Jump to content
Sign in to follow this  
K-Pax

Aspecte Leasing La Chevroleti

Recommended Posts

Si iata ca inca un Kalos scapa de leasing. Am avut leasing la Egnatia. Era pe patru ani dar am vrut sa il termin mai repede si lunea trecuta am facut cerere sa termin anticipat leasing-ul. A doua zi (marti), deja imi mi-au trimis factura pentru taxele vamale iar miercuri factura pentru platile care trebuia sa le mai fac. Saptamana asta, luni, m-au anuntat ca a sosit declaratia vamala si ca pot sa le predau numerele si talonul. Marti le-am predat, au facut radierea iar astazi mi-au dat toate actele si am putut sa iau autorizatia provizorie de circulatie.

Zic eu ca s-au miscat destul de repede. Un singur lucru le reprosez, dar, care a fost destul de grav: imi ratacisera cartea de identitate a masinii, si ma intrebau pe mine daca mi-au dat-o cumva si e la mine; pana la urma au gasit-o intr-un alt dosar si totul s-a terminat cu bine, dar mi-au dat emotii foarte mari.

Acum sa continuam cu aspecte legate de inmatriculare.

Cei de la leasing mi-au dat o multime de hartii: 4 facturi (2 legate de rata reziduala si 2 legate de taxe vamale), declaratia de la vama, ordinele de plata cu care au facut plata taxelor vamale. Bineinteles ca nu stiam care imi trebuie pentru autorizatia provizorie, asa cam am facut copii dupa toate. Pana la urma, se pare ca era necesara una din facturi (copie) pe care este trecuta seria masinii (acesta este documentul prin care se dovedeste achizitia), unul din ordinele de plata catre vama (copie) si declaratia vamala (copie).

Banuiesc ca aceleasi documente vor fi necesare si la inmatricularea permanenta.

Un singur dubiu am acum: prin listele de documente necesare inmatricularii, apare ca necesara copie legalizata dupa declaratia vamala.Stiti careva daca este necesar asa ceva?

Sper sa aflu raspunsul pana la inceputul saptamanii viitoare (cand fac identificarea la RAR si depun actele pentru inmatriculare).

Share this post


Link to post

Nu cred, eu cel putin nu am legalizat nimic din ce mi-au dat ei si nici altceva. Daca ai declaratia vamala si vor originalul poti sa le-o dai in caz ca nu iti e necesar la firma ta, insa nu-mi aduc aminte exact (a trecut mai bine de un an). Ideea e ca tot ce mi-a dat leasingul + RAR + viza administratiei financiare + plata tuturor taxelor inclusiv RCA pe numele noului proprietar ar reprezenta suma actelor necesare de inmatriculare. Nasol e ca iei numere rosii, platesti o taxa , apoi iei numere definitive, mai platesti una, ca sa nu mai zic de pierderea de timp, drumuri si altele de genul asta.

 

Bafta !

Share this post


Link to post

Am depus astazi actele pentru inmatriculare. Aspectele diferite fata de o inmatriculare normala ar fi:

- documentul de provenienta este factura cu rata reziduala, pe care este trecuta seria masinii;

- este necesar declaratia vamala (se lasa originalul sau copie legalizata) si copii dupa documentele de plata a taxelor vamale (OP-uri de la firma de leasing).

Share this post


Link to post

Am si eu o problema cu incheierea leasing-ului.

Am incheiat contractul pe 10.09.2005, atunci platind si prima rata.

Eu am leasing pe un an de zile. Ultima rata o platesc zilele astea. Intrebarea e cand se vor face actele de vanzare cumparare? In contract spune ca dupa ce s-au achitat toate datoriile (ceea ce inseamna luna asta), iar in precontract scrie ca dupa maxim 2 saptamani de la achitarea tuturor datoriilor. Dar au trecut numai 11 luni. Pe de alta parte, cineva spunea ca e obligatoriu sa treaca macar un an de leasing (12 luni) altfel se platesc taxe vamale la pretul de achizitie si nu la valoarea reziduala. Deci, s-ar putea sa perfecteze actele de vanzare-cumparare luna viitoare?

