Jump to content
Sign in to follow this  
Frankie_Carbone

Povestiri Din Trafic

Recommended Posts

Normal.

Din nou Gigi ma sileste s-o iau in freza.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Eu chiar cred ca viteza ucide insa, la fel de bine, cred ca poti sa dai in primire in orice moment daca, de la balconul apartamentului de la etajul 6 cade un ghiveci de flori exact atunci cind tu treci pe acolo.

Aici ar trebui mentionata revolutia in materie de management al traficului facuta pe E583 (Iasi-Roman) care are 4 benzi. Undeva, intre Tg Frumos si Iasi exista o curba unde au fost multe accidente. Acea curba, care poate fi luata cu un matiz cu 120km/h fara emotii, a cauzat o droaie de accidente. De ce? Pentru ca vine dupa o vale maaaaare iar gigi pedala prinde viteze f mari pana la respectiva curba. Solutia? Limitare la 50km/h, de parca gigi pedala care intra cu peste 140km/h (cam asta e viteza la care iesi in decor cu o masina normala) in curba aia ar fi emotionat de indicatorul lor de 2 bani.

 

Tot la fel de bine ala care vine din spate poate folosi banda unu sa te depaseasca. La urma urmei poate are roti mai mari (a se vedea gropile de pe banda 1), si poate tine mortis sa mearga regulamentar cat mai aproape de partea dreapta :D

Tu de unde ai aparut din nou nea Gik Contra? Unde mergi tu pe banda 1 si e mai prost decat pe banda 2? Sau iar postezi de dragul contorului?

Share this post


Link to post

Iar postez de dragul contorului. De parca ala ar conta. Ce vrei sa insinuezi, ca eu n-am voie sa postez? In Piatra Neamt. Happy?

Share this post


Link to post

...banda 1 ... mai prost decat pe banda 2?

 

Personal am observat acest lucru. Tind sa cred ca e deformata nitel de tonajul mare (camioane).

Share this post


Link to post

Pentru ca am deschis un drum inutil cu o postare anterioara, vreau sa il inchid aici citind din (da, mi-a venit cheful sa caut !)

 

NOUL COD RUTIER

Reguli de circulatie

Sectiunea 1: Obligatiile participantilor la trafic

 

Art. 35

 

(1) Participantii la trafic trebuie sa aiba un comportament care sa nu afecteze fluenta si siguranta circulatiei, sa nu puna in pericol viata sau integritatea corporala a persoanelor si sa nu aduca prejudicii proprietatii publice ori private.

...

 

Sectiunea 2: Reguli pentru circulatia vehiculelor Subsectiunea 1: Pozitii in timpul mersului si circulatia pe benzi

 

Art. 41

 

(1) Vehiculele si animalele, atunci cand circula pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, in sensul de circulatie, cat mai aproape de marginea partii carosabile, cu respectarea semnificatiei semnalizarii rutiere si a regulilor de circulatie.

 

(2) Numerotarea benzilor de circulatie pe fiecare sens se efectueaza in ordine crescatoare de la marginea din partea dreapta a drumului catre axa acestuia. in cazul autostrazilor, banda de urgenta nu intra in numerotarea benzilor de circulatie.

 

......

 

Art. 42

 

Cand circulatia se desfasoara pe doua sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule in functie de intensitatea traficului si viteza de deplasare, avand obligatia sa revina pe prima banda ori de cate ori acest lucru este posibil, daca aceasta nu este destinata vehiculelor lente sau transportului public de persoane.

 

Art. 43

 

(1) Daca un drum este prevazut cu o banda destinata vehiculelor lente sau transportului public de persoane, semnalizata ca atare, acestea vor circula numai pe banda respectiva.

 

.....

 

Subsectiunea 3: Depasirea ( dedicatie speciala pentru augustin ionut !)

 

Art. 45

 

(1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul ori pe langa un obstacol, aflat pe acela si sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule in care s-a aflat initial.

 

(4) Nu constituie depasire, in sensul alin. (1), situatia in care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decat vehiculele care circula pe alta banda in acela si sens de circulatie. (5) Depasirea se efectueaza numai pe partea stanga a vehiculului depasit. Tramvaiul sau vehiculul al carui conducator a semnalizat intentia si s-a incadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stanga se depaseste prin partea dreapta.

 

Eu as propune sa ne oprim aici sau sa continuam discutiile pe topicul dedicat legislatiei rutiere !

Edited by Salex

Share this post


Link to post

In Piatra Neamt. Happy?

Haidi bre, in tot judetul neamt nu exista nici un drum extraurban cu mai mult de o banda pe sens in afara de E85 care vine de la Bacau spre Iasi/Suceava si nu trece prin Piatra Neamt... Iar E85/E583 e fix lafel pe ambele benzi (singura portiune mai nasoala fiind de la Buzau inspre Bucuresti).

