Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Imnul Tarii!

Recommended Posts

Viper, te-ai enervat degeaba si atacul persoanelor si nu al ideilor e "pedepsit" de , chiar daca e permis de constitutie :D . Repet a treia oara cred, am semnat petitia si sunt de acord ca e o porcarie figura ProTV-ului.

Insa de aici si pana a institui inchizitia si vanatoare de vrajitoare, mai e cale lunga. In fata libertatii individuale si de expresie, toate simbolurile nationale nu fac doi bani (DUPA PAREREA MEA STRICT PERSONALA), si nu sunt de acord sa vina Ralu Filip, Ion Iliescu sau Sfantul Nicolae care sa decida ce am voie si ce nu sa spun public.

 

Cred ca revenirea la comunism e mult mai nepatriotica decat gestul ProTV-ului. Vine un idiot si canta imnul manea. Ei, si? Cativa zanateci sunt in extaz, cativa indignati, si marea majoritatea indiferenti. Insa daca vine alt idiot si se declara instanta care hotaraste ce avem voie si ce nu sa spunem si cui sa ne inchinam, e momentul potrivit sa emigram cu totii in Cuba.

 

 

@Covrigma Aia e deci o lege organica. Insa chiar si asa e neclar daca e condamnat sau nu prostul gust sau chiar reaua intentie. Vorba zmeului, daca eu cant fals nu inseamna ca sunt tradator sau nu-s patriot.

Share this post


Link to post

Aceeasi chestie. Oricum de la manele a inceput totul.

Ceva impotriva "Tarii"???

Deja o dam in altele.

Share this post


Link to post

@zmeu: Mi se par la fel de culpabile si versiunile rock, pop sau r&b.

Share this post


Link to post

Sunt nasoale. Romanii in general canta nasol dar de aici pana la infractiune, cenzura, CNA, mai e cale lunga.

Share this post


Link to post

Si referitor la faptul ca nefiind muzica lui Anton Pann discutia este nefondata tin sa va reamintesc ca acele interpretari au fost asociate de toata lumea cu Imnul Romaniei. Nimeni nu a pretins macar vreo secunda ca este o "remixare" a unui slagar local. Chiar si cei de la PROtv au promovat ideea ca sunt interpretari "originale" ale imnului.

 

Deci discutia este fondata.

Edited by remix

Share this post


Link to post

este infractiune, nu este cenzura...

nimeni nu ia dreptul cuiva sa cante, dar exista o lege si trebuie respectata..

asta e versiunea si atat..

daca s-ar da la tv 7 versiuni a unui alt cantec international, crede-ti ca ar fi normal.. exista printre altele, am spus, legea dreptului de autor,.. trebuie interpretat in varianta oficiala, daca nu ai acordul posesorului de drepturi pt al modifica

Share this post


Link to post

lasand la o parte latura cu legalitate/ilegalitatea.. e jenant ca s-a ajuns aici

e o expresie a ceea ce a ajuns romania

Share this post


Link to post

Aztec, copyrightul nu se aplica la nesfarsit. Intre 8 si 58 ani, sau cam asa ceva. Nici Beethoven nu e protejat prin copyright. Daca ar fi fost vorba de "du-m-acasa, mai tramvai" nu am fi avut acum polemica asta. Si chiar daca s-ar aplica drepturile de autor, pot fi taxati "artistii" si nu postul de televiziune (cred)

 

Cum spunea Tommy, e pacat ca s-a ajuns aici. E un exemplu perfect de ce ar face unii pentru bani. Din pacate nu e vorba doar de un post privat de televiziune...

Share this post


Link to post

Este totusi vorba de imnul Romaniei.

 

Putem cauta bazele de date cu legislatie in lung si-n lat si vom gasi zeci de referiri la forma imnului, vom gasi si zeci de referiri la forme de a incalca legea. Ideea este ca PROtv-ul a gresit si pentru a nu se promova astfel de manifestari pe viitor trebuie sa plateasca. Altfel se creaza precedentul.

 

Eu nu mai comentez pe subiectul acesta pentru ca nu este o pozitie de care poti fi convins decat de tine insuti. Daca bunul tau simt nu te duce catre semnarea petitiei, legea nu te convinge... noi nu vom avea nici o putere.

 

Sa fiti iubiti !

Share this post


Link to post

Nu am primit raspuns la intrebarea: cand ai ajuns peste granita? Inainte sau dupa 1989? Oricum nu ma mai intereseaza raspunsul... Daca mintile voastre luminate atat au inteles din ce am incercat sa fac, sa va fie rusine! Eu am in casa un copil pe care vreau sa-l cresc printre altele cu dragoste de Drapel si Imn. Pentru voi astea sunt vorbe goale. Pentru mine ati devenit, in acest fel, oameni goi... Pe dinauntru...

 

Va doresc o viata frumoasa.

Share this post


Link to post

@ Viper Sunt plecat de 4 ani.

@ Remix Nu cred ca este cineva de aici care sa nu fi semnat petitia.

