Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Muzica pe Cielo/Espero/Leganza/Nubira

Recommended Posts

E bine ca nu se vede din afara dezastrul. Inseamna ca au folosit lame proaste. Eu am dat 180 mii ( adica foarte mult - dar merita ) pe o lama pentru metal si am taiat ambele gauri la Cielo in mai putin de 5 minute ( taiatul propriuzis ) iar lama zici ca e noua { adevarat ca m-am coit cam 50 minute sa fac semne sa nu gresesc ( am mai facut-o si dupa ce se inserase... nu mai aveam rabdare pana in weekend )}. E cam aceeasi chestie ca si cu burghiele de beton din piatza contra celor bosh nemtesti. Desi cele nemtesti sunt doar duble la pret, cand am momtat bucataria am terminat 4 d-alea din piata pentru o gaura dupa care m-am suparat si am luat un Bosh cu care mi-am facut treaba. ( si sa dea dracii in ele de suruburi ca am cautat peste tot si n-am gasit - alea de prindere a ferelor de usi - sunt ruginii si ma gandeam sa le schimb )

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Am si eu un Cielo si va recomand ceva de genu!!Pentru mine este numai bun!!!Sunt date gauri in panoplia de pe spate si sunt bagate tuburile de evacuare al aerului de la bass direct in masina!!!Astept raspunsuri!!

 

Am si eu un Cielo si va recomand ceva de genu!!Pentru mine este numai bun!!!Sunt date gauri in panoplia de pe spate si sunt bagate tuburile de evacuare al aerului de la bass direct in masina!!!Astept raspunsuri!!

post-5786-1167399286_thumb.jpg

post-5786-1167399479_thumb.jpg

Share this post


Link to post

M-am gandit si eu la asta in sensul ca exact pe mijlocul banchetei din spate este acea gaura pentru schiuri. Pe acolo ar putea deci venii sunetul dar nu vreau sa aud numai sunetul de la reflex. Plus ca vreau sa schimp folia aceea de plastic din portbagaj ce acopera bancheta cu un placaj invelit eliminand astfel o parte din zgomotele ce vin din portbagaj.

 

In 1 ora cobor la masina, fac masuratorile si vin cu solutia perfecta ( o banuiesc dar nu sunt sigur )

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Mai bine zis asa arata pe viu!

post-5786-1167400316_thumb.jpg

post-5786-1167400429_thumb.jpg

Share this post


Link to post

O idee excelenta. Dezavantajata doar de eventuala incarcare a portbagajului, moment in care difului ii va fi greu sa presteze, neavand front de aer.

 

Aceeasi chestie vreau sa fac si eu doar ca in sensul de a avea diful in masina si reflexul in porbagaj.

Share this post


Link to post

Si mai buna ideea! Spor!

Share this post


Link to post

Am luat cd-playerul si l-am pus pe un Polo cu auditia lui si scoatea f bine avea bass mai puternic decat scoatea pe boxele spate jbl si asta pe fata la acel Polo.Am schimbat c-playerul cu radiocasetofonul vechi si tot asa se aude si acu alt HU.Asa ca totul este de la boxele spate.Trebuie sa le schimb neaparat.

Share this post


Link to post

@>Breakman - Mie 1 mi se pare prea mare incinta pentru difuzorul care il ai :-?

Este home - made? Daca da ... ai calculat ce marime trebuie sa aibe incinta in functie de difuzor?

Sunt destul de curios sa vad cum se aude, sper sa ne "auzim" la o intalnire in galati in 2007

 

 

Bafta  <img src= ">

Share this post


Link to post

Si mie mi se pare prea mare. Probabil ca diful e de 30 cm, dar daca n-are ( si probabil ca n-are ) cel putin 600 W e cutia prea mare.

 

Am studiat la espero in usi, cu foarte mici modificari se pot pune difuri de 16,5. Astept sa iau boxele si atunci o sa gasesde ce si solutiile concrete pe care evident le voi posta !

 

LE : :D Impresionanta naivitate mai jos !

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Este facut de un inginer de sunet!Acum eu nu ma prea pricep la masurari de incinte dar scoate destul!Poate o sa ne intalnim si o sa auzi! Oricum vreau si eu pareri de la voi!Tot ce stiu ca merge intre 30 si 60 de herti si difuzorul are 300 W reali.Oricum astept sa ne intalnim!!Va urez un an nou plin de km si realizari!!!

Share this post


Link to post

Mie mi-ar exploda capul sa-mi pun asa besafoane in portbagaj :) ) Eventual un tub mai mic ar fi arhisuficient parerea mea. Ma rog.. pasiunea mea pentru basi nu excede.

Share this post


Link to post

Incinta mare scade randamentul difuzorului dar creste raspunsul la frecvente joase. Altfel cam greu sa cobori un difuzor de 30cm in 30Hz.

Share this post


Link to post

 

Eu am, pe Matiz, un amplificator Helix Esprit. Sunetul este foarte echilibrat, face fata cu brio, in toata gama de frecvente, are niste filtre foarte bune, iar urechea mea nu mai sesizeaza niciun fel de distorsiuni, nici la nivel maxim. Punctul sau forte, este sistemul de management electronic al consumului de energie. Stie exact, de cat curent are nevoie si haleste doar cat e necesar.

Share this post


Link to post

Daca tot esti aici arunca-ne si noua niste date tehnice despre statia ta, eventual si un pret !

Share this post


Link to post

Datele tehnice, le gasesti pe link-ul furnizat de tine :) Pretul este 1000 RON

Share this post


Link to post

Sorry, pe linkul in cauza gasesti numai niste poze ( sau poate nu stiu eu sa umblu ) + ca sunt 3 statii Helix Esprit. Si daca esti dragut sa ne spui si de unde ai achizitioant-o. Multumesc !

