Jump to content

Recommended Posts

@Apod : baga-i un lichid DOT 5.1 Am schimbat si eu ieri lichidul, i-am bagat Ferodo. Cauta OMV, Castrol, Mobil, ceva serios. Pentru lichidul de servo, Castrol, Mobil - Dexron III.

 

Multumesc Salex! Notat, am plecat la cumparaturi :)

Share this post


Link to post

Si eu mi-am schimbat lichidul de frana din instalatie si mi-au aerisit in service franele, dar degeaba, pedala e tot cam moale... De exemplu la espero parce e mai dura, sau la masina anterioara o supernova era mai dura frana, aveam senzatia de frane ami eficiente. O fi pompa de servofrana cu vreo problema ?

Share this post


Link to post

Eu am schimbat lichidul masinii cu castrol response dot4. Pana acum e ok. Am facut Rucar-Bran destul de tare fara probleme.

Share this post


Link to post

@Bimm3r: Pai daca pedala e prea moale, eu cred ca ar trebui sa verifici neaparat grosimea discurilor si placutele de frana ... Pompele, zic eu, se duc destul de greu ...

 

@Salex: Eu, dimpotriva apreciez sistemul su supape de proportionare de la Daewoo. Asta opus de sistemul cu repartitor de la Dacia Logan ... La al doilea logan cu care a trebuit sa trec prin ITP a trebuit sa strang repartitorul si sa mai bag si un distantor ca sa iasa franele pe spate. Altfel, n-a fost chip. In prealabil, am dat banii degeaba pe saboti si tamburi ... Cat pe-aci sa schimb si repartitorul ... Pana s-a milit ala de la statie si mi-a aratat ce sa fac ...

 

Si in ultimul rand, Leganza produse in afara sunt aproape sigur ca au EBD sau ESP, nu mai stiu care. presupun ca EBD. Eu deja sunt in cautari de o astfel de Leganza ... Presupun ca trebui inlocuit doar calculatorul daca e vorba de EBD si mai are pe undeva vreun repartitor, eventual pe fiecare roata ? Alti senzori nu cred sa aiba ... Ma gandesc ca masina sesizeaza care roata franeaza mai repede tot prin senzorii ABS-ului, nu ?

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

@salex

Daca toti ar conduce ca tine :osanale:

 

 

@smailmiami

Din cate stiu sistemele disponibile pe Leganza sunt numai ABS,TCS (si eventual cruise control). In cartea tehnica nu scria nici unde de EBD.

ESP nu are cum sa aiba (si nici nu poate fi montat usor) din cauza faptului ca are multi senzori in plus. Ar fii senzorii care sesizeaza directia in care invarti volanul (directia dorita) si senzorii care detecteaza rotiatia masinii in functie de directia dorita (plus sistemele aditionale: limitare putere motor, alt calculator de bord, etc).

Ps. Leganza mea de afara e luata :)

Edited by ovi_jer
Foloseste functia cautare pe forum.Despre xenoane se discuta in alt subiect.

Share this post


Link to post
... Eu, dimpotriva apreciez sistemul su supape de proportionare de la Daewoo. Asta opus de sistemul cu repartitor de la Dacia Logan ...

M-am exprimat eu putin lacunar ... nu sistemul in sine ma nemultumeste ci ceoficientii de proportionare. Ma refer strict la Leganza desi, din cite am studiat eu, doa Nubira Wagon sta ceva mai bine la acest capitol. In materie de modificari/imbunatatiri (ma feresc sa zic tuning ) asta va fi urmatoarea chestie pe care o voi face la MOS-ul meu. Vreau sa inlocuiesc acele supape de proportionare cu unele de Nubira Wagon pentru a creste putin eficienta frinarii pe spate. Deocamdata nu am gasit piesa respectiva la nici un magazin ... Aici i-ar fi stat bine un EBD, ma ofitca la culme ca frinarea nu depinde de gradul de incarcare al masinii  <img src= (">

Share this post


Link to post
Si eu mi-am schimbat lichidul de frana din instalatie si mi-au aerisit in service franele, dar degeaba, pedala e tot cam moale... De exemplu la espero parce e mai dura, sau la masina anterioara o supernova era mai dura frana, aveam senzatia de frane ami eficiente. O fi pompa de servofrana cu vreo problema ?

