Jump to content
Sign in to follow this  
ct86kel

Matiz Frate :))

Recommended Posts

grimreaper> Pune-ti racing pe usi, vopseste mare cu alb montana pe caucioace etc. si vin eu pe topicul tau.

 

Daca ar fi sa ma iau dupa "intr-adevar e foarte de bun gust sa ai paravanturi si ATAT la exterior...." si eu pot sa zic ca e de prost gust sa modifici spoilerele si sa merci cu masina cu jante de tabla, dar prefer sa ma iau de taranisme flagrante ale altora care deschid topicuri ostentative gen "matiz frate" sa moara femeia cand ma vede ;)

Share this post


Link to post

Patria mama a montanelor scrise cu vopsea alba e Giurgiu da vaz ca s-a extins ca si gripa aviara a ajuns si in Constanta :mrgreen: .

Share this post


Link to post

ct86kel daca pana acum am incercat sa-ti iau apararea cu cauciucurile m-ai dat pe spate, nu era necesar, mai bine nu le mai albeai si le lasai montana "netunate".

Eu la exterior la matiz nu as umbla, decat paravanturi (cum mi-am si pus) care sunt utile, nu vorbesc de estetica si in rest l-as lasa exact cum e, nu se merita sa bagi bani in el pentru a-l face sa para ce nu e, in schimb i-as face:

- un mp3 player finut (obiectiv realizat - pioneer dh 3700)

- amortizoare sachs sau ceva asemanator (urmeaza foarte curand)

- filtru sport (pentru sufletul meu, mai tarziu) - dar nu neaparat

- evacuare modificata (si mai tarziu) - si mai optional

- jante schimbate (la fel de tarziu) - depinde de pret

cam aici ar trebui sa se opreasca orice posesor de matiz realist care nu vrea sa arunce banii aiurea pe o masina comuna, foarte practica caracterizata prin costuri mici de intretinere si exploatare.

Daca ma insel, astea sunt optiunile mele.

Share this post


Link to post

Mai sunt si oameni cu capul pe umeri ;)

 

Si totusi daca esti pasionat posibilitati sunt, proportional cu suma de bani, dar de aici si pana sa fi mandru de modificari de genul asta e cale lungaaaaa

Share this post


Link to post

ct86kel, sincer masina ta a capatat o forma frumoasa, dupa instalarea jantelor, pana la un punct. Montana vopsite cu alb, pai decat sa dai banii pe vopsea, mai bine vindeai montanele, mai puneai ceva bani si cumparai niste caucioace bune, eu la espero aveam la fel montane, si am avut de ales, caucioace sau jante, si am ales, niste Pirelli P3000 nu foarte bune in comparatie cu alte cauciucuri, dar BESTIALE in comparatie cu Montana. Abia apoi daca nu vindeam masina ii puneam si jante. Dar nu e bine sa faci o masina intai sa arate bine si apoi sa o faci sa mearga bine, trebuie facut exact invers, dupa parerea mea. Oricum felicitari pt Jante, dar fa rost de diluant si sterge vopseaua dupa cauciucuri, ca o sa vezi lume la semafor care se uita la cauciucurile tale, si o sa fii mandru, numai ca in capul celui care priveste este altceva, de care ar trebuii sa nu fii mandru.

 

Bafta!!

Share this post


Link to post
si eu pot sa zic ca e de prost gust sa modifici spoilerele si sa merci cu masina cu jante de tabla

ai rabdare 2-3 saptamani :D

Share this post


Link to post

Eu nu inteleg ce aveti cu omu'. E masina lui, sunt banii lui, placerea de asemenea. Nu toata lumea are simtz estetic...

Mesaj pentru CT 86 KEL:Continua si termina ce ai inceput. Numai asa poti sa-ti dau seama daca a meritat sau nu. Parerea celorlalti cere-o doar daca nu esti sigur ca ideile tale sunt bune.

Share this post


Link to post
Parerea celorlalti cere-o doar daca nu esti sigur ca ideile tale sunt bune.

 

Pai noi chiar nu avem nimic cu el, dar el tocmai asta a facut. Ca nu a primit chiar ce se astepta, asta e, putea s-o faca blat si nu avea nimeni treaba cu el.

ct86kel, ai ratat din nou intalnirea, sa stii ca o sa fii surprins dar nimeni nu o sa rada de tine acolo si chiar ai ce invata mai ales ca vad ca esti dispus sa investesti in masinuta. Faci cum vrei, dar nu ai avea decat de castigat. Noi nu avem ce pierde.

