Geo_ZGA Posted May 5 Author Share Posted May 5 Tot acolo, dar pe alt deal... primul semnal, prima piesa. O pafta germana, model 1895. Pe final de concediu am mai iesit langa casa, pe niste transee (tot grupul Bode) pe care le tot bat de 8-9 ani... si se pare ca le-am cam golit. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted May 7 Author Share Posted May 7 Fratii brothers (bidoane romanesti) si nechezol nemtesc. De la 1916, toamna. Link to comment
Geo_ZGA Posted June 10 Author Share Posted June 10 In weekend am participat la intalnirea aniversara de 10 ani a unei asociatii de detectie, Romanian Military Archeology. Nu sunt membru, dar intru in categoria "and friends" 🙂 Mari descoperiri nu am avut, dar zona e superba, peisaje frumoase in varf de munte, transee cat vezi cu ochii (detectate). Am stat 3 zile, din care una plina pe detectie, 2 pe drum si in rest gratare, bautura si voie buna. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted June 10 Author Share Posted June 10 Eu am dormit in masina, daca una din saltele tinea aerul ar fi fost chiar ok, dar asa a fost doar acceptabil :)) Vremea a fost buna, ploile ne-au ocolit. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted June 10 Author Share Posted June 10 28 minutes ago, VAXXi said: 🐻 Nu, ursi n-au fost... dar am vazut urme de lup. Link to comment
Geo_ZGA Posted June 23 Author Share Posted June 23 (edited) Ieri a fost o zi "plina"... cu de toate. 500km dus-intors, tauni, tantari, muste, musculite, viespi de pamant (am vreo 11 intepaturi, 7 doar in mana), un urs, un biciclist beat aproape luat cu masina, un radar luat cu 70 (sper totusi ca m-a ratat) si multi km batuti aproape degeaba. Pafta germana Gott Mit Uns, o moneda, un cutit, cutit pt taiat sarma ghimpata pt baioneta ruseasca si multe balamale (da, de-alea de usa). Plus clasicele tuburi, schije etc. Edited June 23 by Geo_ZGA 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted July 7 Author Share Posted July 7 Pt ca in weekend se anuntau ploi la munte, vineri mi-am luat liber si am mers cu fi-miu la detectie. A reusit sa tina pasul cu mine pe zone abrupte. Si daca tot adunasem cateva paftale germane ww1, si nu prea aveam cum sa le asez calumea, am facut o rama. In curand va trebui sa fac si pt cuci... asta in speranta in care mai gasesc, ca incepe sa fie cheala "zona buna" 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted Monday at 08:24 AM Author Share Posted Monday at 08:24 AM Joi-duminica am fost iar la o "baieteasca" cu echipa RMA, de data asta pe Valea Uzului. A fost frumos, dar obositor... o noapte in plus dormita in Jimny s-a simtit, joi noaptea a plouat, sambata noaptea a fost f frig. Iar urcarea pe munte, de vineri... 1km pe drum drept, 6km urcare pe forestier si 1km urcare pe drum de taf, aproape in 4 labe. Plus retur, plus inca cativa km batuti pe creasta. Sambata am ramas pe vale, am mai urcat prin diverse locuri dar relativ aproape. Zona austro-ungara, inele de cort, baterii, teaca de baioneta, conserve, schije, fiare, un tub de alama de 80mm, grenada goala etc 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted 20 hours ago Author Share Posted 20 hours ago Tubul (8cm M5 Berndorf) si sticla (sticlele, ca mai aveam una tot ww1) curatate Link to comment
Recommended Posts