Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Imnul Tarii!

Recommended Posts

@Zmeu: Tu stii ca ai dreptate? Ma plictiseam azi dimineata la cafea, inainte sa plec la servici, si mi-am zis in barba: ia sa creez io un scandal, sa vad ce amploare ia el, sa ma distrez un pic, sa-mi fac si ceva reclama, sa fac un pic de animatie in jurul meu... Normal ca mi-am luat o "mina" serioasa, sa para treaba cat mai oficiala... Buna gluma, nu? Asta crezi... Asta cred multi... Asta credeti cand incalcati banalele Legi Rutiere, care sunt mult mai simple si usor de digerat decat Constitutia sau alte Legi... E libertate, nu? E democratie, putem face orice ne taie capul! Daca ne amendeaza Politia ca am trecut pe rosu sau am mers cu 70 in localitate, atunci Politia e pusa pe spagi, e corupta, etc etc. Daca unii calca Constitutia in picioare cum ii taie pe ei capul si altii se arata indignati si iau pozitie, culmea, tot ultimii sunt vinovati si vor sa cenzureze si sa bage pumnul in gura. Suntem un popor "ales". Ales sa ne-o traga toate celelalte popoare, ca noi oricum stam... Ales sa fie calcat in picioare de care da banu mai gros... Asa sa ne ajute Dumnezeu! Suntem ceea ce meritam!

 

Vorbeai de cenzura... Daca era "cenzura", demult erai scos din discutie pentru incitare la incalcarea Legilor! Sa reamintim Regulamentul DaewooClub?

 

"2.5 Se interzice şi se sancţionează conform punctului 6.2 introducerea mesajelor, avatarurilor şi semnăturilor care conţin:

 

- informaţii despre alte site-uri, magazine, firme dacă nu sunt relevante pentru discuţia în care sunt scrise ("SPAM")

- texte sau imagini pornografice, erotice, rasiste, defăimătoare sau orice alte date în contradicţie cu legislaţia în vigoare

- informaţii care încalcă legea dreptului de autor "

 

Dar, atentie! Asta nu s-a intamplat! Hmmmm... Deja gandirea mea e prea greu de urmarit, este? E mai simplu sa fii gica-contra doar de dragul de a fi gica-contra.

 

"E usor a scrie versuri

Când nimic nu ai a spune,

Insirând cuvinte goale

Ce din coada au sa sune."

Edited by VIPER

Share this post


Link to post

Poate nu trebuia sa intervin. Promit ca asta e ultimul. Nu am luat pe nimeni peste picior (desi puteam, poate ca respectul m-a oprit desi cred ca mai degraba logica e de vina) si nu am instigat la incalcarea legilor. Faptul ca am zis ca anumite actiuni sunt legale nu inseamna ca am instigat la incalcare legilor. Nu amenintarile voalate ma indeparteaza de acest topic ci lipsa partenerilor de discutie care sa citeasca posturile mele, de exemplu postul meu precedent a fost sarit iar in loc de argumente valabile am primit atacuri la persoana. Eh, asta este. Am terminat cu acest topic, inteleg ca nu ai ce face impotriva unei vanatori de vrajitoare (desi prezenta aici sub o forma moderno-digitala fara furci si fara torte).

Share this post


Link to post

zmeule.. nu lua apararea lui dan diaconescu daca nu sti ce-i poate pielea.. eu am lucrat aproape 2 ani cu el,cu ceva timp in urma, asa ca stiu ce zic..

la catre se intamla in emisiunea lui, in alte tari mai civilizate nu mai avea nici macar dreptul sa mearga pe strada, dar sa mai faca televiziune..din pacate are adepti, simpatizanti si ocrotitori.. dar nu te baga unde nu cunosti

sti de ce are mai multe posturi acum.. pt ca sa nu se poata inchida toate..

dar sa nu deviem discutia..

ti-ar placea sa auzi imnul din ragaituri si basini..

ar fi "fan" nu? si poate cei ce le canta ar fi chiar patrioti..

cu toate ca am tricolorul pe logo nu sant nationalist in acel sens al cuvantului care il inteleg unii..

dar nu pot sa nu ma supar cand vad ca ruinele cetatii dacice de la sarmisegetuza sunt murdarite intr-un fel de neinchipuit, cum imnul este batjocorit..

nu am ajuns inca asa de jos incat sa nu-mi mai pese de romania, asa cum este ea, cu bune si multe rele..

ca ma supara unii romani sata e altceva, dar si ei sunt din pacate, ai nostrii

Share this post


Link to post

Cum ziceam... Nu ai inteles absolut, dar absolut nimic...

