Jump to content
Sign in to follow this  
gonty

Nubira Vs Logan

Recommended Posts

Am o rugaminte. Stiu ca de pe 6 octombrie se va lansa Nubira II GPL (instalatie BRC). As dori (sunt deja si membru daciaclub si am citit despre Logan) sa ma ajutati cu o comparatie Logan 1.6 - Nubira II, si asta fara a apela la "misto-uri" si numai de la cei care au avut ocazia sa le conduca pe amandoua, dupa urmatoarele criterii, ca sa le spun asa:

- pozitia soferului

- suspensii (amortizare socuri, stabilitate in curbe, stabilitate la viteze mari)

- eficacitate AC

- zgomot interior la peste 3000 rot/min (si cei de pe Logan si cei de pe Nubira s-au plans de asa ceva)

- consum de carburant (cf datelor Nubira II Euro3 are dat extraurban 5.3l/100km @-) )

ce puteti spune despre asta.

Orice alt feedback de bun simt este bine-venit.

Mai spun ca oricare dintre ele va fi luat cu banii jos, nu vreau rate, leasing sau mai stiu eu ce. M-am hotarat la unul dintre aceste modele (Ambition sau Nubira Wagon) si nu va "obositi" cu sfaturi de gen "mai bine ti-ai lua X". Multumesc.

Share this post


Link to post

@Gonty, te rog completeaza locatia. Eu am o Nubira 2 euro 2cu instalatie GPL BRC pusa de fostul proprietar.

Consumurile pentru Nubira le-am postat aici.

Referitor la confort din punctul meu de vedere NUBIRA

Ergonomia postului de conducere: la Nubira comenzile de la geamurile electrice si oglinzi sunt plasate pe cotiera portierei. La Logan geamurile fata sunt pe consola centrala, geamurile spate in spatele franei de mana iar oglinzile sub frana de mana. Comenzile de la climatizare la logan sunt pe consola centrala in zona inferioara astfel incat te intinzi dupa ele... Scaunul la Nubira se regleaza pe inaltime in 2 planuri cu ajutorul a 2 rotite+reglajul lombar, la Logan tragi de o maneta si topai pe scaun pana ajunge in pozitia dorita + reglajul lombar pe rotita. Volanul la Nubira este reglabil, la logan nu. Apoi la mersul cu spatele la nici la logan nici la nubira nu vezi spatele, dar la logan nu poti vedea spatele nici in oglinzi pentru ca sunt prea inguste, trebuie sa faci o alta reglare a lor pentru a vedea unde parchezi.

La capitolul zgomot motor, loganul este mult mai zgomotos.

La comportament dinamic, stabilitate in curbe etc eu zic ca nubira sta mult mai bine, fiind mai joasa si mai lata. Suspensiile la Nubira sunt mult mai confortabile decat la logan (gen barcuta, limuzina) la Logan sunt tari ( aici cred ca au o contributie si cauciucurile) Garda la sol este mult mai mare la logan decat la nubira, unde intru cu loganul n-am curaj sa bag nubira.

AC-ul la logan mi se pare slabut, trebuie sa-l tin mai tot timpul pe 3 la Nubira il tin pe 2, asta e o chestie de feeling-ul fiecaruia...

Dupa toate astea, si dupa ce sunt sigur ca ai citit topicurile despre logan si nubira de pe aici, mergi si fa un drive test si cu una si cu alta (asta daca gasesti un dealer dacia care sa-ti dea un logan sa faci un drive test.

