Jump to content
Sign in to follow this  
cchrism

Vatra Dornei

Recommended Posts

So, s-a cam dus o parte din concediul de vara asta, si am ales Vatra Dornei. Dupa jdemii de investigatii pe net, oamenii fiind foarte dezinteresati in a atrage clienti care sa le aduca bani am reusit sa selectam o pensiune de 4 margarete, la iesirea spre Piatra Neamt.

Am plecat pe 12 iulie dimineata, la 5:30 din Bucuresti, dupa un plin pana la buza, pe traseul prin Transilvania si anume: Bucuresti - Brasov - Sighisoara - Targu Mures - Bistrita - Vatra Dornei.

Asadar, pe o ploaie mai mult sau mai putin puternica, in zona Campina, torentele spalau DN1, in unele zone asa de tare ca retrogradam a 3a sau a 2a pentru a nu avea suprize neplacute. La dus trecut din prima pe podul la care se lucreaza si are semafor. Am trecut prin Brasov si am ajuns in Sighisoara unde am urcat pana la cetate, am vazut ce si cum, si inapoi la drum, dupa ce am facut refill la parbrizol (plin de picatele inainte de intrarea in Sighisoara). Pauza de vreo 1 ora estimez. Aaa, bineinteles relativ repede dupa Brasov un tir era intins in sant, nu stiu ce manevra a vrut sa faca asa ca s-a facut o coada, ca era politia si cu macarale incercau sa-l scoata de acolo.

Continuam spre Targu Mures, drumul misto marcat, bun, astfaltat ca lumea, am invatat ce inseamna depresiune colinara, adica plin de suisuri si coborasuri, trafic destul de usor pe contrasens, dar in general era doar cand era banda intrerupta asa ca nu prea am putut depasi nimic, plus ca era sa ies sa vad ce vine pe contrasens pe o bucata cu linie continua si cand sa scot capul in varf era politia, si m-am dat repede inapoi.

Traversat Targu Mures, apoi Reghin, unde a inceput sa se strice drumul, care a devenit de cu portiuni de beton, cand asfalt, fara gropi dar cu zgomot.

In Bistrita am intrat pe o ploaie destul de strong si am realimentat la Mol Bistrita, dupa 450km. S-a oferit nenea sa ma ajute, si prost am facut ca i-am zis pana sus si a bagat doar 17,47 l, si de atunci ii trimit la plimbare cand mai vor sa ma ajute.

Ehe, de la Bistrita prin pasul Tihuta e JALE, rareori am dat a 4a. Bucati frezate prin asfalt (gen domino daca stiti), si lasate la dospit de nici nu stiai pe unde s-o apuci mai bine. Trafic superlight, ploaie cat cuprinde, in final la orele 16 am ajuns la pensiune, dupa ce am traversat statiunea cu aceleasi gropi groaznice.

Pe aceasta cale tin sa multumesc Bancpostului care a reusit sa ma indispuna reusind sa refuze un OP la plata, deci banii nu au ajuns la pensiune, si ca atare a trebuit in ultima zis sa platesc cu cash dupa o vizita la bancomat, exact cand ne pregateam sa plecam inapoi.

In rest, am fost cu telescaunul si am coborat pe jos prin padure, mancat pe la terase, preturi destul de acceptabile, relaxare, super misto, linistita statiunea nu ca pe valea Prahovei. Bucuresti - Vatra Dornei - 530km.

La intors am venit pe acelasi drum, sambata pe 16, eu as fi vrut prin Brosteni / Bicaz si apoi Miercurea Ciuc, dar starea drumurilor nu era foarte incurajatoare sambata asa ca pe la 9:45 am plecat indarat. Fiind incapatanat sa nu realimentez pana la Bucuresti am venit la consum, dar nici nu ma grabeam prea tare. Am facut o pauza tot de vreo ora la Targu Mures, mancat, vizitat centru putin, admirat Palatul Culturii din exterior si inapoi la masina. Deja pe la Brasov simteam oboseala si era sa fac cateva greseli, din fericire nu s-a intamplat nimic, dar cred ca am consumat din sacul cu noroc destul. Venit de la Campina cam cu 95, si 60 in localitati.

La intrarea in Bucuresti a inceput sa licare becul galben la accelerari mai tari.

