Jump to content
Sign in to follow this  
CT_ZDB

Formula 1 - 2006

Recommended Posts

Ideea asta stralucita cu calificarile a fost a FIA. Schumi chiar presupunand ca e magar si a facut-o intentionatl (desi nu vad cum se poate dovedi asta), a folosit regulamentul si nu l-a incalcat.

 

acuma nici comisarii nu is ursi..au analizat celelalte tururi, unde accelera si unde frana, cum negocia respectivul viraj, inregistrarile video si au tras concluzia ca a facut-o intentionat. nu cred ca poti avea un sport fara reguli si arbitri.

Share this post


Link to post

Schumacher a fost retrogradat pe ultima pozitie a grilei de start ...

http://www.formula1.com/race/news/4430/757.html

 

Inca odata... FIA omoara spectacolul... se pare ca si sezonul asta o sa fie decis din prima jumatate...

Share this post


Link to post
Inca odata... FIA omoara spectacolul...
...eu nu inteleg de ce FIA si nu schumi ???ca si cum ai fi suparat pe arbitru de ce la un fault in careu primesti 11 m.

Share this post


Link to post

pai chiar tu ai spus.. se da 11 metri nu 3-0 din oficiu...

Puteau sa anuleze doar ultima parte a calificarilor... adica sa plece de pe locul 11... asta asa... ca sa nu spun ca daca se intampla acelasi lucru cu 1 tur mai inainte nu se mai intampla nimic.

Fia trebuie sa ii scoata pe Renault cumva Campioni mondiali... asa ca hai sa ii cotonogim cumva pe cei ce se apropie prea tare de ei.

Share this post


Link to post

Este reactia tipica a fanilor Ferrari... Chestia cu padurea si barna... Nu Schumi a gresit, Doamne-fereste, ce a facut el acolo e deasupra oricaror invinovatiri, ca, deh, el e "The Mighty MS"... Bleah... Ma rog, bleah-ul e pentru MS...

 

P.S. stirea o dadusem si eu mult mai sus. Inca o data revin: cum de Villeneuve si Fisico nu fac galagie?

Share this post


Link to post

imi place ce zis Villeneuve :

 

"He should have to give back his Super License if he thinks he can just say it was a mistake. Even if (Yuji) Ide had done it, it would be embarrassing."

Share this post


Link to post

Ce o fi fost in capul lui MSC?

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

Nu cred ca are importanta cui a fost data sanctiunea. Parerea mea e ca oricum regulamentul e prea strict, iar interpretarile si mai restrictive. Sunt de acord ca trebuie sa existe reguli si arbitri, insa un meci de box in care e permisa doar o singura lovitura toate celelalte fiind interzise nu are nici un interes. In mod normal tot ceea ce nu e interzis ar trebui sa fie permis. In F1 e invers, tot ceea ce nu e permis e interzis.

De asta spuneam ca in curand probabil pilotii vor fi inlocuiti de roboti. Constructorii nu mai au voie sa aiba idei, pilotii nici atat, nu vad care care mai e interesul marelui circ. Sa vad care castiga cursele prin schimbarea de pneuri? No, thanks, mai bine ma uit la alte sporturi in care fantezia combatantilor e permisa si chiar apreciata.

F1 a devenit un sport pentru pussies... nu mai ai voie sa ai nervi si oo. N-are legatura cu MS, ci FIA. MS e un dinozaur din alta generatie, in care campionii erau stabiliti de tupeu si nu de mecanici.

 

Ce spune Sebip

au analizat celelalte tururi, unde accelera si unde frana, cum negocia respectivul viraj, inregistrarile video si au tras concluzia ca a facut-o intentionat

arata clar intentia FIA de a inlocui pilotii cu roboti. Robotii sunt cei care nu gresesc si care in situatii identice au reactii identice.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

O gafa (una din ele ca are mai multe la activ) monumentala si de neinteles a lui MS.

 

Cred ca ar fi catigat cursa daca ar fi plecat chiar si de pe locul 2. Asa ca : BRAVO RENAULT-BRAVO ALONSO :D

Share this post


Link to post

Hai sa o lasam mai moale cu robotii si vina FIA, MSC a facut ce a mai facut si in trecut, a recurs la orice mijloace pentru a castiga. A demonstrat inca o data ca este lipsit de sportivitate si scrupule.

Share this post


Link to post

Parca circuitul acesta este renumit pentru lipsa depasirilor. Cum a ajuns MSC-ul la un moment dat pe locul 8, de pe ultimul loc ?

Share this post


Link to post

MSC merita ban 5 zile, daca e asa cum s-a dat verdictul. Daca s-a dat inseamna ca asa e :D .

BravA AlonsA si D. Coulthard!

F..K McLaReN!

Share this post


Link to post

Mai oameni buni, dar chiar nu intelege nimeni ca i-au dat amenda pentru buba de ieri SI pentru schimbarea motorului inca 10 locuri??? E asa greu de inteles de ce a plecat din coada??? Si tot citesc ce zic fanii Ferrari... Bine ca toti aialalti, mari piloti trecuti si prezenti, zic tampenii, si fanii stiu ce e corect... Hai, mai, ce naiba... E asa greu de acceptat realitatea? Chiar daca nu va convine... Omul si-a spalat oricum o parte de pacate si a facut o super cursa, de unde trag concluzia ca ce s-a intamplat ieri a fost comandat de piticul cu aere de Napoleon. Parerea mea...

 

P.S. Bravos lui D.C. :thumbl:

Si ceva poz(n)e:

 

 

1892625.jpg1892707.jpg

1892648.jpg

Share this post


Link to post

Si totusi, cum a ajuns MSC la Monaco, de pe locul 22 la start, a plecat de la boxe, dupa ce au trecut toti, pe locul 5 la sosire, la 0,6 s de podium, in conditiile in care au terminat 17 concurenti ? Ce s-a intamplat, i-au facut loc, a mers pe motocicleta ?