Share this post


Link to post
Eu nu inteleg ce aveti cu omu'. E masina lui, sunt banii lui, placerea de asemenea.

 

Da, nu e interzis sa lipesti tot felul de porcarii pe masina, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ai si pretentia ca au toti gusturile tale. In cazul asta, astfel de gusturi caracterizeaza pe cei care vor doar sa produca aparente iar in spate "leopardul".

Si cand mai si vine cu un tupeu in el cat casa ca vai a facut masina tare si se astepta ca toti sa-i zica "vai ce tare e" si cand incepe sa fie criticat raspunde cu "puneti voi poze cu masinile voastre sa le vad si eu ma", subantelesul de aici ar fi " voi n-ati fi in stare sa faceti ce am facut eu, fraierilor".

Pai cum te simti tu, ca om care te respecti si care incerci sa intretii masina, sa o faci cat mai frumoasa, sa cresti confortul, sa o mentii intr-o stare tehnica buna, inlocuiesti componentele mai proaste cu unele mai de calitate, eventual te gandesti la o culoare mai exotica, si pentru toate astea (in afara ca te pregatesti sa-ti golesti serios buzunarele) intri aici pe forum si ceri sfaturi de la altii care au mai facut asa ceva si vine unul cu aere de smecher care poate nu a facut nici a 10-a parte decat tine si te someaza sa-i arati ce ai facut tu. Dupa ce tu radeai in sinea ta de cum a putut celalalt sa-si maltrateze masina.

Si faptul ca se repeta de atatea ori "ma" (si multe altele), tradeaza un limbaj de cartier, un limbaj ce inspira mila fata de cel ce il foloseste (ca sa nu zic altceva).

Daca venea cu "mie imi place sa lipesc kkt-uri pe masina, sa o umplu de falsuri, astea-s gusturile mele". poate ca nu zicea nimeni nimic. Dar sa faca prezentarea asteptand ca lumea sa-l aplaude e cu totul altceva.

 

Inca ceva: inainte de a te apuca de tuning trebuie sa te asiguri ca e impecabila stock. Nu poti avea pretentia ca ti-ai facut tuning la o masina cand lasi ditamai gaurile in spoiler, cauciucurile montana (ba inca le si scoti in evidenta, desi nu prea am mai vazut pe strazi cauciucuri cu marca scrisa cu alb) si nu fixezi casetofonul cu o sanie ci il lasi montat aiurea.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Nu mai vb de casetofon ca am sanie , sau erai tu ala de la sevice ?

Share this post


Link to post

Ba da ce va certati ma frate ma, luati-va ma la bataie, ca nu faceti nimic altfel. Daca omu nostru cu matiz atat stie asta nu inseamna ca trebuie sa va luati la bataie, gata!! Mai spuneti si de bine, e forum sa ne invatzam unu pe altu ce e bine si ce e rau, nu sa il maltratezi pe ala mai slab. Daca unu intra prost in forum nu trebuie sa iasa cu ideea ca cei de aici sunt si mai prosti, ci trebuie sa iasa destept. punct. gata a-ti facut caterinca 6 pagini, mai faceti?!? nu v-ati saturat? Masina lu' kel e de kkt? atunci spuneti voi cum e bine, omul o sa o faca si o sa va multumeasca, iesim la o cafea si vb. ce si cum. sau preferati sa ne intalnim sa ne luam la bataie pe drum? Bine ca e forum ca daca ne intalneam face to face aparaeam la stirile de la ora 5.

 

Bafta, si linistiti-va.

Share this post


Link to post

-mai am si eu de specificat o chestie: "tuning" provine din limba engleza si inseamna "a regla, a ajusta"...nu are nici o legatura cu elementele de caroserie, cu jante etc (hai, poate cu jante ar avea legatura) dar in general se refera la upgrade-uri tehnice;

-ceea ce e legat de infrumusetare si aerodinamica, adica vopsea, spoilere, viniluri si alte briz-brizuri se cheama "styling".