 

Eu imi doresc sa traiesc intr-o lume fara fanatism, in care libertatea individului sa nu fie doar o lozinca ci o realitate, iar oamenii sa aiba intelepciunea sa nu abuzeze de ea si toleranta de a accepta si alte opinii. Poate atunci n-o sa se mai arunce nimeni in aer in autobuz in numele unui ideal mai mult sau mai putin universal.

Share this post


Link to post

Aveti aici, in caz ca (asa cum se pare) nu stiti despre ce vorbim, niste inregistrari...

 

Va rog sa remarcati jocul de scena al unui "personaj indragit", la versiunea lautareasca... Fara alte comentarii...

7versiuni.wmv

lautareasca.wmv

manea.wmv

Share this post


Link to post

:shock:

Doar auzisem de pocirea IMN-ului, dar acum ca am si vazut secventele imi vine sa vars, dar ma abtin ca sunt inca la birou...

Mare-i gradina, domne!

 

Consider ca-i o blasfemie X(

Urat din partea Proteveului ca incurajeaza astfel de porcarii

 

rusineeee :wallbanger:

 

PS: daca mai era si playback era SUPER

Share this post


Link to post

Nu am semnat. Ideea imnului cantat ca o manea ma lasa absolut rece. Nu ma preocupa imnul, nu il ascult cu mana pe inima si nici nu am drapelul arborat de la balcon. Daca asta este ideea tampa a unora despre divertisment nu cred ca este o problema de ,,securitate nationala'' ci mai degraba de cultura (sau lipsa acesteia) si de selectie: NU MA INTERESEAZA, NU MA UIT. Asta probabil pentru ca nu ma incanta ideea de stat national in general, cu atat mai mult Romania in particular.

 

EU nu am copii acum dar nici cand voi avea nu-i voi educa in simt ,,patriotic'', consider ca sunt alte valori morale mult mai importante decat patriotismul si dragostea de tara.

Share this post


Link to post

Ce are sula cu prefectura?

 

LEGEA Nr. 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice

Share this post


Link to post

Excelenta gandire romaneasca! Un "semnatar" zice asa:

 

"Oameni buni, voi ati auzit acest imn cantat in mai multe stiluri de muzica ? ar fi fost frumos ca initiatorul paginii sa puna niste linkuri pt ca noi sa putem auzi cu urechile noastre. Va luati unul dupa celalalt si scrieti aici o gramada de prostii. De unde aveti voi confirmarea celor intamplate ??? Nu sunt nici Pro nici contra, dar eu zic sa va documentati inainte sa incepeti sa aruncati cu vorbe in stanga si in dreapta !!! Cat despre initiator ... friend, ti-ai gasit se pare 840 de fraieri care sa bajocoreasca ProTV-ul, pt asta esti un mare om ;) "

Share this post


Link to post

Semnai si io de dimineata, cand era lista mica, chiar foarte mica!

Mama, ce de s-au strans!

 

Later edit : mai bine 840 (961 acum) de fraieri sa-si bata joc de proteve decat o mana de guristi care sa-si bata joc de imn...

Semnataru' de care zice Viper presupun ca e pe "statul de plata" la Media Pro?

Edited by ASIMO

Share this post


Link to post

Da 'VIPER' ...acu topicul a capatat culoare cu acele secvente...nu imi imaginam ca e chiar asa penibil...dupa ce ca avem renumele de ROMAN...promoveaza asa ceva pe un post national de TV...RUSINE!!!!

Acu sper sa nu fi vazut vre-un prieten de aici asa ceva..si sa ma intrebe cam cum e treaba cu imnul national...  <img src= S"> ca nu as avea idee ce sa-i explic...

 

Mai ramane sa arate imagini de cum erau ei smecheri in G...sa arate cum spargeau ei magazine si cum cerseau ei ...si asta tot pe ton de manea...

 

:mda: Incredibil...

Share this post


Link to post

Gata. Am ajuns acasa. Poate pot sa detaliez.

 

Eu nu am semnat. Cum sa cer sanctionarea unei declaratii (poate fi considerata asa) ce s-a facut la televizor? Asta e cenzura si ma ia cu rece pe sira spinarii. Imi aduce aminte de inchiderea Otv-ului, care chiar daca spunea doar bazaconii, era o sursa de opinii. Mi se pare ca libertatea de opinie este MUUULT mai importanta decat un steag sau un imn. Ultimile doua sunt doar un simbol, un tricou de fotbal pe care il poarta fiecare cetatean al unei tari pentru a se diferi de cetatenii altei tari. Ce s-a castigat in '89 a fost in primul rand libertatea de opinie, urmeaza apoi dreptul de a alege. A zis cineva ca ni s-a bagat pe gat maneaua de Ziua Nationala. Nimic mai gresit. Ai o mie si una de canale din care sa alegi. Daca nu iti place cum se canta imnul la ProTV, schimbi postul, e doar divertisment. Daca vroiai sa vezi manifestari oficiale te uitai pe Realitatea sau pe TVR1 (ultima fiind televiziunea statului, obligata sa arate astfel de lucruri, nu Pro TV). Ca tot vorbim alte televiziuni pregatiti va rog tortele si furcile, Antena 1 a aratat de Ziua Nationala un chinez care canta "Desteapta-te romane!". Inadmisibil!