In aceeasi situatie am fost si eu. Frana tinea bine abia la a 2- a, chiar a 3-a pedala :wallbanger: . Mai rau ca la o Dacie 1300. Desi discurile erau bune, placutele noi, lichid nou, aerisire ca la carte, insa frana tot prost tinea. Eu banuiam pompa, iar mecanicii mi-au zis ca din cauza discurilor e moale pedala :scarpin: , insa nu avea nicio logica. Asa ca am demontat fiecare etrier si am curatat si uns toate glisierele si pistonasele. Intreaga problema era de la TREI glisiere blocate in cel mai rau hal. M-am chinuit vreo 5 ore sa le deblochez. Parca erau sudate.

Trebuia sa fac aceasta curatare de la bun inceput, dar chiar nu am crezut ca ar putea avea o influenta atat de mare. Si, ce e drept, pe forum se spun prea putine despre operatiunea asta, ce trebuie facuta macar 1 data pe an (parerea mea).

Acum franele tin excelent, iar pedala e tare.

------------------------

 

Totusi, masinuta mai are o mica problema. Am gasit bateria descarcata, desi e aproape noua. Am scos, pe rand, fiecare siguranta, sa imi fac idee ce consumatori fac probleme. Problema e de la siguranta din dreapta-sus (BATT MAIN). Cu siguranta scoasa totul functioneaza normal, mai putin instalatia audio, ceasul, lampile de ceata, iar avertizorul acustic nu intra in functiune daca portiera de la sofer e deschisa. Maine ii voi verifica pe fiecare in parte, in ideea ca il voi descoperi pe cel care "fura" curent. Totusi, acestea functioneaza doar daca pozitia cheii e pe accesorii, asadar nu inteleg cum una din ele ar ramane in functiune daca scot cheia din contact.

Intrebarea mea ar fi: -Mai exista si alti consumatori "legati" la siguranta respectiva?

 

L.E.: Poze cu siguranta pun mai tarziu. Merge netu' ca naiba...

Edited by Amentys

Share this post


Link to post
S-o conduci cu placere si fara evenimente. Asteptam o prezentare mai amanuntita a masinii. :)

 

 

Mii de multumiri. De motor nu ma pot pronunta pt ca nu sunt in domeniu dar atunci cand am cumparat-o am luat pe cineva de incredere si cu experienta sa o testeze Mi-a dat ok. Ce am observat la ea e faptul ca la usa spate dreapta e sarita vopseaua pe o suprafata cat o moneda de 50 bani (masina e albastra si acolo apare o zona alba, nu se vede tabla) si vroiam sa intreb daca mai pot amana repararea zonei pt ca am ramas cam fara bani. Masina fiind cumparata de la o firma ca masina de protocol a avut un singur sofer, un nene calculat si mai in varsta asa ca motorul nu prea a fost turat. Ca puncte slabe ar fi urmatoarele(in cazul masinei mele): nu pot desface porbagajul din interior, scaunul fata stanga este cam tocit si cel mai grav mi se pare faptul ca am numai o cheie cu telecomanda pentru ca rezerva a fost pierduta.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

E nevoie sa schimb uleiul la motor si viteza pt a avea mai multa siguranta?

Cureau de distributie a fost schimbata in Noiembrie anul trecut si placutele de frana tot atunci (s-au facut 8000 de KM de atunci) cand ar mai trebui sa schimb eu aceste piese?

