Jump to content
Sign in to follow this  
gonty

Nubira Vs Logan

Recommended Posts

AND@ vorbesti de logan sau de Daewoo cand spui ca e ridicata sus, sus...cu lauri??? > :)

Share this post


Link to post

Vorbeam de Daewoo.

Share this post


Link to post

Intrucat am condus ambele modele, mi-am spus parerea. Am condus din 96 si pana acum masini de la Moskvitch la Mitsubishi Pajero, mercedes C200 si BMW seria 7. Loganul nu e masina, cel putin nu deocamdata... Pozitia de condus e mai inata decat la Moskvitch 1500, stabilitatea are si ea de suferit din cauza garzii la sol. Franarea este si ea slaba dupa parerea mea... dar poate sunt subiectiv

in schimb cal;itatea executiei este sub orice critica. Nu am timp sa ajung la intalnire joi, dar maine rog pe cineva sa vina cu o camera foto si fac poze la defectele de la Logan pe care le-am vazut eu... si postez si aceleasi piese de la Nubira 2.

Pentru drive test incearca la unul din membrii nostri de la iasi, care are Nubira 2, vezi ca este in topicul Nubira2 sau roaga unul din admini pe PM sa te ajute sa-l identifici.

Share this post


Link to post

Da Loganul mi s-a parut cam dur am stat in spate pe dist. Cernavoda Medgidia si ma zgaltait bine . Trebuie sa recunosc ca nu zdranganea nimic prin el, totusi mi s-a parut cam puturos in tr 4 si a5a.

Share this post


Link to post
...daca intreaba cineva Daewoo X vs Alta marca (preferabil Logan) ..sa vezi ce rapede Daewoo devine masina perfecta , impecabila din toate punctele de vedere , sublima si dumnezeiasca pe care nici un posesor nu o vorbeste de rau la nici un capitol! :rolleyes:

Sa fim seriosi... nu cred ca a luat nimeni apararea lui Daewoo in lupta cu BMW, Mercedes sau Porsche! Dar mi se pare normal sa ia fatza oricarei dacii, pt ca la aproximativ aceeasi bani ai o masina mult mai... masina.

E vorba de raportul calitate-pret, nu de raportul portbagaj-pret!

Share this post


Link to post
Iar faceti glume pe aici ? Nubira 2 vs Logan  =))   ... treceti-l va rog la sectiunea bancuri (seci).

 

ha, glume?

sa vezi continuarea: logan vs leganza si/sau logan vs evanda.

sa vezi atunci ce de cuvânt_urât sunt daewoo/chevrolet si ce marfa de calitate face dacia.

 

deja se da in balarii rau de tot pe forumu asta cu logan vs restul.

nu inteleg de ce se discuta aici in loc sa se duca pe daciaclub.

oricum concluzia o sa fie aceeasi, logan e masina viitorului.

Share this post


Link to post
Am facut cu nubira 1500 km in 24 ore si m-am simtit foarte bine, cu Loganul am mers vreo jumatate de ora si m-am simtit ca intr-un tractor, ma refer la pozitia de condus in special.

 

Caucazianu' -nu vreau sa fiu rautacios, dar daca zici ca esti asa pretentios si in Logan te-ai simtit nasol dupa o jumatate de ora, cum de-ai ales sa-ti iei tico? In el te simteai mai bine? Eu zic sa fim seriosi. Am fost de cateva ori cu taxiuri logan si confortul mi s-a parut OK, diferit de espero-ul meu, dar OK!

Edited by woulfy

Share this post


Link to post

Am facut putina curatenie prin posturi ... as dori sa nu ajung sa fac curatenie si prin I.P.-uri ... sustineti-va punctul de vedere cu argumente si cu cit mai putine referinte personale sau consideratii despre ce si unde ar trebui unii sa posteze; respectati si veti fi respectati.

Share this post


Link to post

Ia auziti-i pe astia . Mai ales ultimul rand... =))

Share this post


Link to post

Acum fara suparare, am citit unele posturi, nu toate, dar ce comparatie e asta Logan vs Nubira?!?

