Jump to content
Sign in to follow this  
DANNY WOO

Cielo Euro 3 vs Logan 1.6 MPI

Este mai bun Cielo euro3 decat Logan 1.6MPI?  

320 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mai usor baieti ca va ia radarul.

Mai putini patimasi.

 

@AND (si nu numai), citeste regulamentul si data viitoare apasa pe Report.

 

De acum incolo, orice atac personal sau post care aduce jigniri va fi sanctionat promt cu o racorire de 5 zile fara forum. Pentru ca se pare ca nu rezistati caldurii prea bine.

Share this post


Link to post

si ca supliment. Cine a avut deja BAN se alege cu CONT INCHIS pe o perioda nedeterminata. Nu puteti sa va contraziceti fara atacuri la persoana si fara jigniri?

Share this post


Link to post
Eu de fapt voiam sa vad un Laganar cu curaj sa o bage in limitare!  :D   :) )

PS: Pana si la asta au facut economie. Turometrul ala poate fi pus pe orice motor. Baieti dejtepti!

La 6100 e plafonarea si am facut-o in toate treptele(in trepta 5 e pe la 5200)!Sincer nu stiu cum se comporta kalosul in mers(am studiat unul la finisaje interioare si e ceva peste logan,nu cu mult dar este!Dar sa se laude o masina(cielo E 3) fabricata in aceeasi prioada cu loganul,e prea mult.Calitatea plasticului,imbinarile si scirtiiturile(ca sa nu mai zic si de alte aspecte) sunt de toata jena.Nu aceeasi situatie e si la unul corean de ~8 ani.De demaraj nu mai vorbesc,ca e mai sprinten ceva 1.6 decit cielo(in treapta 4 ajungi destul de repede la 170 pe ceas).Sunt curios care ar fi situatia la un demaraj continuu pina la 170 pe ceas si cu un kalos cu o motorizare ~ egala cu 1.6 la logan.

Edited by osirus

Share this post


Link to post

Nu stiu cum e cu Cielo, dar putem testa, era pe undeva pe aici softul acela pentru liniute imaginare. Ne trebuie datele pentru Logan si putem vedea cine si cum.

 

Tu vrei sa compari un Kalos 1.6 cu un Logan 1.6? (103-hp 16-valve 1.6L E-TEC II DOHC L4) > :) Eu zic mai intai sa il comparam cu cel de 1.4 la demaraj.

 

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...1606&hl=liniuta Baga datele aici sa vedem ce iese.

Share this post


Link to post

Am multe de spus! Am un Cielo 97, pe care il conduc numai eu de vreo 140 000 Km. Inaintea mea a fost condus de o gramada a mers cu gazolina, curele rupte in mers, motorul facut, ars pompa de benzina, lovit etc. Masina alergata la firma. Acum are 260 000 Km. De vreo 3 luni la serviciu avem Golan 1.6 MPI full options. Am facut vreo 11 000 Km cu el. Diferente... Mari si multe. In primul rand Designeul! Si interior si exterior. Cielo e mult peste! La designe Renaul a folosit elemente de 10 ani! La rest ce pot sa mai zic, mergeti cu loganu in a 3-a la 90 -100 Km/h ? Depasiti daca aveti curaj! Se spune ca pentru drumurile din romania loganu este super? La ce roti mari are... Nici in camion nu se simt gropile. Loganu deja troncane, cotorogeste, vireaza ca kuru, unde intorci cielo din prima cu loganu trebuie sa faci manevre. In gropi daca pui frana cu loganu te duci ca intra abs-ul si cucu frane. Ambreiajul de kk la logan. Nu poti sa il tii patinat, sa mergi constant din ambreiaj, sa-l cuplezi atat cat vrei. Franele prea violente, un vot pro pentru abs dar si aici am dubii. La demaraj, mumu loganu, am facut un fel de concurs cu cumnatu care are logan 1.6 MPI si eu cu cielo 1.5 SOHC, pe accelerare la amandoi, la 130 Km/h am trecut pe langa el de-a ramas cu gura cascata, nu se astepta inca credea ca loganu e mai tare dar supriza...Si eram cu a 5-a nu cu a 4-a ca sa vada el demaraj. Da Cielo merge cu 120-130 Km/h in a 4-a si are 3500-4000 de ture! Mai multe vedem peste un an doi sau opt. Eu spun toate astea din perspectiva unui cielo de 8 ani comparat cu un logan de 3 luni!!!! Nu sunt fan cielo si nici antilogan dar totusi. Apropo de limitare, de pe un site al celor care se ocupa de tuning Loganu are limitare la 5800 dar poate fi programat la 6300!

