Jump to content
Sign in to follow this  
koss_x_treeme

Conducte alimentare benzină cielo 96

Recommended Posts

Salut, încerc de vreo câteva luni să găsesc niște conducte de alimentare benzină pentru cielo 96. Am conducte care la motor au filet nu cuplă rapidă. Din ce am observat chiar și conducta de retur este tot pe filet la motor.

Conducta alimentare benzina tur , racord cu filet, Cielo, are codul 96350098, nu o găsesc pe niciunde, tot ce am găsit am găsit cu cuplă rapidă

Conducta de la pompă la filtru de benzină bănuiesc că este cea cu codul 96350064

La conducta de retur cod 96181655 văd că peste tot în poze are cuplă rapidă, eu nu am cu cuplă rapidă conducta de retur ci cu filet, are cineva idee care este codul pentru conducta de retur cu filet la motor la cielo???

Dintre toate conductele doar conducta de la pompa de benzină la filtru văd ca ar mai fi prin stoc prin Polonia.. în rest celelallte se găsesc mai greu ca aurul..

Filtrul de benzină de 10 ani îl am pe mașina, a rămas înțepenit din cauza conductelor ruginite. Dacă încerc să desfac filtrul 107% crapă conductele și nici conducta de retur nu e într-o stare prea bună.

 

 

Share this post


Link to post

Cauta la tine in zona un site gen si ia legatura cu ei ca astia de regula au tot soiul de conducte, racorzi, mufe, etc ori cere o indrumare catre un atelier ce se ocupa cu asa ceva ca-s in tema, stiu mai bine ce si unde se poate rezolva de ei nu se ocupa cu asa ceva. Altfel, conducta de-a gata curbata, cindva tot la metru a fost asa ca ... la fel de valabile si astea croite intr-un atelier specializat. Sigur, se rezolva si in regie proprie de detii scule necesare si doar materalul trebuie procurat.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Nu se potrivesc fitingurile aka racordurile de la conducta de frână sau gpl la fittingurile și racordurile de alimentare combustibil de pe cielo cum am eu cu filet la compartimentul motor chiar și la conducta de retur filet.

Conductele de benzină au un anumit design în cap + garnitură aferentă, nu se potrivesc bercuirile de conducte de frână sau gpl auto. Exclus așa ceva.

Cielourile mai noi au conducte cu racord rapid mufa rapidă la motor.. din alea am mai găsit dar cu filet n-am mai găsit pe niciunde.

Vreau să schimb conductele fiindcă vreau să schimb filtrul de combustibil care nu l-am mai schimbat de vreo 10 ani și dacă îl desfac crapă conductele.

Vreau să schimb filtrul de benzină fiindcă am schimbat toate injectoarele cu unele originale noi nouțe și e păcat de ele să se înfunde.

Share this post


Link to post

Eu nu asta am spus, a pune racorzi utilizati la sistemul de frinare ca sigur nu se potrivesc. La o adica tu ai deja racorzi, cei existenti pe conducta altuala ce ii extragi de pe conducta (tai conducta si scoti racorzii) ii cureti bine si ii pui meseriasului in mina sa tii monteze pe conducta noua identica in diametru celei existente, asta in cazul in care nu gasesti racorzi noi in vreun magazin sau poate au chiar ei cei ce vind conducta. La cielo si in general la masinile mici conductele de frina is de 5mm in diametru. La microbuze, autoutilitare, camioane etc conductele de frina is mai mari in diametru printre care una din ele (din conducte) sa se pupe la fix cu diametrul celei ce ei pe masina. Conductele mele de alimentare pe nexia tot cu filete sint, turul de 10mm iar returul de 8mm. Din acest punct de vedere nici nu mi-as bate capul de gasesc ori ba racorzi noi, sigur as cauta iar de nu gasesc ii pun cu incredere pe cei existenti pe conducta noua si la revedere ! Cu siguranta se gasesc conducte de 8 respectiv 10mm, de cautam unde trebue, exemplu mai sus amintit. Ce trebue sa stim ii lungimea totala a conductei, diametru, tipul de racorzi (astia ii ai deja iar odata inminati meseriasului stie despre ce-i vorba) si modelul bercueli (pentru asta ii sficient cite 5-10 cm din ambele capete ale conducte, sa vada meseriasul ce bercuiala sa faca la cele doua capete)

Complicat ? Nici vorba ... Orice conducta se rezolva astfel.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Da, ai perfectă dreptate, nu e complicat dar totuși mai ușor era să găsesc conducte să se potrivească să le schimb direct, simplu și rapid plus fără riscuri. Asta cu conducte fabricate manual ar fi o soluție de ultima instanță.

O să încerc să vorbesc pe la atelierele care montează instalații gpl să văd dacă rezolv ceva când o să am mai mult timp liber

E păcat de mașină, merge motorul mai bine ca una nouă de 30.000 de euro cu motor 1.2 în 3 cilindri.. parcă nu vibrează ca aia, mai ales după ce i-am făcut o revizie anul ăsta, am schimbat injectoare, pompă de benzină, delcou, radiator, frâne, anvelope, toate noi doar conductele de benzină le mai am vechi pe ea.

 

 

Share this post


Link to post

Pentru mine oricare din cele doua variante is bine venite. De-as fi in cauza si ar trebui sa fac comanda de peste mari si tari nici nu mi-as bate capu, racorzi sint, cele doua capete de conducta ca model de bercuiala, directie la baietii in domeniu ce in 10 min au rezolvat-o si cu asta basta, merge sus pe caleasca. Se ingramadeste pe conducta in cauza la fel de bine precum pe cea "de fabrica, originala". Tot una e, in rezervor sa fie ca altfel ...

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...