Jump to content
Sign in to follow this  
viorel607

Motoru Moare Cand O Trec Pe Liber In Mers

Recommended Posts

Intreaba-l pe Laurentiu83.

Share this post


Link to post

Teoretic un catalizator ar trebui sa tina cel putin 80 k , dar in Romania depindem ( inca ) de calitatea benzinei .

Share this post


Link to post

Nu stiu daca are legatura cu titlul topicului, dar din teoria pe care o stiu eu un catalizator se regenereaza singur (adica se autocurata) in mers, cand ajunge la o anumita temperatura. Dar poate e vorba doar de eficienta catalitica si nu de impuritatile grosiere (funingine) ce rezulta din benzina proasta si se depun.

Oricum, ideea este ca masinile moderne nu sunt facute pentru traficul (sau cum sa-l numesc) actual din marile orase. Mai trebuiesc scoase la sosea din cand in cand.

Share this post


Link to post

Probabil ca e off-topic, da' nu-mi prea vine in cap. Cum adica "masinile moderne nu sunt facute pentru traficul de azi"? Poate sunt facute pentru cel de ieri. Sau poate sunt facute ca sa iei... altele? Sau poate nu suntem noi "compatibili" cu traficul asta? :(

Share this post


Link to post
PS n-am avut vreodata bujii mai murdare ca dupa utilizarea benzinei Cararea100.

 

Asa se intampla cand ignori recomandarile constructorului cand vine vorba de bujii.

In rest baga mare petrol de la KazMunayGaz care este din aceasi conducta cu cel de la lukoil :)

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Ma pis pe recomandarile constructorului si pe cacaturile de bujii pe care le-a pus pe motorul meu. Le-am aruncat dupa 1 luna de zile. Cu bujiile puse de mine, motorul se incalzeste intr-un timp de 2x mai scurt decat cu bujiile lor cocoreene, sa si le bage intai in coor si apoi in nari. Benzina aia e proasta, nene, este uree vanduta de niste excroci care profita de faptul ca aici nu se fac controale la pompa si garda financiara umbla pe la chioscari in loc sa-i ia pe petrolisti la ranga. Apropo, de cand au preluat austriecii firma, nu se mai face nici controlul intern, ne-anuntat, la pompele lor. Despre seriozitatea rusilor, calitatea produselor lor si despre cuvantul lor te las singur sa te convingi. Aia stiu doar trei lucruri: sa faca vodca, s-o bea si apoi sa fure.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Impresii noi cu masina.Nu mi-a mai facut probleme porneste fara probleme acum ce am facut diferit este ca am tinut cheia mai mult in capat (inainte ii dadeam cheie foarte scurt si pornea dar abia pornea eh ce sa ii faci obisnuit cu vara :) ) si parca s-a invatat si masina sa o tureze cand porneste o duce pana pe la 3000 ture si scade usor dar nu mai moare.

IDLE Learn nu am facut ca nu mai este nevoie deocamdata si nici benzina nu sunt pregatit sa o schimb si sa va zic de ce.Din ce am inteles de pe forumuri este ca o benzina proasta se vede la puterea care o ai nu mai trage nu mai poti atinge viteza maxima a masinii mie nu mi s-a intamplat asta cu lukoil 98 am mers pe autostrada cu 150 si cu 160 odata cred ca era putina panta si asta cu benzina lukoil 98.

Lumea huleste lukoil-ul din motive gresite ca vine de la rusi dar defapt iese din pamant poate e din cauza ca este mai ieftina dar sunt destule motive ptr. care poate fi mai ieftina poate nu platesc atatea taxe cat OMV sau petrom sau transportul poate este mai ieftin adaosul ...etc. nu neaparat calitatea mai proasta cel putin ptr. mine benzina de la ei nu m-a dezamagit masina trage foarte bine pot sa ating viteza maxima a masinii oricand ce sa cer mai mult e benzina doar atat.

Share this post


Link to post

Bre- eram si eu fan luk-oil. ERAM. Pana cand am vazut ca se evapora din rezervor.

Nu zic ca e bun petromu', dar e mai bun ca luk, mol si rompetrol. Parerea mea. La rompetrol nu mai intru decat sa-mi iau tigari, ca stiu sigur ca la ei gasesc dunhill fine cut. La mol n-am mai trecut de vreo 3 ani. Luk nu mai vizitez decat cand merg la iasi/bacau- iau mancare si suc/tigari/reviste (pt Oana).

