Jump to content
Sign in to follow this  
Zmeul cel rau

Proiectoarele de ceaţă

Recommended Posts

filosofic vorbind, nu inteleg de ce vi se pare atat de josnic argumentul 'sa imi fie mie bine'. inteleg sa argumentati ca este ilegala folosirea proiectoarelor in alte conditii decat cele pentru care au facute proiectoarele. asta este un argument cat se poate de puternic si cat se poate de onorabil. dar sa imi spui ca binele meu trebuie pus la coada si binele altora in fata -- ce facem, pana in 89 era retributie dupa nevoi, acuma facem iluminarea drumului dupa nevoia altuia?!

Share this post


Link to post

filosofic vorbind nu avem nimic dar...

 

poate fi binele tau, dar pot muri oameni din faza asta, pt ca poti orbii pe altul.

nu vreau sa fac morala dar am trecut prin asa ceva cu un betiv culcat pe soseaua ce vine de la mare, noaptea, noroc ca celui din fata nu-i mergea decat unul si am avut timp sa il vad, altfel masina se urca pe el...si pt ce? sa vada ala mai bine?... pai si eu ce vin din fata lui?

Edited by aztec

Share this post


Link to post

Ana, daca mie imi vine brusc nevoia de 2 roti si ti le iau de la masina ta, cum e? de ce sa pun nevoia ta de roti inaintea nevoii mele de roti, nu? de ce binele tau e mai important decat al meu?

 

PS. si eu am fost in situatia lui aztec. doi betivi pe mijlocul benzii, noaptea, ploaie. daca venea cineva din fata in momentul ala sigur nu-i vedeam la timp.

Edited by ticolino

Share this post


Link to post

nu stiu de ce spuneti ca deranjeaza chiar si proiectoarele reglate corect. pe mine nu m-au deranjat6 niciodata proiectoarele altora (reglate corect) si eu intotdeuna le folosesc pentru ca ma ajuta la observarea precoce a craterelor. in schimb daca ar fi dupa mine as iesi noaptea cu paru la vanatoare de faruri de matiz care chiar si reglate corect ma scot din toate saritele. si cum spunea si altcineva: daca va orbeste cineva legea spune sa reduci viteza si asa nu calci nici un betiv daca b***sti ochii. intre intamplari izolate si obsesie e o mmaaarrre diferenta. cel putin eu le consider utile si mult mai putin deranjante decat faza scurta. practic noaptea in oras cel mai des folosesc pozitii si proiectoare si mama n-a sughitat prea mult pana acum :P

Share this post


Link to post

Ieri am avut ocazia sa ma uit intr-un manual de SLZ (cartea aceea de instructiuni cu care vine masina). Ei la rubrica despre lumini, spunea ca sa nu se foloseasca proectoarele decat in conditii meteo nefavorabile, pt a nu deranja pe ceilati participanti la trafic !!

 

satori Faza scurta trebuie sa lumineze la 30m (asa scrie la lege). Nu inteleg cum de la tine bat doar 10m, si in plus ai si Kalos, care banuiesc ca are faruri bune.

Share this post


Link to post

In primul rand ma distrreaza flacaii cu Dacia in general (berlina,break,superN,solenza si chiar si Logan am vazut) care merg "golaneste " cu pozitiile si proiectoarele aprinse noaptea.Eventual majoritatea astora au si un neon de-ala de prost gust la nr.din spate de culoare mov :banana:

In alta ordine de idei mi-a facut unu' cu un Hammer o gluma proasta la Timisul de Jos noaptea: a dat drumul la toate farurile care le detinea, inclusiv la alea de pe masina ...ce se distrau aia pe chestia asta.Eu am blanit frana pana la 20 pt.ca efectiv am vazut stele verzi :dizzy:

Share this post


Link to post
Farurile bat indestulator la minim 10m de masina

 

 

satori Faza scurta trebuie sa lumineze la 30m (asa scrie la lege). Nu inteleg cum de la tine bat doar 10m, si in plus ai si Kalos, care banuiesc ca are faruri bune.

