Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Despre calculatoare

Recommended Posts

Eu n-am nici un fel de restrictie instalata, as fi stiut, ca doar am instalat win de cateva zile, si nici celalalt nu cred ca avea.

Problema asta apare la TOTI cei pe care ii accesez, nu numai la unul, de asta inclin sa cred ca problema e de la mine.

Si DA, suntem pe aceeasi retea, vorbesc de hubul acordat de provider.

Am incercat si pe celalalt calculator, cel cu placa de 10mb/s, de asta apare o viteza de upload mai mica, si aici e la fel. Sa fie vreo limitare impusa de provider? Ma cam indoiesc, stiam ca providerul asigura traficul cu exteriorul, in retea nu prea are influenta.

post-79-1146825736_thumb.jpg

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Provideru nu are treaba cu traficul de intranet. Mai este o problema. Eu am persoane de la care dau jos cu 5 megi, si altele de unde abia iau cu 0,3. Depinde de multi factori.

 

Later

 

Mai cauta si pe la firewall, vezi setarile.

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Am dezactivat firewall-ul, pe calc-ul meu am 2 placi de retea la 100 mb/s, pe al lui maica-mea am placa la 10 mb/s si win ME (deci firewall nema). Am schimbat acum pe cealalta placa de retea. Totul e neschimbat, download-ul meu rareori sare de 100 kb/s si asta la pornire. Sa fie oare cablul de retea de vina? Doar e nou si cand mi-am pus internetul prima oara a mers, problemele au aparut dupa ce am introdus al doilea calculator in sistem.

Singura solutie pe care o mai am este sa sun la provider si sa-i intreb daca mi-au pus vreo restrictie, desi nu vad cum mi-ar putea limita de ce++-ul.

Share this post


Link to post

Se poate limita orice port separat. Suna-i ca probabil e de la ei!

Share this post


Link to post

E de la ei. N-am sunat inca dar alt vecin de-al meu are aceeasi problema, deci nu e de la mine.

Ramane sa-i sun sa le comunic problema, asta daca vor functiona numerele lor de telefonie in astral. Momentan le-am trimis e-mail.

Am anexat la mail si o captura de verificare de pe giganews in care aratam ca nu-mi sare nici conexiunea de 150 kb/s fata de cei 512.

Multumesc oricum pentru sfaturi, va mai tin la curent.

 

LATER EDIT: S-a rezolvat, multumesc.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Am cumparat anul trecut un Bitdefender 8 pro. Mi-a expirat licenta. Io ma asteptam sa nu mai faca upgrade la lista de antivirusi. In schimb, tot programul nu mai este accesibil. Imi spune ca mi-a expirat licenta. Este normal asa? Adica in momentul ce am cumparat un program ma asteptam sa fie al meu. Este ok ca dupa ce expira licenta sa nu mai faca update la baza de virusi, dar nu cred ca este ok sa faci in programul in asa fel incit sa nu mai mearga de tot! Ua, hotii!!!!

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Mai sunt softuri care sunt "vandute" in stilul asta. Mai ales antivirusi sau firewall. Golanie pe fata. Deci cum s-ar spune tre' sa-l cumperi in fiecare an. De fapt astia nu ti-l vand, ti-l inchiriraza... OPC stie?

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Cum s-ar spune daca il cumperi cu licenta si apoi il crack-uiesti esti mai castigat. Poti sa patesti ceva la manevra asta?

Share this post


Link to post

Nu cred, dar este complet aiurea: sa crack-uiesc un soft pe care l-am cumparat!!!! Este culmea crack-ului cred.

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

NOD32 continua sa functioneze fara sa mai faca update. Eu folosesc versiunea trial, merge 30 de zile, apoi se reinstaleaza. Simplu ca buna-ziua. Basca ca e de departe peste alti asa-zisi antivirusi...

Share this post


Link to post

Acum vreo 2-3 ani la unul din joburile trecute PC-ul la care lucram era dotat cu o tastatura slim f asemanatoare ca aia de laptop. Nimic deosebit, o tastatura la 200 de mii, dar tastele aveau profilul identic ca al meu laptop (Compaq n1020v) . Mi-a ramas gandul la tastatura aia dar nu am mai gasit nicaieri. Am avut si am kituri Logitech si alte minuni care isi spun slim dar de fapt nu sunt. Ce caut este o tastatura cu tastele foarte joase si mai mari, exact ca cele de laptop. Daca afla cineva vreo-una e rugat sa-mi dea de stire. Merci.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Mai dragilor, uite ce patesc eu de la un timp cu laptopul. Ii dau sa scrie un CD, iar el, cu Nero al lui cu tot baga un mesaj de ala bengos "failed" si gata. Interesant in logo chestia cu illegal disk (la sfarsit). Daca va pricepeti, ziceti si mie ce sa fac, este in garantie.

 

Dati-mi PM va rog daca stiti ce are. Multumesc.

