Jump to content
Sign in to follow this  
ediblue

Locurile De Parcare Din Jurul Blocului

Recommended Posts

Salut,

 

Imi spune si mie cineva de ce fel de acte ai nevoie ca sa iei in cesiune sau sa platesti pe un anumit loc de parcare de langa bloc?

 

Cum se poate sa ii reclami pe cei cu masini parasite care ocupa locuri de parcare? La mine in jurul blocului sunt cel putin 7 astfel de gunoaie care dau aspect de mahala

 

Cum se poate moderniza parcarea?? Turnat asfalt, vopsit, aranjat frumos locul sa nu mai bagi masina intr-o groapa, sau intr-un boschet sau pe un munte de mocirla?

Share this post


Link to post

Gioarsele le parasti la administratia domeniului public si tot cu ei vorbesti pentru locul de parcare.

Daca proprietarul epavei a platit... nu ai ce sa ii faci. Si eu la bloc am cateva exemplare dar locurile pe care stau sunt platite.

Share this post


Link to post

pt locul de parcare, te duci direct la ADP doar daca sunt deja marcate locurile. daca nu, tb sa te duci la administratorul blocului ca sa se "identifice" locurile posibile de parcare si de inregistrat de ADP.

Share this post


Link to post

Pentru REPARAREA unei parcari existente (turnat asfalt/beton, parcelare, etc.) este suficient ca Adunarea Generala a Locatarilor sa-si dea avizul si cei interesati sa plateasca esalonat sau nu lucrarea.

 

Pentru AMENAJAREA unei parcari NOI (mai multe locuri decit cele prevazute de proiectantul blocului) ai de lucru in plus cu Comisia de Urbanism a Primariei pentru obtinerea Certificatului de Urbanism si ulterior a Autorizatiei de Constructie; proiectul trebuie sa fie semnat de un arhitect, toata tevatura dureaza LUNI de zile si sint foarte mari sanse sa nu se aprobe in caz ca se diminueaza procentul de spatiu verde stabilit prin lege.

Share this post


Link to post

Am incercat eu! M-am potolit numai cand am vazut cat costa proiectul! Am ajuns la concluzia ca mai bine ma iau la harta cu cativa vecini sa imi lase locul in pace decat sa trec prin brambureala aia.

 

FLEX ca de obicei este foarte bine informat. =D>

 

La un moment dat chiar ma gandeam ca e mai ieftin sa achizitionez si un jaf de trabant, oltcit ceva sa imi tina locul ocupat cat sunt plecat... =))

 

La mine problema mai najpi cu "mi-a ocupat locul de parcare" este ca apar masini (in general duminica seara) care raman acolo 2-3 saptamani fara sa fie miscate... I-am ridicat unuia stergatoarele si dupa vreo saptamana le-am lasat tot eu in jos de rusine. Era clar: omul nici macar nu s-a uitat la masina in rastimp.

Share this post


Link to post

am sunat la ADP sector 6 si mi-a dat programul. Trebuie sa ma duc acolo sa ne uitam pe schita sa vada despre ce loc este vorba.

Cat despre amenajarea unei parcari, cred ca cel mai bine apelez la o firma de constructii specializata, imi face o schita si un cost, ma duc la primarie si daca se aproba hartiile vorbesc cu toti din parcare (vreo 30 de proprietari) le dau copii dupa schite si costuri. Daca ar ajunge la aproximativ 5 milioane de masina eu as fi dispus ...dar cati oare mai sunt ca mine...?!

Share this post


Link to post

Uzual, proiectantii lucreaza cu dimensiunile 2.2x5 m/loc de parcare, deci o suprafata de 11mp, la care se adauga o cota din breteaua de acces de minim 10mp (uzual 25mp/masina in total, dar cu finete se poate iesi mai bine); sa luam 25mp, OK?

In caz ca se face treaba temeinica (consolidare infrastructura, raschetare beton vechi, turnare beton nou, asfaltare), cu firma de constructii, iese intre 50 si 100E/mp; daca e vorba doar de asfaltare, repozitionare borduri, marcare si maruntisuri, cred ca scoti treaba in jur de 25E/mp. Inmulteste cu 25mp si vezi ce-ti da, sau macar cu 11mp si iar nu-i chiar eftinache.

 

Ca o completare, la blocul unui amic s-au apucat proprietarii de masini sa amenajeze/repare parcarea din spatele blocului, cu asfaltare si marcare ... o rata era de 2.5mioROL  <img src= S"> , din pacate nu stiu in cite rate se achita lucrarea ... daca aflu, spun.

Share this post


Link to post

De cateva saptamani, in jurul blocului in care locuiesc a aparut o firma de curierat. Firma care are o gramada de masini mari (3.5 tone sau chiar peste, cred), vreo 5-6 masini, pe care le parcheaza, asa cum spuneam, in jurul blocului.

