Jump to content
Sign in to follow this  
dreamlike

Urmasul Lui Tizulake

Recommended Posts

Pentru ca tot e la moda sa-ti prezinti achizitia pe forum si pentru ca membrii dwc sa fie cat mai bine informati despre eventualele modele de masini pe care ar dori sa le achizitioneze la un moment dat, fara a avea insa talentul lui Senna, vi-l prezint si eu pe urmasul lui Tizulake, respectiv tanarul si nazdravanul Focusake.

Dupa ce am dat mai multe ture pe la dealerii locali si eram aproape hotarat pentru un lacetti hb, insa dealerii (prin aroganta, dezinteresul si nu in ultimul rand conditiile dezavantajoase de achizitie - aproape acelasi monopol ca la Dacia) m-au facut sa ma razgandesc, am optat pentru un ford.

Modelul ales: Ford focus hb, 1,6 benzina, 100cp, nivelul de echipare Trend style, culoare ocean blue. Alte motive pentru care am ales ford: garantia ford de 4 ani, indiferent de numarul de km si faptul ca masina mi-a fost livrata practic pe loc.

Pretul modelului a fost de 14950E, insa beneficiind de oferta de toamna si un discount la negociere pretul de achizitie a fost de 13400E.

Masina are momentan 1300km si nu am testat-o chiar la maxim insa pot sa spun ca este o diferenta uriasa intre focus si credinciosul matiz. Spatiu, stabilitate, siguranta, putere, confort etc, etc. Bine, matizul era un model E asa ca orice dotare de pe focus nu o aveam pe matiz - incepand cu turometrul si terminand cu, sa zicem, aerul conditionat.

Dotari: ABS, EBD si MBA; airbaguri frontale si laterale pentru sofer si pasager, AC manual, torpedou cu refrigerare, CD player cu 6 incinte, comenzi audio pe volan, coloana volanului reglabila pe inaltime, geamuri electrice fata, scaun sofer ajustabil pe inaltime, imobilizator PATS, sistem de pornire pana la -25 grade, faruri electrice, oglinzi electrice incalzite in culoarea caroseriei, inchidere centralizata pe cheie, computer de bord, volan in 4 spite cu finitii de aluminiu, insertii de aluminiu pe bord si schimbator de viteza si alte dotari firesti pentru o masina din anul 2007.

Cum o poza face mai mult decat 1000 de cuvinte, cateva instantanee de la sedinta foto:

post-2220-1193779870_thumb.jpg

post-2220-1193779918_thumb.jpg

post-2220-1193779946_thumb.jpg

post-2220-1193779979_thumb.jpg

post-2220-1193780017_thumb.jpg

post-2220-1193780063_thumb.jpg

post-2220-1193780076_thumb.jpg

post-2220-1193780088_thumb.jpg

post-2220-1193780099_thumb.jpg

post-2220-1193780156_thumb.jpg

post-2220-1193780170_thumb.jpg

post-2220-1193780182_thumb.jpg

post-2220-1193780213_thumb.jpg

post-2220-1193780529_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Sa te poarte sanatos!

Principalul atu al Fordurilor, din experienta mea, este stabilitatea in viraje. Sunt foarte distractive de condus :D

 

PS: MBA ce naiba mai e? :)

Share this post


Link to post

Dreamlike, sa o stapanesti sanatos! Nu stiu de ce, dar simplitatea plansei de bord si a comenzilor e ceva superb, lucru care m-a incantat la primul meu contact cu un Focus TDCi echipare Tournier al unui coleg. Pare o idee cam supradimensionat, dar nu e! Si culoarea e superba! Milionul de kilometri cu motorizarea aia and have a lot of fun with it!

Share this post


Link to post

Cred ca Main Brake Asisstance.

S-o stapanesti sanatos si sa te poarte fara evenimente! Si mie mi-a placut fordul, insa cu diesel era extrem de scump. Sa-ti mai zic ca la mai putini bani te lipeai de Lacetti HB Platinium si cu motor diesel? :tongue:

Oricum, fiecare isi face calculele lui si alege in functie de necesitatile personale si familiale, ce-i place si ce prefera.

Inca o data, sanatos si fara evenimente!

Share this post


Link to post

sa o stapanesti sanatos fara probleme, mie intodeauna mi-au placut fordurile. Ai idee din ce fabrica a venit masina, unde a fost produsa ea?