 

Loganul e facut intr-un mod cat mai economic posibil, nici macar nu are tabla galvanizata iar ca si confort este putin mai bun ca in dacia 1310, de care sunt satul, iar portbagajul ala "gigant" este de fapt foarte mic, litrii aia multi sunt din cauza ca e portbagajul inalt, dar tot acelasi numar de genti ca in 1310 incap. Si aici vorbesc foarte serios. E dept si espero are 560 litri, cu 60 litri in plus fatza de A8, dar totusi portbagajul la A8 pare putin mai incapator decat cel de pe Espero, si A8 il are egal cu cel de pe logan ca si Litri. Ce sa va mai spun de altele.

 

Pozitia de condus in Logan e inalta, iar volanul nu vine foarte confortabil si restul comenzilor, in Nubira am intrat si condus acum 2 luni, si era destul de confortabila. Si toate erau la indemana, plus ca volanul nu vine ca un volan de tractor. Ce sa mai spun, o sa mi se sara in cap, nu o spun ca fan inrait Daewoo, nici nu sunt, si nici nu-mi place prea mult marca asta. Dar sa compari Logan cu Nubira e cam grele doar daca nu reprezinta o greutate diferenta de pret. Daca nu poti plati bani pt Nubira atunci este inevitabil, desi mai exista si SH, dar daca ai bani si nu te deranjeaza sa ii dai pe o nubira atunci nu are rost sa-ti cumperi un Logan.

 

Edit: @XXL aia dupa Daciaclub nu pot decat sa zic :scarpin: oare vorbea serios pe ultimul rand?!?

 

Parerea mea e ca nici nu mai ai nevoie de drive test sa te decizi intre Logan si Nubira. Eu as cumpara clar Nubira.

Edited by test_driver

Share this post


Link to post

Nubira are tabla galvanizata? Asta nu o stiam.

Spunea cineva sa incerc un Lacetti, avans minim si rate din dobanda la banii care bag in banca. Din pacate noile conditii de creditare nu permit o rata atat de mare la salariul pe care-l am aici X( . Banii i-am strans predand afara (USA).

Initial nu doream sa bag intr-o masina noua mai mult de 10000 euro. Dupa cum am mai spus am familie, casa pe pamant care, fata de un apartament, pe langa confort cere si bani si daca am de bagat bani prefer sa o fac la casa. Din acest motiv am ajuns la gandul: "Logan Ambition, metalizat". De ieri, asa ceva este 9000 euro :mda:

Am citit pe site-ul din Craiova despre Nubira II Euro3; fata de Nubira II Euro2 puterea motoare a scazut la 102 CP, dar si consumul a scazut (dupa datele oficiale, 5.3% extraurban fata de 6.2% , urban 10,1% fata de 12%). Asta m-a facut sa-mi regandesc pozitia fata de viitoarea masina. Am citit in plus si despre varianta cu GPL care va apare (cf sefului Relatii cu Publicul) de pe 6 octombrie. Ca si pret, SX este 10300, Wagon este 10800, la care se adauga 100 pentru vopsea metalizata si 500 pentru gaz.

Acestea sunt singurele variante la care m-am decis (Logan, Nubira SX sau Wagon). O spun sincer, Cielo, Fiat Albea sau Clio pur si simplu nu-mi plac, Kalos imi place doar hatchback-ul dar este prea mic.

Ce ma face sa ezit pentru Nubira II:

1) Consumul - este chiar asa de mare diferenta fata de datele oficiale? Cumnatul meu, care are Cielo si-i place Nubira, imi spune ca la servici are directorul Nubira care consuma 14-15% in oras @-) . Am mai vazut si aici astfel de consumuri asa ca ..., nu stiu ce sa zic :uff:

2) Care este viitorul fabricii din Craiova? Are cineva informatii in acest sens? Nu vreau sa ma trezesc peste 2 ani ca am nevoie de o bucsa si sa nu gasesc decat "de cooperativa".