 

 

Log.txt

Share this post


Link to post

Cuvantul cheie este "KEY_ILLEGAL_REQUEST" din jurnal. Cu alte marci de discuri face la fel ?

Share this post


Link to post

Ieri, dupa ce am postat, mi-a venit o idee. In general am vazut ca daca nero are activata functia overburn, si CD este normal de 700, face figuri. M-am dus in preferences si am dezactivat-o.

Primele 3 stricate la ardere au fost benq, marca pe care eu o folosesc la greu (pe inscriptorul de la desktop) si n-am aruncat nici unul macar. Am luat un phillips si l-am ars. Acelasi lucru (failed), dar nu mi-a mai dat mesajul cu illegal key. Am mai luat un epro (parca) si l-am ars si pe el. Mort.

Ce am vrut sa pun pe CD: un film pe care nero mi-l vede la 701 (atentie) mega. Dar nu intra in zona rosie si nu ma atentioneaza. Am zis ca o fi acel 1 mega peste 700...

 

Asta e tot ce pot sa zic. Pareri?

Share this post


Link to post

Un fisier

Share this post


Link to post

Dap... Iei matale Nero CD Speed (e in oolkit daca ai instalat Nero Full) si bagi un blank si dai Start. Nu-l va scrie efectiv, don't worry, dar daca da eroare => te duci matalutza cu scula la service. A, si le-o dai in cap :D

Share this post


Link to post

O problema a carui rezolvare nu-i pot da de cap.

Se da un laptop HP compaq NX9010 si un video proiector NEC. Cand pornesc laptopu' si proiectoru' ... pe ecranu de proectie imi apare doar backgroundu' fara icoane. Asta n-ar fi o problema majora ptr ca daca pornesc o prezentare-n PowerPoint' merge. Partea nasoala e ca nu merge un filmulet care vine dupa prezentare. Deci inchid power point ramane fundalu chior, si cand ii dau sa ruleze filmu nu mai vrea. Stie cineva care e problema ? Am schimbat si rezolutiile dar degeaba :(

Share this post


Link to post

E o problema de Overlay. Cauta optiunea asta prin driverul de video si bifeaz-o...

Share this post


Link to post
Un fisier <700 MB este inscriptionat OK?

Trebuie sa fac teste si va zic. Sa mai stric vreo 2 CD-uri. Azi o sa incerc si cu DVD :D

 

@viper> n-am mai stricat nimic, am facut ce mi-ai zis. Si rezultatul il ai mai jos  <img src= (">

 

post-2385-1149881939_thumb.jpgpost-2385-1149883078_thumb.jpg

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Baibai, direct la service.

Share this post


Link to post

@Moshu: Cand faci overburn, deja se presupune ca folosesti unitatea "anormal" (da, stiu ca 99% din unitatile de pe piata fac overburn fara probleme, asta nu inseamna ca producatorul iti garanteaza ca unitatea va face overburn). S-ar putea sa nu se impace unitatea cu ideea de overburn.

 

Ai zis la un moment dat ca nu face figuri daca "CD este normal de 700" -- sa inteleg ca ai incercat sa scrii pe mizerii de-alea pe-a caror eticheta scrie 800-900 MB ? Daca da, n-o mai face ... cdurile alea sunt o incalcare flagranta a standardului, si vei avea surpriza fie sa nu mearga defel, fie sa mearga doar pe anumite unitati.

Share this post


Link to post

Din poza atasata se deduce ca a bagat un blank de 80 de minute deci 700MB, deci OK. Are buba la CDRW...

Share this post


Link to post

@vaxxi> nu, tocmai asta am vrut sa scot in evidenta, ca folosesc cd-uri normale de 700. Nu pun eu botu la tampenii de-alelalte, dar sa stii ca unitatea din desktop (nu asta de pe laptop deci), scrie bine si de alea. Cu overburning. Si e un benq bashinos.

La laptop am mers pe normal.

 

@viper> chiar asa rau este? Nu pot sa mai incerc ceva drivere sau kkturi ca sa scap de garantie? Ca astia mi-l iau si-l trimit la Bucuresti vreo 2 sapt. Am belit-o ma scuzati. :(

Share this post


Link to post

La unitati CD-ROM/CD-RW/DVD-RW nu ai drivere din pacate ... doar update de firmware (firmware-ul fiind un mic "software" scris pe un EEPROM din unitate, care gestioneaza functionarea acesteia). Update de firmware il faci intrand pe saitul producatorului, cautand pe la downloads/support o versiune cat mai noua pentru unitatea pe care o ai (fiecare unitate e cu update-ul ei) -- asta insemnand de obicei un executabil pe care-l rulezi, isi face treaba (scrie in EEPROM noul firmware), si repornesti calculatorul.

 

 

 

Na, uite ca gasii ceva:

 

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=163539

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=170824

 

In primul se zice ca unitatea e de fapt Tosh SD-R6472U, care are si firmware hackuit (region-free), dar nu ti-l recomand; poti sa iei update de firmware oficial de pe toshiba.com :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...