Adauga la cele ce ti-am zis si faptul ca pentru un logan astepti cam 2-3 luni...iar Nubira 2 o iei intr-o saptamana... pune in balanta si pretul si ceea ce vrei tu de la o masina si alege in consecinta. Bafta

Share this post


Link to post

1. Pozitia este foarte comoda, te simiti de parca mergi cu o ,masina, in logan e prea inalta pentru gusturile mele.

2. Suspensiile sunt setate pentru confort, dar masina se aseaza destul de bine la viteze de 150-160kmh.

3 AC-ul iti face cat de rece vrei in masina, la drum intins chiar si cand erau 35 de grade nu mergea la mai mult de treapta 1

4 Zgomotul la 3000rpm la Nubira este 1/2 din ce este in Logan

5. Consumul ala este de filme SF. Eu sub 7 nu am reusit sa consum(ce-i drept nici nu prea m-am straduit). Fara AC si la drum intins, cu un mers decent consuma probabil in jur de 6%. Nu stiu ce ar trebui sa faci sa atingi 5.3% :-? .

 

Daca ai bani de Nubira urcate in ea si dupa intr-un Logan si o sa vezi ca este net superioara la calitatea plasticelor, a asamblarii etc. Este cu 1000 si ceva de eur mai scumpa dar este mult mai multa masina. :thumbl:

Share this post


Link to post

Pot sa corectez si eu unele afirmatii? > :)

 

1. sunt de acord ca tapiteria este mai ok in nubira dar ca si plastice, scuze dar eu nu pot sa suport plasticul ala mat din nubira... ca post de conducere, cel din logan este intr-adevar inalt dar are avantajul unei vizibilitati in fata excelente... Sunt unii carora nu le plac posturile de conducere mai inalte deci este dupa gusturi.

A/c din logan merge f bine, nu te lua dupa ei. La mine scoate fro 5-6 grade la aeratoare... Consumurile la logan sunt mai mici (eu 9% in oras si intre 5.5 si 6.8 in afara 100km/h si 140km/h).

 

2. Stabilitatea este net mai buna in logan. Suspensii mai tari. In nubira sunt mai moi, mai confortabile in oras (mie asa imi plac dar asta e) dar cu drawback-ul ca in afara e barcuta si se apleaca mult in curbe. Nu este neaparat un defect, e doar o caracteristica ce tine de obisnuinta. Un drawback are si loganul pt ca, daca nu iei ambition, vei avea cauciucuri de kkt si trebuie sa le schimbi deci mai pui vreo 8 milioane deoparte... Nubira cu ce gume vine?

 

3. Tu vrei Nubira cu GePeLe dupa toate problemele pe care le are Cielo GPL??? Mai bine ia fara gepele si pune tu separat...

Edited by alx

Share this post


Link to post

ALX, nubira vine stock cu ecocontact de la Continental, nu-s prea grozave, ca si cele de pe logan de altfel (kormoran parca mai nou?) aici ai dreptate, dar sa zici ca Loganul este mai stabil decat Nubira ...haida de...de cate ori ai condus Nubira? Eu pot sa zic ca am vreo 1000 de km facuti cu Loganul de cand e la noi la firma, deci pot compara. PLastice mai nasoale in Nubira? te rog fa un singur lucru, apuca cu mana de aeratoarele de la logan (stii tu chestiile alea rotunde cu capace) si misca-le... ai sa ramai surprins... Fa celasi lucru si cu "palaria" de deasupra ceasurilor si ai sa vezi ca si aia se misca... Asa ca nu mai vorbi! Nubira mea are 25k km si nu se misca nici un plastic pe ea, nu scartaie nimic... loganul are 6000 si un pic si deja a inceput...

Cat priveste AC-ul ti-am zis este chestie de gusturi si de feeling, eu la Nubira cand il pornesc prima oara dau pe 2, apoi dupa 10 minute comut pe 1 si asa ramane. La Logan il tin in gama 2-3 tot timpul ca sa-mi asigure confortul termic pe care il vreau (poate o fi loganul asta defect sau poate sunt eu, dar e o apreciere pur personala).

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Ma rog, eu am spus ce am avut de spus si am sa fac ca si cu topicul de logan (am sa dau un "ignore" ca sa nu ne certam. Cine vrea sa inteleaga si sa ma creda bine, cine nu, nu. Pana la coada, nici nu-mi pasa prea tare... Eu am mers pe serpentinele de langa Baia Sprie cu 60-70... si sta bine dar nu cu cauciucurile originale...