Fostul sofer mi-a spus ca are genti de magneziu, banuiesc ca e un lucru bun dar nu stiu cum pot verifica acest lucru (intreb aici pt ca la RAR am pus cateva intrebari si mecanicul de acolo a ras de mine iar persoana care mi-a testat-o la cumparare a plecat in afara) Asa ca va rog fiti blanzi si rabdatori cu mine.

Cum pot procura o alta cheie neavand tablita cu seria si cam cat ar costa (intrebarea e valabila si pt telecomanda)

Ce alte verificari sa-i mai fac pana cand o sa o iau la un drum imediat ce voi avea carnet?(sper sa termin intr-o luna).

Eu tind sa cred ca CV automata e un avantaj cel putin in cazul meu neavand experienta in mestecat in schimbatorul de viteza si plus de asta ma pot concentra la drum.

In rest masina e full options si toate electronicele functioneaza mai putin CD care unele CD-uri le da afara.

 

Multumiri la toti!!!

Share this post


Link to post

Problema cu scaunul stanga o au multi posesori de Leganza. O rezolvi daca gasesti undeva la dezmembrari o Leganza cu volan pe dreapta (Anglia). La astia (evident) in stanga masinii a stat pasagerul, deci sunt intr-o stare foarte buna. N-ar trebui sa dai mai mult de 100-150 RON pe pielea spatarului, care se nimereste perfect si se inlocuieste si foarte usor. Ideal ar fi sa inlocuiesti si spuma scaunului care se deformeaza in timp ...

 

Trebuie neaparat sa schimbi uleiul ca sa stai linistit.

 

Cu cureaua de distributie e mai delicata problema. Daca citesti forumul vei vedea ca multi posesori de Daewoo si-au luat teapa pe problema asta, avand incredere in faptul ca a fost schimbata la timp si s-au pomenit dupa aia cu ditamai reparatiile ... O curea PowerGrip merge pe la 100 RON, pe cand, daca ai ghinionul sa se rupa ... ai cam pus-o ...

 

Leganza au avut 3 tipuri de jante. Modelul ieftin de pe SX, a fost de tabla (in stilul celor de Dacie 1300), iar celellate 2 numai de aliaj ...

 

Pentru cheie te duci la service ...

 

CD-ul se poate curata. In Craiova costa 40RON. Toata treaba e sa nu te duci la vreun bezmetic ... Mie unu d-asta mi-a ars o combina si ma fost nevoit sa cumpar alta SH la care nu merge nimc, dar avea "placa de baza" buna. din 2 ama facut una buna. Iar asta la un inginer care asigura service-ul electrobicelor auto de la Daewoo ...

 

Pentru alte verificari mai citeste pe forum ... Sunt o gramada de efectuat ... Eu m-as gandi si la un test de compresie ...

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Pentru alte verificari mai citeste pe forum ... Sunt o gramada de efectuat ... Eu m-as gandi si la un test de compresie ...

[/quote

 

Multumesc mult, O sa adun ceva bani pt toate astea si o sa-i fac un control general. Cunosti sau cineva care citeste acest forum un service bun din Pitesti sau Targoviste care sa imi testeze motorul asa cum trebuie?.

Share this post


Link to post

De la Pitesti pina la Rm. Valcea sint vreo 70 km. Incearca sa intri in contact cu ovi_jer si vezi daca puteti stabili ceva. Nu te-as trimite asa "departe" de casa insa ovi_jer se pricepe si mai are si cu ce sa iti faca o verificare serioasa.

Share this post


Link to post

Mii de multumiri. Nu e asa departe, o sa il contactez si o sa merg la un control cu masina le el. Singura mea pb e ca nu am (inca) permis de conducere asa ca intalnirea noastra poate avea loc mai tarziu. Crezi ca e vre-o pb daca o tin in parcare si din cand in cand mai pornesc motorul pana atunci (fara sa o misc din loc ca e o masina puternica si periculoasa pt unul fara carnet)?

Multumesc

Edited by Mircea
Nu mai cita inutil mesajul anterior. Completeaza corect profilul, nu cred ca exista masina aia...

