Jump to content
Sign in to follow this  
valy

Ulei - Motor

Recommended Posts

Exact! Am pus eu acum 3 zile iar deocamdata totul e ok. Momentan nu se gaseste decat la bidoane de 1l din pacate.

Share this post


Link to post

Andrei, cat a costat litrul?

 

Merci.

Share this post


Link to post

In jur de 33ron/l. Cand ajung acasa pot sa iti trimit valoarea exacta...

Share this post


Link to post

Ce parere aveti de uleiul Valvoline Dura Blend 10W40 pentru Cielo din 96? Este un ulei bun, a mai folosit cineva?

Share this post


Link to post

Citeste cateva pagini mai inapoi si vei afla raspunsul. Deasemenea tb sa spui cati km are masina/motorul.

Share this post


Link to post
Ce parere aveti de uleiul Valvoline Dura Blend 10W40 pentru Cielo din 96? Este un ulei bun, a mai folosit cineva?

Eu il folosesc de 1 an si jumatate si mi se pare ok,avand coduri de bare din Olanda.Este insa semisintetic si ii reprosez totusi vascozitatea mica la cald( 100 grade),doar 14,1.Motorul arata in zona carterului bec,e foarte curat,nu are deloc depuneri,asa ca face dovada standardului B4.Acum trec pe Mobil 1 High Mileage 10w-40,sintetic,care are vascozitatea de 14,7 sau pe Valvoline Synpower 5w-40,care o are identica.Sa vad ce raspuns primesc de la importator,daca mai au Mobilul respectiv pe stoc,era la 35 ron litrul.Valvoline Synpower 5w-40 era la 120 ron cutia de 4 litri.

Revin,nu mai au Mobil 1 10w-40 pana in ianuarie,asa ca iau azi din Metro Valvoline Synpower 5w-40.

Totul e sa citesti de pe siteul producatorului fisele tehnice ale uleiurilor,uitandu-te in primul rand la o vascozitate cat mai mica la rece si una cat mai mare la cald,dar care sa nu depaseasc totusi un 14,7-14,8. Apoi,cu cat TBN si Indicele de vascozitate sunt mai mari,cu atat mai bine.Un sfat:nu te incurca cu semisintetice daca vrei sa pastrezi masina!Daca consumul de ulei se incadreaza in normativul uzinei,baga fara frica un Mobil 1 0w-40,total sintetic,si il tii fara probleme 1 an sau 15.000 km.Atentie!E f. scump,in jur de 180-190 lei 4 litri. Are cel mai mare indice de vascozitate din ceea ce am vazut ca exista pe la noi (187),plus ca are vascozitatea la cald de 14,3 ,ceea ce e suficient pt un Cielo.Eu vreau sa bag unul cu vascozitatea mai mare pt. ca am ceva consum de ulei,nu exagerat insa.Numai bine la toata lumea!

Edited by alexinno

Share this post


Link to post
Intrebare ciudata:

Am schimbat ulei + filtru...si uimire, in ulei, pe joja, sunt niste mici bule de aer( la fel ca la apa minerala acidulata...).

Sunt in numar mare, si mici, mici.

In bidon, uleiul arata bine, doar cel de la motor arata ciudat. Culoarea normala, masina merge bine.

A, ulei Mobil 10W40

Ceva sugestii?

:drinkers:

 

Nu ai folosit acelasi tip the ulei care a fost folosit ultima oara cand ai schimbat uleiul.

Share this post


Link to post

Asta ar fi varianta cea mai fericita ...

 

Poti sa dai detalii suplimentare :

1. La cit timp dupa oprirea motorului ai observat acele "bule"

2. Te-ai uitat cumva si pe buson ? Acolo exista bule sau ceva asemanator (eventual spuma alba) ?

Share this post


Link to post
Andrei, cat a costat litrul?

Merci.

 

In jur de 33ron/l. Cand ajung acasa pot sa iti trimit valoarea exacta...

 

Am schimbat uleiul MOL Dynamic Prima 5w40-34RON/L. Intr-adevar se gasesc numai bidoane de 1L.

Pana acum nicio problema(nu ca as fi avut inainte).

Share this post


Link to post

Confirm pe aceasta cale calitatea foarte slaba a Aralului semisintetic,schimbat la 10.000 km(nu stiu exact tipul,Bluetronic sau Tronic).E prezent simptomul "coaja de copac",ceea ce arat cat de mult curata zgura si toate cele acest ulei minunat.Am vazut acest lucru la un coleg cu Cielo GL,1996.Carterul era practic sufocat cu acesata materie.Aviz amatorilor!

Share this post


Link to post

Dragi forumisti, am avut neplacerea de a merge cu Esperachele meu din 97 cu 150k km la bord la un schimb de ulei acum 4k km. Pentru ca era la nivelul minim de pe joja. Am mers la un service daewoo in alexandria si acum gogu de mecanic mi-a introdus in masinuta mea scumpa una bucata 3.n litri ulei daewoo 5w30. Tin sa mentionez ca acum am verificat din nou joja si spre uimirea mea nu cred ca mai am 1 litru in motor, Va rog spuneti-mi si mie ce s-a intamplat cu uleiul, ce ulei sa ii bag acestui motor cu atatia km facuti sa nu il mai pape asa pe tot inainte de termen. E un motor de 1.8 litri.

