Jump to content

trebor271074

Membru
  • Content Count

    268
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by trebor271074

  1. Multumesc. Imi faceam griji ca raman cu ea in drum pe cine stie ce coclauri!
  2. Azi dupa un drum de 1100kmm-am gandit sa ii verific nivelul uleiului in motor. Cu ocazia asta am descoperit o pata de ulei la imbinarea dintre chiulasa si bloc motor despre care nu stiu sigur sa fi existat inainte. Poate erau si nu am observat. Nu am observat sa fie pete de ulei in rest iar pata e izolata de jur imprejur, nu e "cursa in josul motorului". E prezentata in poze. De asemeni e doar in partea din fata a motorului, si dupa staționare indelungata nu am descoperit scurgeri sub motor. Antigelul pare curat iar nivelul uleiului e acelasi de asta primavara Aveti idee ce ar putea fi? E o defectiune si daca da cat de grava? Pot sa folosesc masina in continuare, tinand cont ca-s plecat? L.E. am luat o cheie inbus si am strans surubul din mijloc jumatate de tura. Celelalte 2 sunt stranse la maxim. Cel din mijloc mi-e frica sa incerc mai mukt dar s-a miscat spre strangere la aplicarea unei forte medii.
  3. Eu o las cate 3 luni fara sa o pornesc dar ii scot "plusul" de pe acumulator. Porneste la sfert dupa aia!
  4. trebor271074