 

Citeste mai bine ce am scris. Farurile la kalos nu lumineaza mai intai in fata si apoi in toate celalte directii, blocuri, copaci si alte alea. Lumina lor este bine directionata si te ajuta doar acolo unde trebuie/are ea chef. Asa ca sunt indestulatoare pentru minim 10m - maxim ... hmmm pe asta nu il stiu => nu ma ajuta la studiul gropilor => am nevoie de proiectoare.

Share this post


Link to post

satori, oricat ai vrea tu, nu reusesti sa convingi pe cineva ca AI NEVOIE de farurile de ceatza la evitarea gropilor. folosirea lor nu face decat sa deranjeze pe cel din fata ta. lucru care tie nu-ti pasa. concluzia? trage-o tu!

 

farurile de ceatza te ajuta DOAR sa vezi in ce groapa ai dat, nu si sa o eviti. daca ele intr-adevar bat mai departe, astfel incat sa poti evita gropile, iar nu e bine ca asta inseamna ca LITERALMENTE ii scoti okii celui din fata.

 

povestea asta cu farurile de ceatza ALWAYS ON a aparut in '95 cand au intrat pe piata primele cielouri care aveau acestea standard. primii cumparatori au fost in mare majoritate cucoane cu o tona de bani care nu stiau sa foloseasca mai nimik din bord si tipi "jmekeri" care le tineau pornite din dorinta de a-si dovedi renumele.

Acum, s-a generalizat si mai toti cei care poseda, le folosesc non-stop.

oare de ce e interzisa folosirea lor numai pe ceatza? oare de ce aia din occident nu le folosesc decat cand este cazul? PT CA EI NU SUNT JMEKERI! ei sunt fraieri, domne...

Share this post


Link to post

orice s-ar spune sunt utile mai ales pentru gropi, sunt legale si daca nu va convine treaba voastra. nu vad nici o diferenta intre farurile de matiz si proiectoare. poate doar in favoarea proiectoarelor...

Share this post


Link to post
farurile de ceatza te ajuta DOAR sa vezi in ce groapa ai dat

 

aoleooooo... pai asta ziceam si eu!!! le folosesc pe terenurile minate ca sa aleg groapa cea mai mica!!!

si in sate, noaptea, pe drumurile nationale. imi pare rau daca orbesc pe cineva (desi pana acum nu s-a plans ABSOLUT nimeni) dar prefer sa se planga decat sa omor vreun taran intoxicat sau sa lovesc vreo caruta.

Share this post


Link to post

Pai daca NU LE FOLOSESTI non-stop nu e nici-o pb.

Nesimtiti mi se par jmekerii aia care merg NON_STOP cu ele aprinse.

aia e marlanie.

@Tico_RS E interzisa folosirea farurilor de ceata daca nu e... ceata. Dough...!

Share this post


Link to post

Sunt doua diferente: lA Audi A4 proiectoarele sunt in far.La Octavia si la unele Mercedesuri la fel.

Astia din prima categorie cand trec pe langa tine ai imresia ca farurile matura toata soseaus pana la pomii de pe margine.

La Espero care are proiectoarele in bara daca mergi numai cu farurile nu bate si in lateral pana la pomi, pe cand daca mergi si cu proiectoarele atunci iti bate si in fata si in lateral.Pe acest considerent eu nu le folosesc decat la drum unde e o reala nevoie de ele sa bata pe marginea drumului unde au obiceiul aia beti morti si cazuti de pe bicicleta sau cainii sa stea.

Deasemenea cand nu mergeam cu proiectoarele aprinse pe considerentul lui @alx ca nu sunt taran ci baiat educat am avut surpriza ca la 110 in curba sa fiu cat pe ce sa ma rastorn din cauza unei anvelope de tir lasata ca din intamplare pe marginea soselei si juma de prima banda.

Daca aveam proiectoarele aprinse vedeam mai din timp anvelopa si nu mai era nevoie sa trag brusc de volan de era aproape sa ma rastorn.

