Jump to content
Sign in to follow this  
inchizitor

Zgomote Pe Spate

Recommended Posts

Si la mine apare acel scartait pe spate , in special la virajele stranse si uneori si in momentul in care apas usor pe portbagaj. La oscilatii mai mari ale suspensiei spate nu face zgomot. Si eu sunt curios care ar putea fi cauza, ca sa stiu ce-i de facut. :-?

Edited by van den plas

Share this post


Link to post

Am avut si eu un zgomot ciudat, ca o trepidatie careia nu-i vedeam sursa, in ciuda rotilor echilibrate si ras-echilibrate. Azi m-am enervat si am desfacut rotile din spate impreuna cu capacelele care ascundeau sub ele rulmentii aferenti. M-au trecut transpiratiile gandindu-ma in ce ma bag, dar am riscat si am desfacut acele sigurante si am incercat sa strang cu o tura piesele alea dintate care sustin rulmentii. Surpriza! am strans doua ture in loc de una, atat de slabite erau ! plus ca vaselina era dusa de tot la o roata ! am bagat vaselina Mol de litiu ( nu stiu daca e buna de asa ceva, dar ma rog) la greu, si am plecat in " probe" A disparut orice trepidatie la viteza mare, si masina este mult mai stabila, avand in vedere ca s-au putut strange atat de mult rulmentii . Cred ca inainte rotile se balanganeau putin din cauza rulmentilor nestransi de multa vreme...

Share this post


Link to post

In mod normal se face revizie la 20k km la rulmentii spate la cielo/espero si se schimba vaselina.

Share this post


Link to post

Da, chiar ma intreb cum de s-a putut sa-mi scape ceva atat de important, ca de obicei sunt foarte atent la detalii . Dar bine cel putin ca m-am prins in timp util si nu s-au distrus rulmentii , ca daca se distrugeau banuiesc ca faceau o galagie infernala, nu ?

 

Sa nu uit, vaselina de litiu care am bagat-o, e buna, nu? sau trebuie de alt fel, de grafit sau alte minuni?

Edited by radux

Share this post


Link to post

Am o mica problema care a devenit foarte stresanta.Troncane ceva in partea din spate a masinii,(Cielo)mai exact in spatele banchetei.Am schimbat amortizoarele,bucsile de la amortizoare,bucsile de la bascula,rulmentii,in mare cam tot ce era de schimbat pe spate si rezultatul...la fel!!! Unii zic ca problema este la portbagaj,mai exact la tijele alea care tin capota in tensiune pe cheder. Ma poate ajuta cineva caci simt ca nu mai pot de draci,am zis ca o sa scot porbagajul de tot si o sa merg fara el sa vad daca mai troncane ceva!!

Share this post


Link to post

Oalele amortizoarelor le-ai schimbat ? E vorba de "chestiile" de cauciuc in care se sprijina capul amortizorului (denumirea tehnica este parca "palier amortizor"). Tot asa am avut si eu un troncanit enervant pe spate, cam cum ai zdrangani cu un bat intr-o teava metalica, si de-acolo era.

Share this post


Link to post

am un cielo fabr.1996, am o problema cu rulmentul pe dreapta la roata spate.astfel: in 1 an am schimbat 5 rulmenti.dupa aprox.2-3 luni incepe sa huruie.nu gasesc nici o logica..care sa fie cauza ????nu imi toceste cauciucul, am schimbat si geanta si cauciucul, la fel.masina este de familie : nu car cu ea, nu merg numai prin gropi!!!! rulmentii schimbati au fost pe rind romanesti, coreeni, germani, crezind ca de vina este calitatea lor, montajul a fost facut de un profesionist intr-ul service cielo, dar degeaba.Cine poate da o explicatie??Parca este un facut sa se defecteze exact la 2-3 luni!!!!!!!!!!!!!  <img src= (">

Share this post


Link to post

Salut,

 

Cat de tare ii strangi? Vezi ce am patit eu aici #-o (post #48)

 

:o fftopic: P.S. Le multumesc din nou celor care m-au ajutat(Ovi, Nicu si altii).

Edited by bella

Share this post


Link to post

In principiu ce probleme apar la rulmenti?Ce anume si mai exact se intampla?

