Jump to content
Sign in to follow this  
EM!L

Analgezice/Calmante

Recommended Posts

M-am inspirat din topicul colegului Salex, şi m-am gândit să vă cer sfatul... poate sunt şi pe aici persoane ce se confruntă/s-au confruntat cu probleme similare...

Mai concret, mă poate ajuta cineva cu o recomandare privind un analgezic eficient(/puternic) şi ale cărui efecte secundare/reacţii adverse să nu fie chiar "dureroase" ca în cazul Algocalminului?

Mulţam! :)

Share this post


Link to post

Sincer, nu crezi ca ar fi mai bine sa apelezi la un medic. Sunt constient ca sunt suficienti medici paraleli cu orice, dar poate (teoretic) stiu mai multe despre medicamente(administrare, spectru de utilizare, indicatii si contraindicatii) decat stie cineva fie si bine documentat de pe net. Sa nu te trezesti cu recomandarea de morfina 13000000.gif .

Parerea mea.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Nevasta foloseste Nurofenul -forte parca, nu "raceala si gripa".

De multe ori si o gura de "tarie" are efect, cel putin pt anumite situatii.

Depinde destul de mult si pt ce fel de dureri.

Banui ca varianta cu etnobotanice pica :) )

Edited by lascarica
  • Like 2

Share this post


Link to post

Recomandat ar fi sa tratezi problema la medic si nu cu calmante.

Altfel, calmante puternice sunt Ketonal, Aulin, cele cu ibubofren in concentratie mai mare. Totusi sustin recomandarea de mai sus. Pe langa efecte ca somnolenta..etc, aceste medicamente cam distrug stomacul daca sunt luate in doze mari. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post

@niki, ai dreptate. Numai că majoritatea mi-au recomandat ceva "lejer"... algocalminul. Şi când am citit pe net articolul spre care am pus link în primul post .. :rolleyes:

@lascarica, în cazul meu nu-i o soluţie "gura de tărie"(n-am mai băut alcool de 1an+ ) şi etnobotanicele sunt relativ rare pe aici, comparativ cu ce-am văzut în Iaşi (cine ştie, cum vara asta urmează să petrec ceva timp în Iaşi.. o să încerc şi asta.. NOT! :mrgreen: )

@zeneseu, atâta incompetenţă în cazul medicilor ca prin zona în care mă învârt.. mai rar. Ideal aşa ar fi, totuşi.. Ketonal am folosit sub formă de gel, aplicat pe zonele dureroase.. Aulinul într-adevăr, uitasem de el, l-am folosit cu succes în tratarea durerilor de cap.

Urma să încerc, după ce mă sfătuiam cu o farmacistă în care am f.multă încredere (ce din păcate până prin septembrie e în concediu) Ibalginul (cel despre care ziceau în reclamă că ar conţine doza maximă de ibuprofen ce se eliberează fără reţetă), despre care citesc că face parte din categoria antiinflamatoarelor nesteroidiente (adică ok pt. mine, cel puţin la capitolul ăsta).

Share this post


Link to post

Nu stiu unde sunt localizate durerile, dar pentru cap (desi cred ca la tine e altceva) reteta mea e: Ketonal Forte + Aspirina efervescenta. In 15 minute esti ca nou. ;)

  • Like 1

Share this post


Link to post

In general, eu cand nu mai puteam de cap luam un Tador. De obicei facea treaba buna.

 

Da' asa cum zic si colegii, daca sunt dureri frecvente, trateaza sursa si nu manifestarea.

  • Like 1

Share this post


Link to post

@ Tommy, în zona diferitelor articulaţii.

E bine de ştiut, oricum. Voi "da mai departe" reţeta, cuiva ce se confruntă relativ des cu dureri de cap.

 

@VAXXi, da, momentan tratez "sursa". Ce a fost descoperită de minunaţii doctori (probabil ăsta e "norocul" meu, să mă lovesc doar de incompetenţi) suficient de "repede" (pe principiul "nu e asta, huh?! mai încercăm!") încât afecţiunea să aibă suficient timp să se cronicizeze :mda:

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Daca e asa cum ai indicat in imagine, articulatia in cauza apare ca fiind afectata de guta. In acest caz, durerile apar ca urmare a acumularii de cristale de acid uric in zona halucelui(articulatia degetului). Si aceste dureri nu trec prin administrarea de calmante, ci de alte medicamente pentru ameliorarea durerilor de guta( diclofenac, colchicina etc).

