Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Ce Sursa Ne Trebuie La Pc?

Recommended Posts

iti spun drept, mai multe placi ciudate am vazut decat surse, desi se bate mult apa in piua cu sursele

 

pot sa-ti spun inca ceva, stiu un importator de surse-carcase, care vinde si calculatoare asamblate, problemele la sursa de regula se rezuma la sursa, adica se arde

Share this post


Link to post

Sursele de computer trebuie sa aiba WATT-aj-ul cat mai mare.Eu la al meu cazan am o sursa de 600W NO NAME.Nici n-are rost sa se investeasca sume mari in surse si componente "de firma",stiindu-se faptul ca,calculatorul (scuzati cacofonia),este cea mai proasta investitie cand va ganditi sa "bagati banii in ceva".Devalorizarea lui incepe chiar dupa ce iesiti cu el din magazin.Cel mai bine daca va pricepeti,configurati-vi-l singur,nu mai stati la mana "geniilor" de la firmele de computere care vor sa va vanda toate chinezariile expirate si de proasta calitate.Mie mi-e lehamite de tot ce se gaseste la noi in tara in materie de componente hardware si softwaere.Nu dau 2 bani pe ceea ce este pe piata,tocmai de aceea am un JAF de PIV configurat de mine si umblu la el cum vrea p... mea fara sa-mi pese daca colcaie virusii prin el sau se crapa hardul.Sa crape si in momentul asta,ce-am avut si ce-am pierdut... :rolleyes:

Muzica,marea mea pasiune o am ca orice HI-FI-st ce se respecta,pe CD-uri audio.Iar daca am ceva important,stochez tot pe CD-uri sau DVD-uri,in nici un caz pe hard,ca nu sunt nebun! Hard-ul sa aiba sistemul de operare si cateva programe folosite frecvent.Restul informatiei in raft!!!

Am batut destul campii,concluzia...orice sursa ieftina si cat mai mare ca watt-aj sa nu crape cand aveti pe calculator vreo 3 HDD-uri,o placa video profesionala,un DVD-RW si altele...

Nu investiti in computer bani multi!!! Mai bine o masina buna,o scula audio adevarata Denon,Marantz,un apartament,o casa...astea sunt investitii de pe urma carora la nevoie mai pueti sa scoateti un ban! Calculatorul este un auxiliar pe care ar fi bine sa-l puneti sa scoata bani...o lucrare de diploma redactata,un film un DVD...bani sa iasa :)

Share this post


Link to post

Viper,ai perfecta dreptate! Eu spuneam doar ca din punct de vedere personal nu sunt ahtiat de computer indiferent cate placi de baza performante se gasesc sau cate surse hiperperformante i-as putea adauga.Iti respect volumul de cunostinte si TE respect din tot sufletul pentru ceea ce stii!

Insa la ora actuala eu cer prea mult tehnicii mondiale in materie de ce inca nu s-a inventat.Uite,au trecut peste 20 de ani de la inventia cea mai revolutionara in matreie de stocare a informatiei,anume CD-ul.Facem ce facem si tot la BATRANUL disc de 12 cm apelam cand dam de greu.

CD-ul are din partea mea cea mai mare recunostinta in materie de inventii moderne.Cand n-o mai exista hardughia de unitate de sub birou si cand flash-memory-urile vor avea minim 1 terabit,cand va disparea ancestralul hard...un disc pe care freaca un ac ca la patefon,atuncea sa mai vorbim de progres.Bine ca macar in materie de monitoare s-a mai facut ceva inventandu-se TFT-ul,LCD-ul si cele pe plasma,ca m-am saturat de cinescopul cu 90 grade deflexie si spatele lung de nu ai loc sa te desfasori pe birou.

Hai ca iar am aberat,insa eu cer tehnicii mondiale cam mult!!! Timpul si creierele vor rezolva ceea ce visez eu acum!

Share this post


Link to post

Si un pic de "stiati ca...":

STIATI CA:

- pe vremuri, cand placile de baza aveau cache-ul Level 2 pe ele, cam 85% din probleme erau fix de la cache-ul de pe placile de baza?

