Jump to content
Sign in to follow this  
sebian

Surprize Video

Recommended Posts

Asa e. Sa puna limitarea la 150kmh. Oricum, aia care nu sunt atenti si traverseaza aiurea merita sa moara (ca nu ai timp sa franezi...).

Share this post


Link to post

Citeste ce am scris !Conform legii organele de politie pot stabili , unde e cazul , viteze de pana la 70 km / h in localitati !Nu am zis nimic de 150 !

Eu pana acum o singura data am vazut asa ceva ( era pana in primavara la intrarea in Ploiesti -dinspre Brasov , dar au scos-o si pe asta - FARA NICI UN FEL DE COMENTARIU DESI IN ZONA NU S-A INTAMPLAT NICI UN EVENIMENT RUTIER SI SE CIRCULA PE 4 BENZI !)

Edited by body

Share this post


Link to post

@body ... viteze de pana la 70 km / h in localitati !...

 

Sefu' unde-i lege nu-i tocmeala ...dupa cum am scris intr-un post de mai devreme... 80km/h...asa spune legea ca este limita maxima ce o pot stabili organele de politie.

Edited by masterbobs

Share this post


Link to post

Body se referea la postul meu, masterbobs.

 

Body, organele pot stabili in continuare ce viteza vor ele. Subiectul topicului este altul. Reciteste-l (sau, sa scriu in stilul tau: RECITESTE-L!).

Share this post


Link to post

Faza este ca noi nu prea avem infrastructura pentru a aplica astfel de sisteme. Am fost 3 zile in Italia si m-am ingrozit... daca astia din UE n-ar mai construi nimic 20 de ani si ai nostri sa construiasca de 2 ori mai iute si tot n-am ajunge la nivelul lor de infrastructura. Acolo pe autostrazi viteza maxima este de 130 km/h, iar pe tangentiale 90 si chiar 80. Faza este ca nici o autostrada sau tangentiala nu trece prin localitate! Din tangentiale prin sensuri giratorii sau pasaje se intra in orase. Faza este clara: cand intri in orase de pe autostrada esti redus in etape 130 autostrada, 90 tangentiala, 80 sau 70 in zona pasajelor rutiere, 60 la sensurile giratorii si 50 in localitate. Nu vii de pe A1 cu 130 si de la pod la Militari reduci 50, ca asa se fac ambuteiajele...

Iar acolo exista camere video pe fiecare pasaj al autostrazii. Si am vazut politia cu radar... surpriza, dupa o curba in panta, cam la fel ca si la noi, in zona de restrictie de 100.

A... si alta chestie misto! Ploua, e ceata sau ninge, viteza maxima afisata pe panouri se diminueaza, 110, 90 sau mai mica, dupa caz...

Dar mai avem mult de lucrat pana acolo. La mentalitate si infrastructura...

Edited by Mircea

Share this post


Link to post
30 mph = 56km/h

 

30 ft. (9 m) - dist de gandire

 

45 ft. (14 m) - dist de oprire

 

75 ft. (23 m) - dist de franare totala

50 mph = 80 km/h

 

50 ft. (15 m)

 

125ft. (38 m)

 

175 ft. (53 m) = dist de franare totala.

70 mph = 112 km/h

 

70 ft. (21 m)

 

245 ft. (75 m)

 

315 ft. (96 m) = dist de franare totala.

 

tie chiar ti se par concludente estimarile astea? intre timp s-a inventat ABS si AFU ( nu ai la modus?) cu af de la 60 kmh opresti in mai putin de 4-5 metri... in plus daca sare unu dintre masini la 20 kmh doar cu distanta de reactie si tot il inveti parasutism... in concluzie: de ce pe cheiul dambovitei langa vitan e limita de 50 kmh si garda sta efectiv in boschete? si in plus: viteza maxima = viteza constanta la voi? viteza maxima este cum i se spune: viteza maxima, adaptarea vitezei tine de aprecierea caracterisiticilor masinii, de conditiile de drum, etc oare credeti ca eu merg cu 50 kmh intre blocuri pt ca aia e viteza maxima?