---va rog eu nu mai faceti confuzie si daca se poate lamuriti-i si pe altii; si daca tot folositi cuvantul "tuning", nu mai scrieti "tuNNing" ca asa ceva nu exista! (nu a fost cazul pe acest topic)

!!! scuze de off-topic!!!

-back on top(ic):

-chelu, cand te hotarasti si faci rost de bani, te duc eu la niste baieti pentru niste prelungiri bara (daca stii matizul ala galben facut la c&c tuning, care e pe taxi), au multe modele si pot adapta si de la alte masini...

-curata albul de pe gume, scoate abtzibildurile de orice fel, inclusiv alea care imita grile de aerisire, scoate priza de pe plafon...dupa ce-ti montezi niste spoilere cool si vopsesti masina uniform, te poti hotari daca mai vrei abtzibilduri sau nu...eu tind sa cred ca nu ;)

-da un spray cu vopsea gri-antracit pe una dintre jante, si daca iti place cum se vede, CURATA VOPSEAUA DE PE EA si vopseste-le pe toate patru la pistol cu o nuanta apropiata de cea a spray-ului...

(asta e sfatul meu)

Edited by th3_grimreaper

Share this post


Link to post

in sfarsit un post "adecvat"... cam asa ar trebui sa fie toate.

ce resort psihologic i-or fi indemnand pe unii oameni sa se enerveze si sa se supere daca nu le place "styling"-ul aplicat de cineva propriei masini, cheltuind proprii bani?

iti dai cu parerea civilizat: dom'le, nu imi place... dar de aici si pana la dusmanie...

Edited by zet

Share this post


Link to post
ce resort psihologic i-or fi indemnand pe unii oameni sa se enerveze si sa se supere daca nu le place "styling"-ul aplicat de cineva propriei masini, cheltuind proprii bani?

 

:o fftopic:

Pai cred ca tocmai faptul ca nu li se vorbeste civilizat ii enerveaza ;) . Ei isi exprima parerea (fiindca le-a fost ceruta), apoi au parte de apelative gen "ba", "ma", "daca esti tu mai tare vino si arata-mi ce-ai facut"...Omul a intrebat, a vazut ca are parte de opinii negative, i s-a propus ajutorul, i s-a spus unde anume a gresit (in opinia respondentilor), iar el, in loc sa analizeze ce i s-a spus, a continuat in acelasi stil. Este adevarat ca isi "infrumuseteaza" sau mutileaza masina pe banii lui, insa a cerut parerea membrilor acestui forum, asa ca...se expune in egala masura laudelor sau criticilor.

 

OnTopic: masina e urata rau de tot. Urla tiganismele pe ea din toate tablele si plasticele. Nu am reusit sa vad macar un singur lucru UTIL in tot ce ai pus tu acolo. Nu fac referire la aspectul estetic (acesta este discutabil, depinde de gusturile fiecaruia) ci la calitatea si utilitatea materialelor folosite, care este ZERO. Dar, asa cum ti-au spus mai multi forumisti de pe-aici pana acum: tine-o tot asa, daca tie iti place. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa imi placa si mie sau altora. ;)

Share this post


Link to post

tico_driver> Cred ca brainiac a fost destul de clar de ce ne-am enervat ok?

Share this post


Link to post

cred ca vroiai sa spui test_driver, nuuuu? Oricum trebuia sa nu va enervati. sau vreti sa demonstrati ceva ce nu ar trebuii. Risc sa ma iau la razboi cu voi doar din cauza ca nu am ce face la ora asta :) ).

 

OK bafta, nu luati in seama, vroiam doar sa corectez numele. :P

Share this post


Link to post

test :D .

 

Stai linistit nu`i nici o problema.

 

Concluzia e ca omul a venit pe forum cu un limbaj de cartier, iar cand parerile noastra l-au lovit in orgoliul lui de "tuner" sau "styler" a inceput cu apelative gen "ma" sau "ba" sau vestita replica "Ce ba ia sa o vad pe a ta" ( ceva de genu :D )

 

E normal sa ne sara tandara cand suntem tratati asa doar ca pt. ca nu gustam kitschismele unora.

 

La intalniri la constanta am inteles ca nu vine si stati linistit ca sansele sa dea toate porcariile alea jos sunt foarte mici deci cei ce vreti sa il ajutati va luptati cu morile de vant.

 

Daca omul a venit asa pornit e clar ca cercul sau de prieteni il aproba si il felicita deci scopul e atins...

