Jump to content

Recommended Posts

Salutare am si eu o mica (sper) problema: ieri m-am pus GOD sa umblu sa curat asa cat se poate clapeta frumos cu o carpa...dupa care am curatat si reglat bujiile la 1.0 cu lera,aceasi operatiune care am mai facut-o pana acum toate bune si frumoase...incerc sa ii fac si un idle learn cu toti pasi care trebuiau...bun...ajuns la faza cand trebuie sa o las sa isi faca temperatura optima brusc a inceput ralantiul sa fluctueze destul de mult anume 800 sau cat sta ea 1500 si invers ok opresc tot scot iar borna - iar incepe operatiune idle learn nimic dar sa schimbat ceva numai fluctueaza asa mult anume de la 800 se duce doar in 1000 si revine....+ daca dau drumu la AC numai face sta perfect cum opresc AC iar face,in rest masina functioneaza impecabil trage cum trebuie nu are intreruperi nu vibreaza la ralanti nu scoate fum sau chestii de genu nimic nici un alt defect...ce sa ii mai fac avetii vreo idee sa mai scot odata bujiile sa le mai reglez...a mai facut odata asa anul trecut dar ramanea turata in 2000rpm dar dupa un reset+ idle learn si-a revenit.

Edited by Rafi

Share this post


Link to post

Nubira 2 euro 3 are anumite ciudatenii... Incecarca sa vezi daca problema nu se rezolva de la sine. Daca nu se rezolva probabil va trebui sa faci o reinitializare a MTIA (din testeerul de uzina).

Share this post


Link to post

Weekendul trecut am schimbat si eu in sfarsit garnitura de chiuloasa (care nu era asa arsa,doar 4-5 mm intr-un loc) si daca tot am desfacut motorul am zis sa bag si segmenti,cuzineti,semeringurile de la axele cu came,si cele de la supape.Totul a costat in jur de 700 lei,manopera a fost gratis pentru ca am facut eu aproape totul,exceptand strangerea chiuloasei,desigur,sub indrumarea mecanicului.Pana azi masina a mers foarte ok,in schimb,astazi cand ajunsei acasa ,parcai si observai ca se auzea un fasait,ridicai capota si se auzea pe la capacul vasului de expansiune...desfacui capacul,pornii motorul ,turai de 2-3 ori si la un moment data incepu apa din vas sa iasa...Iesira cam 2 l...Mecanicul imi zise ca e din cauza termocuplelor care nu pornesc si aia cam asa e...Completai cu apa(in jur de 2l) pornii motorul si asteptai sa ajunga apa la 90 grade,declansa termostatul,ajunse apa in radiator,dar termocuplele nimic...lasai asa timp de 10 minute dar nu se mai intampla nimic..Termocuplele au ceva senzor care le da comanda de pornire?Se poate sa nu fi facut eu ceva bine cand am montat motorul?

Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie de n ori si nu am umblat la motor,se intampla cand motorul se supraincalzeste,il opresti si nu apuca ventilatoarele sa porneasca,daca nu ai fi oprit motorul nu iesea apa din borcan.se completeaza antigelul si nu este nici o problema.

Share this post


Link to post

Problema mea a fost rezolvata. totul a fost cauzat din cauza bobinei de inductie. cu toate ca era noua aceasta dupa 2 saptamani de functionare s'a crapat. v'a multumesc pentru ajutorul acordat

Share this post


Link to post

Da' te-a chinuit ceva timp,nubirica!La cat mai multi km fara probleme!

E bine ca un om care a devenit "forumist" atunci cand a intampinat probleme cu masina revine si atunci cand problema s-a rezolvat.Multi nu fac acest lucru.Felicitari! :drinkers: .

Share this post


Link to post

Nubira 2 euro 3 are anumite ciudatenii... Incecarca sa vezi daca problema nu se rezolva de la sine. Daca nu se rezolva probabil va trebui sa faci o reinitializare a MTIA (din testeerul de uzina).