Ca sa previn intrebari de gen "care-i stilul tau de conducere?" pentru a mi se spune despre consum, mentionez: stil lin, fara bruscarea acceleratiei (doar atunci cand trebuie), viteza ... cat ma simt in siguranta. De exemplu: La drum intins, cu SuperNova, prin localitati cu 60-75 (cu a Va) dupa care acceleratie lina la 100-120. Sunt momente in care, daca soseaua este dreapta, lata si libera merg si cu 140-150. Pe autostrada, tot lin, dar intre 130-160. In Iasi, aleg traseele care nu contin semafoare :)

Share this post


Link to post

1. Parere personala : nu se compara Nubira cu Loganu avantajul net fiind in favoarea primeia!Nu am condus nici una , dar am mers cu amandoua.

2. In privinta pieselor nu trebuie sa-ti faci probleme pt ca FABRICA e obliogata sa asigure o perioada( parca 10 ani) piese.

3. Si eu am trecut printr-o dilema asemanatoare adica am am facut o comparatie intre Nubira II si Kalos .

La mine a iesit Kalosul (pot fara pb merge pe un leasing) din mai multe considerente dar nu are sens sa le pomenesc aici.

So go for Nubira!

Share this post


Link to post

Despre consumul la Nubira II gasesti date aici, folclorul este mare ca si la Logan de altfel. Personal, desi am omorat Loganul vreo doua zile (modelul 1,6) n-am reusit sa scot mai mult de 11,2% (consum pe computer, realul nu l-am facut inca...), dar in conditiile in care n-am depasit 2800-3000rpm pentru ca nu mai auzeam casetofonul (pardon CD-ul :D ), dar am condus numai in Bucuresti.

Share this post


Link to post

@woulfy Nu vreau sa fiu rautacios.

Sa stii ca nu conteaza ce masina ai, din moment ce am mers cu amandoua cred ca sunt indreptatit sa spun exact ce impresie am avut.

Nu ca te-ar privi pe tine, dar Tico l-am luat pentru ca atat mi-am permis sa dau pe o masina, nu l-am luat pentru confort ci pentru fiabilitate si consum mic.

L-am dat oricum si ma indrept spre ceva mai "confortabil', oricum nu Logan. :osanale:

Edited by Caucazianu'

Share this post


Link to post

Parerea mea este sa optezi pt. o Nubira Wagon fara GPL, careia sa-i montezi tu instalatia de gaz si care sa aiba neaparat rezervor toroidal (care se monteaza in locul rotii de rezerva). La Cielo GPL , fabrica nu a montat decat butelii cilindrice, care au diminuat in mare masura spatiul din portbagaj. Daca acelasi lucru il vor face si pt. Nubira, inseamna ca o mare parte din avantajele break-ului se vor pierde. Gandeste-te ca vei avea de transportat obiecte voluminoase, vei rabata bancheta, dar butelia fixata in mijloc va reduce drastic posibilitatile de incarcare. Pretul instalatiei de gaz nu va fi mai mare decat cel practicat de fabrica, chiar daca rezervorul toroidal este putin mai scump.

In ceea ce priveste consumul, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme. Chiar daca-ti va consuma 15 l de gaz in oras, asta va insemna un consum echivalent cu 7 l de benzina ,mult mai putin decat la orice Logan. ;)

Share this post


Link to post
Parerea mea este sa optezi pt. o Nubira Wagon fara GPL, careia sa-i montezi tu instalatia de gaz si care sa aiba neaparat rezervor toroidal (care se monteaza in locul rotii de rezerva). La Cielo GPL , fabrica nu a montat decat butelii cilindrice, care au diminuat in mare masura spatiul din portbagaj. Daca acelasi lucru il vor face si pt. Nubira, inseamna ca o mare parte din avantajele break-ului se vor pierde. 