Share this post


Link to post

Sa recorectam :o fi ea mai dura suspensia de logan dar nu si mai stabila.

Nu este mai stabila o suspensie cu axa dreapta decit una cu suspensie multilink(independenta).

Vizibilitatea in logan este mai proasta.Daca ai 1,60 m privesti de la jumatatea parbrizului dar daca ai peste 1,70 privesti de la parasolare in jos.Intr-un cuvant pozitia de condus la logan este asemanatoare unui tractor.

La cielo E3 sant probleme cu ECM-ul nu cu instalatia de gpl.

Share this post


Link to post

Dragii mei, o umbra de adevar este in ce zice ALX! Nu mai sariti chiar asa. Va dau, iarasi, exemplu de la mine: suspensiile mele in general sunt confortabile (deci spre moi). Cand apas pe SPORT suspensiile se intaresc, mai exact devin piatra! Simt orice denivelare. Dar va garantez, cu 3 martori, ca masina este mult mai manevrabila in curbe, serpentine, ce vreti voi. O stie pe pielea lui chiar un posesor de Nubira 2 care a vrut sa se fugareasca cu mine pe Predeal - Rasnov...

Share this post


Link to post

A-ti ajuns sa comparati opel cu nubira? :)

Eu unul mi-as cumpara nubira sau OPEL (da nu din Romania) ,decat logan..parerea mea...logan mi-a lasat deocamdata o impresie proasta.

Share this post


Link to post

Orice poate fi comparat cu orice, de aia se cheama comparatie... Si aici vorbeam doar de suspensii. :thumbl:

 

P.S. da ce are Opel-ul cumparat din Romania? E facut la Colibasi? :o fftopic:

Share this post


Link to post

Nu se poate face comparatie intre cele doua masini.

Nubira e net superioara la toate capitolele.

Acum ii inteleg pe cei multi care si-au cumparat Logan, fiecare mama isi lauda puii ei dar pana la un punct.

Am facut cu nubira 1500 km in 24 ore si m-am simtit foarte bine, cu Loganul am mers vreo jumatate de ora si m-am simtit ca intr-un tractor, ma refer la pozitia de condus in special.

Sa fim obiectivi: nubira rules :) >-

Share this post


Link to post

chiar daca pot fi considerat anti logan

... Eu am mers pe serpentinele de langa Baia Sprie cu 60-70... si sta bine dar nu cu cauciucurile originale...

Eu am stat in spatele unui logan (a se citi de buna voie) pe ruta Sopotul Nou = >

Anina => Oravita (aproximativ 60 km )

 

Un drum foarte virajat de fapt doar viraje.

Am urmarit masina din fata(cu mare atentie) si nu am observat nici o problema de stabilitate (echipata cu mult prea hulitele pneuri montana).

Spuneai ca ai mers cu 60-70 ...ma rog ...noi grabindu-ne tare rau nu am coborat decat de vreo 3-4 ori sub 80 si pot sa sustin ca loganul NU are probleme de stabilitate ... Poate era soferul de vina dar la fel pot sa afirm ca nu a facut in tinerete nici karting nici altfel de sport cu motor...

 

Cand am ajuns la destinatie singura lui intrebare a fost: Cum s-a vazut din spate? Se inclina rau?

 

De aici trag eu concluzia ca pozitia aia de zici ca stai pe buda e de vina pentru disconfortul Logan +viraje

 

La cielo E3 sant probleme cu ECM-ul nu cu instalatia de gpl.

 

Care ar fi? Ca nu am gasit nimic pe forum(doar un caz... )

Nu de alta da sa stiu la ce ma astept pe viitor...

 

 

...Cand apas pe SPORT suspensiile se intaresc, mai exact devin piatra! Simt orice denivelare. Dar va garantez, cu 3 martori, ca masina este mult mai manevrabila in curbe, serpentine, ce vreti voi.