 

stiu ca sunt mai ciudate pentru ca cealalta nubira pe care o am este euro 2 si nu este mai simpluta si la clapeta si la furtunele de vacum etc... dar cu toate astea am rezolvat-o...am bagat cu un prieten testarul pe ea si avea o eroare la clapeta nu i-am retinut exact codul cert este ca dupa ce am sters-o si-a revenit,acum nu inteleg de ce a facut asta pentru ca nu este prima data cand i-am curatat clapeta dar in fine bine ca s-a rezolvat.  <img src= ">

Edited by Rafi

Share this post


Link to post

Azi am plecat de la servici,masina a pornit ca de obicei, iar inainte sa ajung acasa am oprit pana la magazin sa fac ceva cumparaturi,cand am incercat sa o pornesc se auzea decat un tzac si atat.Am pornito impinsa si a mers...Care sa fie cauza?

Share this post


Link to post

Dupa ce ai ajuns acasa, ai mai incercat sa o pornesti? S-ar putea sa fie bateria de vina.

Share this post


Link to post

Nu e de la baterie...claxonu merge,indicatorul de la baterie e verde...sa fie carbunii de la electromotor?

Share this post


Link to post

Bobina care arunca bendixu era arsa...120 lei...

Share this post


Link to post

In decembrie 2009, masina (nubira2) pierdea ulei. Mecanicul mi-a schimbat o garnitura.

 

Acum m-am dus cu ea la mecanic (altul) pt. ca pierde antigel. Mi-a spus ca ar trebui verificata garnitura de chiuloasa, dar eu stiam ca a fost schimbata acum 5000km => trebuie verif. planeitatea chiuloasei.

 

Ajungand acasa, m-am uitat pe factura de la service unde am schimbat garnitura si am vazut ca era vb de garnitura capac culbutori.

 

Intrebarea este: pot sa scap doar cu inlocuire garnitura chiuloasa + verificare planeitate si daca e totul ok sa nu mai fac rectificare chiuloasa?

 

 

 

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

acum dupa logica ta ce crezi ca ar fii bine dupa ce ca dai jos chiulasa plus multe altele...ce ar fii bine

A: doar sa verifici planeitatea chiulasei si sa schimbi garnitura cu sansea de a nu fie 100% corecta verificarea si sanse sa iti piarda iar lichid..sau >

B:sa rectifici chiulasa si sa schimbi garnitura si sa scapi de probleme pentru mult timp...

 

eu personal as alege B pentru ca ori faci o treaba cap coada ori numai faci...  <img src= ">

Share this post


Link to post

Problema este ca imi trebuie masina si mi-e frica sa nu ramana blocata zile intregi prin service.

 

O sa merg deci sa cumpar garnitura de chiuloasa si in functie de ce gasesc cand o schimba - e nevoie sau nu de rectificare - actionez.

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Rectificarea chiulasei (planarea) dureaza maxim 30 minute intr-un atelier specializat. Inlocuirea garniturii de chiulasa poate dura si 3-4 ore. Dupa cum vezi, timpul alocat rectificarii este mult mai mic deci riscul de a monta o chiulasa deformata nu este justificat. Inca un lucru: ar fi bine ca motorul sa fie rece la demontarea chiulasei ! Si un sfat: cumpara o garnitura de chiulasa de calitate !

Share this post


Link to post

Dupa sfaturile lui Salex, am gasit pana la urma o garnitura chiuloasa Elring si am comandat-o tocmai din Iasi.

 

Acum, ca tot trebuie desfacut si umblat pt garnitura de chiuloasa, verificare planeitate - ce ar mai trebui/ce as mai putea sa verific? mentionez ca NU cunosc absolut nimic legat de mecanica, orice sfat e binevenit. :D

 

 

Share this post


Link to post

Pompa de apa, am uitat de ea :)

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Aseara am facut un Reset ECM si Iddle learn,si cred ca de data asta mi-a reusit,dar cand a pornit casetofonul in loc sa tastez 2,atunci cand scrie AF am tastat 5 si nu imi merge radio.Exista vreo cale sa resetez casetofonul sau sa schimb AF'ul fara sa iau din nou borna de la baterie?

Share this post


Link to post

Scoti siguranta de la radio.