Share this post


Link to post

O sa scriu aici, pt ca nu stiu exact unde se incadreaza problema mea.. Azi, din intamplare, am mers cu unul din geamurile din spate deschise la maxim, si cum am trecut de 60-70 la ora, au inceput sa se auda .. "falfaieli" .. de la roti cred. Nu stiu cum sa exprim altfel, dar e un zgomot destul de pronuntat, la frecventa mare, gen fal-fal-fal foarte repede (direct proportional cu viteza cred). Se aude la fel si cand deschid celalalt geam spate. Nu am umblat la roti de cand am cumparat masina. Este vorba cumva de cauciucuri/jenti neechilibrate? Sau proaste..? Sau rulmenti ceva..? Am Debica Navigator parca, all season, 3-4 mm carne pe ele.. Sau este normal acest falfait cu geamurile spate deschise, la viteze de peste 70..? Mai zic si ca masina incepe sa tremure un pic la viteze de 130-135.. de fapt cu atat am mers max..

Share this post


Link to post
.... Sau este normal acest falfait cu geamurile spate deschise, la viteze de peste 70..? Mai zic si ca masina incepe sa tremure un pic la viteze de 130-135.. de fapt cu atat am mers max..

 

 

Falfaitul cred ca este normal. La mine se auzea si cu Mointana, se auzea si inainte sa schimb rulmentii spate. Acum am Dunlop, roti echilibrat si rulmenti schimbati de vreo 3000 Km...falfaitul este acolo(chiar ieri l-am auzit).

 

Eu cred ca este vorba doar de un zgomot al aerului care intra pe geamul respectiv.

 

In legatura cu trepidatiile, daca nu ai jocuri gen rulmenti, capete de bara sau vreun pivot, mergi la un service bun de roti, si spune-le sa se uite daca nu cunva jentile sunt deformate(presupunand ca sunt ecilibrate :) ). Asa am patit eu de curand si doar un service a observat acest lucru(din Bucuresti).

Share this post


Link to post

Salutare!

de cateva zile in parte din stanga spate la Cielo al meu se aude un trancanit la vibratii usoare ale asfaltului.

La viteze mari nu se aude. Nu pot stabili de unde vin zgomotele de sub masina sau de la roata.

Ma poate ajuta cineva cu o sugestie despre cauza acestor zgomote?

 

Multam!

Share this post


Link to post

buna seara la totii...am o mare problema la masina mea espero...am o bataie urata pe spate la orice miscare si chiar daca ma urc in masina se aude un troncanit...am schimbat bucse punte spate,bucse telescoape si nu imi gaseste ce tot bate,....am facut si testul pt telescoape si cica sunt in regula,ajutatima va rog...multumesc !

Share this post


Link to post

Masina nefiind ridicata pe cric sau altceva.. cand misc de rotile spate (la ambele face la fel), nu f tare, tinand la ora 12, e normal sa fie joc? Se aude tac-tac-tac .. chiar si cand misc in acelasi mod de rotile din fata, se simte treaba asta in spate! Cumva mai trebuie stransi rulmentii putin, a.i. sa nu am zgomotul (jocul) asta pe spate, cum nu-l am pe fata? Initial am crezut ca or fi desfacute suruburile la roata.. ca asa se simte.. dar erau perfect stranse. Am vazut in manual treaba asta.. si nu mi se pare complicata:

 

Reglare rulmenti

1) Se scoate capacul antipraf de pe butuc.

2) Se scoate stiftul din ax.

3) Se strânge piulita cu 25 Nm în timp ce se învârte roata cu mâna spre înainte, pentru a aseza complet rulmentii. Aceasta va îndeparta unsoarea sau impuritatile care ar putea cauza un joc excesiv al rulmentului.

4) Se slabeste piulita pâna la limita desprinderii.

5) Se însurubeaza piulita (fara strângere) pâna când gaura din ax se aliniaza cu gaura din piulita; dar nu mai mult de o jumatate de tura (saiba de sprijin sa se miste putin actionând cu o surubelnita).

6) Se monteaza un stift nou. Îndoiti capetele stiftului.

7) Se masoara jocul axial. Acesta va fi între 0,03 si 0,13 mm când reglajul este facut corect.

8) Se instaleaza capacul antipraf pe butuc .