Ca si consum ? La toti cu logan "Asa scrie la toate 6,5 "

La drum intins, Campina Radauti cu pauza la maracineni 10Km intr-o ora, a 5-a la 90-100, reprize 140-150, croaziera 120 Cielo a consumat 6,7 l/100Km !! Ce parere au loganisti de asta. Plin pe plin si matematica nu Computer de bord!

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Aoleu da pornit mai esti impotriva la Logan  <img src= )"> ...Eu am si cielo si logan si nu prea vad diferenta asta spectaculoasa intre ele.. La motor cel putin 1.6 este peste cielo fara probleme..Sunt zile cand ma cobor de pe una si ma urc pe alta si vad diferenta! Iar ca design..bordul cielo e anii 80..Logan 90.. Si consumul nu stiu cum scoti tu 6.7..poate cu a 5-a de la 80 bagata..fara A/C si cu motorul inchis la vale :D ..Sper sa nu te superi pe mine..dar asta e parerea mea..si nu vorbesc aiurea..

Share this post


Link to post

Mai pune-o si tu pe scaner si o sa vezi! Dar la un service unde sti pe cineva, ca altfel te tepuieste! Loganu la 4000 de ture ??? cum se aude si cum trage???? Comoditate in condus, pozitie la volan etc ??? Da intradevar fara AC - Consum calculat plin pe plin! Fac proba cand vrei tu! A 5-a la 90-100 Mergi si cu loganu asa sa vezi cat consuma! Dar pana la urma urmei de ce trebuie sa dau explicatii. Oricum ... parerea ta nu ma intereseaza!

Edited by raz_sor

Share this post


Link to post

Bordul la Logan nu e de anii 90 , ci mai exact din anul 2000. Insa design-ul este diferit decat cel de pe Clio din 2000.

Share this post


Link to post

Deci tot vechi este si pe linga asta si slab calitativ.

Share this post


Link to post

Raz_sor,nu stiu despre ce scaner zici tu,dar pe viu e altceva.Nu ma laud,dar zilele trecute am fost plecat cu un amic(fiecare cu masina lui,eu cu loganul si el cu nubira 2)si pe A2 am mers amindoi cu 160-180km(afisati pe ceas,cu A/C pornit).Cu toate ca N2 are motorul mai puternic ca la logan,la demaraj sa dovedit un pic mai puturos din cauza greutatii mai marii si a cutiei mai lungi(calitatea finisajelor si a zgomotului interior la viteze nu se discuta)dar si masina asta are destule "probleme de fabricatie".

Satori eu as compara direct cu cel de 1.6 fara ezitare.Tare curios as fi mai ales ca multi au hulit si o hulesc in continuare ca nu are demaraj ca e varza si a.s.m.d.Gusturile nu se discuta dar sincer nu vad de ce sa dau cam 3000E in plus pentru o masina care era prea putine elemente in + fata de logan.Mai bine mai pun cel mult 2000E si iau un Megan 2 cu 1.6/16valve(consum destul de mare fata de logan 1.6)dar restul e superior si log. si Kal.