Mi-as schimba si eu bujiile, ca nu m-ar costa prea mult. Nene Tolin- ce imi recomandati? Pt 1,4 16v.

Share this post


Link to post

Dar la pret mi se pare mai bun lukoil si ce sa bag OMV carrera 95 sau Lukoil 98 ?

OMV-ul mi se pare un fel de benzinarie cu preturi de fite cand am inceput sa bag benzina si am facut un research de preturi si forumuri citite de care e mai buna am ajuns la concluzia ca OMV 95 costa atunci cam cat lukoil 98 si la cifra octanica si puterea calorica Lukoil-ul 98 arata mai bine asa ca de ce as baga OMV 95 sau alt 95 de calitate cand se apropie sau egaleaza pretul de lukoil 98.

Share this post


Link to post
... Mi-as schimba si eu bujiile, ca nu m-ar costa prea mult. Nene Tolin- ce imi recomandati? Pt 1,4 16v ...

Ce-i mai ieftin, asta-i trendul, eventual rusesti, tin o viata.

Share this post


Link to post

Ei, pe naiba rusesti :) ). Mai intai insa tre sa le desfac s ma uit la ele, dar cum timp nu prea este (la frigul asta...), lasam pe alta data. Oricu mai mult de 40 ron/bujia- n-are cum sa fie.

Share this post


Link to post

Mai baieti, dar facurati varza topicul omului, mai intai pretul benzinei, acum bujiile, urmeaza despre ulei?

Share this post


Link to post

Chiar asa... sa revenim la topic! S-a rezolvat problema cu motorul care moare pe liber? Pentru a trage o concluzie!

Share this post


Link to post

Concluziile sunt :

1.Pentru orice problema inca de la poarta service-ului se recomanda schimbarea supapelor la masinile chevrolet.

2.Masina nu se scoate pe liber din decelerare(frana de motor) la peste 2000 rot/min cand durata de injectie este zero.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Tocmai ma pregateam sa spun patania mea si dau peste... punctul 2 :) Mda, interesanta si simpla cauzalitate.

Dar totusi... Nu e vorba de trecere pe liber in mers, dar are legatura cu... muritul. Am citit multe posturi cu pornit, urcat in ture si apoi oprit. Spuneam ca mi s-a intamplat si mie o data, desi nu stiu cat de mult s-a turat initial. Azi era s-o patesc iarasi. Nu era foarte frig, probabil -5, dar suficient ca sa nu dau drumul la ambreiaj brusc (da, stiu ca nu se porneste asa, dar... n-are legatura cu topicul :D ), asa ca-i dau drumul usurel, cu ochii pe turometru sa nu cada sub 1000, ii dau drumul complet si ma asigur ca sta pe la 1100-1200 dupa care imi vad de treaba prin portbagaj. Dupa vreo 30sec aud ca turatia a scazut, fara ca motorul sa faca totusi urat. Dau fuga la locul meu si vad turometrul cazut pe la 600rpm. Pana sa apuc macar sa gandesc ceva, isi revine si se urca scurt pe la 1400, dupa care cade linistit pe la 1000 si si vede de treaba.

Share this post


Link to post

Am si eu o problema cu masina mea, asemanatoare cu cele expuse in topicul asta.

Masina...Aveo Sedan motor 1.4, 14000 km, merge normal in sarcina iar din cand in cand, cand opresc la semafor, motorul tremura destul de rau.

Precizez ca acesta neregularitate in functionarea motorului nu apare tot timpul.

Masina fiind in garantie, am mers la service (Rucom Craiova) unde in prima faza mi s-a spus ca imi vor schimba chiuloasa si supapele pe garantie, ca asta e o problema care apare la foarte multe Aveo etc.

Dupa aprox 30 min, mi-au dat masina inapoi si mi-au recomandat sa alimentez masina cu benzina buna, iar daca mai face probleme sa ma duc inapoi.

1.Pentru orice problema inca de la poarta service-ului se recomanda schimbarea supapelor la masinile chevrolet.