Va rog din suflet postati un reply cat mai repede ca sunt mort fara ea, si mi-e frica sa o mai pornesc sa nu pateasca ceva.

 

PS: Daca ii schimb marca de ulei cum ii spal motoru sa nu ramana resturi si sa afecteze??Sau c tre sa fac astfel incat sa fie bine.

 

Va multumesc din suflet

 

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Pierderi de ulei ai? Pete sub masina etc? Fum albastru? Pentru ca mai inainte de toate trebuie sa vezi ce se intampla cu uleiul ala. BTW, ai masina de mult?

Share this post


Link to post

Eu cu eu uleiul Daewoo 5W-30 m-am fript de curind, nu am o parere buna despre el. Cred ca pentru o masina cu 150kkm este mult prea fluid, eu nu mai bag niciodata si nici nu recomand altcuiva sa bage ceva mai jos de 5W-40 in aceste conditii.

 

Totusi, ca sa nu fiu acuzat de lipsa de obiectivitate pot sa adaug urmatoarele constatari: dupa ce l-am "ingrosat" in mod fortat, nu am mai avut probleme. Ieri am umblat la motor pentru a stringe chiulasa dupa 1500 km facuti de la reparatie si am fost placut surprins de culoarea uleiului si de aspectul axelor cu came, tacheti, etc. De papat, nu mi-a papat ulei absolut deloc si nici nu au aparut scurgeri pe la garnituri, imbinari, etc. De asemenea, nu am remarcat ceea ce m-a suparat la uleiul Valvoline, respectiv exces (mare) de vapori de ulei in admisia de aer. Atit clapeta de acceleratie cit si furtunl de aer si corpul clapetei sint COMPLET uscate !! Chestie care mie mi-a placut ...

 

Intrebare suplimentara: uleiul de pe joja este curat sau s-a colorat rau ? Daca este curat, eu as zice ca problema iti vine de la simeringurile de supape. Daca uleiul este murdar, m-as orienta catre segmenti. Astea evident, daca nu ai pierderi de ulei prin alte parti

Share this post


Link to post

@ Salex Am inteles deci spui ca 5w30 e aiurea rau ca si ulei si ca cel mai bun ar fi 5W40 dar eu am citit undeva ca se foloseste pentru motoarele cu peste 100k km un ulei 10w40 cu substante aditivate si alte chestii pentru curatat motorul. Spre exemplu asta http://www.uleidemotor.com/uleidemotor_pro...&prod_id=32

 

De scurs ulei pot sa zic ca nu gasesc nimic sub ea in locul unde o parchez putin murdara este dedesubt dar nu atat de mult incat sa faca vreo pata cat ar fi de mica sub ea... o sa mai verific lucrul asta. Fumul m-am uitat si este alb..nu are nici o tenta de albastru sau negru...Deci????Iar uleiul care a mai ramas in ea este maron inchis spre negru.O sa cobor acum pana jos sa merg sa ma uit mai bine ce si cum si o sa revin cu un reply mai tarziu dar sunt sigur de ce am zis pana acum. So , daca uleiul este murdar ar trebui segmentata??? adica pe la ce suma m-ar ajunge daca ai idee?

 

@ Mircea pete de ulei sub masina nu-s , fum albastru nope e alb ca laptele, iar masina o am de aprox 3 luni de zile de la sf lui august.Iar uleiul i l-am schimbat acum 1 luna si jumate sa zic... Any ideeas???

 

 

PS:Inca odata va intreb daca ii bag alt tip de ulei ce tre sa fac sa nu imi faca probleme ca stiu ca mai raman reziduri de la cel vechi???

Si daca stie cineva care e diferenta dintre ulei sintetic si semi-sintetic.

 

VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE!

Share this post


Link to post

Daca esti absolut sigur ca n-ai pierderi, pune 10W40. Inainte de asta pune un Motor Flush in motor (atentie la indicatiile de pe cutie). Din cate se stie, unele loturi de espero cu motoare 1,8 au avut ceva defecte de fabricatie constand in honuirea proasta a blocului motor, acest defect manifestandu-se prin consum de ulei prematur.

Schimba uleiul si filtrul si vezi daca iti scade consumul de ulei. Ulei mai gros de 10w40 nu are sens sa pui, mai bine il segmentezi.

Share this post


Link to post

@ mircea

 

Motor flush-ul il pun dupa ce scot tot uleiul din motor, nu? Si scrie pe el ce si cum cat timp sa il las? Am mai citit pe aici si am vazut ca nu e bine sa pui din asta ca iti arde nuj ce garnitura sau nuj cum. Si mi-e frica sa dau de alte belele ca nu dispun de forta financiara pentru a schimba mai mult de un filtru ulei ulei si filtru benzina...

 

Da-mi detalii daca poti!

 

Multam mult!

