Jump to content
Sign in to follow this  
K-Pax

Aspecte Leasing La Chevroleti

Recommended Posts

am si eu o intrebare. la sf leasingului cine plateste taxa vamala la masina ?

 

mersi

Share this post


Link to post

Tu platesti taxa vamala prin intermediul firmei de leasing.

Edited by MCojo

Share this post


Link to post

si in valoare decat e taxa vamala ?

Share this post


Link to post

S-a mai discutat : e 30% din valoarea reziduala sau 6% din valoarea totala a masinii...

Btw tu nu ai desfasuratorul ratelor?

Share this post


Link to post

pai valoarea reziduala e inclusa in rate

iar in desfasurator toate ratele au aproximativ aceasi valoare

nu am vazut nicaieri nimic scris de vama

deci taxele vamale sunt incluse in rate ?

Share this post


Link to post

Nu. Taxele vamale se platesc ca procent din valoarea reziduuala, si indifierent cum o platesti pe ultima, cel putin 6% vor fi platiti la sfarsit.

Share this post


Link to post

pai la mine taxa reziduala e 0.

nu mai inteleg nimic

Share this post


Link to post

Taxa reziduala e inclusa in rate...nu are cum sa fie 0... ea practic e 20% dar este platita in avans de tine in rate; vama va fi 30% din reziduala.

Share this post


Link to post
pai la mine taxa reziduala e 0.

nu mai inteleg nimic

 

Taxa reziduuala la ORICE masina, e 20% din pretul CIP (ma rog, plus TVA & restu').

Taxa vamala e alta chestiune si se aplica numai la cele de fabricatie nonUE (precum Kalos) si e 30% din:

a) reziduuala, in cazul in care masina e luata in leasing

b) DDP, in cazul in care masina e platita cash.

 

Drept urmare, sunt doua 'treburi' total diferite. Reziduuala o poti plati ori inclusa in rate, ori la sfarsit. Vamala o poti plati NUMAI la inchiderea contractului de leasing.

 

NB, confuzia apare din faptul ca taxa reziduuala nu e...taxa, ci o cota parte (20%) din pretul CIP - care in cazul leasingului se cheama reziduuala, iar in cazul creditului/cash... nu se cheama deloc :D

 

Stiu ca am fost cam alambicat, dar poate totusi se intelege. :) >-

Share this post


Link to post

bun...si deci cat voi plati la sfarsit daca masina mea a avut un pret CIP de 8500 EURO ?

510 Euro taxa vamala ?

Share this post


Link to post

K-pax, cu cine ai facut leasingul? In desfasurator TREBUIA sa fie specificata taxa vamala. La mine (9160 CIP) taxa e de vreo 650 eur parca. Se aplica 30% la (valoarea reziduala + TVA). Prin valoare reziduala se intelege 20% din pret CIP, chiar daca ai contractul cu reziduala zero (adica o platesti in timp fiind inglobata in rate)

Edited by perfidus

Share this post


Link to post

Nu neaparat. Eu am semnat o declaratie separata ca ma angajez sa platesc taxa vamala la sfarsit. Pe desfasuratorul din contract nu e nimic despre taxa vamala. Citire din HVB Leasing.

Share this post


Link to post
In desfasurator TREBUIA sa fie specificata taxa vamala.. Se aplica 30% la (valoarea reziduala + TVA). Prin valoare reziduala se intelege 20% din pret CIP, chiar daca ai contractul cu reziduala zero (adica o platesti in timp fiind inglobata in rate)

 

Tva-ul se aplica la taxa vamala+comision vamal+transport+valoare invoice, nu invers.

In leasing vine 30%*20%=6% (din cip). La care se adauga Tva. (9160 * 6%= 549; 549*1.19=654)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Strict legal ai dreptate. Matematic e tot aia:

30% * (20% * CIP) * 1.19 = cat o fi sau

30% * (20% * CIP * 1.19) = cat o fi

Asociativitatea asta ;)

Share this post


Link to post

Si tva-ul? Ala cand se calculeaza? Eu de asta am am dat varianta corecta. Unii il mai deduc. Stiam si eu ca (A*B)*C=A*(B*C) ;)

Share this post


Link to post

Eu am contractul cu HVB si taxa vamala nu e trecuta nicaeri. Ultima rata e trecuta in scadentar cu 147.57 coco. iar reziduala e 0.

Share this post


Link to post

Pai, TVA-ul cand sa se calculeze: cand se factureaza. Dupa aia, cine poate, il deduce. As incerca si eu de la nevasta, dar cica nu se poate.

Share this post


Link to post

am contractul cu Raiff Leasing. nicaieri in contract nu e specificat nimic de taxa vamala.

deducerea tva se face la sf, exista niste prevederei cu privire la acest aspect

Share this post


Link to post

Hai sa incercam sa o lamurim:

Nici nu o sa apara TAXA VAMALA in vre-un contract de leasing.