Share this post


Link to post
Asa e. Sa puna limitarea la 150kmh. Oricum, aia care nu sunt atenti si traverseaza aiurea merita sa moara (ca nu ai timp sa franezi...).

@-) sper ca era sarcastica remarca ta altfel ma mut din cartier  <img src= )"> sa nu risc sa te superi pe mine...

Share this post


Link to post

:o fftopic: se vede ca nu-l cunosti pe Sato. El zice ca-si ia logan cam de multisor... =))

Share this post


Link to post

@satori ...nu vad care nu e legatura cu titlul topicului...

Acum in alta ordine de idei nu stiu daca e cazul sa facem comparatie cu tarile cu apa calda , acolo fiind cu totul si cu totul alte conditii !

Ca idee autostrada Abu-Dhabi - Dubai 4 benzi ( pe alocuri 5 ) pe sens luminare pe ambele parti + mijloc pe alocuri cu treceri pe 2 nivele si cu un fel de banda de viteza redusa !Vmax 150 ( cu restrictii de 120).

Edited by body

Share this post


Link to post
viteza maxima este cum i se spune: viteza maxima, adaptarea vitezei tine de aprecierea caracterisiticilor masinii, de conditiile de drum, etc oare credeti ca eu merg cu 50 kmh intre blocuri pt ca aia e viteza maxima?

 

Ai dreptate. In exemplul dat de tine. Dar pune tu limitare la 80kmh in localitate si iti garantez ca (in zilele cand sunt baiat cuminte) sub 90kmh nu o sa o las. Si stii de ce? Pentru ca pana acum nu am luat vreo vaca, copil, om beat, biciclist... pe capota. Si e de ajuns sa o fac o data. Si gata... :redface:

Pe cand printre blocuri am dat in destule gropi ca sa fiu cu ochii cat cepele. Sunt patit. Nici acolo insa nu iau in considerare copii care ies alergand din scara. :wallbanger:

Share this post


Link to post

@body: nu merg cu 50, merg cu fix 57.

Share this post


Link to post

@viper ...te-am luat.,..eu merg cu 56 :) >-

Share this post


Link to post
Laur, daca iti sare un copil in fata si dai peste el si il omori, cum va fi constiinta ta ca mergeai cu 80 si poate daca ai fi mers cu 50-60 reuseai sa il eviti? Macar la 60 ai o scuza ca ai mers cu viteza legala dar la 80 sau mai mult ai vreo scuza?

Si care-i diferenta dintre un copil omorat la 60 la ora si unul omorat la 80? :scarpin: N-am zis ca merg printre blocuri nici cu 60, dupa cum intr-o comuna cu serpentine merg cu cat se poate, chiar daca merg cu 40, dar nu sa merg pe drum european cu 4 benzi, drept, cu 60.

Care-i diferenta dintre distanta de franare a unui autoturism care merge cu 80 si a unui tir care merge cu 50-60?

N-am zis nicaieri de viteze de 150 in localitate, am zis de 80, viteza care la masinile noastre putem avea control mai bine decat unul cu vreo dacie din 78 cu itp-ul luat cu spaga (am vazut cazane dintr-astea care la o frana brusca numai nu se rasturnau).

 

 

Ma sperie din ce in ce mai rau ce citesc... Te bazezi pe electronica masinii? Foarte neplacut... Daca un membru al forumului (deci om cu carte, cunostinte avansate de calculatoare etc) gandeste asa, cum gandeste oare unul cu 4 clase care calca papucul incarcat cu ciment???