  In ceea ce priveste consumul, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme. Chiar daca-ti va consuma 15 l de gaz in oras, asta va insemna un consum echivalent cu 7 l de benzina ,mult mai putin decat la orice Logan. ;)

Ideea este ca acelasi lucru l-as putea face si pe Logan cu rezervor toroidal. In ambele cazuri pierd garantia motorului (am intrebat si la Craiova treaba asta). Avantajul luarii direct cu GPL este ca ai garantie 3 ani la Nubira, ceea ce nu este de neglijat. Chiar daca vine cu rezervor cilindric, poate ii conving sa mi-o faca cu toroidal, sau, in cel mai rau caz incerc un schimb (o vanzare) cu cineva.

Share this post


Link to post

@gonty iarasi... semi-off topic

am facut acum vreo 11-12 ani un seminar de alg cu dvs... sunteti simpatic

 

nu cred ca-i poti convinge sa-ti schimbe nimic pe cei de la craiova (la gaz sau altceva)

chiar daca se opreste fabrica, sunt obligati sa faca piese inca 10 ani

 

nu incerc pe nimeni sa conving sa ia dacie sau daewoo.. nici eu nu-s fan daewoo, de aveam mai multi bani imi luam volvo sau audi

 

da' loganu.. e o sfidare la adresa statuii lui Cuza

adica.. e prins de prea multe ori cu ocaua mica :)

Share this post


Link to post
@gonty iarasi... semi-off topic

am facut acum vreo 11-12 ani un seminar de alg cu dvs... sunteti simpatic

:"> Ma bucur cand "aud" un fost student spunand asta.

...chiar daca se opreste fabrica, sunt obligati sa faca piese inca 10 ani"

 

Si daca o inchid ? Ca-n tara lui Papura... orice este posibil

nu incerc pe nimeni sa conving sa ia dacie sau daewoo.. nici eu nu-s fan daewoo, de aveam mai multi bani imi luam volvo sau audi

da' loganu.. e o sfidare la adresa statuii lui Cuza

adica.. e prins de prea multe ori cu ocaua mica :)

 

Deh, daca stam putin si studiem cate Logan-uri s-au vandut pana acum si cate am vazut eu in Service (nici una - si am avut 2 drumuri : ITP si cand mi-am facut revizia de 50000 la SRN), incepi sa te gandesti ca "dracu' nu e chiar atat de negru". Nu sunt dispus sa "investesc" bani in tabla (a cumpara o masina nu inseamna investitie). Vreau ceva corect din punct de vedere calitate /pret/spatiu/garantie si care sa-mi placa cat de cat, si orice ar spune fanii Dacia sau Daewoo, masinile mentionate de mine sunt cele care satisfac acest lucru.

Mai in gluma mai in serios, daca este vorba de imagine personala in societate, clar Nubira II Wagon. Insa daca e vorba de imaginea mea in fata fetitei mele :X , "Logan Ambition Rosu Toreador" scrie pe mine. Inca mai cuget... De asta m-am inscris pe forum, pentru a vedea si a ma convinge daca Nubira II WagonGPL merita cei 2000 euroi suplimentari + dezaprobarea fiicei mele  <img src= (">

In plus, de ce sa nu o recunosc, la Dacia Service am o "pila" mare, si nu trebuie sa ma rog de mecanici... La Daewoo insa... :(

Edited by gonty

Share this post


Link to post

Daca prin achizitionarea Loganului ROSU atragi familia de partea ta...atunci nu mai ezita. Toata lumea e de parere ca masina e inferioara Nubirei...dar pentru a evita discutiile cu familia si pentru a te simti tu bine(sufleteste).....ia Loganul...

Masini o sa mai schimbi in viata...COMPROMIS...fa-l si gata...

Bafta si multi Km...

 

PS: Cu toate ca e asa bun Loganul...sincer singurul pe care l-am vazut pe aici a fost unul cu nr de Romania...dar nimic nu e mai important decat armonia-n familie.