Share this post


Link to post

am auzit-o si pe asta nubira demaraj mai prost ca logan ... buuuuuun se noteaza :D

Share this post


Link to post

Ce turatie avea loganul la 180 km/h?

Share this post


Link to post
Ce turatie avea loganul la 180 km/h?

Un pic peste 5000 in treapta 5!Era la limitare si aveam si A/C pornit(tot drumul am mers asa).

Share this post


Link to post

Conform datelor comunicate de dacia 169,7 km/h la turatia aia.Deci inca nu ai atins viteza maxima.

Share this post


Link to post

Ce-mi place este ca inca sse mai discuta foarte aprins pe seama acestui subiect ceea ce este un lucru foarte bun!! Am observat pe forum cum Logan a devenit de la "cea mai proasta masina pe care am vazut-o vreodata" la "Da este bunicica"

Share this post


Link to post

osirus , sunt de acord cu tine , insa sa stii ca Megane II 1.6 16v nu consuma mai mult decat Logan 1.6 , ci chiar mult mai putin :P

Share this post


Link to post

Din cite stiu eu,viteza "reala" comunicata de Dacia e de 175km/h la 1.6 si la turatia de 5200 in treapta 5!Din cite mai stiu vitezometrul are o eroare mica(in plus).Faza e ca si amicul meu a confirmat aceleasi valori arate de vitezometru la masina lui,deci eroarea(daca e)e la ambele masini(ca sa nu zic de toate).Problema e ca podeaua,mai bine zis mocheta are o forma ciudata in dreptul pedalei si se trage covorul,impiedicind apasarea pedalei de acceleratie la maxim(in cazul in care covorasul aluneca spre fata)si implicit pierderea de ~15km/h la viteza maxima aratata de ceas(am patit momente cind nu trecea de 175 si nu stiam de ce,pina am sesizat faza cu covorasul).

ps..AND te contrazic,am in familie un megan 2 1.6/16V si consuma urban cu ~1-1.5L mai mult ca la mine,iar extra,cam egal.Faza e ca se infige mult mai bine in demaraj,suporta o turatie mai mare ca si viteza maxima,dar e mult mai greu ca un logan!

Edited by osirus

Share this post


Link to post

Sare careva cu datele alea sau va place sa vorbiti aiurea?

 

AND, baiete, trateaza-te! Nimic nu consuma mai putin decat Logan!!! (Decat un Logan condus de Alezz).

Share this post


Link to post

Despre ce date e vorba?

Share this post


Link to post

Despre datele loganului.

In treapta 5-a la 1000 rot/min are 33,94 km.Deci te-a limitat puterea motorului nu ecu.Loganul dispune de limitator turatie nu viteza.

Share this post


Link to post

Si turatia maxima a motorului cine o da?Nu UCE injectie?Si turatia nu influenteaza si viteza(ma refer la cea maxima)?

Share this post


Link to post

Are puterea maxima la 5500 rot/min si limitarea in jur de 6000 rot/min.In realitate loganul nu isi poate atinge turatia unde are puterea maxima in treapta 5-a.

Share this post


Link to post

Corect.Limitarea e la 6100 si se poate atinge in treptele 1-4,dar in 5 e limitat de UCE la 5200(aprope de puterea maxima)!Si asta se intimpla la majoritatea masinilor(a marcilor).

Edited by osirus

Share this post


Link to post

sa imi explice si mie cineva cum e cu logan 1.6 demaraj mai bin ca NUBIRA 2 :)

Share this post


Link to post

Repet :E limitat de puterea motorului nicidecum de ecu.Producatorii de automobile sant obligati sa declare limitatoarele de viteza si plus de asta dacia ar fi declarat imediat asta find o scuza ca nu poate mai mult.

 

steph@ e foarte posibil in practica.E diferenta prea mica intre performante si un motor dohc sau unul turbo depinde de mult mai multi factori in realitate si pierde mult rapid putere din diferiti factori de intretinere sau exploatare.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...