Locurile de parcare sunt (ca peste tot) foarte putine, mult sub numarul necesar. In aceste conditii, este foarte usor sa observi mastodontii alora de la curierat care ocupa locuri foarte multe. Nu ocupa locuri platite, insa ocupa locuri pe care parcam multi dintre vecini.

Am zis sa sun la ei. Mi-a raspuns un individ care s-a aratat foarte deranjat de faptul ca ii semnalez acest aspect. Ba mai mult, mi-a spus clar ca nu avem ce face si ca el isi lasa masinile acolo cat doreste, pentru ca acolo are sediul. Individul a fost de o impertinenta teribila.

Am sunat la politie, cei de acolo au zis ca nu au ce face, o sa trimita un echipaj sa constate ca asa e, si atat.

Intrebare mare: ce pot face? Am de gand sa fac tot ce e necesar, ii dau chiar eu in judecata daca e cazul.

Edited by hades

Share this post


Link to post

Locurile nemarcate sunt "la liber".

Puneti creier de la creier si gasiti o maniera de a crea o parcare amenajata, faceti un "memo" si mergeti la Primarie/ADP. A fost si inca mai este un "curent" de a face parcari. Poate rezolvati asa.

Share this post


Link to post

Pai si daca sunt la liber imi pot parca un tir pe ele? Sau 5 tiruri?

Share this post


Link to post

Daca masinile sunt sub 3.5 tone n-ai ce face. Daca sunt peste suni la rutiera. Si pe la noi aparusera capete tractoare de tir prin zona si dupa un telefon la politie au disparut ca prin minune. Mai apare cate un microbuz ocaziona, dar fiind sub 3.5 tone si mi s-a zis ca n-au ce sa faca. :)

Edited by Elfu

Share this post


Link to post

Au voie sa parcheze oricate masini mari (dar sub 3.5 tone) acolo? :o

Mi se pare incredibil sa nu pot face nimic.

:(

Share this post


Link to post

Oricum , am gasit pe locul meu dar si pe celelalte de langa mine concomitent parcat un camion de vreo 7 tone. Parcase asa pe 4 locuri.

Pentru locuri de parcare, te duci la ADP Sector (ce sector stai) si intrebi acolo daca au locuri in zona ta , faci contract, platesti lovelele si aia e. Dar stai linistit ca parcheaza toti pe locul tau. Am venit de n ori seara tarziu acasa si am gasit locul ocupat si alte locuri nu mai gaseam. Odata am avut ac de cojocul lui si l-am blocat (am parcat in fata lui astfel cat sa nu mai poata iesi). Pai ce naiba? Si oricum alte locuri in zona mea pe care sa pui masina ,la ora aia nu mai erau. In plus vad ca s-au organizat niste locuri ciudate de parcare, locuri pe care candva parcam fara rezerve. Nu stiu cum s-au putut face acele locuri ca parcare rezervata. Seara cand vin ,dezastru. Dau vreo 3 ture de bloc pana gasesc un loc. MAi ales cand mai vin si altii in vizita la prieteni. Sau cand parcheaza cate unul un mastodont de nu mai poti sa treci pe strada. De asemenea si masinile abandonate reprezinta o problema.

 

Totusi: E adevarat ca de la anu' dispare treaba asta cu parcarea rezervata?

Share this post


Link to post

Eu cred ca e o idee buna pana la urma sa dispara parcarea rezervata. In conditiile in care nu ne putem rezerva cu totii loc de parcare...e mai ok asa, nu? In plus, functioneaza si legea aia nescrisa: Sunt de 30 ani in bloc, vii tu si imi iei locul acu'? X(

Dar, totusi, sa parcheze ala 5-6 masini mari in fata blocului, masini care ocupa 10 locuri normale pentru turisme, si apoi sa mai si vorbesti ca un nesimtit la telefon, mi se pare inadmisibil.

Anyway, piata il va exclude by default. Daca e nesimtit, probabil ca nu va reusi prea multe, din punct de vedere profesional. Legal, evident.

Share this post


Link to post
... Anyway, piata il va exclude by default. Daca e nesimtit, probabil ca nu va reusi prea multe, din punct de vedere profesional. Legal, evident ...

Chiar asa fiind, desi, sticla-i plina de nesimtiti reusiti, tot ramai cu masina neparcata la domiciliu.