Share this post


Link to post

@ Tolin Au si strainii huliganii lor. Pe tine te suspectez ca esti un tip destept si nu cred ca ai vrut sa inciti la violenta. Iar ce ai spus cu stadioanele, din pacate ai perfecta dreptate... insa cum a spus si Aztec, si ei sunt ai nostri

 

@ Zmeul cel Rau Eu ti-am citit posturile. Ba mai mult, sunt de acord cu tine, daca ai sa citesti ce-am spus mai devreme ai sa vezi ca avem acelasi punct de vedere. Totusi, am semnat petitia pentru ca, dicolo de tonul oarecum patetic, ideea este buna: SA SE APLICE LEGEA si atata tot. Ar fi un experiment pe care si Romania ar trebui sa-l incerce, asta cu aplicatul legii. Eu inca nu m-am convins ca legea este atat de absurda incat sa conduca la cenzura. Deh, sunt optimist de felul meu.

 

@Viper Nici eu n-am inteles mare lucru. Nici nu ai facut mare lucru sa aduci argumente, ci sa iti insulti partenerii de discutie care nu sunt de acord cu tine. Ce importanta are din ce generatie facem parte? Am avut cumva posibilitatea sa alegem cand sa ne nastem? Daca avem o opinie contrara tie, suntem dusmanii poporului, incalcam legile de circulatie, suntem sursa de coruptie a tarii si sursa tuturor problemelor. Mai ramane sa ne trimiti si la Canal. S-ar putea sa te surprinda, insa nu tu hotarasti cine incalca Constitutia sau cine merge la canal.

Edited by mr_

Share this post


Link to post
@ Tolin ... si nu cred ca ai vrut sa inciti la violenta.

Despre care incitare la violenta e vorba, chiar daca n-am dorit-o ? Ah, ce mi-au relatat strainii in privinta imnului lor ? Era o simpla relatare legata de atitudinea strainilor si nici prin minte nu mi-a trecut ca poate fi privita ca o incitare. Sau e vorba de alt pasaj ?

Share this post


Link to post

daca treaba asta cu imnul de stat daca era cantata inafara ( italia , spania , anglia ,franta , u.s.a ) cei care faceau asta primeau niste amenzi de vindeau tot ca sa poata platii , si existau mari sanse sa faca si putina puscarie . este total lipsit de bun simt , etica si cel mai mic gram de patriotism sa-ti bati joc de imnul de stat. spuneam intr-un alt post ca pentru mine tara asta nu a facut nimc. este adevarat si-mi pastrez ideea dar se apre ca prin asta s-a intrecut orice limita. din acest motiv am ajuns cea mai nenorocita tara din europa ( cel putin ). nenorocita de toate americanismele pe care trebuie sa le suportam de 15 ani incoace.am ajuns sa sarbatorim cu mare fast sarbatori importate de afara .sarbatorim ziua americii , halloween ( sper ca am scris corect ) , sarbatorim ziua indragostitiilor si asa mai departe dar sarbatorile noastre le uitam si nu le promovam in nici un fel.in toata lume suntem cunoscuti pentru cel mult 10 lucruri : dracula , hagi , nadia comaneci , ilie nastase , curve , hoti , criminali ,drogati. cand aud de romania cei din afara asta e primul lucru care le vine in minte. am ajuns rau de tot , jalnic si daca nu ne vom trezi , vom ajunge si mai rau.

stam si pupam in partea dorsala pe toata lume si in curand doar o minune va face sa nu importam si culorile steagului si imnul de la americani.ei isi conserva valorile si noi ne batem joc de ele. ei si acum au rezervatii in care traiesc indienii si care sunt priviti foarte bine acolo. pt ca ei sunt stramosii actualei tari u.s.a

Share this post


Link to post
... dicolo de tonul oarecum patetic...

 

Asta apropos de insultatul celor cu care discut eu... Daca oentru tine cele 2 insemne (Drapelul si Imnul) nu mai reprezinta aproape nimic, pentru mine reprezinta Romania (remember?). Daca vrei mai multe detalii, intreaba-l pe colegul tuf care e in Germania.