Share this post


Link to post

Am rezolvat,deja cautasem siguranta pentru radio,dar in panoul cu sigurante din compartimentul motor nu era si de cel de sub bord uitasem :redface: .Inca ceva, am facut reset ecm si iddle learn cu masina functionand pe benzina,am procedat corect,sau trebuia sa comut pe GPL?Stiu ca am mai incercat acum ceva timp pe GPL si cand porneam AC se subtura urat de tot si chiar mi s-a oprit motorul...

Share this post


Link to post

Salut!

 

Revin cu o chestiune la care am nevoie de experienta voastra.

Masina este NII din 2008, 40000 km.

De cand am pus anvelope noi , am constatat ca pentru a tine masina dreapta pe sosea volanul trebuie sa stea usor rotit spre stanga; de asemenea, la drum intins este destul de instabila .

am doua diagnostice pentru treaba asta: unul de la mencanicul care mi-a facut geometria - sunt bucsile de bascula de pe dreapta. al doilea de la service-ul Grand Garage (depre care am o parere f.buna - acolo imi fac reviziile) anume ca s-a dereglat (?) caseta de directie.

mecanicul de la grand garage a spus initial ca o regleaza el (in timpul reviziei) si la urma a zis ca nu a putut ajunge la surubul respectiv, neavand loc de bara stabilizatoare (?). Trebuie asadar data caseta jos, reglata si pusa la loc = 300 lei.

Intrebarea este cine de mai sus credeti ca are dreptate? si daca e caseta daca cunoasteti vreo solutie (un mecanic/service) unde se poate face reglajul fara a da caseta jos - ma indoiesc ca pentru un reglaj trebuie data jos...

Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

... a zis ca nu a putut ajunge la surubul respectiv, neavand loc de bara stabilizatoare (?). Trebuie asadar data caseta jos, reglata si pusa la loc = 300 lei.

... si daca e caseta daca cunoasteti vreo solutie (un mecanic/service) unde se poate face reglajul fara a da caseta jos - ma indoiesc ca pentru un reglaj trebuie data jos...

In ordine:

- are dreptate, bara stabilizatoare obtureaza accesul la surubul de reglaj.

- nu se poate regla fara a da caseta jos; daca te indoiesti, incearca sa iti imaginezi cum se poate ajunge in acel loc :)

 

Daca lucrurile stau asa cum ti-a zis mecanicul (GG) inseamna ca pinionul nu "calca" cum trebuie pe cremaliera. Motive ar fi mai multe, important insa mi se pare rezultatul. Daca ti s-a spus ca trebui strins "reglajul" ala, inseamna ca ar trebui sa existe un mic joc pe care sa il simti in volan. Un comportament de genul instabilitate la viteze mari reprezinta un indiciu destul de bun.

 

In alta ordine de idei, daca masina trage intr-o parte pe un drum drept, asta pare sa fie o alta problema (probabil legata de geometrie, amortizoare duse, arc rupt, etc). Asupra unor bucse, parerile ar trebui sa fie asemanatoare. Cel mult un mecanic sa iti recomande schimbarea iar altul sa iti spuna "mai merg 5000km "

Share this post


Link to post

Mi se pare aiurea sa dea caseta jos doar pentru reglaj. Si la cielo e incomoda situatia dar se poate regla fara a fi demontata.

Share this post


Link to post

Daca dai de un mecanic inventiv, se descurca si fara demonta complet caseta de directie. Se suspenda masina pe elevator (merge si pe canal insa important este ca rotile fata sa fie suspendate), se demonteaza cuplajul cardanic si se desfac prinderile casetei. Cred ca trebuie deconectata si timoneria. In acest fel se obtine ceva mai mult spatiu pentru imbus insa reglajul nu este foarte riguros si nu as recomanda metoda asta.

Share this post


Link to post

Dupa montaj garnitura de chiuloasa Elring, am fost sa ridic masina. Mecanicul a accelerat-o pe loc (motor rece, nu se mersese cu masina) si in vasul de expansiune au aparut ceva bolborosi. E normal ? :|

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...