Share this post


Link to post

Personal am observat acest lucru. Tind sa cred ca e deformata nitel de tonajul mare (camioane).

Nu e de la camioane; aici are dreptate Augustin ( referitor la Piatra Neamt ). S-a gandit nea pinalti sa mai scoata niste bani si a spart tot asfaltul, chiar si cel facut recent. Asa ca , in Piatra, majoritatea strazilor ( cu precadere banda 1, cele care au 2 benzi pe sens ) sunt distruse. In oras si eu merg tot pe banda 2, daca vrea cineva sa ma depaseasca nu are decat sa intre prin gropi.Imi place sa respect regulile nescrise al soselelor, caci nu ma grabesc si am timp sa fac loc si la altii, in schimb ma dispera cei care te flesuiesc fortand limitele bunului simt.

Share this post


Link to post

Amu o sa sara andreib sa zica ca topicul este despre autostrazi si europene :D

Share this post


Link to post

Haidi bre, in tot judetul neamt nu exista nici un drum extraurban cu mai mult de o banda pe sens in afara de E85

Incearca sa mergi intre Piatra si Bacau, ai sa fii surprins de cel putin 15 km ( din 60 ) cu 2 benzi pe sens

 

 

 

Share this post


Link to post

Nu e de la camioane; aici are dreptate Augustin ( referitor la Piatra Neamt ). S-a gandit nea pinalti sa mai scoata niste bani si a spart tot asfaltul, chiar si cel facut recent.

Hehe, moama cate stiti voi despre pinalti asta... :) )

 

Imi place sa respect regulile nescrise al soselelor, ..

Asta ar cam fi de gazeta...

Share this post


Link to post

offtopic.gif Asta e povestire din trafic??

 

Este, daca te refari la pinalti. :mrgreen:

Share this post


Link to post

Degeaba bolduiesti Viktore, ei sigur nu intelege. :D

@augustin :worthless: Pana nu vad poze cu pinalti spargand asfaltul, tind sa-l cred pe viktor. Si da, e de trafic...

Share this post


Link to post

Hehe, moama cate stiti voi despre pinalti asta... :) )

Ironic ca intotdeauna, atat poti, atat faci, de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere. Iti duci viata de zi cu zi in Piatra ? Platesti darile in Piatra ( pardon buzunarul lui pinalti ) ? Esti aici sa vezi cum hotii astia nici macar nu stiu sa isi ascunda furturile ? Daca nu, mai bine taci.

P.S.:poti pune la gazeta tot ce vrei, promit ca este ultima data cand iti mai raspund si ma cobor la nivelul tau. A...sau mai bine sunt ironic ca tine : intelepciunea este un drum pe care nu vei calca niciodata.

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Tu crezi ca doar la Piatra se fac manarii? Sau crezi ca pinalti vostru e mai "dejtept" ca altii in alte zone? Sau crezi ca el fura cel mai mult? Si pana la urma, trebuie un pic de desteptaciune ca iti dai seama cum functioneaza lucrurile.

Si da, camioanele si traficul greu distrug drumurile cam peste tot. Cand te impaunezi cu afirmatii gen "drumul e plin de gropi c-a spart nush care asfaltul ca sa mai bage bani in buzunar" hai sa fim seriosi, asta poate atrage numai ironii.

 

Faza cu gazeta...well...te las in continuare sa "savurezi respectarea legilor nescrise" ale soselelor" ca deh, cele scrise ie numai pentru prosti. ;)

Share this post


Link to post

Si da, camioanele si traficul greu distrug drumurile cam peste tot. Cand te impaunezi cu afirmatii gen "drumul e plin de gropi c-a spart nush care asfaltul ca sa mai bage bani in buzunar" hai sa fim seriosi, asta poate atrage numai ironii.

1.In oras nu au ce cauta camioanele, citesti numai ce vrei, am vorbit exclusiv de orasul Piatra, exista centura pentru asa ceva.

2.Stii de ce s-au facut gropile in asfalt ? NU stii, iti spun eu. Pentru a mai da de lucru firmelor lui pinalti care cica au implementat un sistem modern de alimentare cu apa a hidrantilor. Cand ai facut de cateva luni o sosea si vii dupa aia si o spargi ca nu mai stii de unde sa storci bani cum se cheama aia ?

Share this post


Link to post

Pot sa confirm, joia trecuta, de ziua nationala, la ora 14 Pinalti era cu un tarnacop la intrarea in Piatra Neamt dinspre Roman. Cred ca spargea asfaltu pe banda 1 ca sa nu circule augustin si korydon pe acolo!

