Jump to content

pmhoria

Membru
  • Content Count

    81
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pmhoria

  1. Poti sa incerci si o Skoda 1.9 TDI cu echiparea Tour de France (de ex) care este la 12700 euro CIP. Iar daca ti se par prea multi cei 101 cai, poti sa te uiti la 1.4 TDI cu 80 de cai care are pretul de 11400 euro CIP. Cu ultimul model de care am spus poti sa-ti platesti si CASCO pe un an, plus alte dotari... totul pana in 15000 euro. Bafta la alegerea noii masinute.
  2. Recomand Deva-Sibiu-Rm.Valcea... Nici sa nu te gandesti sa mergi pe Tm-Severin fara un 4x4 serios.
  3. Salut, Revin cu detalii despre calatoria spre Manastiri: Am plecat pe urm ruta: Tm-Arad-Deva-Sibiu-Brasov-Pasul Oituz-Bacau-Roman-Gura Humorului-Vatra Dornei. Am sa detaliez un pic calitatea drumurilor pe unde am fost. Pana in Sibiu ef bun dar e f.aglomerat. Din Sibiu in Brasov e bunicel dar cu semafoare. In Brasov am dormit o noapte si apoi am intins-o spre Moldova. Pasul Oituz e ok spre bun, numai cu atentie la curbele in ac de par (mai sunt niste gropi amplasate strategic). Drumurile din Moldova sunt excelente, dar ca o observatie personala, nu sunt circulate asa de intens (comparativ cu ceea ce este intre Deva-Sibiu de ex) Am ajuns in Gura Humorului si cum deja aveam rezervare facuta de varul meu in Vatra-Dornei, am zis ca nu e mare lucru pana acolo, dar a fost. Pt cei care nu stiu, ii sfatuiesc sa evite mai ales portiunea CampulLung-Moldovenesc-Vatra Dornei. Drumul e dezastru, semafoare la greu, cam nimeni nu le respecta... in fine. Am vazut Moldovita, Sucevita, Putna si Voronetul. Numai atatea zile am avut de concediu... Zona Bucovinei mi se pare tare frumoasa. Am ramas impresionat placut de cum arata peisajele, casele pierdute pe varfurile muntilor, ce sa mai zic, e super zona si o recomand oricui. Un mic sfat: daca vreti sa ajungeti la manastiri si veniti de prin Bacau, Roman, mergeti pana in Radauti ca e drumul mai bun. In rest ce sa mai spun, la intoarcere din Brasov am luat-o prin Sighisoara, Medias ca sa evit portiunea cu semafoare si in constructie dintre Sibiu-Brasov. Inca o data multumiri celor care mi-au dat sfaturi si va doresc numai drumuri bune. Horia
  4. Va multumesc ptsfaturi tuturor. Drumul a fost ok. Pt cazare am ajuns pana la urma in Vatra Dornei. (varul meu mi-a facut rezervare si am stat acolo). Mai multe detalii cand o sa am timp sa postez. Numai bine.
  5. Cat are cuplul Seatul ala? si la ce turatie? La Shkodita mea cuplul e de 112 la 3000rpm. Eu zic ca cea mai faina e Ibiza ... din toate optiunile tale.
  6. Mie mi se pare super faina ibiza aia. Ce daca are motor cu 3 cilindrii? Merge ca uns... Cel putin al meu de 64 isi face treaba ... ala de 70 sigur e un pas inainte... Si chiar e fain interiorul masinutei...
  7. @lordcalibras Ai spus ca nu vrei pe leasing. Eu am un coleg care si luat Lacetti evident cu leasing si dupa ce trece anul vrea sa-si faca un imprumut bancar si achita leasingul si sa ramana numai cu rata de la banca. Si asa o sa ramana cu masina la valoarea CIP + 6% taxele vamale (in loc de 30% cat sunt in prezent...) Stiu ca e mai complicat (plus batai de cap cu bancile...etc...) dar lui i se renteaza. Numai bine.
  8. Dragi colegi de forum, Sa stiti ca motorasul ala nu e rau. Normal ca mie imi place dar sa stiti ca eu vin de pe Matiz si (legat strict de raportul motor/cai putere/greutatea masinii) Skoda e mult peste... se infige mult mai bine. Eu zic ca nu trebuie sa disfintati masina cum ca e puturoasa...etc. Poate ca pt standardele unora este, dar situatia nu e asa de neagra precum pare. Lagat de fiabilitatea marcii Skoda, puteti sa vedeti pe whatcar.com (http://www.whatcar.com/news-special-report.aspx?NA=220291#) clasamentele JD Power pe 2006 si 2005. In 2006 skoda e pe locul 3 in Anglia dupa Honda si Lexus. Si se stie ca, clientii englezi sunt cei mai pretentiosi. Oricum, eu nu vreau o polemica pt sunt total de acord cu voi ca Kia e peste Fabia Charme, dar va rog sa nu "desfintati" masina si sa va uitati si pe clasamentele de afara cand e vb de fiabilitatea unei marci. Numai bine tuturor. Concluzia mea e urm: Daca vrei sa ai motor mai bun...clar te bagi la Kia. Daca vrei altceva... mai cauti..