 

Cand baga astia de la Pitesti buton de asta in cotiera dreapta(sa il actioneze nevasta mea) promit si imi dau cuvantul de onoare ca imi cumpar una...

 

 

O stie pe pielea lui chiar un posesor de Nubira 2 care a vrut sa se fugareasca cu mine pe Predeal - Rasnov...

 

Cu tot respectu' da chiar isi propusese sa te depaseasca?

later edit(pentru a nu se incurca)

 

din experienta proprie atat in urcare si in coborare masina(soferul) din spate este avantajat(a)...

de ce? pentru ca "se poate citi drumul" mult mai usor si se poate depasi la fel de usor.

Doar 3 conditii trebuiesc indeplinite:

1. soferul masinii din spate sa fie constient de asta

2. soferul masinii din fata sa nu isi schimbe banda

3. portiunea de drum sa permita trecerea a doua masini una pe langa alta...restul e pura teorie..

Edited by masterbobs

Share this post


Link to post
cu tot respectul @gonty,

cred ca ai postat ca sa te distrezi, nu se poate face comparatie intre cele 2.

Din pacate, nu! Copilu' meu, din motive lesne de inteles (ca-i fetita) ii place Logan Rosu toreador. Si nu inteleg de ce pe nubira nu mai pun rosu metalizat, ca atunci scapam de orice discutii :D . Nu ma dau banii afara din casa, ca-s "cadavru didactic universitar"  <img src= ("> si ma intereseaza o masina de familie pe care, daca o am, sa nu trebuiasca sa o tin in garaj din lipsa de carburant (asta-i motivul GPL-ului). Masina o iau sa o tin macar 5 ani (nu merg mai mult de 15000 km/an), pentru ca nu-mi place sa umblu toata ziua sa pierd timpul pe la inmatriculari. Nu vreau sub nici o forma Second Hand. Am fost multumit de SuperNova, insa incepe sa se simta avansarea in varsta (n-am decat 38 dar am inceput la drum lung sa-i simt suspensia in coloana).

Merita Nubira cei 2000 euro in plus?

Am fost azi si m-am urcat intr-una. Nu pot sa nu recunosc, fata de Logan este superba pozitia la volan. Culmea e ca plasticele seamana putin cu cele de pe SuperNova. Insa nu am gasit pe nimeni care sa-mi dea voie sa conduc una X( .

Daca vreti sa ma ajutati, va rog sa o faceti fara a incepe o disputa sau sa spuneti "am auzit ca....". Nu am venit pe acest forum ca sa starnesc flame-uri chiar din primul mesaj.

Share this post


Link to post

Care este pretul exact al Nubirei Wagon pe care o vrei?

Share this post


Link to post

VIPER@ Tocmai asta e ideea la suspensia multilink.Obtii stabilitate mare la o suspensie mai putin dura.Nubira are o suspensie moderata dar o bara antiruliu moale pe spate destinata drumurilor din romania.

Share this post


Link to post
Insa nu am gasit pe nimeni care sa-mi dea voie sa conduc una  .

Gonty, ti-as fi pus eu masina la dispozitie, dar esti tocmai din Iasi, asa ca o lasam pe alta data... :(

 

Acum serios, nu stiam ca Loganul ar avea suspensii tari, in toate revew-urile cand aparuse acum un an s-a spus ca suspensia bine adaptata drumurilor proaste, care amortizeaza socuri...etc. Poate ma lamureste cineva si pe mine.

 

In rest asa e cum zice Viper, cand suspensia e mai tare, masina e mai stabila, insa pe mine Nubira m-a uimit in momentul cand am luat-o si am observat ca nu se simt gropile, iar in schimb in curbe se aseaza de n-are treaba, putine masini am vazut sa imi faca fata cand merg sportiv pe drumuri sinuoase.