- placile de baza moderne (fara cache) nu dau "instabilitati" si "erori la instalare" decat in 3-5% din cazuri?

- stiati ca placile de baza (moderne) cu chipset Intel stau cam prost cu southbridge-ul? Daca v-a crapat placa, vedeti sa nu fie impuscat exact chip-ul cu pricina... Din pacate ramaneti si fara garantie...

- stiati ca aceleasi placi cu chipset Intel se comporta "ciudat" daca "imperecheati" memorii cu un anume bus cu procesoare cu alt bus? Exemplu: procesor P4 bus 400, memorii DDR400... Memoria va merge la 266...

- stiati ca nu numai over-clocking-ul poate crea neplaceri? Exista si opusul, under-clocking, care poate da probleme (vezi exemplul de mai sus).

- stiati ca o "banala" sursa e mai importanta in sistem decat crede(a)ti?

 

Ar mai fi...

Edited by Satori

Share this post


Link to post

Da da da si mie mi-a dat neste sfaturi folositoare "vipera"...

Dar si eu sunt nemultumit ca "vipereanu" nu ne recomanda neste surse mai cat de cat... Ceva de genul: "eu, daca as avea asta si asta si asta in calculator mi-s lua sursa asta"... Cred ca tre sa plusam ceva berica sau seminte...

Edited by alx

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Mi-ar place clienti ca voi...eu de obicei am de-a face numai cu oameni care vor cit mai bun la cit mai putini bani :)

Share this post


Link to post

Sursele sunt foarte importante dupa cum a spus si Viper dar in RO unde peste 50% din PCurile vindute sunt gunoaie mai ca nu conteaza daca pui o sursa de 3,5$ dar daca ai 2xHDD 2xOPTICE un FX6600 si un P4 pe 775 o sursa banala nu rezista nici 3 luni dupa care la o simpla pornire de dimineata ve-ti constata surprinsi ca nu se mai invirte nimic pentru ca a crapat sursa preferabil pe 5v care duce la arderea MB ,HDD si a unitatilor optice ,un HDD ars pe 5V intotdeauna va avea controlerul de motor explodat mai putin Seagate care are 2 diode care intra in protectie si daca sunte-ti norocosi nu iau foc deci mai puteti beneficia de garantie oricum la Maxtor adio garantie cu IC ars .

O sursa da calitate are o durata de viata de cel putin 2 ani iar o sursa NO NAME poate tine 1 an cit are garantie ,diferenta este ca la cea scumpa esti protejat 100% deci nu o sa se arda vreo componenta din cauza ei .

In incheiere va recomand sursele AKASA ceva mai ieftine sau ENERMAX ceva mai scumpe =))

 

PS> si-a spus parerea un simplu om care a reparat la viata lui peste 100 de surse foarte ieftine si niciuna scumpa :D ...pt ca sunt prea complicat de reparat

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Topicul nu se inchuide !Lasati-l asa sa vedem unde duc orgoliul + competitia + "eu sunt mai smeker" . ..Stati sa vedem cum reactioneaza oameni cu pretentii fata de ei insisi...

 

O zi faina la toata lumea !

Share this post


Link to post

Ramane deschis.

Promisiune (personal, din partea mea): Cine mai dovedeste lipsa de respect fata de un alt membru, ia pauza 5 zile (cel putin).

 

Se pare ca sa combati ideile si nu omul este foarte greu. Suntem aici sa invatam unii de la altii, nu sa ne dam in cap si in spectacol.

Share this post


Link to post

ascultati-l pe Viper ca stie ce spune ;)

are pe mana una bucata placa Gigabyte (fosta a subsemnatului) cu probleme la electrolitici (mi-am mancat ziele cu ea).

eu am tot schimbat la ei (nu gaseam deloc ca lumea sa pun altii in loc)....si da, poate fi totul de la sursa..am alta sursa acum.