Share this post


Link to post

semi :o fftopic:

 

e foarte posibil sa o inchida, si apoi sa o vanda la ford sau hyundai (zvonuri deodata)

ar fi excelent!

un focus diesel pe la 10-11 mii .. n-ar fi rau

poate si mondeo ... dar mi-e greu sa cred, au fabrica in germania

cu fetita.. da e delicat .. se spune ca e greu cu barbatii si cu copiii.. da cu femeile e grele rau :)

Share this post


Link to post

In ce priveste piesele de schimb, majoritatea vin oricum din Coreea. Cand am facut revizia la 64000 km, am schimbat curele, intinzatoare, filtre etc.: toate erau facute in Coreea, Japonia sau China si aveau holograma GM, dar preturile au fost ok. Din cate stiu, la noi se face doar tablarie, bloc motor, chiuloasa si cutie de viteze; iar cu tablaria am dubii, programul de decodat VIN-ul zice ca sasiul meu ar fi facut in Polonia, doar asamblarea in Ro! Deci chiar daca Craiova moare maine, vei avea in mod cert piese de la GM (Chevrolet).

In legatura cu consumul, se pare ca am cel mai mare consum de Nubira de pe aici (banuiesc o problema de reglaj, inca n-am pus-o pe tester), si nu mi-a luat niciodata mai mult de 12 in oras pe benzina si 14 pe gaz, in conditiile de mers neeconomic si cu A/C in Bucuresti; dar chiar si asa, pe gaz am costuri sub Matiz. Daca las talpa mai moale, mai scade si consumul; cel mai putin am scos cam 6.5 pe benzina, dar mers batraneshte, maxim 120 pe autostrada.

Oricum, chiar daca n-o rezolv cu consumul, nu regret, masina e super pt. ce-mi trebuie mie, am carat cu ea la greu (nu uita ca la Logan n-ai nici macar bancheta rabatabila, si chiar daca portbagajul e mare, unele obiecte nu incap din cauza deschiderii mici); ma gandeam si eu la un Logan Break, noroc ca nu l-au scos inca; am mers cu Logan dupa ce am luat Nubira, e din alt film...

Din ce observ pe aici, par a fi ceva probleme cu motorele Euro3 de la Craiova, mai ales cele cu instalatie GPL. Poate ar fi totusi mai bine sa gasesti un Wagon Euro2 cat mai nou si sa-i pui GPL - ai si avantajul ca-ti poti pune rezervor toroidal din prima + instalatie Bigas, toata lumea zice ca sunt cele mai fiabile (inclusiv tipul de la RAR care mi-a facut omologarea). Pana la urma, degeaba ai garantie daca ai probleme si nu-i dau de cap nici cei de la Craiova (vezi cazul lui cdorob). Eu cu a mea n-am avut nici o problema, nici pe gaz (1500km) nici pe benzina (6000km), masina fiind cumparata in primavara la 63000km.

Sa venim si la capitolul impresii estetice: n-o fi Nubira model de frumusete, dar Logan-ul, chiar si rosu, aaaa, hmmm, :wallbanger: mai bine-mi tin gura ca-mi iau warn... Afla care ar fi urmatoarea culoare pe lista fiicei tale, gaseste o Nubira in respectiva culoare si apeleaza la simtul ei estetic...

Edited by sp67

Share this post


Link to post

In primul rand ca nu trebuie sa apuci ca la 2 vizite in service sa si vezi atelierul plin de Loganuri... sa fim seriosi, ar fi chiar prea grav in cazul asta, ca doar masinile se vand de un an abia. Ca fapt divers, eu in 40 000 de km am fost de 4 ori in service si eram singurul cu Nubira.

 

Eu nu mi-as da Nubirica nici pentru 2 Loganuri, iar probabil ca invers ar spune si proprietarii de Logan, fiecare isi lauda achizitia, insa alegerea unei masini dupa existenta sau absenta unei culori, asta e clar ca doar o femeie (sau fata) ar putea face asta (sau un tata ce isi iubeste foarte mult fiica).