Share this post


Link to post

Motor flush se pune PESTE uleiul vechi, chiar inainte de a-l SCHIMBA! In functie de produs, se tine in motorul mergand la ralanti intre 3 si 5 minute. Dupa aceste 3-5min se SCHIMBA uleiul !! (sa astepti sa se scurga bine cel vechi, fiindca Motor Flush-ul face uleiul ff. subtire)

 

De ars nu arde nicio garnitura dar repet: NU se merge cu masina cu motor flush in motor. Se lasa motorul la relanti 3-5min.

Succes!

Share this post


Link to post

@lym Merci mult pentru ajutor!

 

O sa merg la un service mic pe Timisoara dincolo de Plazza romania unde am vazut ca au magazin de uleiuri si filtre si fac si schimbul inclus in pretz. Sper sa fie ok.

 

Multam fain!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Probabil ca mitul cu arsul garniturii de chiulasa de la Motor Flush a pornit de la unul care a scos tot uleiul si apoi a mers doar cu Motor Flush pentru cine stie cita vreme. Foloseste-l fara nici o grija exact asa cum ti-a zis LYM, daca faci lucrul asta sigur nu o sa ai nici o problema. Cred ca toti cei de pe aici am folosit asa ceva si nu am patit nimic. Nu o sa dai de nici o belea :)

 

Ti-am zis ca 5W-30 nu l-as recomanda pentru motoare peste 150kkm, asa cum este si cazul meu si al tau. Asta nu inseamna ca este un ulei prost ci doar neadecvat cerintelor actuale ale motorului si ale climatului. In Siberia sau Alaska, probabil ca este considerat chiar prea viscos :D

Share this post


Link to post

Dragi compatrioti de forum.

 

1.Astazi a fost ziua cea mare in care eu am reusit sa chiulesc de la serviciu cu 20 de min mai devreme si am ajuns taman cand puneau lacatu acolo (ca sa zic asa). Spre dezamagirea mea nu aveau ceea ce imi propusesem sa cumpar si anume mobil 1 high mileage 10W40 dar in schimb au avut a doa optiune si anume Valvoline Max Life 10W40 dar la un pret total diferit fata de ce am gasit aici http://www.uleidemotor.com/uleidemotor_pro...&prod_id=27 si anume 1milion 50 de mii 4 litri plus una bucata filtru ulei mann la 120 de mii ceea ce mi s-a parut super ok.(filtru nu uleiu)

Va rog frumos sa imi spuneti cateva idei despre acest ulei daca ati folosit samd.

 

2.Uleiul scos a fost de culoare neagra si de cantitate cam 2,5 litri din ochiu celui care l-a schimbat.Dar si mie mi s-a parut a fi cam tot atat poate mai mult un pic. Intrebarea este - aceasta cantitate a ramas in urma a 3500 3700 kmetri cu un ulei Daewoo 5W30. Era logic sa se intample asta? sau trebuie cat de curand segmentat motorul???

 

Va multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Nu-i normal sa iti "manance" atat ulei in nici 4k km.

Prezinta alte simptome... pierdere de putere, fum albastru scos cand o pornesti-accelerezi?

Cel mai sigur era sa masori cantitatea de ulei schimbat si astfel erai sigur daca ai aceasta lipsa.

Share this post


Link to post

Sper sa nu dai cu pietre si nici sa nu impusti pianistul ...

 

Eu unul am observat ca uleiul Daewoo 5W-30 este foarte foarte deschis la culoare. Acum am trecut de 1500km facut cu el iar culoarea nu cred ca a ajuns inca nici macar la culoarea uleiului Valvoline nou !

 

Avind in vedere lucrul asta, descrierea ta privind culoarea neagra uleiului (Daewoo) precum si faptul ca ti-a papat f. mult ulei ... mie imi pare ca te asteapta cit de curind cel putin o segmentare.

 

Totusi, vezi cum se comporta cu uleiul cel nou. Imi aduc aminte de pe vremea cind aveam Dacie ca daca ii bagam ulei Texaco minca in draci, daca ii bagam BP sau Shell era absolut OK si asta in conditiile in care toate erau 20w-50

Share this post


Link to post

Putin off-topic, rog scuze, pe vremea daciei bagam RO3 20w-40 si 2 bidoane de adictiv :D :) )

 

Am incercat doar fin sa subliniez ca n-are a face prefectura cu primaria :)

Share this post


Link to post

Ei, si tu acuma. Sigur ca are. Omul a incercat initial 5W-30 si acum 10W-40. Pai daca la acelasi indice de viscozitate, dar producatori diferiti, motorul se comporta diferit (la cel de Dacie ma refer) ... de ce nu crezi ca punind un ulei mai viscos e posibil ca motorul lui sa nu-i mai pape asa de mult ?

Share this post


Link to post

Ah, nu, nu am zis asta, ceea ce zici e foarte corect. Dar eu is de parere ca la un motor cat de cat modern, facut sa vada 6 mii de ture e pacat, ca doar ii scurtezi viata dramatic, mai bine (si mai ieftin) reparat.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...