Share this post


Link to post

Placa de la Mike merge brici, dar am schimbat cei 14 (!) condensatori unde trebuie si cu ce trebuie... Revenind la "ce sursa recomand"... Greu.. BogdanG a rasucit un pic cutitul in rana cu Enermax... Superbe e putin spus, dar scumpe in draci... Cu toate astea, daca in loc sa intrebati citeati AICI, pe prima pagina a topicului, gaseati un raspuns al meu. :thumbl:

Share this post


Link to post
Sursele de computer trebuie sa aiba WATT-aj-ul cat mai mare.Eu la al meu cazan am o sursa de 600W NO NAME.Nici n-are rost sa se investeasca sume mari in surse si componente "de firma",stiindu-se faptul ca,calculatorul (scuzati cacofonia),este cea mai proasta investitie cand va ganditi sa "bagati banii in ceva".Devalorizarea lui incepe chiar dupa ce iesiti cu el din magazin.

Esti exact genul de client care vine la unchi-miu la magazin sa cumpere DOMOTEC. Numa ala se uita la combine mai mult la dimensiune ca de, sa zica lu' vecinu' ca si-a luat mobila-n casa, :drinkers: nu ca n-ar putea alege ceva mai finut si mult mai bun.

Iote de-aia scrie pe toate stifturile de casetofoane ca au enspe mii de wati. =)) Ca sa vina de-alde tine sa-si faca discoteca cu boxe de 10 cm :dizzy: Si la surse e la fel. Si pe a mea (asta de pe care lucrez acu) scrie 200 de wati si chiar merge bine. UTT de 5 ani si jumatate.

Si eu gandesc asemanator ca nu se merita sa investesti in calculator mult, dar eu prefer sa-mi iau componente de firma, dar NU CELE APARUTE RECENT. Nu dau banii de-aiurea, chiar nu-mi trebuie perfomante mari, imi trebuie STABILITATE. O piesa de firma e o piesa de firma, totusi, si nu te lasa la nevoie. Eu unul sunt satul de reinstalari de windoze in miez de noapte, de crapari ale lui exact cand aveam vreun proiect de scris, de vreun "disk boot failure", uneori cauzata de vreo mufa proasta si cate si mai cate.

Multi dintre noi vad calculatorul drept o unealta, unealta la care umbli odata sau de 2 ori pe an sa-l depanezi. In rest il pornesti, lucrezi la el si il inchizi. A doua zi o iei de la capat.

Si eu am luat o petarda de comp dintr-asta acu 3 ani si am avut numa probleme. Placa de baza nu suporta hdd si cd-rom pe aceeasi panglica, iar mai nou hdd-ul WD pe care l-am luat si l-am pus primary master nu mai accepta alt hard ca slave. Asadar acu am de ales: ori 2 harduri, ori hard si cd-rom. Si asta pt ca am avut un buget extrem de limitat. Asa ca m-am invatat minte: imi voi lua alta placa de baza cat de curand, chiar daca actualul are performante suficiente pt mine.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Eu , ca un om gospodar la ultimul upgrade in primavara am fost nevoit sa'mi iau sursa cu muschi si mi'am luat ... Gembird de 500W - doua ventilatoare grea ca naiba si lucrata frumos , merge foarte bine , silentioasa -- pret 1.400.000lei .

 

Recomand ! :thumbl:

Share this post


Link to post

eu ma laud cu o sursa allied de 400 de W, tot cu 2 ventilatoare , tot grea ca naiba.. de care la fel sunt multumit.. pret.. in jur de 1.400.000 lei

Share this post


Link to post

eo am o sursa noname, de habarnam catzi vatzi, luata SH cu 200k lei. merge de 3 ani fara nici o problema, a trecut prin N restartari din cauza de picat curentul..

ma rog, io am o "oboseala" de P3 la 800, nu rachetele din ziua de azi care merg pe kerosen..

 

aloha..

 

ps: cum zicea shi satori, combateti ideea, nu omul..

Share this post


Link to post

oricum, parca e o diferenta intre sursele no name de alta data si cele de astazi, in sensul ca parca mai bune is alea de atunci..

Share this post


Link to post

De curand sunt fericitul posesor al unei surse ANTEC de 450 W noua luata de la cineva cu 1,7 mil. si vreau sa va spun ca si-a dovedit utilitatea de curand, cand au fost niste fluctuatii de curent de se stingea si neonu din camera, insa compu' nu.

