Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Mi-au Aprins Becurile De Craciun

Recommended Posts

Antena 3

 

De 1 mai, marile intersecţii din zece oraşe importante vor fi decorate cu luminiţe de Crăciun. Este startul unei campanii menite să atragă atenţia şoferilor asupra numărului tot mai mare de accidente rutiere puse pe seama consumului de alcool. Anul trecut, au avut loc peste 650 de astfel de accidente, multe, soldate cu victime.

 

Consumul de alcool la volan a fost cauza producerii, în acest an, a peste 100 de accidente rutiere, în care au murit aproape 40 de oameni. Anul trecut, peste 25.000 de şoferi au fost prinşi conducând sub influenţa alcoolului. Zece mii dintre aceştia s-au ales cu dosare de urmărire penală.

 

Potrivit iniţiatorilor campaniei de prevenire a consumului de alcool la volan, portretul robot al unui şofer care se urcă la volan în stare de ebrietate este un tânăr între 18 şi 35 de ani şi fără prea multă experienţă în şofat.

 

Pentru a atrage atenţia asupra pericolelor consumului de alcool, Poliţia Română, Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Asociaţia Berarii României au lansat campania „Realitatea se schimbă când conduci băut”. Până pe 4 mai în zece intersecţii din Bucureşti, Cluj, Drobeta Turnu-Severin, Giurgiu, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Slobozia vor fi aprinse instalaţiile de lumini folosite anul trecut de Crăciun.

 

Nu vor lipsi nici filtrele organizate de poliţie, pentru a reduce numărul de victime şi a combate consumul de alcool la volan.

 

Clujeanul

 

Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al poliţiei Române organizează de miercuri o campanie socială de prevenire a accidentelor cauzate din pricina alcoolului.

 

Campania "Nu sunt sărbătorile de iarnă. Realitatea se schimbă când conduci băut" constă în aprinderea luminiţelor de sărbători în zece intersecţii importante din zece oraşe: Bucureşti, Cluj, Drobeta Turnu-Severin, Giurgiu, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Sibiu şi Slobozia, în perioada 30 aprilie -4 mai.

 

Luminile de Crăciun se vor aprinde la Cluj miercuri seară, la ora 20:30, în piaţa Mihai Viteazu. Pe raza întregului judeţ, vor exista echipaje ale Poliţiei Rutiere, iar pe 2 mai vor începe acţiuni pe tema condusului sub influenţa alcoolului. Primarul Clujului, Emil Boc, a adresat şi el o avertizare clujenilor: "Dacă ai pus pic de băutură-n gură, ori mergi pe jos, ori iei un taxi, ori stai acasă, ori chemi un prieten".

 

Ideea de a aprinde luminiţele de Sărbători în luna mai este continuarea spotului publicitar TV, derulat sub genericul "O experienţă poate deveni îngrozitoare când conduci băut".

 

"Atât spotul TV, cât şi evenimentul creat în intersecţiile foarte circulate din cele zece oraşe importante, distorsionează intenţionat realitatea, tocmai pentru a atrage atenţia şoferilor asupra consecinţelor consumului de alcool atunci când intenţionează să se urce la volan", a explicat Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului.

 

În România, în anul 2007, s-au produs 657 de accidente grave, care s-au soldat cu peste 200 de morţi şi 574 de răniţi grav. Au fost sancţionaţi 25.678 de conducători auto care se aflau sub influenţa bauturilor alcoolice şi au fost făcute 9.775 de acţiuni pentru combaterea accidentelor de acest gen. În 2008, au fost demarate 2.129 de acţiuni cu tematica combaterii acciodentelor provocate din cauza alcoolului, au fost sancţionaţi peste 6.000 de conducători, din care 2.449 s-au ales cu dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate.

 

Poliţia Română speră ca începând cu 2008 şi până la sfârşitul campaniei în 2010 să fie implicate toate direcţiile de Poliţie, din toate judeţele.

 

Adica in loc sa se dea naibii sanctiune cu suspendarea carnetului pe VIATA, pentru cine se urca baut la volan (deoarece mi se pare singura greseala la volan pe care o poti preveni 100%) ... imi aprind instalatiile de Craciun. Halal.

Share this post


Link to post

Nu cu mult timp in urma a fost chestia aia cu economia de curent la nivel mondial. Uite asa dau rumanii cu bata-n balta...