 

A, si inca o data: nici tu nu ai inteles mare lucru... Succes in continuare.

Share this post


Link to post

Mai v-ati incins aiurea, parerea mea...

@Zmeu, Mr_ and others... fara nici o suparare... Satele Unite... cea mai mare democratie acceptata nu? Mergeti voi pe strada acolo si lalaiti imnul SUA asa, pe manea, rock hip-hop si alte ritmuri... Oare ce se va intampla? :scarpin: Nu cumva va umfla un politist pe sus? Asta daca nu cumva aveti "norocul" sa dati peste un american mai patriot si mai nationalist care sa va alerge un pic pe-acolo in numele democratiei...

Avem ceea ce meritam! De-aia romanul e taiat pe strada si jefuit, iar ceilalti se intorc cu spatele si se fac ca n-au vazut. Pentru ca nu avem respect fata de nimeni si nimic decat fata de noi... egoisti... Dar sa fereasca sfantul sa nu ne ajute cineva, mai ales statul ca imediat tipam... Parafrazand pe cineva (JFK) as putea spune sa ne intrebam intai ce putem face noi pentru Romania nu ce poate face ea pentru noi! Vrem totul sau aproape totul de la stat, dar nu suntem in stare sa respectam simbolurle statului roman: drapelul, imnul si stema. Asta pentru ca in mod logic as putea spune, multi dintre noi asociaza statul cu niste c****ti de politicieni corupti, spagari si chiulangii... Politicieni vin si se duc, Romania ramane, prieteni.

Share this post


Link to post

Adevarul e ca vina imi apartine 150%... Daca stateam naibii in banca mea acum era liniste... Nu mai primeam injurii pe mail, nu ma mai certam aiurea cu colegi de forum, nu mai aia, nu mai aialalta... Sa-mi fie invatatura de minte sa stau naibii locului cand, cum zicea Mircea, "romanul e taiat pe strada si jefuit, iar ceilalti se intorc cu spatele si se fac ca n-au vazut"...

Share this post


Link to post

Ma risc si spun ca "orice padure are uscaturile ei", desi s-ar putea afirma ulterior ca am atacat personal pe cineva. E normal ca intr-o mare de personaje sa intilnesti si vreo doi-trei care au pareri contra, altminteri n-ar iesi in evidenta cu nimic. Din pacate, cei care sustin chestii legate de cenzura si incalcarea dreptului de libera exprimare, nu cred ca au fost martorii vreunui eveniment de anvergura, atunci cind se intoneaza Imnul de Stat sa-i vibreze sufletul si sa i se faca "pielea de gaina". Eu am trait-o de citeva ori bune in viata, cel mai des pe la evenimentele sportive la care am participat ca spectator sau in fata televizorului, cind si Drapelul National era ceva mai sus decit celelate doua care il incadrau. Daca macar vreunul dintre contestatari s-a pune in pielea celora pentru care s-a cintat vreodata Imnul, situatia ar fi alta, cred. Am dat un exemplu pedestru, care mi-a venit la indemina si cei care au inteles EXACT ce a vrut Viper sa produca cu gestul lui cunosc sentimentul. Cind vorbesti despre Imnul National, vorbesti numai de respectarea unei valori, nu de cenzura si libera exprimare. Si ca sa fiu sincer, nu mi-as dori ca odraslele noastre sa-si aduca aminte Imnul (asa cum am citit ce a scris un semnatar, ce mare pericol e ca s-a stilcit putin imnul pe manele cind e o oportunitate pentru iubitorii de gen sa-i invete versurile?!?!) asa cum e el, nu ca varianta rock, pop sau manea. Nu m-ar mira ca maine-poimaine sa aud prin vreun amfiteatru vreo prelucrare la fel de jalnica a lui Gaudeamus. Dar, privind site-ul cu petitia si posturile acestui topic, constat cu multa bucurie in suflet ca noi, cei care ne iubim Imnul, sintem cu mult mai multi. Macar cu mingaierea asta pot sa merg mai departe si sa trag nadejde pentru tara din care, totusi, nu vreau sa plec!

Share this post


Link to post

mda.. la romania nationalismul e asociat extremismului

 

si asta datorita unei parti mari dintre romani, care a tolerat ani de-a randul balcanismul, si de asta s-a ajuns aici

Share this post


Link to post

@ Tolin Vezi cat de usor poti fi interpretat gresit?