Share this post


Link to post

Dadura toti draci in Check-ul meu. Dupa ce a stat cam 2 saptamini fara baterie (timp in care am schimbat vibrochen, cuzineti, amortizoare fata, etc) azi am repus oarecum MOS-ul pe linia de plutire. Motorul si-a dat putin drumul dupa 150 km facuti pe A2 si in Bucuresti, amortizoarele Kayaba de pe fata sint o bijuterie (deja am comandat pentru saptamina viitoare si pentru spate, sint super ok) ... insa IAC-ul ma omoara cu zile. l-am pus la 28mm, totul era super curat, bujiile noi noute, toate filtrele la fel ... Ei bine, dupa vreo 60 km a inceput chinul. La turatie peste 2500RPM totul era bun si frumos, cum coboram sub 2500-2300 se aprindea beculetul portocaliu. Astept sa ii mai fac miine la rece un reset si un idle learn, am lasat-o peste noapte fara baterie :D

Edited by Salex

Share this post


Link to post
... Maine ii voi verifica pe fiecare in parte, in ideea ca il voi descoperi pe cel care "fura" curent...

Am rezolvat :) . Aveam caseta blocata in combina. Cu doua fire conectate la baterie, am pus in functiune motorasul care scoate caseta.

Share this post


Link to post

Buna seara. O mica problema .Cand plec de pe loc, destul de incet mai ales cand iau curba se aude o trosnitura pe state , parca pe spate , parca s-ar intinde ceva sau ar trece fortat ceva peste altceva . Acum ceva timp in urma aveam o mica trosnitura , cum treceam peste o denivelare pe spate se auzea ..tron tronc.Mi-a spus Ovi sa ma uit la bara stabilizatoare pe spate si la inca ceva . Am fost la un mecanic si a rezolvat acel troncanit numai ca acu , ma cam streseaza aceasta mica parca intrindere de ...ceva . Si mai troncane pe fata ceva la caseta de directie cand misc de volan si plec de pe loc .Cel putin asa cred .Nu curge , merge bine , la viteza se intareste putin .E ok .Numai ca mai troncane repet cand plec de pe loc si virez

Multumesc mult

Share this post


Link to post

Poate planetarele sa faca?

Share this post


Link to post

Nu ziceai ca ai schimbat caseta cu una SH ? Cel mai probabil asta pe care ai pus-o are ceva jocuri ...

Share this post


Link to post

Nu prea gasesti caseta SH de Leganza care sa nu aiba un cat de mic joc.

Share this post


Link to post

 <img src= ("> azi am luat si eu leganza mea la prima plimbare. Dupa 40 km mers normal (60km/h prin sate) a inceput sa se auda o bataie la motor si s-a aprins martorul la ulei. Am deschis capota apa fierbea in vasul de expansiune (la bord arata 65 grade temperatura) am lasat motorul sa se raceasca si am plecat iar. Totul ok nu mai batea motorul, martorul mai dadea cate o palpaire pana iar dupa 10 km s-a facut rosu si am tras iar pe dreapta. Ulei in baie aproape de plin apa iar fierbea in vas. Am crezut ca e de la aerul conditionat si l-am oprit. Iar 10 km iar oprire. Soferul se uita la motor si vede o gaura in blocul motor cam cat un ou de gaina in parteadin dreapta ca vazut in blocul motor acolo unde se prinde de caroserie spre radiator. Diagnostic pe loc bloc motor spart. Am tractat-o pana in Pitesti, am lasat-o acolo si urmeaza sa o duc saptamana asta in service la Stefanesti. Cat de grav poate fi. Cat o sa ma coste sa o repar. Cel putin pot sa zic ca aia 40 km facuti cu ea au fost de vis. A mai avut cineva pb aceasta? Daca gasesc un motor SH e vre-o pb la RAR? E mai rentabil asa sau sa accept garantia serviceului si jecmaneala lor? Leganza e in general o masina buna norocul meu nu.