Am pus azi benzina iar pana sus au intrat 37,42L. Total, 1083 km cel mai mult extraurban dar am si traversat Brasovul, Targu Mures-ul, Reghinul, Sighisoara si Bistrita, plus ca inapoi de la Otopeni am venit cam bara la bara. Consum: 5,07L/100km, la intors am mai bagat pe ici pe colo AC-ul, dar nu mult timp. Consum super zic eu.

Share this post


Link to post

Pasul Tihuta era ok acum 2 ani dar se pare ca nu s-a mai ocupat nimeni de el. Zona este totusi superba, eu prin serpentinele alea am tras un raliu cu o Dacia papuc de m-am jurat ca n-o sa mai conduc in viata mea cum am condus pe acolo.

Nu mai stiu traseul Brosteni-Bicaz cum mai e acum, si atunci era ok, drumul e superb prin padure pe malul Bistritei.

Share this post


Link to post

@cchrism

Poate dai si tu niste preturi la acea pensiune, caci as vrea si eu sa ajung prin zona aia in concediu, si vreau sa stiu la ce sa ma astept.

Share this post


Link to post

Pai noi am dat 100 RON / noapte camera cu 2 paturi, mai au si camping cu casute de 4 persoane la 120 RON. Preturile astea nu includ mic dejun, ca nu ne-a pasionat. Supercurat, misto aranjat, au si restaurant si o mica pastravarie asa ca-ti face pestele fresh, direct din balta si-l da cu capul de masa. =))

Noi i-am gasit pe net, in statiune au bannere si indicatii in toate locurile importante, singurul lor dezavantaj este distanta fata de statiune, ca ei sunt la iesirea spre Piatra Neamt si faceam pe jos cam 45 minute pana in centru (ei zic vreo 3 km fata de centru).

Un alt punct de incepere al cautarilor este siteul de la taradornelor. Nu pun linkul ca nu merita, ca nu-s profesionisti de loc, adica ne-au plimbat cu vorba, pana sa ne dea detalii de ne-am plictisit. Siteul e taradornelor cu www si ro la coada si ai pe acolo listate mai multe pensiuni, vile si hoteluri si poti gasi ceva ce-ti place. Preturilor desi sunt in RON nu sunt actualizate.

 

@laurentiu: acum in judetul Bistrita sunt puse la inceputul drumului niste afise cum ca drumul se reconstruieste cu bani europeni, ca doar este drum european, dar deocamdata sunt la faza frezat+dospit.

Share this post


Link to post

Usor :o fftopic:

 

Am vizitat si eu acum cativa ani Vatra Dornei si pot sa recomand oricum acesta statiune superba!

E perfecta pentru relaxare, destindere, aer curat fara a fi stresat de aglomeratia din unele locrui oarecum similare gen Valea Prahovei .

Share this post


Link to post

Pai noi de asta am si ales statiunea, eu unul cel putin refuz sa mai merg pe Valea Prahovei. Predeal va ramane doar destinatia de 1 zi pentru ski (iar imi aduc aminte ca iarna asta nu am reusit sa ajung), dar atat. No way, pe Valea Prahovei. Preturile sunt exagerate, si este extrem de multa aglomeratie.

Share this post


Link to post
Am vizitat si eu acum cativa ani Vatra Dornei si pot sa recomand oricum acesta statiune superba!

E perfecta pentru relaxare, destindere, aer curat fara a fi stresat de aglomeratia din unele locrui oarecum similare gen Valea Prahovei .

Da ti se usuca pana ajungi acolo, ca-i la mama naibii. Adica nu-i de mers doar un week-end cum faci pe valea prahovei. Chiar si din Iasi faci 5 ore  <img src= S">

Share this post


Link to post

5 ore Iasi - V Dornei??

Eu n-am facut drumul direct Bucuresti -V Dornei pt ca am stat o zi prin vrancea, aproi P Neamt si apoi V Dornei.

Ce sa zic, din ce stiu Buc - Iasi sunt 500km si ma gandesc ca se fac cam in 6h.

Iasi - V Dornei cati km sunt? - ma indoiesc ca sunt 350- 400 ca sa faci 5h.

Oricum pe ansamblu ai dreptate ca nu-i de mers in week-end pana acolo, dar o pt o vacanta.. Let's go! :lavolan:

Edited by woulfy

Share this post


Link to post

Era frumos daca stiam ca treci prin Bistrita sa fi schimbat vreo doua vorbe si cu un membru de aici(adica eu). Oricum de pasul Tihuta nu s-a mai ingrijit nimeni, ma refer la drumul care leaga tronsonul Cluj-Napoca - > Suceava care este praf de catva ani...