 

Plus ca pila mare la Dacia, chiar daca nu mai e ca pe vremuri, poate fi folositoare vreodata, eu din fericire nu am avut nevoie de pile cu nici unul din Daewo-urile care le-am avut pana acum si serviciile au fost totdeauna satisfacatoare. Sper sa nu se schimbe. Dar la service-urile Dacia, intr-adevar ai nevoie de "pila". Cel putin asta era pana acum vreun an... din pacate.

 

@sp67 : Pai se pare ca tu mergi ceva mai turat decat mine (am obs. saptamana trecuta) si de-aici s-ar putea sa fie cei 2 l/100 urban in plus pe benzina. La mine nu trece de 10.

Edited by Gica

Share this post


Link to post
Ideea este ca acelasi lucru l-as putea face si pe Logan cu rezervor toroidal. In ambele cazuri pierd garantia motorului (am intrebat si la Craiova treaba asta). Avantajul luarii direct cu GPL este ca ai garantie 3 ani la Nubira, ceea ce nu este de neglijat. Chiar daca vine cu rezervor cilindric, poate ii conving sa mi-o faca cu toroidal, sau, in cel mai rau caz incerc un schimb (o vanzare) cu cineva.

Instalatia de gaz pt. Logan te va costa dublu.  <img src= )"> Chiar daca pierzi garantia pt. motor, va ramane valabila garantia pt. caroserie si celelalte componente. Riscul sa ai probleme la motor este foarte mic, dar daca nu vrei sa renunti la garantie poti sa-ti cumperi tu rezervorul sau eventual sa incerci un schimb si sa platesti o diferenta. Chiar cu pretul rezervorului suportat de tine , vei plati mult mai putin decat costa instalatia pt. Logan.

In ceea ce priveste culoarea ,vad ca si pt. Nubira exista Super Red, care din poza seamana cu Rosu Toreador. :scarpin: Chiar daca nu o fi asa, parca totusi e mai important designul decat nuanta vopselei, asta ca sa ma refer numai la partea estetica. In ceea ce priveste fetitele (si eu am una), cred ca un cadou potrivit va putea sa o consoleze. :)

Share this post


Link to post
In primul rand ca nu trebuie sa apuci ca la 2 vizite in service sa si vezi atelierul plin de Loganuri... sa fim seriosi, ar fi chiar prea grav in cazul asta, ca doar masinile se vand de un an abia.

 

Ideea este ca au trecut de 100000 bucati vandute iar Iasi-ul s-a umplut de Logane.

 

Eu nu mi-as da Nubirica nici pentru 2 Loganuri, iar probabil ca invers ar spune si proprietarii de Logan, fiecare isi lauda achizitia, insa alegerea unei masini dupa existenta sau absenta unei culori, asta e clar ca doar o femeie (sau fata) ar putea face asta (sau un tata ce isi iubeste foarte mult fiica).

 

De ce sa nu recunoastem, un Logan Ambition Rosu toreador cu geamurile ionizate este destul de reusit si ia ochii nu numai unei fetite de 9 ani :X

 

@sp67 : Pai se pare ca tu mergi ceva mai turat decat mine (am obs. saptamana trecuta) si de-aici s-ar putea sa fie cei 2 l/100 urban in plus pe benzina. La mine nu trece de 10.

 

Hai ca incep sa ma linistesc cu consumul Nubirei :thumbl:

Share this post


Link to post
Instalatia de gaz pt. Logan te va costa dublu.  <img src= )">  

Aici te contrazic. La motoarele Euro 3, o instalatie performanta ajunge 700 euro, indiferent de marca masinii. Asa ca, astept sa puna fabrica si am sa iau rezervor toroidal

 

In ceea ce priveste culoarea ,vad ca si pt. Nubira exista Super Red, care din poza seamana cu Rosu Toreador. :scarpin:

Seamana dar din pacate nu rasare. Mi-au aratat acel Super Red pe o bucata de tabla si este un rosu caramiziu. Macar sa fi pus grena metalizat-ul de pe Cielo si era OK.

 

In ceea ce priveste fetitele (si eu am una), cred ca un cadou potrivit va putea sa o consoleze. :)

 

cred ca asta ar fi solutia :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...