Jump to content
Sign in to follow this  
Frankie_Carbone

Zgomot Roata Fata Dreapta Virata

Recommended Posts

Salut,

Masina este Matiz 8500km, 6 luni vechime, tocmai ce am facut si revizia de "10 000km" la Radacini Titan. Inainte imi troncanea pe fata de nu se poate la gropi mici. A curatat etrierele, a schimabt ulei la cutie, la motor si la filtru.

 

Problema pe care o am, nu a aparut dupa revizie, aceasta era si inainte, a fost chiar unul dintre lucrurile care m-au determinat sa fac revizia inainte de cei 10 000.

 

Descriere: La pornirea de pe loc, cu rotile virate la MAXIM se aude un harshait, harait la roata fata drepta ca si cum ceva s-ar freca de altceva (METAL PE METAL). Chiar daca merg cu fata sau cu spatele ... indiferent stanga sau dreapta.

 

Dupa ce s-a terminat revizia, si am "probat" masina ... in haosul de acolo, sincer .. chiar nu am auzit nici un sunet. Cum a venit zapada ... har har har har har ...

 

Ce as dori de la voi: Nu sa imi spuneti: "Poate fi bieleta, rulmentii, burduful de la planetara, placuta de frana, bucsa" ... bla bla bla, pt ca asta ma gandesc si eu ca poate fi UNA din toate astea !! Nu aveti cum sa stiti EXACT care este .. pt ca nu sunteti mediumi, nici nu am pretentia asta. Se poate sa fie vreunul printre voi care a avut EXACT/IDENTIC aceeasi problema si imi spune si mie ce a facut SAU (preferabil) spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac!!! In sensul: sa ma duc din nou la acelasi service/mecanic si sa ii spun "Bai nu ai facut treaba klumea, pt ca ... bla bla" sau sa ma duc la alt service? Ce costuri voi suporta inafara de MANOPERA.

 

Multumesc foarte mult.

 

PS: As aprecia un raspuns pana la sfarsitul zilei de astazi pentru ca maine e sambata si ma pot duce, in rest sunt la serviciu, drept urmare .. nu pot ajunge.

Share this post


Link to post

Daca spunem ca-i zapada inghetata depusa pe aparatoarea de la aripa si freaca pneul de ea e bine ?

Share this post


Link to post

Aparatoarea de la aripa ... s-ar putea sa confund ... este aceea de plastic, din spatele rotilor? Asta a fost primul lucru la care m-am gandit si eu cum am auzit din nou sunetul dupa revizie ... am dat jos toata gheata amestecata cu noroi de acolo .. am incercat ... si same thing.

Share this post


Link to post

Un sfat: nu mai vira cu masina pe loc. Misca intii masina, 1cm si apoi rotesti volanul. Bracarea la maxim e pacatoasa si in miscare, dar pe loc.

Geometria creata iti forteaza in arcuri, amortizoare si bucsi. Zgomotul acesta nu apare doar la masina ta. Renunta la manevra pacatoasa si nu-l vei mai auzi.

Share this post


Link to post

Este posibil si fuzeta sa loveasca in janta la trecere peste nivel la bracare maxima.

Share this post


Link to post

Nu ar strica sa verifici si geometria rotilor

Share this post


Link to post

Mi-e cam ... mila de buzunarul meu, astia de la Radacini au spos ca geometria costa 1.800 000 ...

Share this post


Link to post

Eu mi-am reglat geometria cu 45ron, deci pretul mi se pare exagerat de mult!

Share this post


Link to post
... astia de la Radacini au spos ca geometria costa 1.800 000 ...

Dar altii in afara de radacinosii astia nu mai exista, ca m-am saturat eu de aici (Bv) cate am auzit despre ei ? Eu am dat vreo 20 lei pe o verificare (acum 2 ani) si nu cred ca merita mai mult de 45 lei.

Share this post


Link to post

500000-600000 e o geometrie

Share this post


Link to post

Si eu am un fel de parait din asta, dar apare doar la umezeala asa ca il las in pace. :D

Share this post


Link to post

Mai ... surprinzator, astazi nu am mai auzit haraitul ... poate din cauza ca s-a incalzit afara. Oricum, cred ca nu e ceva grav ... avand in vedere ca apare doar la frig. Ma gandeam sa nu cumva sa fie burduful de la planetara ... dar daca era ceva grav se auzea si daca e frig si daca e cald.

Share this post


Link to post

Cred ca ai dreptate, frig plus umezeala.

 

Probabil pur si simplu freaca pliurile de la burduful planetarei.

Share this post


Link to post

@Frankie_Carbone

confirm si eu existanta acelui zgomot cand a fost frig afara... dar cum a dat caldura... :banana: nimic.

parca si "cloncanitul" e mai redus. totul merge din ce in ce mai bine... :)

Share this post


Link to post

Pai, daca vorbim de suspensie inghetata, cand cobora alcoolul pana si in termometre pe aici, era suficient sa ma urc in masina si troznea de credeai ca se rupe, nu mai vorbesc de primii 20m parcursi. Frankie tata, de ce nu ne spui de la inceput ca esti la prima cheie pe timp de iarna ? Doar ti s-a spus ca "iarna nu-i ca vara".

Share this post


Link to post

Pei .. m-am gandit ca v-ati dat seama pt ca am spus 8500km vechi de 6 luni. Dar in sfarsit, scopul meu a fost sa rezolv problema, si acum m-am linistit!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...