Share this post


Link to post

Eu as adauga la portretul robot ceva ce nu spune mai nimeni: barbat intre 35-50 ani, cu un ,,statut social'', in masina tare- gip, mertan, audi sau bmw- cu pile si relatii care oricum nu-l opreste nimeni si se urca ranga/manga/varza la volan. In orasul celor 7 coline acesta este cred ca unul dintre cazurile f des intalnite... Oricum la astia nu le ridica nimeni carnetele asa ca nu intra in statistici...

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Factură de plată pentru simplul contribuabil român:

- intervenția poliției, a salvării, eventual a descarcerării, la locul accidentului produs de un șofer descreierat cu alcool la cap;

- spitalizarea și îngrijirea medicală a descreieratului, dacă nu, transportul până la morgă;

- salarizarea judecătorilor, în cazul în care victimele, rudele lor sau apropiații acestora mai au puterea să ceară și despăgubiri descreieratului;

- reparațiile unor eventuale pagube aduse, prin accident, la bunuri de pe proprietate publică (poduri, semnalistică rutieră).

 

La toate astea, acum se adaugă:

- iluminatul public feeric de Crăciun, utilizat anual, și la sfârșitul primului trimestru, ca să poată eventualii descreierați să spună câte beculețe văd cu alcoolul în cap.

 

Unii români au un mare noroc - că locuiesc în România!

Share this post


Link to post

Urmeaza:

- trecerea tuturor semafoarelor pe rosu, pentru ca zice lumea ca se circula mai bine fara ele

- insirarea tuturor politistilor ctinandu-se de manuta, fiindca asa n-o sa mai circule nimeni pe contrasens

- interzicerea vanzarii bauturilor alcoolice pe o raza de 1 Km in jurul oricarei strazi, ca sa vada toata lumea cum e la meciurile de pe Ghencea

- interzicerea aprinderii plafonierelor daca nu au... becoleduri :) stiti voi, poluarea si incalzirea globala :D

Share this post


Link to post

Numa' ce am vazut la stiri un tip teribil de impresionat de actiunea "Nu e Craciunul ..." Atit de impresionat incit a facut muci vreo 5-6 masini, una dintre ele fiind un Logan de ... Politie. Tipul era beat mort si conducea un Bentley alb, apropos si de cei care sint foaaaarte putin expusi ridicarii permisului. Cica ii intocmesc dosar penal, in functie si de rezultatele analizelor de singe de la IML. Vis-a-vis de ce zicea Vaxxi, recunosc ca nu stiu cum stau lucrurile. Daca ai avut dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului, se suspenda/anuleaza permisul cu drept de re-obtinere prin examinare, sau definitiv ? Mie unul varianta a 2-a mi se pare normala si de bun simt, insa ... (las cu puncte de suspensie). Stiu ca exista o prevedere cindva prin care , daca imi aduc bine aminte, violatorii nu mai aveau dreptul sa obtina in veci permis. E o mica (sau mare) inconsistenta daca lucrurile nu ar sta la fel si cu cei "afumati".

Share this post


Link to post

Sau sa va zic un caz interesant intimplat acum citiva ani in Bacau: un mare "mahar" face accident pe trecerea de pietoni, vine salavare sa ai victima, vine politia; politistul il vede ca e ranga de beat, dar nu ii pune fiola; il trimite direct la singe la spital; dupa citeva zile vine rezultatul - 0 (zero) alcool in singe; il intreb pa politist intr-o discutie privata de ce nu i-a pus fiola si stiti ce mi-a raspuns saracul om "Daca eu scria in procesul verbal ca fiola s-a inverzit (nu avea alcooltest electronic) pe urma puteam sa fiu dat in judecata de el ca am modificat probele, deoarece analiza singelui a iesti 0, lucru la care se astepta omul din start cu toate ca observase f.f. klar ca e rupt de beat".

 

Asa ca nu cred ca trebuie sa dam vina doar pe politisti. Din pacate foarte multe sunt putrede pe aici prin Romania.

Share this post


Link to post

Mai tine cineva minte faza cu Nicusor Constantinescu (seful consiliului judetean Constanta) adormit in gipan in mijlocul intersectiei? Avea probleme cardiace =)) Daca avea becurile de Craciun atunci aprinse poate nu mai adormea, il deranja lumina :) )

De tot rasul, ce sa mai zicem...

Share this post


Link to post

Beculetele de Craciun sunt pentru cei care i-ar urma pe astia de vorbiti voi, nu pentru cei care deja o fac.

 

PS: @AB, bre unde vazusi ca nu se vinde alcool in Ghencea cand sunt meciuri ca mai toti au cate o cutie in mana, ce-i drept, in afara perimetrului delimitat de gardurile jandarmilor?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...