Imi puteti explica si mie ? Oare, trebuie schimbata chiuloasa si supapele ?

Share this post


Link to post

Multumesc pt raspuns !

Am citit tot topicul inainte de a posta.

Exista posibilitatea sa nu iese fum fara foc ... inginerul de la service mi-a spus ca problema cu supapele la Aveo e ceva uzual la ei, au schimbat aceste piese la foarte multe masini in garantie.

O resetare a ECM-ului poate rezolva problema ?

Share this post


Link to post

Nu. Fa-i un "tratament" din ala din citat :)

Share this post


Link to post

Responsabila de mentinerea turatiei de ralanti este electro-valva IAC. La fel, daca electro-valva EGR nu se inchide la ralanti, motorul "moare". Incarcarea supapelor de calamina trebuie sa conduca mai intai a misfire, scuturaturi in mers, MIL aprins.

Share this post


Link to post

Am urmat sfaturile din acest topic si "am aplicat tratamentul".

Intradevar masina si-a revenit. Am facut un drum in exterior dupa ce am alimentat cu benzina Efix 95 de la Rompetrol.

Multumesc !

Share this post


Link to post

Buna! Am intrat pe acest forum in sparanta ca voi gasi o solutie pentru rezolavarea problemei aparute recent la masina mea. Situatia este in felul urmator. De cand a fost masina noua am schimbat mai multe benzinarii(PETROM / OMV / LUKOIL / ROMPETROL pentru a decide care dintre ele ofera cea mai buna benzina. Am ramas la ROMPETROL, alimentez cu benzina de 95 respectiz 101. Nu circul foarte mult cu ea, masina are la bord in jur de 32000 km.De ANUL TRECUT in perioada de iarna motorul a inceput sa faca figuri. Mai exact motorul a inceput sa tremure sa huruiasca schimbatorul de viteze tremura rau din cauza trepidatiilor, DAR pornea din prima. Incalzesc motorul aprox. 5 min. O lua greu din loc in sensul ca apsam pedala de acceleratie si degeaba dupa 10 sec mergea normal. Toate aceste simtome la temp sub 0 grade. Peste 0 grade revenea la parametri normali de functionare. ACUM in periada rece a inceput iar sa faca figuri. Porneste din prima dar la pornire motorul a inceput sa tremure foarte rau la temp sub 0 grade. S-a aprins si indicatorul luminos de defectiune. am mers cu masina la service si dupa efectuarea testului mi s-a zis ca arata eroare la supapele 1 si 4. si ca este depusa calamina pe ele. Am introdus in rezervor CASITE - CONCENTRATED FUEL SYSTEM CLEANER situatia s-a remediat pentru o scurta perioada de timp. Am remarcat o chestie si anume becul de defectiune ba s-a stins ba s-a aprins in functie de cum torcea motorul. daca apas butonul de aer conditionat de la sistemul climatronic situatia se inrautateste dramatic in semnsul ca scade puterea motorului foarte mult. La drum din cand in cand indiferent ca parcurg o distanta scurta sau lunga motorul mi se opreste instantaneu in timpul mersului.Ce e foarte rau, este ca poti face accident; moare motorul - se intepeneste volanul - pedalele am patit-o de cateva ori si in curbe, noroc ca nu aveam viteza. Interesant este ca desi moare motorul, farurile raman aprinse. Ce ma sfatuiti sa fac? A mai avut cineva asemenea probleme? Va rog sa ma ajutati ca situatia e tot mai grava. Va multumesc!

Edited by toro123

Share this post


Link to post

Vad ca masina e din 2006. Bujiile s-au inlocuit vreodata?

Share this post


Link to post

Nu s-a inlocuit la ea nimic. Masina a mers perfect. Am schimbat doar filtre si ulei.

Share this post


Link to post

Misto. Bujiile se schimba la 30.000 km sau maxim 3 ani. Nu e de mirare ca face figuri.

Ce as face eu: As schimba toate bujiile. As curata corpul clapetei de acceleratie (cauta pe forum procedura, e bine ilustrata si pentru matiz si pentru aveo). Reset ecm, benzina cu CO mare si mers turat (adica regimul de mers sa fie peste 3000 rpm iar schimbul de treapta peste 4000 rpm). Ar trebui sa se remedieze situatia.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...