerea mea. Cutiile de viteze mi se par bine puse la punct. Personal n-as lua Astra Classic din motive de spatiu interior (loc sofer mai ales) si chiar pret. Nici aspectul invechit nu-mi spune prea multe.

 

Skoda Octavia 1.4 80CP - nu.

 

Per ansamblu, cel mai bine la bani si dotari iesi cu Aveo. La aspect, cel mai bine iesi cu Linea. Eu intre astea as alege. Deasemena ai putea sa incerci Chevrolet Epica (o gasesti noua, benzinara 2009, la 12.300EUR sau second-hand, putini KM, si la 10.000EUR).

Edited by fry

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...