Share this post


Link to post

Pai daca e blocul motor spart, normal ca e grav. Acum m-am uitat si pe tine te-a intereat pretul la un bloc. Din pacate, intr-o situatie din asta, nu scimbi doar blocul, probabil si vibrochenul a dus, probabil ti-a afectat si chiulasa, ca sa nu mai zic ca trebuie inlocuita si pompa de ulei. Daca vrei sa bagi piese noi, dupa un calcul probabil ajungi la concluzia ca mai bine vinzi masina asa cum e. Cu piese noi eu cred ca sare lejer de 10.000RON. altrenativa e un motor sh. Unul dezechipat merge pe la 4000RON fara alternator, demaror, pompa servo, pa care oricum le ai ... Ca o a doua alternativa, blocul motor de Leganza se nimereste si cu cel de Espero 1.8.

 

Totusi, esti sigur ca este blocul spart ? E ditamai fieratania si eu n-am vazut bloc motor de Matiz spart (fisurat pe interior da), daramite de Leganza ... Din ce ai explicat tu, prima mea tentatie ar fi fost sa zic ca l-ai temperat destul de rau, astfel uleiul s-a subtiat foarte mult si astfel se aprindea senzorul de ulei ... Ai vazut tu "balta" de ulei sub masina ? La un moment dat spui ca nivelul de ulei era ok in baie ... Acum cum e ?

Share this post


Link to post

Dumnezeule :shock: :o ... multe i-am facut si eu masinutei mele insa de asa ceva am auzit/vazut o singura data la Leganza. Era masina unui strain (nu conteaza natia), cei din service mi-au zis ca i s-a rupt cureaua de distributie ceea ce a dus in final la proiectarea unei supape prin bloc. Greu de crezut, nu am investigat ... insa a fost singura data in care am vazut o gaura intr-un bloc motor de Leganza.

 

Din ce descri tu, o gaura cit oul de gaina nu prea poate fi confundata insa, vorba lui smailmiami ti-a facut balta de ulei ???

 

Din cite am vazut eu zilele trecute ( ca tocmai ce mi-am pus motorul la punct), blocul de Leganza are niste protectii impotriva inghetului. Adica, daca ai iarna apa in loc de antigel si da inghetul, sint niste dopuri rotunde, cam de dimensiunea decrisa de tine care ... pur si simplu sar si previn craparea blocului. Cumulind informatiile date (probleme cu fiertul, gaura cit oul, nu ai zis nimic de balta de ulei) parerea mea este ca despre acele dopuri discutam !!! Racirea proasta a dus la cresterea temperaturii motorului, subtierea dramatica a uleiului, etc. Te-ai uitat daca aveai (suficient) lichid de racire in instalatie ? Verifica si da-ne mai multe informatii.

 

Daca e ce ti-am scris mai sus vei scapa mai usor, depinde si cit de mult ati chinuit masina dupa ce s-au aprins becurile de avarie. Presupunind ca e doar acel dop, posibil sa scapi doar cu punerea unui dop nou, o curatare a instalatiei de racire, sonde noi de temperatura, lichid de racire si , de siguranta, o pompa de apa.

 

Cum ti-o fi norocul, sper ca sa te tina de data asta. Oricum, daca se pune problema sa schimbi blocul, nu merita unul nou.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Totusi, esti sigur ca este blocul spart ? E ditamai fieratania si eu n-am vazut bloc motor de Matiz spart (fisurat pe interior da), daramite de Leganza ... Din ce ai explicat tu, prima mea tentatie ar fi fost sa zic ca l-ai temperat destul de rau, astfel uleiul s-a subtiat foarte mult si astfel se aprindea senzorul de ulei ... Ai vazut tu "balta" de ulei sub masina ? La un moment dat spui ca nivelul de ulei era ok in baie ... Acum cum e ?