 

@Balky Din pacate am importat de la americani doar partea proasta a culturii lor. Spiritul adevaratei libertati ni l-au predat vreo 50 ani rusii, si acum il invatam de la francezi. O fi scriind pe euroiul francez "LIBERTE egalite fraternite" insa din pacate toate trei sunt acum vorbe goale. Sper sa avem discernamantul sa nu importam in continuare doar partile proaste si de la Europa, care in materie de ipocrizie nu e depasita probabil nici de Cuba.

 

@Mircea Prietene, eu nu m-am enervat. Imnul Americii a fost "lalait" inclusiv de rockeri inclusiv in timp de razboi si nu i-a acuzat nimeni ca nu sunt patrioti. Una este sa fii mandru ca esti american si s-o exprimi prin rock, si alta e sa lalai imnul doar pentru un rating. Granita intre arta si pornografie este destul de difuza, iar eu personal nu sunt de acord sa fie interzisa nici una pentru ca nu am incredere in vre-o instanta care sa poata decide ce e arta si ce e pornografie. In plus, de ce nu-i taxeaza nimeni pe politicienii de toata jena care se folosesc de simbolurile nationale tot pentru rating?

Si pe mine ma emotioneaza cand luam un aur la un concurs sportiv, si pe mine m-a indignat teribil cand unui halterofil medaliat i s-a pus acum cativa ani "Trei culori". Insa Olimpiada e una, iar emisiunea lui Teo e alta. Prostul gust face rating, din pacate, si aduce bani. Solutia este educatia, nu cenzura.

Apropo, ai ridicat o problema interesanta. Cum definesti, la urma urmei, Romania, statul roman, ceea ce ramane dupa ce politicienii de toata jena se duc?

 

@Viper. "Tonul patetic" se referea la partea aia cu "Azi, de ziua nationata etc". Mie toata chestia mi s-ar fi parut de un prost gust la fel de total in orice zi a anului. Fondul petitiei mi s-a parut OK, si anume "RESPECTAREA LEGII" fie ea buna sau proasta, chiar daca forma mi s-a parut ca scartaie. E si asta dreptul meu, nu? Imi cer scuze daca ai luat-o ca pe o insulta, nu asta a fost scopul.

In plus, ma vad obligat sa te contrazic din nou... deh, tot mi-am intrat in mana :D Ai facut foarte bine ce ai facut, faptul ca ai luat atitudine! Indiferent daca sunt sau nu de acord cu tine, intentia ta dovedeste coloana vertebrala. Numai ca atunci cand ai facut-o, ar fi trebuit sa te astepti si la opinii contrare. Pacat ca unele dintre "opiniile contrare" s-au exprimat prin injurii sau amenintari la adresa ta. Deh, unii se uita cam mult la Teo si la atat ii duce capul.

Eu nu am pus la indoiala intentia ta nici un moment, ci doar rezultatul la care s-ar putea ajunge. Stii vorba aia, "drumul spre iad e pavat cu bune intentii". Tu doresti respectarea simbolurilor nationale, nimic mai nobil. Numai ca daca pentru asta reinventam Inchizitia si redeschidem lucrarile la Canal, atunci n-am rezolvat nimic.

 

@ Obi wan Kenobi Noi avem voie sa vibram atunci cand discutam despre libertate si toleranta?

Sau doar valorile tale sunt OK, in timp ce ale altora nu fac doi bani? In cazul asta, ma duc sa-mi caut vesta aia cu explozibil si sa aflu cu ce autobuz mergi, ca sa te invat adevaratele valori :D

Edited by mr_

Share this post


Link to post
Ordinea de zi a sedintei de marti 6 decembrie 2005, ora 10.

 

2. Întâlnire cu directorul de programe al postului PRO TV – pentru discuţii referitoare la sesizările privind modul cum a fost difuzat Imnul naţional în ziua de 01.12.2005

 

Sursa Site-ul oficial CNA: http://www.cna.ro/activitate/oz/051206.html

Share this post


Link to post

Daca-mi permiteti...: un subiect excelent care ma face sa sper ca tara asta mai are inca viitor!!..Mai ramane sa facem ceva si in plan pragmatic !!Fratilor cumparati produse romanesti cat puteti si cand puteti !(eu mi-am luat un Arctic acum o sapt!!)....Si uite ca o sa astept sa vad ce draq fac aia la DJ sa-mi iau masina tot de acolo!!....