 

Apropo, am vazut si eu scena aceea de la antrenamente, de mai multe ori, pe diverse posturi tv. S-a creat un precedent grav, deoarece trasa ideala nu era deloc blocata, iar pe viitor orice derapaj sau abordare gresita de viraj poate fi acuzat ca intentionat.

Share this post


Link to post

Din pacate nu am vazut calificarile...am vazut doar inregistrarea (merci Viper).

Sun fan MSH, de fapt Ferrari, deci nu ma pronunt pentru ca sunt partinitor. Dar bravo, pe un circuit pe care sunt aproape imposibile depasirile a mers bine. Nu prea cred ca mai sunt altii care pleaca de pe linia boxelor si ajung pe 5...si nu au terminat doar 6 oameni cursa ci vreo 17.

Anul acesta cred ca iese din nou spaniolul (marturisesc ca nu imi place personajul, il preferam pe Kimi)...dar anul viitor, frumoasa echipa vor avea cei in rosu  <img src= )">

Edited by cristi.a

Share this post


Link to post

...hai sa nu uitam ca anul trecut montoya a plecat de pe ultima linie si a terminat pe locul 5...si altii is buni nu numai vedeta MSC

Share this post


Link to post

Bahrain 2006: Kimi pleaca de pe 22 si termina pe 3.

 

Q: (Byron Young Speed Sport News) Yesterday Schumacher got a good kicking for the events on the circuit. Today, he raced from the back of the grid to finish fifth. Can I ask for your comments on his performance today please?

JPM: Last year I started last and finished fourth! (laughter).

DC_: My television wasnt working so I havent had a chance to see it yet.

FA: I dont know. I only saw a lot of retirements so this normally helps

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
Bahrain 2006: Kimi pleaca de pe 22 si termina pe 3.
...pe alte circuite se pot fac depasiri, si acolo se mai intampla minuni...aici era vorba despre monte carlo

 

sa stii ca m-am uitat si cred ca montoya a uitat pe ce loc a terminat anul trecut la monte carlo, nu cred ca patru

Share this post


Link to post

Nu înţeleg un lucru ! De ce toată lumea ia de bună hotărârea FIA şi totuşi nimeni nu se întreabă dacă chiar a fost o problemă ? Dacă acelaşi lucru l-ar fi făcut Alonso mai gândea cineva la fel ? Aproape sigur că nu ! Nu vreau să iau partea lui Sch ,dar de ce toată lumea sare atunci când acesta este condamnat de ceva ? Eu sincer din faza respectivă am reţinut o probabilă frânare cu blocare a unei roţi şi un derapaj al maşinii. Nu cred că ideea comisarilor de a revedea ceilalţi timpi în care a fost parcursă curba respectivă este relevantă ,dar în fine, nu numai la noi se fac blaturi . Alonso trebuie să câştige şi asta este clar, nu spune nimeni că nu este bun însă prea este ajutat după părerea mea . Chiar sunt curios pe cine au reuşit să cumpere "Constructeur d"automobiles pentru a-şi impune regulamentele.

Dacă Sch a greşit atunci îşi merită pedeapsa , dar dacă nu... ?

 <img src= ">

Share this post


Link to post

...eee, aici deja exagerezi...cred ca o patea oricine ar fi fost in locul sui MSC...

 

...si se spune Createur d'automobiles :mrgreen:

Edited by sebian

Share this post


Link to post

Cred ca o intrebare buna e: daca era altcineva, un neutru, neimplicat in lupta ptr. titlu, tot asa procedau ? Interesant este ca in acest caz s-au reluat pe tv si fazele incriminate in trecut cu MSC. Surpriza, acum, la rece, nu mai pot spune 100% ca a facut-o intentionat ! Constat ca subiectivismul judecatilor la cald e mare, chiar daca esti un judecator neutru, nu te poti separa de conjuctura cazului. Revenind la situatia de Sambata trecuta, parerea mea este ca MSC-ul a gresit (a intrat prea devreme in viraj) din dorinta de a scoate un rezultat mai bun si cand a realizat, a oprit masina pe exterior pentru a evita o coliziune sigura cu bariera la iesirea din viraj, dar nu in maniera de a bloca trasa altuia.

Share this post


Link to post

Pai atunci inseamna ca Renault i-a cumparat pe toti care au zis ca Schumi a comis-o deliberat, nu? Si pe Niki Lauda, si pe Keke Rosberg, si pe Alain Prost, si pe alti mari piloti trecuti sau prezenti care erau de fata... Oare toti sa il aiba asa de tare la suflet pe Mischu?

Share this post


Link to post

Nici eu nu-l am la pipota pe sas, l-am "condamnat" pentru ce a facut atunci, in ultima cursa, dar Sambata, revazand faza la rece, am inceput sa am mari indoieli. Ca sa nu zic ca, fazele acestea il fac mai uman. Ce enerva la el era faptul ca nu gresea. Fazele acestea dovedesc, in primul rand, ca nu-i infailibil, dar a judeca intentia din ele mi se pare o sarcina prea mare. Nu uita ca toti au vazut faza la cald si cu gandul ca MSC a mai comis-o. Daca puteau sa dea toate acestea deoparte, dupa mine imposibil, atunci le luam in seama observatiile. Asa, parerea lor este egala cu parerea mea sau a oricaruia.

Share this post


Link to post

Greseala, ambitia.. sunt intr-adevar omenesti, dar nu si lipsa de fair-play si respect.

Intrebarea mea e alta.. a fost decizia lui MS sau a lui Jean Todd sau a altcuiva?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...