Nu ma bazez pe electronica masinii ci pe propria vedere, eu in general anticipez din timp miscarile din fata mea si imi calculez altfel reactiile fata de mersul cu 90. Faza cu ABeSe-ul era o gluma, mie nu mi-a intrat abs-ul pana acum decat cand mai prindeam cate-un prost care se trezea sa faca la stanga sau la dreapta fara semnalizare. Nu m-am bazat pe electronica masinii, dar am invatat sa ma si folosesc de ea, si in general de ce sisteme am in plus.

 

Asa e. Sa puna limitarea la 150kmh. Oricum, aia care nu sunt atenti si traverseaza aiurea merita sa moara (ca nu ai timp sa franezi...).

 

Nu am zis sa se puna limitarea la 150 dar nici sa vezi limitare la 40 cum pun la intrarea in unele sate "ca asa s-au plans bocitoarele satului ca se merge cu viteza mare".

Share this post


Link to post
Ca idee autostrada Abu-Dhabi - Dubai 4 benzi ( pe alocuri 5 ) pe sens luminare pe ambele parti + mijloc pe alocuri cu treceri pe 2 nivele si cu un fel de banda de viteza redusa !Vmax 150 ( cu restrictii de 120).

Pai vezi! Si voi vreti 150 in Ro pe drumurile care sunt, unde gasesti carute si tractoare la fiecare pas... nu taticu' ca noi ne omoram singuri...e normal sa puna radare si camere...

Share this post


Link to post

Da, dar limitele astea de viteze sunt puse de zeci de ani (+10 kilometri nu se pun) cand mergeau bunicu' cu Skoda cu 100 si i se pare viteza supersonica. Eu cand merg cu 100 sunt linistit si tot mi se pare ca aud un tacanit de tapiterie in usa din spate, el doar se tinea cat de tare putea de volan ca doar "gonea".

Share this post


Link to post

:o fftopic: (relativ)

 

@laurentiu: stiu ca era o gluma, nu ma refer la tine.

 

Pentru numele lui Dumnezeu. ABS nu micsoreaza distanta de franare, daca e sa faca ceva o mareste. ABS renunta la capacitate de franare in favoarea directiei, creand un compromis.

 

In momentul in care intra ABSul, deja masina franeaza prost.

 

ABS nu functioneaza sub 25 km/h (functie de masina). Adica ultima jumatate a franei in oras va fi proasta, cu directie inexistenta.

 

Cu aceleasi frane, cauciucuri si sofer bun, o masina cu ABS va frana identic fata de una fara. Daca rotile se blocheaza, un sistem ABS va frana mai prost, dar soferul va avea directie. O masina fara franeaza mai bine, dar nu va avea directie.

 

Deasemeni, parerile expertilor (nu ale mele) este ca ABSul este ineficient pe orice in afara de conditii foarte bune de drum (drept, uscat, cauciucuri bune, etc).

 

Nu sunt pareri, sunt fapte.

-------------

O alta chestie sperioasa, am aflat ca o masina opreste de la 60 km/h la 0 in 4 metri. Deci:

 

d = v patrat / 2 miu g.

 

Coeficientul de frecare al cauciucului pe asfalt este de 0.72, considerat normal. Coeficientul ideal (zero praf, conditii bune, etc) este considerat 0.8.

 

60 km/h = 16.(6) metri pe secunda. Inlocuim si avem:

 

(asfalt real) 0.72 - 19.68 metri.

(asfalt ideal) 0.8 - 17.7 metri.

(beton) 1.02 - 13.9 metri.

(cauciuc) 1.2 - 11.8 metri.

 

In conditii de exploatare normala, o masina cu frane bune franeaza in 20 de metri. O masina sport, cu distributia greutatii, cu asfalt perfect, cauciucuri scumpe, etc etc, poate frana in 14 metri (Subaru Impreza 2000 - 14.1m). Media acceptata pentru autoturisme, in conditii bune, este de 18 metri. Cifrele sunt pentru franarea fara blocare (coeficient static de frecare). Distantele se pot dubla in cazul blocarii rotilor.

