Jump to content
Sign in to follow this  
alx

Mercedes C180 care nu porneste... pls help me!!!

Recommended Posts

SORRY PT OFFTOPIC DAR SUNT APROAPE DISPERAT!!!

 

[color="blue">Te-am mutat aici... acu nu mai esti off-topic :) (NFS)

Ti l-am facut si sticky pina maine, ca sa sara in oki la popor...sa nu zici ca-s baiat rau :) [/color]

 

 

Salut oameni buni! Am si eu in garaj Mertu' sefului meu (neamtz) la care i-am pus alarma si la 3 zile a murit bateria. Nu de tot dar nu are destul curent cat sa invarta si becurile de la bord sunt un pic mai slabe.

El mi-a spus ca nu i-a schimbat nici-o data bateria (10 ani) dar ca intotdeauna, chiar si dupa 6 luni in garaj, i-a pornit perfect.

Ma gandesc ca poate alarma consuma ceva in stand-by si bateria fiind veche moare. Dar oare inainte de a-i pune alarma masina nu consuma deloc din baterie cand statea? Eu stiu de la alte masini ca exista un consum chiar daca nu o pornesti...

 

Pls help!! Acum am pus-o pe un redresor nou dar in weekend tre' sa i-o dau sa se plimbe prin buc si daca-i face vreo figura am pus-o. Ma da afara!

 

Mentionez ca alarma am instalat-o la Gerom care sunt specialisti si e alarma mai scumpa - are agrement TUV pentru instalare pe Mercedesuri clasa C, E si M.

 

Oare s-o fi descarcat cand au instalat aia alarma (a urlat in draci - stiti cum e cand instaleaza o alarma) si nu a avut timp sa se incarca deoarece am facut doar 2 drumuri scurte?:bigcry:

Share this post


Link to post

o lashi pe redresor pana vineri seara si apoi incerci s'o porneshti..

in principiu nu ar trebui sa aiba probleme in weekend, mai ales daca se apuca sa faca drumuri cu ea..

 

bafta shi sa nu ramai pe drumuri.. :wink:

Share this post


Link to post

In mod normal alarma in stand-by are un consum nesemnificativ,asa ca ma indoiesc ca ea singura putea sa descarce bateria.Singurul dubiu ar fi ca sa fi gresit aia la montaj ceva si sa fi ramas pe direct vreun consumator puternic(care ar putea fi ala?).Sau ai uitat tu pozitiile aprinse(nu este la misto si eu am patit-o).

Share this post


Link to post

Multumesc de mutare!

 

Pozitiile nu le-am uitat aprinse, desi am mai facut-o dar a fost primul lucru pe care l-am verificat.

 

Si eu stiu ca alarma are un consum nesimnificativ in stand-by dar am mai patit-o cu alta masina de la inchiderea centralizata numai ce mertu' are inchidere din fabricatie si mai e si pneumatica - din cate stiu eu sistemul nu consuma ca la inchiderile electrice. Si oare consumul asta nesimnificativ nu o fi prea mare pt o baterie veche dar care nu da semne de oboseala? Nu uitati ca bateria are 10 ani!!! E bateria originala de pe masina cand a cumparat-o...

 

O alta intrebare: alternatorul incarca mai bine decat redresorul sau nu. Maine trebuie sa-i dau masina dimineatza asa ca nu am decat vreo 20 de h la dispozitie si ma gandeam sa-i las motorul pornit vreo 5-6 h daca incarca mai bine ca redresorul.

Share this post


Link to post

lol!

 

tzine'o pe redresor pana diseara, then...

maine ar trebui sa nu ai probleme..

Share this post


Link to post

Biata baterie a dus 10 ani, ce sa-i mai ceri ?!?

 

Cel mai bine cumpara o baterie noua. Daca o reincarci, vezi sa completezi si nivelul de apa distilata (daca poti), sa n-o pui la redresor uscata !

Share this post


Link to post

Eu am patit sa uit dezaburirea pornita si nu era trecuta prin contactul general... Si bineinteles ca dimineata nu s-a mai miscat nimic... Acum nu stiu cum e la Mercedes, banuiesc ca nu au in afara de faruri altceva pe direct...

 

Cat despre baterie care sa aiba 10 ani... Mare lucru!

Share this post


Link to post

ehehe nu va vine sa credetzi? nici mie!

dar deh, e sefu' si stiti voi regula nr. 1 - sefu are intotdeauna dreptate.

 

Si eu i-am zis sa schimbe bateria mai ales ca la banii lui 2 mil nu se simte dar se incapataneaza sa spuna ca el nu repara/schimba un lucru care merge bine. A durat foarte mult pana sa-l conving sa-si puna alarma ca el o tinea sus si tare ca sistemul original al masinii (nici macar nu are cheie cu cod) e indeajuns. Nu ma credea cand ii spuneam ca un s-klasse nou (nu de 10 ani) se fura in mai putin de 5 min...

 

Bre astia e foarte naivi...

 

Din cauza faptului ca eu am insistat sa-i pun alarma mi-e frica sa-i spun ca tre' sa-si schimbe bateria ca dup-aia o sa zica ca din cauza alarmei face figuri si eu sunt de vina ca am insistat...

Share this post


Link to post

oricum lucrurile nemtesti(facute pt. nemti) sint belea :aplauze:

Share this post


Link to post

Sa nu fie ce am patit eu cu Seat Cordoba care e la mine in curte si a ramas fara baterie in conditii suspecte (mai era si Tudor de la mama ei).

A ramas lumina aprinsa in portbagaj. Daca cei care au montat alarma s-au legat si de intrerupatorul ala si nu mai inchide, iti goleste sigur bateria. Verifica daca se stinge lumina.

Share this post


Link to post

Aha, tre sa verific si eu...

Oricum azi i-am dat-o si a zis ca abia luni o sa iasa cu ea pe strada.

SPer sa nu aiba pb. Si daca va avea sper sa nu dea vina pe mine... :(

 

Am mers si ieri dupa ce a stat vreo 4-5 ore la incarcat pana la aieroport si inapoi in berceni si a fost ok.

Share this post


Link to post

Mai da'aia e o baterie care arte zece ani!,,Totusi nu crede nimeni kiar nimeni ca trebuie si ea skimbata...Ia-i frate baterie nu te mai gandi!!!

Share this post


Link to post

Pe moment am rezolvat problema.

Evident ca ieri (luni) nu a pornit masina chiar daca fusese incarcata cu 3 zile in urma. Azi am cumparat un Bosch Silver 66 Ah (2.8 bulionen) si am pus-o pe masina si merge ok. Am fost si la nenea sa verifice instalatia (ca sa fie valabila garantia) si mi-a zis ca e ok dar ca ar avea "un consum cam maricel" in stand-by si ca ar trebui sa ma duc la firma care mi-a montat alarma sa o verifice si ei. Azi ma duc si sa vad ce rezolv.

 

Oricum 10x pt ajutor si sfaturi.

 

PS: Se poate curata sa nu mai fie sticky ca nu mai e o pb acuta si poate are altcineva pb mai imp. 10x

Share this post


Link to post
... PS: Se poate curata sa nu mai fie sticky ca nu mai e o pb acuta si poate are altcineva pb mai imp. 10x

 

Zis si facut! :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...