Share this post


Link to post

Amplificatorul meu, este Helix H 400 Esprit. Cauta cu atentie, clic pe modelul acesta, si ai toate datele tehnice, si poti descarca si manualul. Dar, probabil stii, datele tehnice nu spun nimic, totul e sa asculti...

Am achizitionat-o de la Oma Alarm. Nu stiu in ce masura e adevarat, sau doar minciuni de marketing, dar cei de acolo, spuneau ca acest model de Helix, este de fapt un model mai vechi de Brax. Oricum ar fi, eu sunt foarte multumit de prestatia ei.

Share this post


Link to post

Pioneer DEH-P4800MP, e ceva de capul lui ? Sau, altfel spun la pretul lui de 5,5 mil ( aprox ) isi merita banii sau se gasesc altele ( alpine, clarion ) mai bune la aceasi bani ?

brand_product.php.jpg

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Asa cum i-am mai spus si altui coleg "forumist", HU-urile Pioneer sint printre cele mai bune. Modelul DEH-4800 MP este un model din 2006 care va fi inlocuit la inceputul acestui an. Cred ca mai bine mai astepti un pic si iti iei un mp3 player proaspat lansat (la prozimativ acelasi pret).

 

 

Uite si cateva link-uri catre playerele Pioneer :

 

http://www.amazon.de/Pioneer-DEH-40-CD-Tun...TF8&s=ce-de

 

 

 

http://www.amazon.de/Pioneer-4900-CD-Tuner...TF8&s=ce-de

 

 

 

http://www.amazon.de/Pioneer-DEH-5900-MP-C...TF8&s=ce-de

Edited by Gamerul

Share this post


Link to post

Uite asa se pot pune difuri mai mari in uside de la daewoo ( cea din poza nu e masina daewoo dar e evident ca folosind metoda asta nu conteaza masina ). Si a iesit excelent daca tinem cont ca nu sunt bani bagati in fibra de sticla. Pal, ceva mocheta si putina indemanare ( abia astept ziua de salariu sa dau si eu cu hertzurile in usa asa :P )

post-3313-1167871123_thumb.jpg

post-3313-1167871132_thumb.jpg

post-3313-1167871138_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Mie, unu', nu-mi place absolut deloc cum a ieşit. Am făcut şi eu aşa ceva pe Cielo-ul pe care l-am avut înainte şi nu se auzeau deloc bine, difuzoarele fiind totuşi foarte bune. În plus, nici torpedoul nu se mai putea deschide decât cu uşa dedschisă. :D

Share this post


Link to post

Pai mai omule, POza cu Cielo care amatasat-o l-a costat pe om acea masca de dif. din fibra de sticla invelita in vinilin aprox 200 euro . La cealalta poza inelele au dus undeva pe la 20 RON. ( nu vorbim de antifonare ca acolo e scump oricum o dai ). Daca tu zici ca ai facut "la fel " si nu se auzeau bine, aveai o problema majora undeva. "boxe bune " , hm... depinde ce inseamna la tine "bune ". PLus ca daca astea de 13-16 NU se aud bine, la ce le mai ti pe alea din bord care sunt de 10 cm ?

 

CUm naiba sa nu se deschida torpedoul din cauza difurilor, cred ca sunt minim 30-40 cm diferenta de nivel intre torpedou si dif.

post-3313-1167904293_thumb.jpg

post-3313-1167904308_thumb.jpg

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Eu ti-am scris din propria mea experienta. Dupa ce am citit raspunsul tau, nu pot decat sa-ti urez: Spor la munca!!

Share this post


Link to post

Stie cineva pe dinafara codul de cuilori de la firele de la casetofoane ?

 

Am asa la DEH 4600 :

 

1. Galben

2. Rosu

3. Negru

4. Albastru cu alb

5. Galben cu negru

6. Alb cu negu

7 Alb

8. Verde cu negru

9. Verde

10. Gri cu negru

11. Gri

12. Mov cu negru

13. Mov

 

Acum asa cum sunt mufate de mufa ( care va trebuii sa o tai ) am Galben(Batery) si ROsu(ACC) lipite intre ele; Albastru( sistem remote control) liber ; Galben cu negru ( MUTE ) liber

 

La fata locului ma descurc dar ma gandeam sa le afisam ca sa ajute si pe eltcineva, + ca as fi mai sigur ca nu ard iar nu stiu ce sigurante ! :P

 

Dupa ce am descarcat manualul de montaj m-am prins ce face fiecare fir. nu stiu ionsa daca sa tin in cuntinuare lipite Galben si Rosu. O sa atasez si PDF-ul ( daca deranjeaza scoateti-l ), ma gandesc ca se folosesc culori universale si deci ca va ajuta pe toata lumea.

49927891installation_manual_deh_p4600mp.pdf

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

cumnatu, eu am 4800, si vreu sa zic sa este super, am avut Alpine (da prost basii si mai ales pe iesirea de SW), sony (putine optiuni), clarion (greu de manevrat si putine optiuni) la Pioneer am tot ce doresc (mai putin sau poate nu am gasit la acest model) in timpul unui mp3 sa cauti o melodie dorita si sai dai play), in rest are de toate, tot felul de optiuni, BasBoost 0...+6, volum si frecvente SW, frecvente redare inalte medii joase (poti alege frecventele redate), volum preamplificare ptr CD, si mai ales claritatea la volum maxim, boxe sa ai.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...