Daca ai dureri in zona degetului mare de la picior, inflamatii dureroase in acea zona, e posibil sa fie vorba de guta.

In acest caz da-mi PM si pot sa ti recomand cateva tratamente, inclusiv naturiste, pentru ca si eu am trecut prin aceste probleme(pe care le mai am, dar muuult ameliorate ca urmare a reactiei prompte in tratare si prevenire - alimentatie). Nu sunt medic, dar lovindu-ma de aceasta afectiune, am incercat mai multe chestii. Desi, sincer m-as bucura sa nu fie vorba de guta, pentru ca este foarte pacatoasa si nu mai scapi de ea, cel mult se poate incerca tinerea sub control relativ.

Edited by Catalin99
  • Like 1

Share this post


Link to post

Da, mulţam mult. Într-adevăr e vorba de poliartrită gutoasă şi durerile aferente.

V-am trimis PM :)

Share this post


Link to post

Hai sa va zic un banc, haz de necaz.

 

-Domn' doctor, sigur asta e cel mai bun tratament pentru guta?

-Da, e sigur! Sunt cel mai bun specialist mondial. Si bunicul si tatal meu inainte s-au tratat cate 40 ani... si ma tratez si eu de vreo 20 ani de aceeasi afectiune...

Share this post


Link to post

Emile, cred ca tot mai bine la un doctor bun sa stabileasca exact ce si cum si ce trebuie, asa o durere stinghera e altceva.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Din pacate toate medicamentele astea se metabolizeaza in sarmanul ficat si sunt eliminate de sarmanii rinichi. Calmezi durerile si omori organele. Intereseaza'te putin de Aulin (in US si Japonia nu a fost aprobat niciodata), nu o sa'l mai cumperi.

Edited by strumfuadi
  • Like 1

Share this post


Link to post

Da, Tommy, ai dreptate. Numai că iniţial, la debutul afecţiunii, în momentul în care crizele erau extrem de rare, puţin dureroase şi se întindeau pe o durată scurtă de timp, am primit câte un diagnostic de la fiecare medic cu care am "lucrat". Totul a culminat, în vara lui 2008, cu o intervenţie chirugicală -destul de "lejeră", dar totuşi...- care în final s-a dovedit a fi total pe lângă "problemă", deci făcută absolut "gratuit".

În momentul respectiv, din scârbă/lehaminte faţă de "profesionalismul" lor am cam abandonat căutarea răspunsurilor şi tratamentelor la ei şi am zis că mă descurc pe cont propriu (aşa am gândit la momentul respectiv).

Parţial am reuşit, în sensul că m-am documentat temeinic în privinţa asta, mi-am făcut analize "pe cont propriu"(/după mintea mea) şi am ajuns la concluzia că afecţiunea de care sufăr este guta. Ei bine, "documentarea" a cam durat, la fel şi "investigaţiile" (cărora li s-au mai adăugat diferiţi "timpi-morţi" în care fie am fost prea prins cu alte chestii, fie pur şi simplu am neglijat problema).. şi cum, în momentul acela, trecuse ceva timp de la debutul afecţiunii, aceasta a avut suficient timp să se cronicizeze.

Anul ăsta am ajuns, în sfârşit, la un medic specialist, mi-a confirmat că afecţiunea este gută, mai exact "poliartrită gutoasă". Mi-a prescris tratament medicamentos, l-am început, lucrurile păreau să intre, într-un final, pe făgaşul normal. Numai că una din chestiile pe care mi le-a spus în momentul prescrierii respectivului tratament medicamentos mi-a dat de gândit, m-a făcut să analizez mai bine situaţia şi să fac, din nou, "săpături". Mai exact faptul că respectivul tratament aş fi nevoit să-l urmez toată viaţa.

Din câte am citit şi aşa cum bine subliniază @strumfuadi, indiferent de denumirea sau producătorul lor, toate "pastilele" ajung la ficat/rinichi (iar rinichii mei oricum au fost şi sunt "bombardaţi" din interior), iar asta coroborat cu faptul că ar trebui să urmez acest tratament tot restul vieţii nu sună tocmai bine.