Recunosc ca sunt confuz si poate reuseste sa ma lumineze si pe mine cineva.

Share this post


Link to post

Sigur nu confunzi avansul cu prima rata ? Avansul se achita la incheierea contractului iar prima rata in functie de data de livrare a masinii. Daca ai achitat prima rata [eventual avans plus prima rata simultan] in septembrie, acum fiind august, sunt, deci, 12 luni. Nici nu poate fi leasing pe 11 luni. Verifica-ti cu mai multa atentie actele si da mai multe detalii dar cat mai exacte pentru a putea primi un sfat.

 

OFF TOPIC : de ce se cheama "Aspecte leasing la Chevroleti" ? Problemele sunt comune indiferent de fabricant, model, dealer, etc ...

Share this post


Link to post

Ultimii vor fi cei dintâi, deci: se cheamă aşa pentru că nu foarte mulţi şi-au luat Daewoo în leasing :D

Şi acum primii: cu siguraţă finalizarea contractului în septembtrie (luna viitoare) va aduce după sine şi perfectarea actelor de vânzare cumpărare (de fapt unul singur: "Contractul de vânzare-cumpărare"), după care tu vei primi tot ce trebuie ca să mergi să mergi la:

- Poliţie, după numere provizorii

- Fisc, să te ia în evidenţă

- RAR, să te "verifice"

- Poliţie (da, iarăşi), să ţi-o înmatriculezi

Când te duci să-ţi iei actele de la firma de leasing, întreabă ce îţi dau şi la ce foloseşte, ca să stai liniştit.

În rest, cum spune vorba, "toamna se numără Kaloşii" :D

Share this post


Link to post

AB> 1)multi sau putini, nu conteaza [desi as paria ca sunt mult mai multe Daewoo luate in leasing decat Chevroleti ... dar sunt si alte marci care s-au achizitionat in leasing in RO ...]

2) numerele provizorii se dau de dealer, nu trebuie sa ti le iei singur [acest pas se face numai la vanzare/cumparare intre persoane fizice]

Share this post


Link to post

Mda, cu leasingul pe "juridici" m-am grăbit. Dar numerele provizorii de la sfârşitul leasingului nu ţi le dă nici un dealer :)

Share this post


Link to post

AB> iar te grabesti ...

 

Stiu ca parerea ta e maxima, dar aici nu e cazul.

Share this post


Link to post

Iote, că nu mă grăbesc. Tocmai am terminat leasingul. Dar mă rog, poate sunt eu persoană fizică mai fraieră :(

Share this post


Link to post

Salutare tuturor...sper sa fiu si eu o noua posesoare de chevrolet aveo 5 usi... :)

de maine ma apuc de treaba cu acte si avans...cei de la gtt n-au fost foarte clari in ceea ce priveste diferenta intre hvb, bcr sau motor active in ceea ce priveste dobanda...ba e 6% la bcr + casco separat, ba e 7,8% la hvb...trebuie totusi sa aleg o societate de leasing care sa se miste repede si fara surprize ulterioare...ceva recomandari?

mci

Share this post


Link to post

Bun venit printre noi!

Eu am luat maşina de la GTT cam aşa:

- Pe 29 sau 30 mai am fost la GTT şi am purtat o discuţie de principiu, legat de societatea de leasing. Pe scurt (lung?): la HVB primeşti acasă de la ei lunar o factură pentru rată şi una pentru CASCO (dacă alegi plata CASCO lunar - dacă nu, vine trimestrial, sau cum alegi tu), pe care le poţi plăti în acelaşi loc (la ghişeul HVB, mai nou şi la Ţiriac şi Unicredit). Practic, ei fac plata către firma asigurătoare şi apoi îţi trimit trimit ţie o factură de decont. La BCR ei au treabă doar cu rata de leasing, asigurarea CASCo e treaba ta şi o plăteşti la firma asigurătoare. Deci faci două drumuri, lună de lună.