 

Degeaba intervine electronica, nici o electronica din lume nu poate inlocui contactul intr cauciuc si asfalt, si nimic nu va imbunatati cifrele minime in afara cazului in care testele se fac pe piste de beton sau asfalt de competitie.

 

Nu stiu ce masina ai tu, dar 4 metri e din alta poveste. 4-5 metri este distanta estimata pentru 30 km/h. Cifrele date de ALX sunt o estimare precisa. Sper ca e o greseala de tastatura.

 

--

 

Scuzati off-topicul, dar vad din ce in ce mai des distante fabuloase de oprire, in special in prezenta ABSului. Stiu ca topicul este despre viteza, nu despre oprire, si ca se discuta faptul ca nu e nimeni pe strada, nicidecum cazul in care sar tarani beti din carute, totusi.

Share this post


Link to post

distanta de la care am "lovit" frana pana cand masina era pe loc nu era nici macar pe aproape de 18 metri cum zici tu iar coeficientul de frecare pe care il amintesti nu are cum sa nu tina cont de calitatea cauciucului si de dimensiunile anvelopei. NU proslaveam ABS pt ca el mareste distanta de franare pentru a lasa loc directiei, ceea ce te ajuta sa ocolesti un taran, nu neaparat sa opresti inaintea lui, iar minunata masina este renault megane 2 (shake it baby) cu michelin de 205 si cu AFU care la franarea de urgenta nu mai lasa loc directiei ci pune pe primul loc oprirea imediata masinii imediata. poate nu era 60 si poate nu erau 4 metri ca nu eram cu subleru si eram deja atarnat de centura, dar era f aproape pe acolo...

Share this post


Link to post

As face un test... Dar unde? Ca sa am si viteza si spatiul de franare...

Share this post


Link to post

Viper: pe chei, noaptea, cand nu e nimeni, te sincronizezi si calci frana in momentul in care botul masinii este in dreptul unui stalp. Lasi masina sa se opreasca *complet* (daca esti pe banda unu poti chiar sa opresti acolo).

 

Apoi masori sau estimezi comparativ cu stalpii (se planteaza la distante egale).

 

In plus, asfaltul de pe chei in zona grozavesti-eroilor e de calitate foarte buna. Eu am facut testul asta, dar la 40, nu la 60. Am oprit inainte sa se termine masina (4.5m), dar am trisat in sensul in care am franat pe trotuar, unde abia turnasera asfaltul si era granulatia ireala.

 

Tico_rs:

http://www.carbibles.com/tyre_bible.html

 

Search for: Fat or thin. Acolo se explica variatia frana/latime cauciuc. Si FYI, si eu am (aveam) 195/50R15, Fulda, V(240Km/h), suspensii tepene si frane abea rodate. Nu compar cu un Matiz pe praf.

 

Plus, argumentele mele nu sunt experienta, ci argumente matematice/fizice.

 

Intr-un final, coeficientul de frecare depinde *strict* de materialele implicate.

 

Stiu ca nu era strict pe acolo, dar distanta de franare variaza cu patratul vitezei si daca in loc de 60 erau 40 si in loc de 4-5 erau cam 8-9 metri, atunci este cazul unei masini normale.

 

Este surprinzator cum o mica aproximare da peste cap calculele. 20 km/h dau o eroare de 400% in distanta de oprire.

 

P.S.: Cu ABSul nu ma refeream la tine, era la un trend general observat, asa cum ... hmmm ... cum par sa fi uitat sa mentionez?

 

Scuze, am vrut sa mentionez ca discutia despre ABS este generala, dar par sa fi uitat. N-am sarit de ABS, am sarit de 4 metri la 60 km/h, de 3-4 ori mai bine decat Impreza, M3, etc.