Share this post


Link to post

Imi cer scuze ca nu am luat contact, dar dupa 9 ore de mers, la asta chiar nu mi-a mai stat gandul. Asta a fost cel mai lung drum al meu pana acum, si in ultimii km chiar am simtit oboseala, nu sa adorm sau faze din astea, dar simteam cum imi scad reflexele.

Eu mi-am propus sa mai ajung la Vatra Dornei (off topic: stie cineva de ce pe toate veveritele din Vatra Dornei le cheama Mariana? ca m-am tampit de cap cu Mariana), si atunci poate punem de-o intalnire adhoc.

Share this post


Link to post

Nu numai pe veveritele de la Vatra Dornei le cheama Mariana ci si pe celelalte veverite din tara le cheama tot...Mariana! (vezi: Olanesti-Calimanesti-Caciulata, Sinaia-Predeal-Busteni, Poiana Brasov etc., referindu-ma numai la statiuni. Si dupa câte stiu de la bunicii mei, prin anii '30-'40, tot Mariana le spuneau!)

Share this post


Link to post

Si eu m-am intors ieri de la Vatra Dornei!..Am plecat luni din Iasi si am ajuns in 2 ore la Voronet..unde am ramas pana miercuri dupa care am plecat la Vatra Dornei unde am stat pana vineri, mai exact la Rusca la 8 km de V dornei la o cunostinta. Am mers cu o skoda octavia..in care am bagat 800 de mii de motorina si mi-a ajuns si drumul si cate o plimbarica in fiecare zi. Mers cu clima deschisa non-stop..pe alocuri cu 150-160. Consumul scos a fost de 5% incomparabil cu cielo  <img src= ("> . SPer sa ajung zilele astea si la mare cat mai am masina asta..ca m-am indragostit prea tare de ea! MI-a placut in Dorna ca totsui s-a mai modernizat cat de cat!..mai ales aleea principala cu terase. Cam atat..peisaje superbe dar drumurile vai de steaua lor..no comment..sa nu mai zic ca pe la mestecanis se repara drumul se largeste si sunt semafoare..unde se circula doar pe o banda! Bafta

Share this post


Link to post

Stie cineva daca se mai lucreaza pe drumul european care leaga Bistrita de Vatra Dornei prin Tihuta? Au terminat cu reparatiile? M-au disperat acum 1 an!! As fi vrut sa ajung din Braila spre Borsa prin Campulung Moldovenesc,dar nu stiu cum e drumul.

Share this post


Link to post

A plecat spre Vatra o prietena, acum o saptamana si a spus ca drumul e nasol, de la Bistrita incolo.

I-am spus sa vada cum e drumul, ca plec si eu din 4 august acolo si acum ma gandesc daca e mai bine sa o iau pe Moldova decat prin Ardeal.

Impresii dupa 15 august, legate de drum si statiune, sa vad daca s-a mai schimbat ceva (sper in bine) de anul trecut pana acum.

Share this post


Link to post

Din pacate e rupt in gura drumul si pe partea cealalta(Moldova),asa cel putin il stiu eu de anul trecut! Credeam ca macar pe partea Ardealului l-au terminat. Multumesc pt info!

Share this post


Link to post

Pai anul trecut, cand am fost eu (tot in august), am plecat pe Ardeal care era varza si m-am intors pe Moldova care era beton, acum nu stiu ce sa mai zic, acea prietena a mea care a plecat acum o saptamana, a spus ca e la fel de nasol (ca anul trecut) pe Ardeal drumul.

Ce sa zic, dau cu banu si vad pe unde o iau.

Share this post


Link to post

Prin Moldova e OK acum, s-au terminat reparatiile dupa Campulung; unde mai pui ca mergi pe E85 pana dupa Roman...

Share this post


Link to post
Stie cineva daca se mai lucreaza pe drumul european care leaga Bistrita de Vatra Dornei prin Tihuta? Au terminat cu reparatiile? M-au disperat acum 1 an!! As fi vrut sa ajung din Braila spre Borsa prin Campulung Moldovenesc,dar nu stiu cum e drumul.

Acum 2-3 luni era oribil.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...