- N-am stat prea mult pe gânduri şi am optat pentru HVB, datorită gradului de civilizaţie de care dau dovadă în relaţiile cu clienţii şi datorită posibilităţii de a scăpa de un drum lunar (nu îmi permit să plătesc CASCO trimestrial). Comisioanele sunt aceleaşi, iar diferenţa de dobândă e minoră, cred că nici 50 de euro pe tot contractul. Nu ştiu dacă a trebuit să plăteşti vreodată ceva la un ghişeu HVB, respectiv BCR, să simţi diferenţa atât în tratament, cât şi, mai ales, în timp (time si money...). Una peste alta, alege o societate de leasing puternică, de preferat să aibă o bancă în spate, deoarece pe perioada derulării leasingului maşina e a lor şi, în caz de faliment, ... Poate ai auzit de MTS Leasing... Procentele de dobândă ale societăţilor de leasing nu includ CASCO. CASCO e treaba societăţii de asigurare şi costă undeva pe la 40-50 euro lunar, funcţie de valoarea maşinii (varianta de echipare).

- Pe 1 iunie (joi) am depus actele la GTT, pe 5 (luni) m-au chemat şi am semnat contractul, pe 6 am plătit avansul + comisioanele. Abia pe 14 (miercuri) s-a confirmat transferul extern al banilor în Ungaria (la GMDAT pentru Europa de Est). Aici mai e de lucrat, cu timpul de transfer e bine să fii pe fază, că eu n-am prea fost. Teoretic, de la confirmarea plăţii, maşina vine în 10-11 zile. La mine a venit pe 28 şi am ridicat-o pe 29.

 

Deşi a durat cam o lună, am fost mulţumit, a trebuit să fac în total doar 6 drumuri:

1. GTT - discuţie de principiu;

2. GTT - depus dosar;

3. HVB Leasing - semnat contract;

4. HVB Bank - plătit avans (şi trimis chitanţă pe mail la GTT);

5. HVB Bank - plătit RCA (factură venită acasă, prin poştă);

6. GTT - luat maşina.

După alte 3 săptămâni, maxim 4, mai e

7. HVB Leasing - luat numere de leasing şi talon.

Şi apoi, lună de lună...

 

Îţi doresc să ai răbdare, cu asta e cel mai greu, altfel hârţogăraia şi deranjul sunt minime. Cel puţin dacă te raportezi la un credit bancar (beah!).

Share this post


Link to post

Si eu tot prin HVB am luat masina si, la fel ca rzvpopa, pot spune cu mana pe inima ca sunt multumit de colaborarea cu ei!! Prompti, corecti (pana la proba contrarie) si eficienti, dar mai ales cu respect pentru timpul meu!!

De alte firme nu stiu, dar de HVB numai de bine!

 

P.S. tot prin GTT mi-am luat si eu masina!

Share this post


Link to post

Bre, eu m-am saturat de HVB pina peste cap. Or fi ei buni, dar daca CASCO-ul ti-l fac tot ei, degeaba atunci. M-am saturat de nesimtiti de la HVB Insurance Broker pina peste cap. Chiar sapt. viitoare vreau sa depun o cerere la ei sa-mi aleg singur firma de asigurari. De ce trebuie sa platesc un Casco, la o masina veche de aproape 3 ani, la fel de mare ca ptr o masina noua ? Mai exact eu platesc Casco la fel de mult ca-n prima zi si nu-mi convine.

 

 

P.S. Plus de asta HVB-ul are o dobanda cam maricica.

Edited by Lucian79

Share this post


Link to post
M-am saturat de nesimtiti de la HVB Insurance Broker pina peste cap. Chiar sapt. viitoare vreau sa depun o cerere la ei sa-mi aleg singur firma de asigurari. De ce trebuie sa platesc un Casco, la o masina veche de aproape 3 ani, la fel de mare ca ptr o masina noua ?

 

Esti nervos amice? :spumelagura:

Ei bine iti trece dupa ce inchei noul contract de asigurare. In "riesling" plateam 41 E pentru CASCO, iar dupa terminare la noul contract s-au aplicat n! +1 criterii de am ajuns la 48E. Eram cat pe ce sa ajung la 57 insa am avut noroc cu garajul si alte mici trucuri pentru care am sarit la "cap". E valabila pentru toti asiguratorii care aplica acum o noua grila de evaluare a riscului asigurat. Sa vezi ce o sa-ti placa.