    Covid 19

    Amandoi nu e posibil? Mai ganteste-te!
  5. trebor271074

    Covid 19

    Nu ii aduce nimeni gramada, se aduna singuri gramada. Si nu vorbim de copii sub 14 ani, ci oameni in toata firea, cu drept de vot. Selectia naturala functioneaza si in cazul lor, la fel cum functioneaza la soarecii bolnavi de toxoplasmoza ... se arunca in fata pisicii! S-a gandit careva ca multi pur si simplu nu vor sa ajunga sa moara la 100 de ani hraniti cu lingurita si cu pampers? Adica nu le pasa pentru ca stiu ca oricum toti tot acolo ajungem, dar cu viteze diferite. Niciodata nu am inteles vointa altora de a-i tine in viata pe altii cu forta, inclusiv pe sinucigasi! Vrea omul sa moara? Da-i pace sa isi aleaga moartea! Eu personal cred ca dreptul de a muri si de a alege cand si cum, ar trebui sa fie un drept in-alienabil, al tuturor! Din acest punct de vedere animalele de companie sunt tratate mai omenos si mai cu intelegere. A venit momentul, ii faci injectia si nu il lasi sa sufere inutil! As vrea sa pot face si pentru mine o astfel de alegere!
  6. La aliexpress nu am acces din diverse motive obiective. Imi poti da un link de unde pot achizitiona asa ceva, de o calitate mai buna, de undeva din tara? Am cumparat acum ceva timp ceva asemanator din Selgros si efectiv "pielea" aia se rupe in mana!
  7. Ce husa de volan ai luat, la ce pret si de unde? Sunt interesat si eu! Multumesc anticipat!
  8. Sa fim seriosi! Daca doreau cu adevarat reducerea poluarii in Bucuresti interziceau accesul TUTUROR vehiculelor cu propulsie diesel, inclusiv camioane, autobuze etc! Si cumparau pentru STB vehicule doar cu propulsie electrica (troleibuze, tramvaie - cu extinderea retelelor pentru ele) si/sau cu hidrogen ori butan. Si extindeau infrastructura de re-incarcare pentru vehiculele electrice de tot felul, inclusiv autoturisme! Si extindeau si populau spatiile verzi, nu cu panselute si borduri, ci cu pomi! Si extindeau mai cu simt de raspundere metroul ala. Eu nu am auzit de astfel de masuri! In fapt e vorba ca s-au cam terminat banii de panselute si borduri, iar prostii, trebuie sa plateasca ceva bani, ca sa aibe de unde fura baietii! Simplu ca buna ziua! Restul is doar povesti!
  9. Bun, si daca se va institui sistemul prin toate localitatile din Romania, comune, orase? Ca si acolo sunt consilii locale si autovehiculele polueaza si pe acolo! De exemplu daca trebuie sa mergi de la Bucuresti la Oradea te costa benzina 300 lei si taxele de tranzit tot atat, iti convine? Sistemul echivaleaza cu instituirea unor vami interne, multe din Evul Mediu si multe desfiintate inca de pe vremea lui Stefan cel Mare! Odata deschisa Cutia Pandorei e posibil orice! Aveti grija ce va doriti... o sa ajungeti sa va intoarceti, in Bucuresti, la cal si caruta! Poate ca solutia ar fi ca ITP-ul sa se faca pe bune in ceea ce priveste noxele emise de autovehicul! Cred ca asta e de fapt solutia!
  10. Am si eu o intrebare, off topic. Ce pompa, marca, sau tip, de apa recomandati sa pun la urmatoarea revizie, si cam la cat timp se schimba?
  11. Pentru un Matiz din 2005, cam la ce intervale se schimba pompa de apa, care acum pe masina e cea originala de fabrica, si cam ce marca recomandati?
  12. Cam asa sta situatia la mine. Chiar acum, la sfarsit de Martie 2019 am schimbat ulei motor, C.V., filtre, verificat tren rulare si placute frana + cauciucuri pe fata!
  13. Unul nou! In nici un caz SH!
  14. Am ajuns si in momentul in care trebuie sa schimb parbrizul buburuzei! Are o fisura imensa si nu poate fi trecuta cu vederea la ITP! Intentionez sa il inlocuiesc cu ceva situat in partea "de mijloc" in ceea ce priveste pretul, atingand, desigur un cat mai bun raport calitate/pret! Aveti ceva sugestii cu modele de parbriz aflate in vanzare pe la noi, ceva care sa indeplineasca cat de cat criteriul de calitate si pret?
  15. Mai exista si varianta sa te muti tu in garaj...
  16. Dragi forumisti am o problema si va cer ajutorul... La Matiz, e "chestia" aia neagra, din care ies bratele stergatoarelor si pe care sunt montate duzele pentru puverizat lichidul de spalat parbrizul, si e in contact cu parbrizul printr-un cheder, e prinsa in 4 suruburi. Am observat ca in stanga e rupta chiar de la surub si se misca. Singura solutie e inlocuirea ei. Problema e ca nu stiu cum se numeste, ce cod de fabricatie are piesa, cele 4 suruburi (ale caror capete par ruginite) si chederul. Am cautat in manual, dar ne-sttind ce anume sa caut... Apreciez orice ajutor in domeniu. Multumesc anticipat.
  17. Sunt interesat sa schimb farul stanga la Matiz euro 3 din 2005. S-a matuit prea tare. Doresc sa schimb cu unul la fel, cu motoras. Are idee cineva ce cod de producator are piesa respectiva? Ceva sfaturi?
  18. Daca as locui intr-o zona cat de cat accesibila, m-ai avea de client permanent! Pacat!
  19. Anul asta, patit de anul trecut, am tot rascolit internetul si am intalnit doua situatii: 1. aduc Valvoline Synpower 5w30, simplu, doar pe comanda, dar nu il pot livra in Sulina, jud. Tulcea, fara sa platesc la curier aproape cat face uleiul in sine (3 litri). Sa merg sa il ridic din Tulcea, inseamna sa pierd efectiv o zi pe drum cu vaporul! 2. dupa ce am rascolit internetul gasesc pe eMag http://www.emag.ro/ulei-valvoline-synpower-5w30-1l-v-s1/pd/D4ZDQ2BBM/ Gata, spun, am dat lovitura... comand, platesc cu cardul... si vine coletul! Surpriza... imi vine Valvoline Synpower 5w30 FE adica asta din fisa de mai jos: http://www.valvolineeurope.com/uploadedFiles/7447.pdf Intrebare: merge pus pe matiz fara nici o problema? Aplicatia de la Valvolineeurope zice ca da! Voi ce parere aveti?
  20. E o problema cu asta! Imprejurarile ma silesc sa il cumpar on-line. Nu e vorba de pret, dar e musai sa fie livrat in Delta Dunarii. Sunt site-uri care il livreaza, sau asa spun, dar anul trecut l-am comandat pe cel zis de tine si am avut supriza sa primesc altceva, operatorulu spunand ca nu il aveau pe stoc dar ca ce mi-au trimis e foarte bun ba chiar depaseste standardul! Cred ca si acum are frigiderul plin cu carne! Eu o sa incerc sa il cumpar, dar daca nu reusesc, alternativa din postul anterior e viabila?
  21. De cand am luat masina, de noua, i-am pus doar ulei Valvoline Synpower 5w30, simplu, fara alte specificatii. De curand am observat ca nu se mai gaseste acest ulei, sau se gaseste prin locuri dubioase ca ti-e frica sa il si iei! NU prea vreau sa schimb cu o marca mai ieftina, tin mult sa ii pun ulei de calitate, tot din gama Valvoline. Masina are cam 55 mii km. Am observat ca a aparut un "inlocuitor": VALVOLINE SYNPOWER XTREME MST C3 5w30 Ce parere aveti? Merge?
 

×
×
  • Create New...