Insa taranii cu daciile care au proiectoare cumparate din magazin merg cu ele de fenta pt.ca am avut si eu de-alea si intr-adevar le foloseam exclusiv pe ceata ca sa ma vada altii pt.ca oricum ,nici noaptea, nu vedeai nimic pe sosea cu ele.

Share this post


Link to post

Oameni buni,

ce ne facem cu neamurile extrem de proaste care se dau interesanti/inteligenti/nemaipomeniti/nemaiauziti si merg cu pozitiile + proiectoare ceata + stopuri ceata ?

 

Sunt proprietar si utilizator intens de Cielo, Tico (schimbat acu' 2 ani pe matiz) din 1996. Am cea mai mare grija sa conduc cat mai domol si sa nu deranjez pe nimeni, avand o"oarecare" experienta la volan (a+b+c+e). Sunt insa consternat de numarul extrem de mare de "colegi" daewoo-isti care-si bat joc de ochii si nervii nostri mergand zilnic cu luminile in configuratia de mai sus.

Un exemplu clasic: Andi Moisescu (de la Pro tv), care mi-a fost vecin pana acu vreo trei ani si cu care am copilarit impreuna, avea idiotul obicei sa meaga cum v-am povestit. Abia dupa ce i-am explicat (cam tot cartierul) ce si cum, inclusiv cu probe, vad ca s-a mai lasat. la fel si frate-su (mai mic), pe care chiar l-am rugat sa se dea jos si sa vada si el cu ochii ce si cum.

Am discutat cu mai multi subiectul: in marea majoritate au inteles, si constientizeaza faptul. Altii recunosc sportiv ca au uitat butonul apasat de la ultima ceata. Altii nu-si dau seama ca au butonul apasat si la primul semnal decupleaza. Problema este insa cu cei care merg constient asa, cu explicatii care mai de care mai idioate:

1 lasa domne, sa ma vada lumea, si sa ma ocoleasca

2 mi-e frica de cei care stau in spate prea aproape sa nu dea peste mine, asa ca-i fac la ochi si ma depasesc.

3 "vad mai bine gropile" = minciuna, proiectoarele sunt mai jos, unghiul cu groapa este mai mic, e geaometrie simpla

4 arat mai bine, sunt mai smecher

etc.

 

Postez si pe acest forum intrucat in general masinile daewoo au cele mai deranjante lumini de ceata de pe strada, si sunt sigur ca incepand acesta discutie vom contribui cu totii la scaderea numarului de accidente de pe strada.

 

Ca politica personala, daca vad ca idiotul din fatza nu stinge si mai este si inacrcat, reduc mult viteza si intru pe contrasens sa-l sensibilizez. Asta cand nu sunt cu cineva in masina si toate manevrele nu sunt periculoase. Cand sunt cu jeep-ul chiar imi fac probleme mai putine, dar fiind farurile mult mai sus, baietii de obicei se conformeaza si sting "sorcova"

 

Va rog sa cititi in cartea masinii unde scrie clar ca luminile de ceata se folosesc doar atunci cand vizibiliatea scade sub 50-100 m.

 

De asemena va rog sa nu stregeti postul, dimpotriva sa cautam o cale de reducere a stresului la volan, cauza a multor accidente.

Share this post


Link to post

Super subiectul, adevarul e ca nimic nu este mai deranjant la mersul seara/noaptea.

Sunt o gramada de jafuri de pe care curg tablele dar au proiectoare.

O bila neagra si pentru Politie care nu cred ca a avertizat pe cineva pentru folosirea nejustificata a proiectoarelor.

Share this post


Link to post

Subiectul a fost si este extrem de discutat pe Autoshow aici: http://www.autoshow.ro/forum/viewthread.php?tid=3670 . Sunt multe de spus. DAR: faza cu vazutul gropilor este reala! Am testat-o la mine in cartier intre blocuri! Si e ok. Ma rog, e singurul loc in care aprind proiectoarele. Cat despre Politie, stati calmi, am vazut N Passat-uri de ale lor cu ceata aprinsa, asa ca nu va mai chinuiti... Semnale am dat zeci la cei care aveau stopurile de ceata (alea sunt cel mai enervante, nu proiectoarele!) si degeaba, mai mult, era sa iasa si cu scandal aiurea...