  9. Merci de sfaturi... sper sa fie atat de fain pe cat imi lauda toata lumea zona aia.
  10. Nu e prost de loc plasticul de pe Kia... sa fim seriosi. La Fabia prima revizie e tot 4 mil (asta stiu sigur.) Un colegul de al meu si-a facut revizia de 4 ani la Skoda Fabia Combi a lui si a schimbat lantul (apropos de asta, motorul asta micut de 1.2 e pe lant transmisia) plus niste bucsi pe fata si totul a fost 8mil ceea ce mi se pare rezonabil pe o revizie de 4ani/60kkm. Oricum ma repet: asta la noi in Tm. Nu stiu cum e in restul tarii. Numai bine.
  11. Salut, Dupa cum vezi...eu am Fabia de care ai vrea tu. Acuma e clar ca daca le compari, Kia merita mult mai mult. Si eu am trecut prin dileme asemanatoare si primul lucru pe care l-am facut a fost sa intreb prietenii si cunostintele de calitatea service-ului de la noi. Si asa am ajuns la Fabia. Modul in care am fost tratat mi se pare superior oricarui service din ro (vb numai de service Skoda din Tm, de restul nu stiu). Acuma pot sa-ti mai spun si alt criteriu pe care m-am bazat cand am luat masina: - 95% din timp stau in oras, deci diferenta de putere nu se simte. Ma bucur ca un copil cand pot sa merg cu a-3 a la 50km/h... Iar pt restul de 5% sunt de obicei in concediu eu cu prietena si pt noi e arhisuficienta masinuta. Deci cam astea au fost criteriile mele cand am lua masina. Oricum mentionez ca inainte de Fabia am avut Matiz E cu care am fost pana in Grecia si inapoi si nu m-am plans de loc de lipsa de putere decat pe anumite locuri unde nu eram f atent si uracam cu masina intr-o viteza necorespunzatoare (de ex cu a 4-a la 60km/h). In rest numai de bine si sa ai bafta de masina. Horia
  12. @mito Pai se vb de Brasov pt ca merg prima data acolo cateva zile si de acolo o iau spre Moldova. Oricum merci de sugestie. Numai bine.
  13. Merci mult tuturor celor care mi-au raspuns. Daca mai aveti si alte sfaturi le astept cu placere. Numai bine.
  14. Salut, O sa plec din TM spre Manastiri in cateva saptamani. Am mai fost spre Brasov mai de mult si stiam ca drumul e oka intre Sibiu si Brasov. Dar mai departe nu am fost niciodata asa ca orice sfat despre drumuri (cum sunt) daca exista alte rute din Brasov spre Manastiri, sunt bine venite. Stiu site-ul cu starea drmurilor din tara (andnet.ro) dar m-ar interesa impresii de la voi cei care faceti drumul asta frecvent sau care macar l-ati parcurs in ultimele saptamani/zile. Daca aveti sugestii sau cunoasteti vreo pensiune in zona Manastirilor (unde ati stat si e oka) de unde se pot vizita cam toate, raman indatorat. Merci anticipat tuturor.
  15. Ai dreptate cu Athena Pallace. E bestial!!! Am stat acolo 10 zile la inceputul lunii iunie si a fost de vis...cazarea, bufetul suedez, piscinele... ce sa mai, acum as pleca acolo.
  16. Fara suparare, dar Cherry face niste masini de kko. le-am vazut in shanghai (am pus chiar niste poze pe la un subiect mai vechi, "china pirates") si sunt nashpa. poate sa-mi zica oricine, ce vrea dar masinile alea sunt proaste. de credeti ca tot orasul ala are o flota intreaga de taxiuri VW santana??? pt ca sunt fff fiabile... iar chinezii nici macar nu se uita dupa cherry, am vb cu cativa si ziceau ca-s proaste comparativ cu japonezele sau cele europene. (nu am discutat cu multi, numai cu cei care am avut cat de cat contact... si astia sunt fff putini raportat la ce populatie e acolo... ) si inca o chestie legata de Cherry, are trei clase de masini: 1 - clasa mica copie dupa Matiz 2 - clasa B (medie, sau cum vreti voi) copie dupa VW Santana (nu ala vechi, ci modelul Santana 2000 sau 3000, care se face la ei, cu DVD in tetiera pasagerului... ) 3 - clasa lux, copie dupa Volvo S80. Parerea mea: decat chinezii, mai bine orice constructor din Eu/State. V-am salutat. >-
