Jump to content
Sign in to follow this  
rm.popa

Bucuresti-szeged

Recommended Posts

Ce vrei ... omul a zis ca o cam calca ;)

 

Oricum, depinde foarte mult si de ziua in care mergi, el se pare ca a prins o zi buna, daca ar fi fost Luni, cel mai probabil drumul ar fi durat mai mult.

 

cel putin, fata de 1 an in urma, 30 de minute castigi numai cu centura Pitestiului, daca mai mai rezolvat si niste semafoare pe valea oltului...

Share this post


Link to post

Daca nu am zis-o (desi am zis-o), ma repet ! :P Depinde de zi ... pe 1 Februarie nu a fost chip sa ies de pe centura Ploiestiului. Dupa 15 minute de stat la vreo 3 km de calea ferata, m-am intors o bucata si am luat-o prin oras.

Share this post


Link to post

Hai că m-am întors, aşa că revin cu impresiile "de pe contrasens" promise:

De data asta drumul a durat 11 ore, din care: 15 minute pierdute pe centura Aradului (ţeapa mea - deşi ştiam că ar putea fi naşpa, tot am luat-o pe acolo); 15 minute pierdute după Simeria (unde un meseriaş cu un papuc rămăsese în drum, în pantă); 15-20 minute pierdute în Sebeş; fo' juma de oră pierdută în Sibiu, pe o bucată de vreo 3 km; 15 minute la intrarea pe autostradă, la intersecţia cu drumul Piteşti-Curtea de Argeş (unde eram pe drum cu prioritate, dar erau 2 verzi în intersecţie care erau de altă părere...). Şi vreo 30 minute pierdute în 3 benzinării, pe traseu.

Una peste alta, muuult mai aglomerat ca la dus, tiruri ca la balamuc, poliţie destul de puţină, doar vreo 3 radarare (uşor de ghicit - probabil că alea pe care nu le-am ghicit le primesc prin poştă...). Asfaltul cam prost prin Ardeal şi Banat, cel puţin podurile sunt un dezastru. În schimb autostrada e OK (mă rog, aproape - i-ar mai trebui separatoarele alea de sens care să obtureze lumina farurilor între cele 2 sensuri). Un mare + pentru prelungirea spre Rm. Vâlcea, dacă s-ar face şi un pod la capăt ar fi grozav.

Share this post


Link to post

Se face pod. Acolo unde sunt lucrarile alea la intersectia cu drumul spre Curtea de Arges/Rm. Valcea, pasaj se construieste, peste calea ferata si intersectie.

Share this post


Link to post

Oare nu era mai destept daca ar fi facut podul concomitent cu soseaua de Centura ? Parerea mea e ca da si ca iarasi avem de-a face cu o situatie de genul "Mintea romanului cea de pe urma". Hal de coordonare si management de proiect :(

Share this post


Link to post

Ce, e prima oara? Vezi Bucuresti-Ploiesti, unde s-au facut mai intai pasajele supraterane de la Otopeni si Baneasa, iar acum 3 benzi mari si largi ajung gatuite in chinuita intersectie de la aeroportul Baneasa, unde se ziceee caaaa o sa fie odata si-odata un pasaj subteran (desi zau de inteleg cum vor putea incepe sa lucreze la el, fara sa nenoroceasca iremediabil traficul in zona).

Share this post


Link to post

Pai si ar conta pentu cineva daca s-ar duce naibii traficul ? Uite cu Centura Pitestiului de care vorbeam ... Faci doar 5 minute pe centura si scutesti 15-20 evitind centrul orasului ... pentru ca mai apoi, la iesire, sa pierzi tot ce ai cistigat.

 

Sau si mai tare, ca mi-am amintit chiar acum. Nu pusesera niste destepti semafor pe DN1 pentru acces/iesire de la Feeria ? Iti mai aduci aminte cum a fost pe acolo vreme de citeva zile?

Share this post


Link to post

Normal ca-mi aduc aminte, daca si-au dat seama pana si ei atat de repede c-a fost o decizie proasta. Oricum, initiativa cu pasajele de la Otopeni si Baneasa a fost buna, intrarea in Buc e acum foarte buna, cu exceptia blocajului de la intrarea in Baneasa :) daca vrei sa vezi decizii proaste de fluidizare a traficului, vin' la Ploiesti sa vezi cum s-au pus sensuri giratorii (cel mai lent tip de intersectie) cu nemiluita, culminand cu imensitatea facuta pentru acces la Metro/Carrefour/Bricostore, de la iesirea spre Sinaia :wallbanger:

Share this post


Link to post

Apropo de giratorii ... cine > :) le-o fi spus la mintile astea luminate de edili ca fluidizeaza circulatia cu giratorii nu stiu. In Craiova au aparut cateva, si sunt promisiuni "solemne" ca in scurt timp se vor mai construii si alte... in Bv sunt o gramada... 8-|

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Trec periodic prin Ploiesti, fata (prietena) are casa natala peste drum de biserica aia mare, nu stiu sigur daca e Mitropolie sau nu ...

 

Mda, se pare ca peste tot sint minti luminate. Legat in mare masura de topic, cindva intram in Sibiu dupa maxim 2 minute de asteptat la semafor ... ca era unul singur ... Acum au aparut mai multe, plus un giratoriu ... daca scapi in mai putin de 30 minute esti norocos :(

Share this post


Link to post

Prin Ungaria si Austria sunt foarte multe, si chiar sunt utile. Problema la noi e ca sunt puse fara cap, acolo unde traficul nu o justifica, cel putin aici, in Craiova, si mai mult incurca.

Share this post


Link to post

@Salex: E Catedrala, iar circulatia in Ploiesti oricum s-a distrus de vreun an incoace (giratorii puse aiurea, soldatii culcati, etc etc). De-acord cu Sibiul, am trecut si eu des p-acolo. La fel, s-au stricat multe orase (Timisoara, Cluj imi vin in gand, comparate cu ce era acum 7-10 ani), dar nu stiu cat din aglomeratia urbana se datoreaza planificarii rutiere slabe si cat se datoreaza cresterii numarului de autoturisme. 2 roti la putere! nu de alta, dar asta e singura solutie viabila de viitor.

 

@guru: pardon, de-acord; exista imens de multe giratorii in multe tari (asa cum ai zis, Ungaria, Austria, completez eu si Franta), DAR sunt puse la intersectii de drumuri judetene/nationale, acolo unde se intalnesc 2 masini din an in paste, nu in mediu urban unde la orice ora e coada in intersectie :)

Share this post


Link to post

Urmeaza sa plec intro mica excursie cu nevasta si valkyria pana la Innsbruck, Austria.

 

Sunt putin in dilema cu traseul pana la Sibiu, sa aleg varianta prin R.Valcea sau prin Brasov.

 

Cine stie in ce stare se afla drumul Pitesti-R.Valcea-Sibiu ?

 

 

Multumiri anticipate.

Share this post


Link to post

Cine stie in ce stare se afla drumul Pitesti-R.Valcea-Sibiu ?

 

 

Drumul e ok . Nu mai are gropi . E refacut

Share this post


Link to post

Confirm, am facut weekendul trecut Bucuresti-Sibiu si retur. O singura bucata (cca 300 metri) la intrarea in Defileul Oltului poate ridica mici probleme (semafor, asteptare maxim 10 minute). Se lucra la consolidarea versantului si ma indoiesc ca au terminat intre timp.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...