 

-> femeile in extaz

 

-> manelarii sunt invidiosi

 

-> el se simte bine

 

-> sa continui ? :D

Share this post


Link to post

L-ati suparat si o vinde.

 

"Vand Matiz din 2004 intretinut bine si tinut in garaj !

Imbunatatirile masinii sunt :

Barele vopsite

Folie omologata rar

Casetofon sony + boxe JBL

Eleron spate

Esapament inox

Huse culoarea masinii imitatie piele

Bord vopsit culoarea masinii

Kit tuning tribal

Capac de aluminiu la rezervor :-?

Pleoape pe far

Pedale sport GT

Jante din aluminiu

Masina se prezinta impecabil las pozele sa vorbeasca !

Pret-ul masini este de 6100 E Negociabil !!!"

 

Super tare ''frate''.

Share this post


Link to post

Si el si tipu cu espero vad ca le-au pus gand rau. =))

 

Ambele "bijuterii" au preturi astronomice ca altfel ma batea un gand.

Share this post


Link to post
L-ati suparat si o vinde.

 

"Vand Matiz din 2004 intretinut bine si tinut in garaj !

Imbunatatirile masinii sunt :

 

Pret-ul masini este de 6100 E Negociabil !!!"

Daca scapa de inrautatiri ii mareste valoarea. Deh, tinuta in garaj. Asa ceva nu trebuie vazut decat cu acordul sau impreuna cu parintii ori familia.

Share this post


Link to post

Ba,laso'n p^%a mea de treaba daca ala cere 6.100E pe matiz eu cer 12.000E pe Cielo...

Share this post


Link to post

Da' tu nu ai barile vopsite cu cea mai scumpa nuanta de rosu ! :D

Share this post


Link to post

Asa ca poti sa ceri pe ea 11500... =))

Dar ajunge cu caterinca... o facem dar in topicul potrivit...

Share this post


Link to post

Mai baieti! Nu fiti asa! A zis bine cineva mai sus ... nu o sa isi mai prezinte nimeni masina aici! Acuma, problema este expusa in felul urmator: nu a zis nimeni sa nu va prezentati parerile mai mult sau mai putin negative, dar nu fiti rautaciosi! Baiatul asta ( e un baiat de treaba - stiu asta pentru ca am stat de vorba cu el ) a investit suflet si bani in masina aia! Sincer nici pe mine nu ma incanta brizbriz-urile si alte alea si chiar si eu i-am spus la o mica discutie pe messenger sa le dea jos, insa vad ca incet incet incepe sa capete forme Matizul lui (mai mult sau mai putin), de cand a pus jantele, dupa ce o sa stearga montana de pe cauciucuri si alte alea! Uitati-va si pe www.matiz.lol.pl si veti vedea cate kitch-uri sunt .. Ce sa-i faci? Fiecare dupa gustul lui! Asa cum am spus si la topicul lui sedon, tipul cu Espero (si in acel espero sunt investiti mult mai multi bani - il stiu pe cel care a facut masina, pe manu, si stiu ca omu` ala cand se apuca de ceva face treburi solide si pe bani frumosi ---- off-topic: Masina aia nu este asa urata cum vi se pare voua in poze! Cand va fi gata va arata cu mult mai bine. Si omul a zis foarte clar ca mai are de lucru la ea, dar na, ce sa ii faci, nu isi face banii la xerox, nu?), atata timp cat el se simte bine in acea masina, inseamna ca eforturile sale sunt reusite! Nu pentru mine sau pentru altii, ci pentru el! Scurt si la obiect! Fiecare cu propria lui dambla! ... Parerea mea :D

Edited by lordcalibras

Share this post


Link to post

Lordule, daca te apuci sa citesti cu atentie acest topic o sa vezi ca parerile au fost impartite: multi au zis ca si tine ca omul merita laude pentru munca depusa, chiar daca rezultatul nu este neaparat pe gustul lor. Altii au spus pur si simplu ca nu agreeaza acea masina. Scurt si la obiect. Dar in urma exprimarii care lasa de dorit a initiatorului acestui topic s-a ajuns la raspunsuri pe masura si la mistouri. Cine citeste ultimele 2 pagini ar putea crede ca ai dreptate, insa cine ia topicul de la inceput pricepe ce si cum. Fara suparare :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...