Share this post


Link to post

Marite Zeu, deocamdata se demonstreaza doar ca tara asta are trecut si prezent, asa ca zicem si noi ca filosoful bulgar: :Ce a fost, a fost, ce o fi, o fi."

Share this post


Link to post
... Daca stateam naibii in banca mea acum era liniste...

Daca nu deschideai tu topicul o faceam eu.

Tocmai ma pregateam sa o fac cand am vazut ca luase-i deja pozitie.

Daca nu ai fi fost tu as fi fost eu sau oricare alt membru al acestui forum care sufera de ceva "decenta".

 

Nu uitati ca acum ceva timp ProTV-ul avea un logo, ceva cu : Generatia Pro.

Se vede cum campania lor a dat roade.

Dar din pacate nu au reusit sa creasca decat : "Generatia PROstia".

Pacat!

Share this post


Link to post

In primul rand, vreau sa va spun ca am semnat petitia. Am semnat-o pentru ca mi-e rusine de ce am ajuns. Si desi unii o sa-mi sara in cap, pentru ca mi-e rusine ca sunt roman.

Spun acestea, pt ca, din pacate, protv nu a facut decat sa ne arate realitatea crunta - asta e realitatea in care traim, astia suntem ca popor. Pentru ca, desi nu se poate generaliza, daca 80% dntr-un popor sunt manelisti, de exemplu, se va considera automat ca suntem un popor de manelisti - la fel cum daca majoritatea fura, automat suntem considerati un popor de hoti. Si e normal, pt ca totul in viata se bazeaza pe principiul majoritatii, inclusiv in evaluare unui individ - daca face 3 lucruri rele si unul bun, va fi considerat, de catre ceilalti un om "rau".

Vina protv, si pt asta trebuie condamnat, este nu ca a prezentat realitatea inconjuratoare, ci modul in care a facut-o - adica nu a facut-o intr-un mod denigrator, intr-un mod care sa o condamne, ci intr-unul in care erau chiar mandrii de aceasta realitate si in care au profitat de ea pentru a face profit.

Restul de vina ne apartine tuturor romanilor, pt ca suntem asa cum suntem, stramosilor nostri (poporul asta din totdeauna a avut astfel de mentalitati: defetiste, de a mistocari tot, de a face haz de necaz, de a petrece cu mancare si bautura la parastase etc.) si politicienilor care si sunt asa cum e poporul care i-a ales (chiulangii, nesimtiti etc).

Share this post


Link to post

Bai deci am vazut si eu magaria cu imnul ...NU pot sa ma exprim aici !Parerea mea !Sa dam ban la PRO TV pe veci !!...Deci nu se poate ca niste redactori editori sau ce puii mei sunt aia pe acolo realizzatori de emisiuni sa faca asta oricat rating ar scoate !NU e prostitutie culturala e ceva abject ce -au facut maimutele de la PROstT..!..Doar daca nu cumva amici nostrii cu rr au devenit actionari majoritari la acest post!Ca la altele stim deja ca sunt!!....Si mi-we greu sa cred ca se face rating cu asa ceva !!!Chiar refuz!!

Share this post


Link to post

Am semnat petitia. Exista un insa totusi: pentru majoritatea romanilor, maneaua aia e placuta. b-(

Share this post


Link to post

Pana la urma au decis stimabilii de la CNA ceva?

Share this post


Link to post

nu trebuia sa decida ieri, ci doar au invitat PROsTV-ul la discurii lamuritoare.

dar intre timp s-au adunat peste 4000 semnaturi, toate pornite de la o idee buna, multumita colegului nostru forumist.

asta inseamna ca ceva.. chiar foarte mult..

Share this post


Link to post

Oho, inseamna ca sunt intre primii 1% care au semnat :D

 

Credeam ca s-au publicat si rezultatele intalnirii de ieri de la CNA. Daca afla cineva ce s-a decis, pls, spune-ti-ne si noua... [-O<

Share this post


Link to post

sa speram ca se va solutiona..

oricum eu sper intr-o mediatizare ceva mai ampla..

asta de maine.. sa vedem..

Edited by aztec

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...