Share this post


Link to post

La Mai Multi Km! De curind citeam intr-o revista de specialitate din Romania care a testat un Ford (parca Focus sau Fiesta nou, nu mai tin minte exact), faptul ca dejectiile de pasari au dizolvat lacul cu care era acoperita vopseaua! Daca o sa gasesc revista o sa-ti fac un scan la articol.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Autoshow, de Focus era vorba. Vopsea stricata de dejectii de pasari neinlaturate la timp.

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos, foarte frumoasa masina si mai ales o masina corecta :thumbl:

 

PS> a fost cumparata dupa ce te-ai uitat aici ?

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos si la multi kilometri fara evenimente rutiere!

Share this post


Link to post

Bravo Filip, bun pretul pentru un Ford! E ca Focusul lui John motorizarea, stiu ca atunci la Varlaam doar ce-l luase.

Un prieten a luat si el un sedan cu motor 1,6TDCI 90cp si mi se pare lenes fata de Lacetti cu 95cp, insa e destul de silentios.

I-am zis ca trebuia sa ia benzina 100CP dar nu m-a ascultat. Si prima revizie l-a costat destul de mult (vreo 8 mil.). Oricum masina este excelent de inchegata, spatioasa, multe accesorii. Nu se compara din punctul asta de vedere cu Lacetti.

Stii ca e acelasi sasiu cu cel de pe Mazda3?

Numai daca privesti grosimea portierelor si a stalpilor iti dai seama ca e mai tapana, asta se vede si in curbe.

Dupa privatizarea DWR Ford vine tare cu oferte si nu e rau. Doar daca ar fi si la service mai lesne...

Sa o stapaniti sanatosi si sa va poarte cu bine prin toata Europa :) .

Share this post


Link to post

Urarile de bine ti-au fost adresate acum mai mult timp :)

 

Eu iti cer chirie pe locatia de facut poze :P

Edited by mike.omega

Share this post


Link to post

Super masinuta, sa o stapanesti bucuros fara limita de kilometrii. Interiorul este foarte frumos, elegant.

Share this post


Link to post
PS: MBA ce naiba mai e? :)

Main Brake Asisstance, asa cum a zis Mircea insa nu ma intreba ce face ca ma dai pe spate, stiu doar ca are ceva legatura cu franele :rolleyes: .

 

Stii ca e acelasi sasiu cu cel de pe Mazda3?

Nu stiam. Stiu doar ca focusurile sunt facute pe aceeasi platforma ca si Mondeo. Masina a fost fabricata in Germania, are un fel de factura pe care sunt trecute in germana mai multe chestii si orele, cred ca se poate determina cu precizie, de pe ce linie de fabricatie a iesit, la ce ora, cine a verificat-o si alte detalii privind fabricatia.

Va multumesc tuturor pentru urasi si aceleasi lucruri bune va doresc si voua si masinilor voastre.

 

Cei cu care am stat mai mult de vorba stiu ca mi-as fi dorit cel mai mult o nubira II insa incertitudinea legata de viitorul uzinei de la Craiova m-au determinat sa ma reorientez (in Constanta deja al doilea dealer DW s-a transformat in dealer kia). Apoi a fost lacetti, am fost de trei ori la dealer pentru calculatie si precomanda (as fi iesit chiar mai ieftin) insa motivele sunt legate de "exceptionalul" Expocar si relatiile cu clientii si potentialii clienti (nu mai detaliez aici). Probabil daca ar mai fi fost un alt dealer chevrolet in Constanta - lacetti ar fi fost alegerea.

Am ales ford si sincer sa fiu nu-mi pare rau absolut deloc. La pretul la care l-am achizitionat probabil e una dintre cele mai bune si serioase oferte de pe piata. Nu am vrut o masina diesel pentru ca inca nu sunt pregatit pentru un motor pe motorina, poate urmatoarea ...

Despre masina, asa cum v-am zis: mai mult decat suficient de puternica, foarte stabila, comenzile de orice fel la indemana, ergonomica si comoda, foarte usor de manevrat iar evacuarea are un zgomot efectiv de "marait" ce-mi place la nebunie. Una dintre marile "necunoscute" este deocamdata consumul. Computerul de bord imi indica un consum mediu urban de 10,9% iar la un drum pana la Bucuresti consumul a fost de 7,3% la o viteza medie de 97km/h, insa doar de vreo doua ori am urcat pana la 160km/h in rest am mers constant pe autostrada cu 120km/h. Este prematur insa pentru a trage concluzii, iar pana la 1500km producatorul recomanda a se evita plecarile de pe loc in tromba, franarile bruste si rulajul la turatii mari.