Share this post


Link to post

De unde stii tu pentru ce s-a murit in '89??? Ai fost acolo? Ai pierdut macar pe cineva acolo? Nu cred, sincer, nu aveai cum! Te-ai trezit cu democratia in brate, cu drept de vot si acum, ce faci? Promovezi incalcarea Constitutiei! Excelent!!! Bravos si la mai mare!!! Nu vezi padurea de copaci! Indiferent ca ai votat sau nu pentru Constitutie, ea exista pentru toti, fie ca ne place sau nu! Dar daca e incalcata si cineva ia atitudine, hopa, gata, e cenzura comunista!!! Ce stii tu de cenzura comunista???

Share this post


Link to post

Zmeule, libertatea de opinie nu se amesteca cu nerespectarea legilor, dovada ca 0(zero)TV continua sa sfideze sanctiunile mizand pe sprijin politic din partea sustinatorilor si taraganarea din justitia romana. PROTV sfideaza si ea legile, emisiunile ei de divertisment fiind o reclama mascata continua la produsele media ale grupului de firme. Povestea cu telecomanda e o galusca care n-o inghite toata lumea, spatiul de frecvente este un bun public si nu unul privat. Platesti frecventza si te angajezi sa respecti un cod, altfel suporti consecintele.

 

Eu stiam si de o lege care interzice folosirea insemnelor nationale la diverse productii. Aici nu este vorba de gust sau opinie, ci de niste valori nationale unanim acceptate, ca sa nu zic sfiinte, avand in vedere cate jertfe s-au facut in numele lor.

Share this post


Link to post

Nu se amesteca cu nerespectarea legilor intr-adevar dar nu a adus nimeni pe tapet legea care sa fi fost incalcata aici. (Vezi postul userului Dobrescu de mai sus)

 

Apropo, partea aia din Constitutie care tot ziceti ca e incarcata e partea care contine principiile esentiale ale organizarii statale. E la fel cu un STAS. Zice de aici pana aici e imul, asta e limba, astea sunt granitele. Vrei sa zici ca nu am voie sa vorbesc la televizor in alta limba doar pentru ca in constitutie zice ca limba oficiala este romana sau ca nu pot exista in tara asta firme unde sa se vorbeasca doar engleza? Este vorba doar de administratie si de institutiile oficiale.

 

Imi place ca ma luati peste picior cu "nu aveai cum sa pierzi pe cineva acolo". De unde stiti dumneavoastra? Nu aveti de unde. In scopul discutiei o sa zic ca nu, nu am pierdut pe nimeni. Asta ma face mai putin cunoscator? Si da, nu am votat pentru constitutie dar asta nu inseamna ca nu o recunosc. As vrea sa vad Curtea Constitutionala discutand despre imnul pe manele la ProTV.

 

Nu am zis ca e cenzura comunista ci doar cenzura, fie ca e de dreapta (PRM-ul si Vadim cred ca tremura de fericire, si-au gasit material pentru 6 luni de acum inainte), fie ca e de stanga.

 

 

@nenea tolin, ma indoiesc ca undeva in codul ala zice ca nu ai voie cu manele pe post. De fapt despre asta e vorba aici. Daca nu ar fi fost manelele nu ar fi fost scandalul asta indiferent de ce zice domnul Viper. Marturie stau chiar insemnarile xenofobe ale celor care au semnat in petitie.

 

Pana la urma ce e prost gust pentru o jumatate de populatie e distractie pentru cealalta si atata timp cat nu au militat pentru secesiune sau nu au ars steagul in direct nu vad problema. Ma intreb care ar fi reactia unui strain total de tara asta daca ii povestesti de cat taraboi se face pe marginea interpretarii imnului pe diverse ritmuri sa le zicem comerciale.

 

Later edit: Eu am zis ce am avut de zis in topicul asta caci vad ca fiecare o tine pe a lui indiferent de argumentele logice ridicate de altul.

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post

@nene Zmeule cel rau > daca era vorba de manele nu interveneau nici jumatate din cei care au postat, e o chestiune de gust. In privinta strainilor, ar fi suprinzator pentru tine raspunsul lor, eu il cunosc: a zis cineva ceva care nu le-a placut despre imnul lor, a furat-o instantaneu. Iar in privinta respectului, numai pe stadioanele romanesti am auzit fuierandu-se imnul unei natiuni straine. Atata timp cat noi nu-i respectam pe altii, n-avem cum sa ne respectam pe noi pentru ca nu stim cine suntem NOI. Dovada sunt si izbucnirile xenofobe, o grava confuzie identitara (aspectul cel mai bland).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...