Jump to content
Sign in to follow this  
vladm

Scut Motor Kalos

Recommended Posts

NU acceptati sub nici o forma sudura .Zona influentata termic nu mai asigura rigiditate .SE POT MONTA SCUTURILE FARA SUDURA.

CREDETI-MA.SE POATE

Share this post


Link to post

mey, din cunostintele mele vagi de tehnica: zona influentata puternic termic (in cazul sudura) nu mai este elastica si este Rigida. io asa am invatat la metal.

Share this post


Link to post

Asa stiam si eu, de fapt nu faptul ca devine rigida e problema, ci devine casanta. Se produce o decalire a materialului cred (aici s-ar putea sa ma insel).

Share this post


Link to post

Este adevarat .AM spus ca nu mai asigura rigiditate nu ca devine casanta caci si asta e adevarat .

deci revin:

Sudura apare in partea dinspre spatele scutului adica pe traversa care TREBUIE sa-si pastreze proprietatile si DIMENSIUNILE.Daca este influentata termic apar fisuri si modificare de dimensiune pt ca scade omogenitatea structurii materialului si implicit calitatea acestuia.

Share this post


Link to post

rigid = nu are deplasari, este fix in xyz.

casant = nu are def plastice, se sparge

 

o zona influentata termic devine casanta si rigida => NU MAI ESTE ELASTICA.

 

dar asta nu conteaza f mult pt topic. Eu zic ca nu e asa o problema daca se sudeaza scutul... sa vad eu primul caruia i se rupe lonjeronu din cauza asta...

 

Teoria fratilor este usor de facut, practica ne omoara...

Share this post


Link to post

Nu serupe lonjeronu dar de ti-o palesti sa vezi tu cum tot aia de la service iti spun si tie si la aia de la asigurari ca ti-ai adus modificari si pa garantie si buba .De ce crezi ca nu vor sa monteze.Sau de ce crezi ca te plimba cand e vorba de scut?

Pt ca nu vor sa-si asume ei raspunderea montajului cu sudura.Pt ca lor le convine sa il montezi in alta parte si sa pierzi garantia pe masina

in rest cu rigiditati putem dezbate pana ne dor degetele

Share this post


Link to post

Asta ma intereseaza si pe mine, problema garantiei. E drept, m-am gandit numai la chestia cu rugina.

Cat priveste un accident, Doamne fereste, daca ajung punctele alea de sudura sa "pateasca" ceva (sau lonjeronul in jurul lor, evident) sunt convins ca deja e facut varza in mai multe locuri. De fapt, partea din spate e fixata, din cate imi aduc aminte, intr-o zona cu "rigiditate" mare, acolo unde vine si o traversa de sustinere a blocului motor.

Observatia lui Monty este insa corecta. La o adica, "bestiile" se pot lega de orice ca sa-si spele mainile. Vezi si semnul de circulatie "din copac" in cazul lui Teo Peter.

Nu mi-au raspuns la mesajul pe care l-am transmis, dar nu ma las (numai ca nici nu vreau sa ma grabesc, treaba e oricum facuta si am factura, deci nu pot sa se ascunda).

 

Abram Burel zise: Discutia despre garantie s-a mutat aici.

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

am auzit ca scutul ar fi din inox, asa e ?? voi ce parere aveti ?

Share this post


Link to post

Pana la urma scutul e necesar? Eu nu cunosc KALOS-ul pe dedesupt, dar ma gandesc ca ar fi cam greu sa atingi baia de ulei de la o simpla gropa mai mare.

Adica ma gandesc ca baia ar trebui sa fie putin mai sus, nu la nivelul rotilor.

 

Sigur, ar mai fi varianta in care iti sare o piatra, dar ma gandesc ca o piatra nu poate face mari stricaciuni.

 

Din cei care nu au scut, a lovit cineva motorul mai nasol? Dar din cei care au scut a lovit cineva scutul astfel incat sa-l deformeze zdarvan?

 

Imi vine masina peste doua saptamani si nu stiu daca sa pun sau nu.

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

Eu l-am lovit mai nasol. Si intr-o faza stupida, nici macar nu am vazut groapa. L-au indreptat la revizie, free of charge.

Share this post


Link to post

Daca mergi destul de atent eu zic ca nu lovesti baia... mai degraba cateun lonjeron...

In schimb iarna e bun, ca atunci sunt situatii in care mergi "pe burta".

Share this post


Link to post

@danut

Pai, daca eu nu am lovit baia/scutul, de unde sti ca tu n-o s-o patesti?