O sa va mai tin la curent cu evolutia masinii pentru ca, desi am schimbat brandul, voi ramane un fidel al forumului dwc.

Share this post


Link to post

Sa te bucuri de ea multi km, imi place mult cum arata, iar la banii astia mi se pare o alegere foarte buna!

Share this post


Link to post

Filip, te sfatuiesc sa citesti partea din carte care se refera la chestii cu initiale. Sunt bune la casa omului mai ales cand le stii limitele si functiile.

Astept prezentarea oficiala, poate la un gratar, cand se intoarce si africanu'. :)

Share this post


Link to post
...Astept prezentarea oficiala, poate la un gratar...

 

Da si poate de data asta facem gratarul la Bucuresti nu?!

 

Pe de alta parte Filip tu stii urarile noastre de bine, multi kilometrii sanatosi in ea!

Asteptam inca udatura... :) )

Share this post


Link to post

Da, il facem pe Magheru :D

Share this post


Link to post

Multumesc Sato, cartea am citit-o din scoarta-n scoarta insa nu am retinut inca toate initialele. MBA insa este un sistem electronic suplimentar de asistare in cazul franarii de urgenta (cum functioneaza si ce face exact o sa-ti spun maine cand o sa sun la ford sa ma lumineze, ca m-ai facut curios si pe mine :) ).

Cat priveste gratarul, deja vanatorul african a inceput sa dea semne ca se trezeste din amortela desi mai are doua luni pana vine acasa :drinkers: .

Share this post


Link to post

De abia astept sa afli, Google nu mi-a dezvaluit nimic... destul de ciudat. :)

 

LE: Mai merge chestia cu butonul de la BC apasat cu cheia pe ON si motorul oprit pentru a intra in "meniul secret"?

Share this post


Link to post

S-o stapanesti sanatos Filip si sa te bucuri de ea :) .

Fordul este o masina serioasa, eu am avut 3 in familie, insa ceea ce m-a scarbit efectiv, cel putin in Bucuresti, este modul in care esti tratat in service. Pacat pentru marca, sper ca in CT sa stea altfel lucrurile.

 

@sato - lasa-l mah in pace, de-abia a luat-o si vrei sa-l si bagi in compu' de bord? :mrgreen:

Share this post


Link to post

Felicitari pentru alegere, aceasta generatie de Focus beneficiaza de aprecierea mea asa ca nu pot decat sa ma bucur maximal pentru tine !

 

Nu-i lua in seama pe cei care iti spun ca la banii aia puteai sa iei cine stie ce altceva, concentreaza-te pe ceea ce ti-ai cumparat si adapteaza-te la lumea Ford. Genul acela de calcule pot sa-si faca cei care sunt in de masini, tu deja ti-ai facut alegerea si mie mi se pare justa.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru aprecieri, asa cum am zis nu imi pare rau pentru alegerea facuta.

 

De abia astept sa afli, Google nu mi-a dezvaluit nimic... destul de ciudat. :)

MBA este un sistem suplimentar de imbuntatire al sistemului de franare si coroborat cu sistemul ABS si computerul de bord asigura un raspuns mai prompt al sistemului de franare crescand eficienta acestuia cu aproximativ 20%. Deci e de bine :) .

 

... ceea ce m-a scarbit efectiv, cel putin in Bucuresti, este modul in care esti tratat in service. ...

Multumesc Alex iar faptul ca directorul de service si cel de vanzari de la Trans Atlantis sunt doi foarte buni prieteni de-ai mei ma face sa sper ca nu-si va bate nimeni joc de masina in service.

Edited by alx

Share this post


Link to post

Eu cred ca MBA este aceeasi treaba cu BA-ul, deci suplineste forta de franare in situatii de urgenta :)

Share this post


Link to post

Felicitari pentru masina ... sunt fan Focus de multaaa vreme ... ( sa faci un drive test cu ST'ul ... )

 

Doar mie mi se pare ca volanele sunt grosolane la Focus ? ... ( creca singurul punct negativ asta e la interior ... ) .

Share this post


Link to post

Ai facut o alegere f.buna din punctul meu de vedere. Un coleg are un Focus de 1 an jum, 1,6 model Ghia si este extrem de multumit de masina ( o persoana fff.pretentioasa) . Sa te poarte sanatos .  <img src= ">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...