 

Nu va mai plangeti atat, PN arata f bine iar drumurile sunt super ok in mare parte (iar asta e meritul lui Pinalti portocaliu, combinator si descurcaret- din pacate...). Trebuia sa veniti anul trecut in Iasi sa vedeti gropi si asfalt distrus (iar Iasul e de 3 ori mai mare!).

 

Nu mai cautati justificari ridicole mersului pe banda 2 (care oricum in oras nu deranjeaza, discutia avea cu totul alta semnificatie).

Share this post


Link to post

1.In oras nu au ce cauta camioanele, citesti numai ce vrei, am vorbit exclusiv de orasul Piatra, exista centura pentru asa ceva.

Esti cam dezinformat. camioanele au acces in oras dar doar in baza unei autorizatii de trafic greu emisa de autoritatea administrativa locala, in speta primaria, si doar pe un traseu stabilit de dinainte. Cum romanul nu poate sa nu faca si altfel decat se obliga, traseul este nerespectat in 80% din situatii. Mai mult de atat, declaram un tonaj, iar incarcatura este cu mult mai mare decat in declaratie. ca sa nu-i mai punem la socoteala pe "rebelii" care fenteaza obtinerea autorizatiei si circula in oras la risc.

 

2.Stii de ce s-au facut gropile in asfalt ? NU stii, iti spun eu. Pentru a mai da de lucru firmelor lui pinalti care cica au implementat un sistem modern de alimentare cu apa a hidrantilor. Cand ai facut de cateva luni o sosea si vii dupa aia si o spargi ca nu mai stii de unde sa storci bani cum se cheama aia ?

Se numeste management prost in primul rand. Pana la urma cand este vorba de utilitati publice, motivul e "intemeiat". In alta ordine de idei, pinalti e primar datorita voua; nu stiu de ce va plangeti atat.

 

P.S. Situatie partial ipotetica: Reabilitezi o strada asa...ca la carte. Atentionezi locatarii riverani ca trebuie sa-si faca modernizarile de la utilitatile publice inainte de finalizarea lucrarii, altfel timp de min 5-10 ani nu mai pot sa o faca. Dupa 3 ani se trezeste unu ca vrea si el canalizare; primaria nu-l lasa sa strice drumul. Petentul da primaria in judecata, instanta da dreptate petentului si obliga primaria sa il lase sa sparga drumul.

Tot "pinalti" e de vina...nu?

Share this post


Link to post

Ca tot am starnit discutia asta vreau sa reformulez.

 

Nu am nimic cu cei care merg pe banda 2 din varii motive (desi banda 1 e libera) DACA sunt atenti in oglinda si o elibereaza cand vin eu mai tare din spate, in momentul ala, sa ma incomodeze cat mai putin sau cu prima ocazie daca nu poate atunci. Insa exista situatia enervanta cand respectivul se incapataneaza sa depaseasca mai multe masini desi vede ca masina lui nu "trage" ca a mea :D si ar avea unde sa se bage sa ma lase sa trec, dupa care sa continue ce face.

 

Si sunt de acord cu Salex in privinta respectarii legii vitezei si a incadrarii pe benzi. Practic mi-a luat vorba din gura.

Referitor la depasirea pe partea dreapta e discutabil (sincer nici nu stiu daca se considera depasire sau nu) insa NU AS AVEA nevoie de asta daca s-ar respecta incadrarea pe benzi mentionata mai sus.

 

Eu practic depasirea prin dreapta (sincer nu prea practic flash-uri de-asta pierzi mai putin timp si nervi asa) daca vad ca respectivul nu are intentia de a elibera banda. Si daca ii vine ideea sa intre peste mine in timpul manevrei tot el are de pierdut mai mult, atat la impact (posibil sa piarda masina si sa iasa urat) cat si legal (e mai usor pentru mine sa demonstrez in fata politiei ca mi-a luat fata decat lui sa demonstreze ca il depaseam pe dreapta). Faza testata la ultimul accident la care am ajuns la politie.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Exacts asta am spus si eu DJ. Dar s-au gasit altii mai destepti.

 

Asa e.

Numai Dobitocii mai stiu sau mai respecta vreo lege in tara asta; supermoderatorii nu pot fi banuiti de asa ceva.

Pe autostrada, viteza de 130 km/h e VITEZA MAXIMA; chiar daca mergi cu 30 km/h tot legal este; inca nu avem viteza minima impusa nici macar de supermoderatori

 

(na, ca m-am ales cu ban pe viata !)

 

PS ce e "kmh" ? O alta inventie supermoderaticeasca ?

Te-ai ales cu ban pe viata? Iar te plangi d-m^^&&ea? Imi cer scuze marite ca am uitat sa pun un /.