Share this post


Link to post

Salutam

 

Am o mica dilema...am depus la ADP actele necesare obtinerii unui loc de parcare. Parcarea din spatele blocului unde locuiesc a fost amenajata acum 3 saptamani iar deocamdata nu sunt numerotate locurile...tipa de la adp mi-a zis sa revin dupa ce trimit ei la primarie nu stiu ce chestii + dupa ce le marcheaza ca sa inchei contractul dar am vazut ca deja au aparut arhicunoscutele T-uri...ma gandesc ca in mod normal ar fi ilegal sa le puna pt. ca n-au avut cum sa incheie contractele pe locurile de parcare (...asta in afara faptului ca by default e ilegal sa-ti "plantezi" T)...sa ma duc la adp s-o iau de gat p'aia ca m-a pus sa astept cu toate ca as fi putut incheia atunci contractul?

thx pt. eventualele raspunsur

Share this post


Link to post

Nu stiu daca cererea e la fel peste tot, dar a mea stipula ca cer "locul de parcare pe care il ocup". Prin urmare, trebuie sa fac tot posibilul sa dovedesc ca il ocup. Recomandari:

- scrie numarul masinii cu vopsea pe loc

- fa tot posibilul sa nu-l ocupe altcineva (greu sfat :D )

- cel putin sa nu se instaleze altcineva sistematic

- cum apare numarul, jal la ADP, daca se poate fara masina care mai bine ar sta pe loc (sa nu apara in ultima clipa ceva), eventual cu o poza in care sa se identifice locul si masina

Daca nu ai pile, evident ca nu ai nici o garantie ca nu te fenteaza pana la urma, dar nici sa traiesti cu drobul de sare. Poate, cine stie, nu ai... ghinion :)

Share this post


Link to post

Sa inteleg ca brasovenii sunt norocosi in privinta parcarilor de resedinta: totul se face cu licitatie, iar in cazul in care reusesti sa iti ocupi locul ai la dispozitie 3 tipuri de dispozitive de blocare a locului respectiv (prin firme autorizate de primarie, cost ~100 ron cu tot cu instalare).

Dupa cum functioneaza sistemul acum, partea cea mai grea e licitatia (contractul se face pe un an), iar dupa expirare nu se mai face o noua licitatie, e suficient sa platesti pentru noul an si contractul se prelungeste automat.

Partea buna la licitatii e ca locurile se dau prioritar, in ordine: proprietarilor de apartamente, persoanelor juridice, chiriasilor iar eventualele locuri ramase disponibile se distribuie celor cu masini de servici.

Totusi, un minus pentru faptul ca inca nu este pus la punct un servici de ridicare a masinilor parcate ilegal pe locurile inchiriate.

Share this post


Link to post

Te duci si tu cu o ciocolata ceva si depui cererea, adica o convingi pe tanti sa iti accepte dosarul inainte de numerotare. Sa fie acolo, pentru prioritate ;)

 

Cit despre asta:

- fa tot posibilul sa nu-l ocupe altcineva (greu sfat :D )

- cel putin sa nu se instaleze altcineva sistematic

e foarte simplu, parchezi masina pe locul dorit si nu mai circuli cu ea pina nu-ti obtii contractul :D .

Share this post


Link to post

Am fost de dimineata la ADP si au zis ca sub nicio forma nu se dau locurile de parcare daca nu sunt numerotate. Ma scarbesc gunoaiele care si-au pus T-uri. :grumpy:

Edited by stryder

Share this post


Link to post

Nu ai reclamat asta?

 

Da chiar, reclamatia se face la Politie? La Primarie? La ADP? La toate? :P

Share this post


Link to post

Le-am zis astora de la ADP..raspunsu`: "...si ce sa le fac io domle?"... :rambo:

Share this post


Link to post

Mi-au facut si mie o parcare in spatele blocului. m-am dus imediat sa iau loc insa m-au refuzat ptr ca locurile nu erau numerotate. am stat pana le-au numerotat, m-am dus si tot nu mi-au dat loc pe motiv ca erau toate date. aiurea... m-am dus inca 1 data si i-am batut la cap. de data asta am "zambit" mai mult secretarei si m-a lasat sa-mi aleg ce loc am vrut eu din toata parcarea. chiria anuala este simbolica, 59 RON. Din ce mi s-a spus acolo, daca cineva iti ocupa locul, care este proprietatea ta dobandita prin contract de inchiriere, iti violeaza dreptul de proprietate. intr-o parcare platita, pe locul tau, nu are voie nimeni sa parcheze fara acordul tau, la nici o ora din zi. daca parcheaza vre-unu si nu se mai da, suni la adp sau la politia comunitara si il amendeaza.

Share this post


Link to post

chestia asta poti sa o obtii in scris?

eu din ce imi aduc aminte era doar intre niste ore - si ar fi tare fain sa fie cum spui tu :) - treaba cu ocuparea de catre altii...

Share this post


Link to post

Aşa ştiu şi eu, că e între anumite ore valabilă treaba aia. Parcă după 18 seara...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...