E la mare moda acum, pe motive de micsorarea costurilor, ca fabricantii sa scoata una-alta de pe masini. Mda, ce le trebuie nemtilor si altor natii scuturi? Pun pariu ca astia nu se duc la Moeciu lor cu asa ceva, iar daca au totusi un Moeciu, n-au oricum asa drumuri. Si cu atat mai mult le arde ca, intr-o tara unde sunt nevoiti sa-si diminueze marja de profit, vanzand la preturi sub cele din alte lumi, sa se apuce sa adapteze masini entry level la conditiile specifice.

So, daca mergi numai pe "drumuri nationale modernizate", da-l in m..a de scut, altfel, mai gandeste-te!

Share this post


Link to post

Eu l-am lovit pe drum national, nu stiu daca modernizat sau nu, dar inafara de groapa respectiva nu mai erau altele, ca avertizare.

Share this post


Link to post

pana la urma scutul este din inox ?

Share this post


Link to post

Platina cu diamante nu vrei? Nu, nu este :P

Share this post


Link to post

Cine poate sa ma lamureasca si pe mine ?

La Nubira am dat de cateva ori cu dedesuptul de pamant, in special in primele luni dupa ce am luat-o, nu imi dadusem seama ca e mai joasa ca Cielo (cel putin eu asta am observat, nu o spun ca as fi citat date tehnice). Cand m-am dus in service la revizii m-am uitat  <img src= S"> si nimic lovit pe dedesupt, totul bine - Thank God !.

Si am vazut (mi-au confirmat si mecanicii) ca cel mai bine expus este bietul catalizator.

 

Acum, la Kalos : m-am uitat sambata cand m-am dus la revizie (dar de la ceva distanta si prin geam  <img src= ("> ca asa e regula) si imi parea constructie asemanatoare si la Kalos. Intebarea este : Ce anume protejeaza scutul ? Doar baia de ulei sau si catalizatorul ? Sau poate kalosul nu are catalizatorul asa jos si mi s-a parut mie...

 

Ceva pareri ? Precizez ca pe vrmea cand am luat-o eu nu se prea vehicula ideea cu scutul si nu este montat, dar nici nu au fost pb, cu toate ca se cam merge si pe la tara ... :(

Share this post


Link to post
Sau poate kalosul nu are catalizatorul asa jos si mi s-a parut mie...

 

 

Cel mai de jos punct la Kalos e baia...dar nu mai jos de longeroane...catalizatoru e undeva mai in fata si mai sus...cel putin asa e la a mea cu 8v...poate la 16v e altfel... :mda:

Share this post


Link to post

pai mie asa mi-a zis directoru(cu el am vb cand mi-am luat masina)......in fine peste un timp o sa ma uit sa vad daca a ruginit...(ca l-am mia harjait de jos)

Share this post


Link to post

Salut!

 

Am fost sambata la GTT sa-mi pun scut si sa repar portiera dreapta spate(are o problema din fabricatie, se inchide mai greu decat celelalte). Problema cea mai mare e cu scutul: cam cand sa ajung acasa, la niste hopuri, s-au auzit niste zgomote destul de puternice, cel mai probabil din cauza ca scutul a fost montat prea sus, si atinge ceva(banui ca e vorba despre catalizator). In zilele urmatoare am observat ca am zgomot si pe drum bun, daca tin motorul constant pe la vreo 3000 ture. Sambata sunt programat din nou pentru "reparat" scut. N-a mai avut nimeni problema asta?! (Precizez ca scutul a fost prins cu suruburi)

 

In afara de asta:

- toata treaba in service a durat ~ 5 ore;

- n-au facut mai nimic la portiera;

- am avut parte de un tratament destul de neplacut din partea personalului( multa plictiseala, texte de genul "asta e masina de cati bani ai dat pe ea", refuz la rugamintea de a lasa un nr de tel pentru a fi sunat cand e gata treaba ca sa pot pleca intre timp in alta parte ....).

Share this post


Link to post

Poate nu e prins bine. Ar fi mai bine decat sa loveasca in catalizator.

Sa ne spui cum s-a rezolvat.

 

 

:o fftopic: Sambata nu prea au chef de munca, dar se pare ca si cei de la GTT au luat-o razna.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Da, mai, da, citesc. Nu te gandi ca nea Ion ce sarea pe scutul meu a citit, dar sunt oameni de acolo care citesc.

Share this post


Link to post

Revenid la scut, inteleg ca daca e montat cum trebuie (si la voi toti asa e) nu trebuie sa scoata nici un zgomot, in nici o conditie. Intreb ca sa stiu ce am de facut sambata, cand merg din nou in service.

 

Mersi.

Share this post


Link to post

Mi-au rezolvat scutul sambata, in cel mult 15 min, mutandu-l mai jos. Si personalul a fost f ok.

Share this post


Link to post

Sch, cat a costat scutul tau cu montaj?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...