  17. @Cristian W Un mic sfat (nu trebe sa faci chiar asa, dar e o sugestie) - lanseaza aceasta problema: Cielo vs Logan Diesel si pe forumul vecin (daciaclub). Poate vei avea o surpriza. Pe acest forum e normal sa existe pareri (marea majoritate) in favoarea lui Cielo. Dar trebuie sa te gandesti la masina ca la o investitie pe care o faci pe cativa ani buni (3,4 sa zicem). Oricum de pierdut vei pierde cu amandoua masinile, asta e clar. Conteaza cat pierzi la fiecare. Cu cielo e simplu, e de atata timp pe piata incat poti sa vezi cat pierzi la masina asta in 2,3,4 ...9 ani. La Logan diesel e mai greu pt ca sunt numai de un an (aprox, nu stiu exact pt ca nu m-a interesat). Poti face insa o analogie buna cu Logan benzina ... la care mai pui ceva pt. ca dieselul se va vinde mai bine si dupa cativa ani. Pe langa pretul de vanzare, tre sa te mai gandesti si la revizii si pret manopera. Cu consumul e oka, sunt cam la fel. Partea ultima ar trebui sa fie confortul si spatiul, pt ca la banii astia nu prea poti avea pretentii la cine stie ce comfort (si amandoua sunt cam la fel, am zis "cam"... nu la fel... ). Asta e parerea mea. Nu trebuie sa tii cont de ea si sunt sigur ca multa lume nu e de acord (mai ales cu partea legata de comfort) dar asta e parerea mea. Numai bine si sper sa alegi ceea ce-ti place.
  18. Ceau la toti, Asa-i, sunt din Timisoara asa ca nu stiu cat de mult te ajuta traseul pe care l-am facut eu... Am trecut in Bulgaria pe la Calafat si apoi am incercat (dar nu am reusit...) sa ne tinem de E79 pana in Sofia. Nu am reusit pt ca era plin de rute ocolitoare... asta este! @gabidana Daca pleci din Bucuresti, nu cred ca are sens sa mergi pana in Craiova si apoi Bechet... desi drumul de la Bechet la Sofia este brici. Am mers pe acolo super bine si repede, fara politie... Acuma, fiecare isi stie bugetul si cum vrea sa-si faca ruta. Numai bine, drum bun si concediu placut.
  19. Dupa ce am trecut de ghiseul la care se platea vinieta, m-au oprit la alt ghiseu la care se plateste 7euro "asigurare de viata " pe teritoriul Bulgariei. Aveam asig de viata facute din Ro dar nu a contat... Si acum daca tot m-ai intrebat de asigurari, vamesii romani din Calafat mi-au zis ca nu-ti mai trebe asigurari medicale pt Grecia... cica de 3 ani nu-ti mai trebuie ... Nu stiu ce sa mai zic, ei asta mi-au spus. Numai bine.
  20. am gresit eu aici: 450 euro cazarea (pt 10 nopti) pt 2 pers + micul dejun si cina bufet suedez practic, singurii bani care i-am dat pe mancare erau la pranz ... in jur de 20 euro (pt 2 persoane)
  21. Salutare forumistilor, Tocmai m-am intors si eu din Grecia. A fost super fain, am stat din perioada 28.05 pana in 7.06. Am fost eu cu prietena si cu masina din dotare: Matiz. Am fost in Halkidiki/Sithonia/ Athena Pallas - hotel de 4 stele... am prins o oferta din Timisoara si a fost super ok. Dar sa incep cu inceputul: Am plecat pe data de 27 mai noaptea pe la ora 4 din Tm. La ora 11.30 eram la Calafat si la ora 13 la bulgari. La "bunii" nostri vecini taxele clasice (vinieta + asa zisele asigurari de viata a 7 euro bucata). Si am pornit-o cu inima stransa spre Montana. Din cei aprox 100km care erau pana acolo (din Vidin) am facut cam 240km!! Ne-au bagat pe drumuri de tara cu sate (unele pustii de-a dreptul) si gropi la greu... toata bucata ne-a intarziat cu mai mult de 1h 1/2 pt ca nu se putea merge ca lumea... in fine am ajuns la Montana si apoi spre Sofia a fost oka. Am mers si pe autostrada lor (destul de misto) Daca nu stiam ca