În consecinţă m-am orientat, destul de neîncrezător, spre "naturiste", atras în principal de dictonul ce stă la baza majorităţii terapiilor naturiste "Primum non nocere"

Deşi la începutul tratamentului (adică acum 6 zile) eram convins că nu va avea niciun efect, se pare că m-am înşelat şi după 4-5 zile primele reacţii au apărut. Mai exact un puseu inflamator (similar cu cel avut la începutul tratamentului medicamentos, semn că are efect şi corpul/afecţiunea reacţionează la tratament), destul de dureros.

 

Mulţam mult pentru sfaturi şi pentru exprimarea opiniilor :thumbl:

Share this post


Link to post

Bafta mosule in gasirea unui tratament eficace...

Faza cu diagnosticele puse de aiurea putea fi si mai "nasoala"... ati auzit de boala Wilson?

Eee, cum voi nu ati auzit asa si vreo 5-6 doctori...deja cind s-a pus diagnosticul corect boala era destul de avansata, iar tratamentul e numai de intirziere, mentinere in viata...cel putin din cite se stie pe la noi...

Daca stiti mai multe PM va rog... m-am bagat si eu putin pe topicul lui Emil...

Bafta multa!

Share this post


Link to post

Emile, fa si urmatoarele analize, sunt noi si foarte relevante pentru poliartrita: AC - anti CCP, AC - anti ADN dublu catenar (ar trebui sa lamureasca diagnosticul clar). Investigheaza si in directiile de sindrom Felty, sindrom Sjogren pentru alternative la poliartrita.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Daca ai dubii cu analizele, mai fa-le o data, eventual in alta parte.

 

Uite ce am patit eu cu doctorii si laboratoarele astea: mie imi fac astia analize de sange anual la job. Timp de 3 ani, doctorii de "intreprindere" au trecut pe langa valori mari de feritina... in fine, nu conteaza. Pana la urma le-a vazut cumnata-mea, si m-am dus la un specialist care a cerut si el o serie de analize. Una din ele a picat taman cand trebuiau sa ma gaureasca si vampirii de la cooperativa, asa ca am aranjat cu ei sa imi dea un singur cep, sa ia sange mai mult si sa trimita si la alt laborator pentru analizele cerute de doctorul meu (ca la noi nu stiu sa le faca pe toate)

Faza hazlie este ca de exemplu valoarea colesterolului determinata de cele doua laboratoare nu este aceeasi, desi au avut fix acelasi singe, recoltat in aceeasi zi, din aceeasi gaura :shock: . Diferentele nu sunt foarte mari, insa oricum... asta e probabil cea mai comuna analiza posibila. Ma intreb daca la chestii mai sofisticate erorile si variatiile de la un laborator la altul nu sunt si mai mari...

 

Iar cu feritina, sunt sanatos tun, ca nu se stie cauza. Se stie doar care NU e cauza, dupa 3 analize, o ecografie, un doppler si un RMN se pare ca scap.

Share this post


Link to post

Daca ai dubii cu analizele, mai fa-le o data, eventual in alta parte.

 

Obligatoriu in alta parte, de preferinta undeva unde este traditie in medicina.

Caz concret, dupa cateva seturi de analize in urma carora s-a concluzionat ca era sanatoasa tun, o persoana s-a dus la CJ cu acelasi film; a doua zi era pe masa de operatie...

Share this post


Link to post

Pe aici filmele gen RMN, radio, eco, etc sunt vazute de doi doctori by default, adica deja cel care le face isi da cu parerea, si apoi isi da si cel care le cere. Desi am observat ca de multe ori cel care le cere merge pe mana celui care le face, probabil ala are mai multa experienta.

Share this post


Link to post

Emile, fa si urmatoarele analize, sunt noi si foarte relevante pentru poliartrita: AC - anti CCP, AC - anti ADN dublu catenar (ar trebui sa lamureasca diagnosticul clar). Investigheaza si in directiile de sindrom Felty, sindrom Sjogren pentru alternative la poliartrita.

Prima analiză (AC - antiCCP) am făcut-o sigur, a 2a îmi sună cunoscut (deci e foarte probabil s-o fi făcut). În ceea ce priveşte ultimele două, într-adevăr, nici n-am auzit de ele :)

Când am zis (post #14) că mi-a fost confirmată bănuiala, am omis să menţionez că respectiva confirmare a venit de la un doctor specialist (profesor în boli metabolice/de nutriţie... etc) în urma "studierii" unui set stufos de analize.. şi pare-se afecţiunea este "moştenire genetică".

 

Mulţumesc mult, le-am "notat" şi voi ţine cont de ele. :osanale:

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...