 

Nivelul de ulei in baie e aproape de max(acum l-am verificat). Ce ne mira pe noi e faptul ca temperatura la bord era de 65 iar vasul de expansiune statea sa bubuie. Tindem sa credem ca e blocul spart pt ca am gasit bucati de fonta la motor(pe suportul din fata) O sa sun si un prieten si va tin la curent.

Share this post


Link to post

Irelevant ce vedeai tu pe bord, ti-am spus ceva mai devreme, indiciile conduc catre o sonda care indica eronat (sau indicator de bord care indica eronat), de aceea ti-am si spus ca trebuie sa schimbi sondele.

 

Lamuririle suplimentare imi intaresc banuiala ca pe circuitul de racire ai avut probleme. Totusi ... ma mira un lucru rau de tot. Nu inteleg cum naiba au rezistat furtunele la o presiune atit de mare !?!?! Am facut si eu cindva o timpenie care a dus la o suprapresiune in sistem insa a crapat veriga cea mai slaba - un furtun. Sint 101% sigur ca un bloc motor in stare normala nu ar avea cum sa bubuie din cauza unei presiuni prea mari.

 

Poate fostul proprietar a avut necazuri cu dopurile de care vorbeam si a facut vreo improvizatie ... asta sa explice fragmentele gasite de tine.

 

Inca o chestie. Din cite am retinut, masina ta nu a fost folosita o vreme. In momentul in care a aparut problema cu fiertul lichidului in vas, ai bagat cumva de seama ca radiatorul sa fi fost fierbinte ? Nu de alta, dar poate ai termostatul blocat pe inchis.

Share this post


Link to post

Ma rog sa nu fie blocul motor. Maine o tractez si o duc la service. Mi-au zis ca poate fi de la o biela sau de la un piston pb asta. La fel mi-a zis si mecanicul ca numai daca puneam dinamita reusem sa-l sparg. Leganza am vazut ca are 2 radiatoare. cel din fata era rece iar cel din spate (dinspre motor) prajeam oua pe el. Ramane maine sa aflu cat de grav e. Masina nu a fost folosita 2 saptamani. Inainte de a pleca la drum i-am completat uleiul (a inghitit fix 1 litru acelas tip si aceias firma care a fost pus in motor) am pus apa (fara antigel ) cam 150 ml i-am bagat benzina am echilibrat presiunea in roti (aveam intre 1.5 si 2.7) mi-am luat copii si sa ne bucuram de ea. Cam asta a fost. Daca termostatul ramanea pe inchis zgomotul produs la motor sa fie ca al unui motor de motocicleta atungi cand se incinde motorul?

Share this post


Link to post
Mii de multumiri. De motor nu ma pot pronunta pt ca nu sunt in domeniu dar atunci cand am cumparat-o am luat pe cineva de incredere si cu experienta sa o testeze Mi-a dat ok.

 

Cu ce a testat si ce anume a testat?

In unul din posturi ai spus ca ai o gaura in blocul motor si apoi in altul te rogi sa nu fie blocul motor dus?

Incearca sa faci o poza cu zona unde ti-a aparut uleiul si sa o postezi pe forum.

In legatura cu radiatoarele : toate masinile cu AC au 2 radiatoare,primul pentru AC si al doilea radiatorul sistemului de racire al motorului.Sa cumperi o leganza AT cu 170k km pe bord(in realitate probabil 300k) e un mare risc mai ales cand ignori toate sfaturile de pe forum in legatura cu achizionarea unei masini sh.Cu o masina sh se merge la diagnoza inainte de cumparare sau imediat dupa pentru constatarea eventualelor probleme si pentru o revizie completa ce include schimbarea filtrelor,uleiului motor si cutie,antigel,etc.

La masinile AT racirea uleiului din cutie se face prin intermediul unui circuit de ulei prin bazinul lateral al radiatorului.Si problemele la cutie(discuri uzate) pot duce la temperatura ridicata a uleiului in cutie care va incalzi(fierbe) lichidul de racire al motorului.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...