sunt in Bulgaria, puteam spune lejer ca sunt prin alte tari straine. In Sofia am trecut repede cu ajutorul sfaturilor de pe forumuri (linia de tramvai,borcanul...etc, mii de multumiri cu aceasta ocazie ). Am iesit de drumul spre Pernik si totul a fost in regula. La 40 km de Kulata, mergeam frumos cu 80km/h ca eram cam obosit si-mi sare in fata un politai cu radarul.. evident aveam fenomenala viteza de 105km/h (dupa capul lui) !!! Normal ca stia romaneste si a inceput cu amenintarile de 40euro si alte chestii de genul ca la ei nu e autobahn (de parca as fi fost in Germania). Intind hartia de 5 euro (pregatita de acasa...) si face tare urat si se pune pe scris amenda.. cand vad asta mai scot o hartie (de aceeasi valoare) si omul devine zambitor si-mi da actele si-mi ureaza drum bun (mama lor de hoti... ) Ajungem in grecia pe la ora 22.30 si ne cazam la un hotel beton, dormim ca lumea si dimineata dupa dejunul (aveam si bufet suedez la hotel) copios am intins-o spre statiunea noastra. Am ajuns pe la ora 14.00. Hotelul e de 4 stele http://www.athena-pallas.gr/english/index_gr.htm Conditii super, chiar si ultimul vanzator o balmajea pe engleza... asa ca ne-am descurcat bine. Noi am avut o oferta cu 10 nopti cazare si cu micul dejun si cina bufet suedez (40 euro pt 2 persoane: cazare + 2 mese pe zi) ... si ce mancare aveau pe acolo... si acum imi aduc aminte imi ploua in gura. Au 2 piscine, una cu jacuzii, iar apa o fost calda in mare (chiar nu ma asteptam sa fie asa de calda pt vremea respectiva) Din cele 10 zile numai in una o fost mai intunecat si atunci am vizitat Salonikul. Intoarcerea acum... avand in vedere experienta cu Vidinul/Calafatul am decis sa iesim cat mai repede din Bulgaria asa ca am hotarat sa iesim pe la Bechet. Drumul de la Sofia la Bechet a fost snur. Daca nu cadea grindina prin Sofia si nu ar fi plouat in continuu pana la granita ar fi fost excelent. Deci am plecat la ora 9 de la hotel (din grecia) si am ajuns la Bechet la ora 18.00 (am scurtat Bulgaria cu cateva ore bune de mers fata de drumul de la dus... dar asa-i cand nu stii) Aici am ramas scarbit de vamesii bulgari. Au fost penibili.. toti cereau mita, dar toti!!!! pur si simplu nu-mi venea sa cred cat de penibili sunt...oricum am avut un pumn de fise de 2 si 1 euro si din aia le-am dat...asa de-al dracu!! Daca vreti detalii, o sa le scriu si pe astea, numai ca, concediul a fost asa de fain ca nu mai vreau sa-mi amintesc de sacalii de vamesi bulgari... Am ajuns la ora 21.00 in Craiova si am dormit in Hotelul Jiul din Craiova. Sfat: sa nu dormiti acolo pt ca e groaznic... am dat 1,3 milioane pt o camera de 2 stele cu patul in panta si cu baia murdara... in fine am fost dezgustat, dar oricum am ramas cu parerea placuta despre concediu pe care nu o poate strica nimic... Concluzie: As mai merge in Grecia inca o data fara nici o remuscare, as stii pe unde, cum, cat si as face abstractie de vamesii bulgari. Daca mai vreti si alte detalii va stau la dispozitie. Numai bine si concedii placute in Grecia.
  22. @tolin masina are 4 sau 5 stele la euroncap... si ce folos... cel mai important ar fi sa aflam daca cineva a scapat din masina aia...
  23. Super fain arata ... Parca e una din masinile de la Guvern sau Parlament! S-o stapanesti sanatos si fara incidente.
  24. pmhoria

    Bancuri

    Chestia asta s-a intamplat in Complexul Studentesc din Tm. Si cum baietzii veseli erau pe acasa... nu au ratat pozele... Eu cred ca intram cu tico-ul si pe lateral acolo...
  25. @geti Eu as face schimbul asta daca proprietarul Golfului ar singurul proprietar si ar fi om cinstit si sa-ti spuna aproximativ ce a avut masina in perioada asta... altfel e cam loterie... Una peste alta, e clar ca Golful este peste Dacie ... dar nu stii niciodata peste ce o sa dai... Numai bine.
 

×
×
  • Create New...