 

E lupta cu morile de vant... Ce sa mai zicem de farurile reglate aiurea, de asa-zisele xenoane care te orbesc, etc, etc...

Share this post


Link to post

despre politia care aprinde luminile de ceata aiurea, precum si despre utilizarea total cretina a girofarurilor deja se coace un memoriu la ministrul de interne.

 

Hai sa ne aplecam asupra problemelor noastre, adica asupra a ceea ce putem face noi.

 

Si pe autoshow forum tot eu am initiat discutia, dar ma gandesc ca aici e mai potrivita, ca marea problema o constituie masinile daewoo, cu sorcova aia de lumini.

Share this post


Link to post

Pai noi ce putem face in afara de a-i atentiona pe cei care merg cu ele aiurea? Si oricum ii doare fix in teava de esapament a corpului... Dar chestia cu sorcova Daewoo nu e chiar asa (ba chiar ar putea fi jignitoare uneori). M-au orbit (fara zahar) destule masini jmekere, nu mai stau sa le enumar... E adevarat ca in special stopurile de ceata de pe Cielo sunt foarte puternice...

 

Eu am gasit o solutie (puteti sa ma considerati egoist, dar m-am lasat de semne facute celor care merg aiurea, ca era sa mi-o si iau in barba degeaba....): mi-am facut ochelari heliomati (dar nu facaturi, ci din aia care se fac chiar black full!) si cu tratament antireflexie... Am scapat de orbiri...

Share this post


Link to post

Apropo de ochelarii minune! Unde, ce firma/marca, cat costa?

 

Ca tot heliomati am si eu dar de orbiri nu am scapat.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Am evitat firme de renume gen Optinova, etc, si m-am oprit la o firma germana, EBA Optics (aparatura germana, calitate a serviciilor - germana, etc, etc). Au si cabinet medical, dar eu aveam reteta pregatita. Mi-am facut lentile de sticla (dn lipsa de cash, ca altfel faceam din sticla organica...) dar tratate cum sunt tratate si obiectivele de la camerele video si foto. Se vede superb prin ele, nu ma mai deranjeaza nici macar stopurile de frana pe ploaie! Iar la partea de heliomat, tot respectul: se inchid pana la negru! Si asta imediat.

 

Firma este pe str. Ion Campineanu, cum cobori spre Sala Palatului, imediat pe dreapta dupa B1 TV. Ma rog, asta in Bucuresti. :o fftopic:

Share this post


Link to post

:-? cat ar costa sa ne facem o oglinda interioara retrovizoare heliomata?

Share this post


Link to post

Nu ai nevoie de oglindă heliomată, ai butonul ăla mic sub ea care trece oglinda în night-mode (adică mai vezi doar farurile celor din spate, diminuate în intensitate).

Share this post


Link to post

Ai fi surprins sa vezi citi nu au habar de chestia asta... :banana:

Share this post


Link to post

Nevoie nu ai, e un gadget. Dar diferenta este mare si nu zic ca nu mi-ar placea o oglinda ca la Megane II.

Share this post


Link to post

Da se da si ar trebui sa se dea si mai abitir! Proiectoarele si luminile de ceata se folosesc doar pe ceata. Folosirea lor in alte conditii este ilegala si periculoasa. Eu personal le-as face un test de personalitate cumparatorilor de masini si daca as remarca ca le place sa aiba cat mai multe luminite in bord le-as scoate becurile din proiectoare si lampile de ceata. 90% din cei care merg cu proiectoarele si lampile de ceata aprinse o fac "pentru ca da bine'', ''arata ca au masina cu proiectoare'', '' le place sa aiba martori aprinsi in bord'', '' habar n-au ce-s alea". 10 % zic ca ei vad mai bine cu ele aprinse si ii doare-n cot de ceilalti participanti la trafic. Din acelasi contingent, 90% nu aprind luminile pe timp de zi sau pe ceata.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...