Share this post


Link to post

Sfatul meu este sa va luati carcasa cu totul si nu numai sursa pentru ca nu rezolvati decat jumatate din problema calculatorului . Dupa vre-o 2 ani de cautari am cumparat o carcasa Antec full tower cu sursa de 420 W cu doua coolere . Conteaza foarte mult si carcasa pentru ventilatie si zgomotul produs de sistem . Sistemul pe care l-am facut are 4 coolere de carcasa , 2 coolere pe care doua HDD-uri si un cooler de la Speeze cu baza de cupru . Va recomand carcasele Antec pentru ca am asamblat pana in prezent peste 25 de sisteme si toate au iesit perfect din punct de vedere al temperaturii si zgomotului produs . Sursele rezista la multi consumatori si le consider mai bune decat TermalTake , Sirtec si chiar Chiftec . In functie de cerintele sistemul si nu numai va sfatuiesc sa va ganditi bine inainte sa opotati pentru o sursa OEM made in China ( ... fabricata in Colentina ) . Scapati de multe probleme , blocari de sistem , restartari , erori si chiar mai rau deteriorari de M/B , memorii si chiar procesoare . Nu uitati ca ultimele generatii de procesoare , DVD-RW , placi video , HDD-uri ... papa mult mai mult decat credeti , iar multe din firmele de pe piata incearca doar sa isi scoata sistemele cat mai ieftin , astfel incat sa va convinga sa le cumparati pentru ca sunt ieftine si la super pret . Sursele ieftine rezista un timp , dupa care pica ele si apoi descoperiti ca de fapt au facut mult rau la mai multe componente decat v-ati fi asteptat . Bafta la alegere !

Share this post


Link to post

Sfatul meu este sa va luati carcasa cu totul si nu numai sursa pentru ca nu rezolvati decat jumatate din problema calculatorului . Dupa vre-o 2 ani de cautari am cumparat o carcasa Antec full tower cu sursa de 420 W cu doua coolere . Conteaza foarte mult si carcasa pentru ventilatie si zgomotul produs de sistem .

 

 

Asa am gandit si eu, drept urmare mi-am luat o carcasa Antec PlusView 1000 AMG, spatioasa (tip server) si cu un design superb. Am optat insa pt. o sursa Hiper Power de 425 W, cu doua ventilatoare, ca sa mai fac putina economie ("doar" 2 mil. la Caro) . Sursa e ok, am vazut si ca are review-uri bune, doar ca mi se pare cam zgomotoasa, iar din cauza asta o tin mai mult pe minim. Impresionanta mi s-a parut prezentarea acestei surse. Atat ambalajul, cat si cartea tehnica sunt executate cu bun gust, in conditii grafice de exceptie si pe hartie de foarte buna calitate.

Edited by van den plas

Share this post


Link to post

Pe de alta parte o sursa buna este destul de greu de gasit (putini au pe stoc); eu am avut o discutie de 10 minute cu unul de la o firma care incerca sa-mi vanda o sursa Seasonic de 300 W (io avand nevoie 307W minim), spunandu-mi ca e buna si aia, ca e luata de pe o carcasa de firma, bla-bla. Pana la urma l-am facut sa-mi promita ca-mi aduce o KME de 400 W.

Share this post


Link to post

KME? Hmmm, astea nu-s carcasele aduse de Quartz? Scuze, dar nici aia nu va avea peste 250W reali...

Share this post


Link to post
KME? Hmmm, astea nu-s carcasele aduse de Quartz? Scuze, dar nici aia nu va avea peste 250W reali...

 

Pai la 50$ fara TVA nu cred ca e trompeta. :(

Share this post


Link to post

De ce nu? Nu totdeauna pretul = calitate...

Share this post


Link to post

O rugaminte pt. cei care au spus ca au luat surse de care sunt multumiti (SWEEX, GEMBIRD si care or mai fi), sa ne spuna si de unde le-au luat. Se poate ?

Share this post


Link to post

Thermaltake - Dep. de Calc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...