Share this post


Link to post

M-as baga si eu , dar n-am mers niciodata cu o Nubira 2 asa ca nu ma pronunt. Nu cred insa ca treaba asta e de bancuri sau ceva , deoarece diferenta nu e mare. Personal am impresia ca interiorul Nubirei e tot stil daewoo vechi , deloc modern. Cu toate ca ar mai fi argumente ca Nubira II consuma suficient de mult , si ca pare mititica pe langa un Logan (asa mi se pare - parca Loganu e de 2 ori mai inalt :) ) ) , cred ca alegerea mai buna e Woo-ul. Daca esti dispus sa dai insa atatia bani , de ce nu iei Kalos? In fine ..eu am ceva cu masinile care nu au aspect modern ..mai ales la interior...hate it :rolleyes:

 

PS gonty : Te sfatuiesc sa pui acelasi topic si pe Daciaclub. Acolo macar lumea nu o sa faca mistouri gen " iar faceti glume hai la sectiunea bancuri " , ci vor face o comparatie mai buna.

Edited by AND

Share this post


Link to post

:o fftopic:

AND de ce mai intri aici? Scrie pe DaciaClub si gata!

Share this post


Link to post

Eu de ce am intrebat de pret... Pentru cine are bani cash de Nubira 2 de ce nu ia Nubira 3 adica Lacetti Wagon??? Rate pe doar 1 an cu avans maxim. Restul de bani stau in banca pentru dobanda si plata ratelor...

Share this post


Link to post

De cum am luat Nubira am abservat ca nu are nimic spectaculos la desingnul bordului, dar nicidecum deranjant, acum depinde si de gusturi si pretentii. Este o masina corecta si serioasa, dupa care nu intoarce lumea capul pe strada.

 

Cat despre Kalos, omul a spus ca vrea sa o ia cu banii jos, nu merita asa ceva la Kalos care are taxe vamale. Eu am si Kalos, diferenta de consum intre ele este de aprox. 1l/100km urban si airbag-uri laterale, in rest am multe argumente pt. Nubira. Dar asta e alta comparatie, care s-a facut mai demult.

Share this post


Link to post

Omule, daca ai bani de nubira si chiar vrei o masina de clasa superioara, nu te mai gandi...nubira e net superioara loganului (nu ai citit prin ziare si pe dacia club ce probleme are loganul???? vopseaua e super nasoala se exfoliaza dupa 6 luni, tabla nu e galvanizata si imediat o sa apara rugina...gandeste-te daca vrei sa o tii 5 ani sau mai mult loganul trebuie sa iasa din discutie clar...)

 

Cu nubira nu vei avea mari probleme...tabla e super...motorul asemenea...ce mai te va tine 10 ani fara probleme daca ai grija de ea pe cand loganul si daca il tii in garaj se prapadeste

Edited by adrian.sava

Share this post


Link to post

Corect.

Intreaba taximetristii, eu am un prieten cu un logan taxi, are 20.000 km si i-a schimbat un pivot, servofrana si amortizoarele pe spate.

Si mi-a spus ca deja pocnesc plasticele de pe usi.

Share this post


Link to post

semi - off-topic

@gonty,

nu am vrut sa acuz de diversiune

nu are rost sa mai adaug toate diferentele tehnice spuse mai sus

nu stiu ce predai, insa una e sa mergi la universitate cu loganul si alta e ..

sa mergi cu o masina

Share this post


Link to post

Buna idea lui AND sa arunci un ochi pe forumul dacia.

Chiar aici

poti afla unele din informatiile adevarate despre logan.

Share this post


Link to post

Corect! Acolo lumea e sincera . Aici se pare ca, cu toate ca individual mai sunt probleme micute la fiecare model daewoo (ca la orice marca) ..daca intreaba cineva Daewoo X vs Alta marca (preferabil Logan) ..sa vezi ce rapede Daewoo devine masina perfecta , impecabila din toate punctele de vedere , sublima si dumnezeiasca pe care nici un posesor nu o vorbeste de rau la nici un capitol! :rolleyes:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...