Edited by dobrescucris

Share this post


Link to post

Mare dilema mare. De ceva timp ( sa zic vre-un an ) pe spate troncane ceva, ca si cum ceva se loveste de tabla ceva. Din cate am obs nu conteaza viteza. In consecinta am fost la un service auto pentru o

diagnosticare. Baietii de acolo s-au chinuit, au verificat bucsele la punte, s-au uitat la amortizoare, au verificat rulmentii totul pare sa fie la locul lor si ok. In continuare troncane. Azi m-am suparat si am incercat sa rezolv eu problema, am dat jos tot din portbagaj, am dat jos amortizoarele care vad ca sunt pe gaz si nu pe ulei cum stiam eu ca ar trebui sa fie ( Bilstein made in Germany ) am schimbat bucsele lor. Si tot troncane. Ca idee masina se comporta ok, amortizoarele isi fac

treaba daca ma las pe masina nu joaca de nebuna. Este posibil ca amortizoarele astea pe gaz cand sunt pe duca sa troncane ca idioatele ? Sau ce alta idee ati mai avea voi, de troncane pe spate destul de tare. Eu mai am o idee sa dau jos

butelia GPL (toroidala) sa nu fi cazut pe acolo vre-un surubel ceva care troncane. Altceva ce sa fie ? Sa schimb si amortizoarele ?

Share this post


Link to post

Evacuarea ai verificat-o?

Share this post


Link to post

Ehh asta a fost primul lucru pe care l-am verificat Viktor. Cu toate ca nu are prea mare logica face doar la denivelari.

Share this post


Link to post

Faptul ca nu-i rupta, slabita ... n-o incurca sa bata la denivelari daca teava tobei e putin cam sus. S-o fi pus si pe testul de amortizoare cit ai fost in service.

Share this post


Link to post

Ehh este verificata nu bate. Ma gandeam acum ca am citit eu pe undeva despre un baiat cu un Renault Megane care a cautat o problema de genul asta un an de zile, si defapt era o pietricica bagata prin punte. La serviceul cu pricina nu aveau stand pentru test amortizoare, defapt in Constanta nu am idee cine ar avea..Ce ma pune pe ganduri este faptul ca dupa operatiunea de azi,( schimbat bucsi amortizoare si gresat ) zgomotul este mai slab in intensitate si parca nu asa des. Maine ma duc la service gpl ca si asa nu i-am mai facut revizia de 2-3 ani, sa dea jos si rezervorul sa verific si acolo.

Edited by TBird

Share this post


Link to post

Baga-te sub masina in dreptul puntii spate si verifica ecacuarea in dreptul puntii, exact pe curba ai ce ocoleste puntea.Daca are urme de lovire insaeamna ca e prea jos si la denivelati loveste in punte. Am patit exact la fel, rezolvarea fiind indoirea urechilor de la toba intermediara, astfel incat sa o tina mai sus. Eu m-am prins repede ca a aparut problema exact dupa schimbarea tobei intermediare.

PS Nici la mine nu batea evacuarea in caroserie ci la denivelari lovea puntea in ea.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Mda am fost la service-ul GPL si nu este nimic de la butelie. Urmeaza sa ma bag sub masina mai tarziu sa incerc varianta lui Danutza. Poate a facut vre unu o gluma proasta si a aruncat in toba un surub :) Simt ca turbez, este atat de enervat zici ca mergi cu caruta si cel mai enervat ca nu gasesc de unde :|

Edited by TBird

Share this post


Link to post

Salutare tuturor am si eu o problema am un cielo executive din 2001 de curand am schimbat rulmenti la roata din stanga spate si pistonul dupa ce am facut schimbul ainceput sa troncane si a aparut scurgeri de vaselina pe geanta cam la 20 de kilometri parcuri mers continu,am revenit la mecanic cu masina si mia slabit acea piulita de la tambur dupa taote astea am ramas cu un zgomt ciudat la roata chiar daca merg incet cu ea se aude ca un racait o atingere.mecnicul a zis ca este din cauza ferodourilor ca sunt vechi mentionez ca ferodoul este mai mult de jumatate deci aproape nou,am luat alte feroduri si face la fel acum imi zice ca trebuie sa cumpar oala ...va rog frumos imi puteti da si mie ceva sfaturi...mentionez ca aceste interventi la roata au fost facute in service autorizat daevoo.

Share this post


Link to post

Inainte de interventie facea la fel? E posibil sa mai fac un pic, dupa care se "ia" ferodoul dupa oala.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...