Asta se achita in momentul inmatricularii definitive adica in momentul importului definitiv - pana in acest moment obiectul leasing-ului recte masina are regim vamal de import temporar (fara datorii vamale).

Taxele vamale (ca si toate cheltuielile aferente inmatricularii definitive) cad in sarcina celui ce solicita importul definitiv si inmatricularea - adica proprietarul.

Firmele de leasing nu au nici o treaba cu asta si ca atare nici nu mentioneaza nimic in contracte.

Este treaba fiecaruia daca-si inmatriculeaza masina / achita toate taxele aferente sau nu!

Share this post


Link to post

Ma rog, nici in contractul meu nu apare, insa in desfasuratorul leasing de la dealer(o foaie de calcul probabil in Excell) este trecuta pozitia de taxa vamala, 655 euro mai exact. E cu titlu informativ bineinteles, pe ei nu-i intereseaza decat sa semnezi angajamentul de cumparare, ei o radiaza la final si apoi e treaba ta. Eu zic ca mai clar nu se poate, eu am fost informat de aceasta taxa la dealer (si nu la firma de leasing).

Share this post


Link to post

Şi mie mi s-a comunicat de către firma de leasing tot printr-un calcul pe o foaie , valoarea taxei vamale a auto însă nimic oficial. Această taxă revine viitorului proprietar în exclusivitate după terminarea leasingului.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Din cate stiu si la mine in desfasurator este precizata taxa vamala.

 

Eu as atrage atentia asupra unui alt aspect: De la 01 ian.06 taxele vamale se vor plati la valoarea CIP. Dispare gaselnita cu valoarea reziduala.

Conform obiceiurilor sovietice dovedite deja si de actuala putere, nu au nici o rezerva in a aplica taxele retroactiv, asa cum au facut-o si cu impozitul pe dividende.

Chiar umbla vorba ca ne putem trezi in situatia in care vom plati la sfarsitul contrractului x% din CIP, adica de cateva ori mai mult decat cei 400-600 EUR despre care se discuta mai sus.

Si daca cititi cu atentie contractul, societatea de leasing (cum este si normal!) ne-a pus sa semnam ca suntem de acord sa platim orice impozit sau taxa exact cum o cere legea. Doar n-or suporta-o ei!

Daca are cineva vreo informatie oficiala pe aceasta tema il rog sa ne-o comunice urgent. Ar fi penibil ca pentru 2-3 luni de contract sa mai platesti vreo 2k EUR in plus!

Edited by DIO

Share this post


Link to post

Pana se stabileste cum va fi cu taxele vamale, iata o veste proasta confirmata: din 2007 se va plati TVA la dobanzile aferente contractelor de leasing. Persoanele fizice sunt cele afectate, cele juridice deduceau oricum TVA-ul. Naspa.

Share this post


Link to post

Numai la leasing sau in general la dobanzi? Eu zic ca b), caz in care ar fi... echitabil :( Mda, e probabil vorba de X00 EUR.

Share this post


Link to post

Noul Cod fiscal loveste industria de leasing

 

Controversatul proiect de Cod fiscal loveste si in industria de leasing, mai precis in acea extindere a acesteia catre persoanele fizice. Din 2007 toti clientii societatilor de profil vor plati taxa pe valoare adaugata si pentru dobanda la autoturismele contractate. O masura care va scumpi leasingul si care ii intriga pe finantatori. Reprezentantii Asociatiei Societatilor de Leasing contesta noile prevederi si invoca faptul ca legislatia europeana nu prevede asa ceva. Ioana Necula, vicepresedinte Asociatia Societatilor de Leasing din Romania spune: "In practica europeana nu exista un astfel de lucru. Noi am sesizat in acest sens Ministerul de Finante si am semnalat ca in tarile europene nu se aplica asa ceva." Nici un raspuns, insa. Ramane cum s-a stabilit. Prin urmare, la o dobanda lunara de 10 la suta, beneficiarul contractului mai are de scos din buzunar inca 1,9 la suta. Putin, vor spune unii, mult insa pentru un client atent la fiecare punct procentual pe care il are de platit. Afectati vor fi desigur doar clientii persoane fizice, pentru ca firmele isi deduc TVA. Este de asteptat ca masura sa readuca practic leasingul in zona lui normala si predilecta: fianantarea investiilor firmelor, nu ale persoanelor fizice. In consecinta actorii din piata estimeaza ca grosul clientilor se va orienta catre mult mai accesibilul credit bancar, care nu este incarcat de atat de multe costuri. Aceasta miscare ar putea duce intr-un final la o scadere semnificativa a numarului de contracte si in consecinta la o criza pe piata de leasing.

 

Sursa: Jurnalul TVR - http://www.tvr.ro/stiri-tvr/jurnal/index.php

Si eu cred ca e vorba in general de orice dobanzi, le-au bagat la gramada.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...