Fii atent sa nu sari din lac in mare, deja a trecut sezonul. :D

PS in cazul meu ASIROM.

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Pai vezi ...daca o treceai pe numele sotiei plateai 39 :P . Pe mine ma nemultumeste faptul ca desi valoarea masinii scade pe an ce trece ... CASCO-UL ramane la rata unui Kalos nou. Poate-mi explica si mie cineva, de ce ?

Share this post


Link to post

Cred că deoarece poliţa de asigurare se încheie de la început pentru toată perioada derulării contractului de leasing şi se calculează valoarea totală, care se împarte la numărul total de luni (ca la un credit cu ratele egale...).

Nu sunt economist, dar cam aşa mă duce pe mine capul... Experţii să-şi spună cuvântul!

Share this post


Link to post

La unii asa este, in cazul meu (BCR -octombrie 2005) nu a fost asa. CASCO e incheiat numai pe primul an, rata 144 euro/trim la o valoare de vreo 14500 euro (~4%). Pentru cel de-al doilea an mi s-a promis o reducere a valorii asigurate.

 

LE: un sfat pentru tine alinus, daca nu e urgenta treaba cu leasingul, asteapta pana in septembrie-octombrie cand incepe SIAB-ul si atunci societatile de leasing se vor bate in oferte.

Edited by perfidus

Share this post


Link to post
Pai vezi ...daca o treceai pe numele sotiei plateai 39 :P . Pe mine ma nemultumeste faptul ca desi valoarea masinii scade pe an ce trece ... CASCO-UL ramane la rata unui Kalos nou. Poate-mi explica si mie cineva, de ce ?

Interesant...eu am Casco la BCR, dar in fiecare an, rata scade...

Share this post


Link to post

multumesc tuturor pentru info, astept sa-mi transmita cei de la gtt dobanzile si documentele pentru intocmirea dosarului. vad insa ca nu se grabesc :(

 

"LE: un sfat pentru tine alinus, daca nu e urgenta treaba cu leasingul, asteapta pana in septembrie-octombrie cand incepe SIAB-ul si atunci societatile de leasing se vor bate in oferte." - din pacate, e cam urgent, am deja avansul si as vrea sa am masina pana in 10 octombrie , cel tarziu.

atat casco , cat si val rez. as vrea sa fie incluse in rata...

 

188 euro in plus ptr culoare metalizata sau nu? ce ziceti?

Share this post


Link to post
188 euro in plus ptr culoare metalizata sau nu? ce ziceti?

 

Alege tu ce culoare vrei masina si se rezolva de la sine problema. Eu, in principiu, sunt pro culori metalizate.

Share this post


Link to post
"LE: un sfat pentru tine alinus, daca nu e urgenta treaba cu leasingul, asteapta pana in septembrie-octombrie cand incepe SIAB-ul si atunci societatile de leasing se vor bate in oferte."

 

Mda, cam asa este, numai ca SIAB-ul, din cate stiu eu, se tine o data la doi ani pe taramurile noastre mioritice, iar ultima editie a fost in 2005. Asa ca...daca poti sa astepti, asteapta pana in sept-oct 2007 :mrgreen: .

P.S. un pic de documentare nu strica, inainte de a da un sfat ;)

Share this post


Link to post

Grea decizie. Eu cu un an în urmă după multe căutări am ales BCR. De ce ? După calcule făcute mai pe la marea majoritate a soc. de leasing când trăgeam linie la sfârşit cifrele erau mult mai consistente . Aşa că am ales BCR. Pe lângă asta până acum au fost foarte serioşi, mă sună când trebuie să plătesc cu două zile înainte, îmi spun ce am de plată şi mai apoi mi-au aprobat dosarul de leasing în 2 zile. Chiar m-am mirat şi eu.

Acum la reânnoirea contractului asigurării casco (care am făcut-o tot la ei) am primit o reducere de 100 E. Poate nu este mult dar se simte.

Share this post


Link to post

Confirm si eu ca la BCR asigurari suma platita pentru Casco scade dupa primul an . Nu ma intrebati cu cat ca nu mai stiu dar stiu ca a fost o scadere care "s-a simtit".

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...