Share this post


Link to post

Paradoxal, cred ca montarea acestor camere/radare chiar va avea impact asupra fluidizarii traficului, cu conditia sa se gaseasca o solutie pentru desfiintarea trecerilor de pietoni LA NIVEL din Comarnic si Otopeni; am vazut un idiot in Comarnic care in plin "rush hour" nu facea decit sa se fitie (facea du-te-vino) pe trecere, treceau maxim 4 masini la un "ciclu"; totul sub nasul politiei din Comarnic.

La urma-urmei, daca s-ar merge fara "shuturi" s-ar putea face Brasovul in 1 3/4ore, mergind perfect legal, cu un consum decent si fara stres; insa trebuie sa se gaseasca o solutie si pentru cei care pe serpentine nu ies din 40km/h, fiindca le e frica de mai mult.

 

Si nu in ultimul rind, exista drumul foarte bun si liber prin Targoviste (de vazut comuna Tartasesti, locul de bastina al prea-oo-numaratului a.n.), care e mult mai liber si mai relaxant decit Dn1, iar iesirea si intrarea in Bucuresti e fluida, fara probleme.

Share this post


Link to post

aoleooo! pazea prin tartasesti, e radar non-stop acolo si aia de la targoviste sunt cei mai jegosi gabori din tara. dar intr-adevar drumul e belea...

Share this post


Link to post

Momentan, Buc-Pl este pulbere. Avem asa:

 

- pasarela de la iesirea din aeroport; nu o critic pentru ca au mers foarte repede, tinand cont de amploarea lucrarii; de asemenea, nu am studii in domeniul traficului rutier, asadar nu stiu cat va ajuta ... dar ochiometric, presupun ca va fluidiza circulatia in zona

- pe sensul Pl-Buc, in Otopeni, banda 1 este pulbere (pulbere, bombardata, distrusa), de cand cu inundatiile (a baltit apa pe ciment, si a sapat incredibil de repede); rezultat ? toata lumea merge pe banda centrala, inclusiv autobuzele, camioanele si restul vehiculelor antediluviene. Evident, nimeni nu ia vreo masura pentru a asfalta zona, in schimb ...

- ... se asfalteaza in zona complexului Prisma, in zona iesirii dinspre Corbeanca. A se intelege prin asta ca trei maimutzoi sprijina un panou, si alti doi intind o panglica. Pentru aceste lucrari, s-a inchis complet un sens de circulatie, reducand traficul de 4 benzi la trafic de 2 benzi, cu deviere. Haos e putin spus; sfatului politistului care dirija fiind "infige-te mai cu tupeu", botul masinii fiind perpendicular pe un Peugeot 407 nou nout. Eu m-as fi infipt nitel :>

 

De asemenea, in aceeasi zona, cat si in Saftica, se monteaza (tineti-va bine) trotuare. Da, trotuare lipite de un ... drum european (nu mai exista acostament), iar pietonii sunt separati de trafic prin niste stalpisori plantati din loc in loc, similari celor montati in oras pentru a impiedica parcarea intr-o anume zona. De asemenea, separatoarele de sens au fost inlocuite cu gardulete metalice montate pe rond pietonal pe-alocuri, o masura (zic eu) total cretina, dat fiind pericolul imens generat de asemenea obiecte de decor (ganditi-va doar ca garduletele sunt orientate precum o lama de cutit, perpendicular pe botul masinii).

Share this post


Link to post

Maica-mea fuse luni in Campina.

La intoarcere m-a sunat cand a intrat in Otopeni, inainte de metro, la ora 5. La ora 7 abia se apropia de podul Otopeni si la 8 a fost acasa. Eu nu as avea nervi de asa ceva, m-as fi spanzurat demult sau as fi luat o bata, as fi spart chestiile alea de plastic cu apa care separa sensurile, m-as fi intors in ploiesti si as fi venit prin buftea.

Este EXTRAORDINAR ce se intampla asta ca sa nu amintesc de valea prahovei unde in fiecare weekend se asteapta minim 1 ora 2 stand intr-o coada fara sens...

Share this post


Link to post

... pe Targoviste se arata CALEA ...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...