Referitor la ceea ce ai spus, da poti merge cu ce viteza vrei tu atat timp cat tu respecti regulile de circulatie. Depasirea vitezei legale este contraventia mea, pe care mi-o asum eu, si nu te-ai nascut tu politist de rutiera sa ma indrepti sau sa ma sanctionezi blocandu-mi trecerea. Poate ma grabasc, poate am pe cineva in masina care trebuie sa ajunga la spital sau in alta parte, este contraventia si raspunderea mea si nu esti tu in masura sa iei masuri coercitive.

Codul rutier prevede 2 chestii de baza la circulatia pe un drum cu mai mult de 2 benzi pe sens:

1. BENZILE se ocupa de la DREAPTA spre STANGA, cu exceptia situatiilor in care se face preselectarea benzilor inaintea unei intersectii (nu se aplica pe autostrada asta cu intersectiile, acolo toate virajele se fac la dreapta)

2. Schimbarea benzii de mers se face dupa semnalizarea intentiei si asigurare cu acordarea prioritatii de trecere pentru vehiculele care se afla pe alta banda de mers circuland cu viteza superioara - NU se prevede viteza maxima legala, ci doar viteza superioara da?

 

Referitor la viteza minima pe autostrada, aceasta este de 60 km/h si in Romania, citeste legea!

 

 

Revenint la comportamentul unor inteligenti care considera ca el este in drept sa depaseasca mergand cu 95 km/h un vehicul care se deplaseaza cu 90 km/h cand din spate vine un alt vehicul care merge cu 130 km/h, sau care considera ca daca el merge cu 120 pe banda doi, altii pot sa zboare e treaba lor, el merge pe doi si gata, pot sa-ti spun ca astfel de comportamente infantile genereaza accidente, nu faptul ca cel care vine in drept pe banda doi circula cu 150 in loc de 130!

 

E cam greu pentru Gigi sa inteleaga ca VITEZA MAXIMA nu e VITEZA OBLIGATORIE ca sa poata acuza pe cineva ca-l "obliga" sa circule sub acea LIMITA

Ne mai miram de miile de morti de sub rotile vitejilor cu permis (luat la Pitesti ?)

Cat despre "stanjenirea traficului" ... hai sa facem alte legi, cate una pentru fiecare (care cum intelege ca ar fi mai bine si mai "corect")

Daca ai dreptate, da frate peste "dobitocul" care merge cu 120..125 km/h (sau kmh ?) pe autostrada, ca legea te va premia pentru actul de justitie.

 

Si, uite asa, apare noua generatie de campioni ai dreptatii, noii supraoameni ai soselelor ...

Campion al dreptatii te dai tu! Benzile se ocupa de la dreapta spre stanga, iar viteza minima obligatorie pe autostrada este 60 km/h. Daca vrei sa mergi mai incet, fa-o pe drumurile judetene si fa-o fara a stanjeni traficul! Din cauza unor astfel de soferi de duminica se creaza coloane, pentru ca nu-s in stare sa depaseasca 60 km/h sau macar sa traga pe dreapta 10 minute daca vad ca au facut o coloana in spate (obligatie de asemenea prevazuta de codul rutier!)

 

 

Personal n-ar fi o problema, atit timp cit se retrage dupa efectuarea depasirii. Dar te scoate din sarite cind o tin lunga.

 

 

Tot la fel de bine ala care vine din spate poate folosi banda unu sa te depaseasca. La urma urmei poate are roti mai mari (a se vedea gropile de pe banda 1), si poate tine mortis sa mearga regulamentar cat mai aproape de partea dreapta :D

 

Da, si cand ala trece pe dreapta il vezi si tu in oglinda si te repliezi pe aceiasi banda... Cata marinimie!

Share this post


Link to post

Apropo de "justițiari", mers în B2, de "depășiri" pe dreapta&stuff

#1. http://vimeo.com/28259893 :mrgreen:

#2.

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Da, si cand ala trece pe dreapta il vezi si tu in oglinda si te repliezi pe aceiasi banda... Cata marinimie!

 

Asta n-o prea inteleg.

Share this post


Link to post

Nu vrea sa se dea din fata ta pe banda 2, dar cand schimbi tu banda sa-l depasesti o schimba si el. Rezultatul, tot in spatele lui esti.

 

@Emil Sa faca asta politia din .Ro, ar ajunge subiect de scandal in presa. Evident, probabil ca nu ar ajunge la anvergura lui pinalti.

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

Nu fac depasiri pe dreapta pe autostrada, sub nici o forma. In schimb, daca e nesimtit in presez din spate, il tin de bara pina se satura. Daca se afla in depasire, nici o problema, ii dau crezare chiar daca circula sub limita, cu toate ca a mea merge mai tare.  <img src= )">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...