Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Dacia Logan (fosta X90)

Recommended Posts

Daca ai bani de mai mult, ia mai mult. Daca ai doar bani de el e ok.

Share this post


Link to post
Daca ai bani de mai mult, ia mai mult. Daca ai doar bani de el e ok.

 

 

Bine punctat. In final la asta se reduce totul.

Share this post


Link to post
Eu am condus VW-ul ala Happy de care zici tu si-i da lectii la Loganul de 1.4 la orice vrei tu, cel putin la finisaje, confort, antifonare e la zeci de ani lumina.

 

 

Eu nu am vorbit niciunde de finisaje...Vorbesc de mers pe drum...daca e de stat intr-o masina atunci vorbim de expozitii, de altele!...In mers prefer oricand Loganul unui VW Happy ..Ala nu e motor nici macar cat e cel de Matiz!...Accelereaza pana la 100 km/h cel mult ca Matizul iar de fiabilitate nu mai vorbesc ...Dar, inca odata, fiecare cu optiunile lui...Iţ ă fri cantri!!....  <img src= ">

Share this post


Link to post

Si la mers pe drum aceeasi poveste, suspensiile mult superioare, motorul are un pic de lag sub 2000 dar peste are cuplu excelent. Cutia e foarte precisa si scurta. Motorul se aude mult mai misto si nu are tacanitul ala ca la logan la relanti, cuplu constant de la 2000 la 5500. Pana la 80 nici nu discuta cu respectivul frigider.

Inca odata, daca vorbesti fara sa fi mers, nu pici in categoria pe care ai expus-o mai sus?

Si nu e de stat la expozitie... la drum e mai confortabil, atat did punct de vedere al scaunelor cat si ca zgomot interior.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

55, 64, 68 sau 70

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Logan "verde".

http://www.wall-street.ro/articol/Auto/337...vine-verde.html

 

8,3% din plasticul folosit provine din reciclari si ca 95% din materiale sunt refolosibile.

Motorul folosit este derivat din cel 1.5 dci, de 85 de cai, cu imbunatatiri la sistemul de ungere si la combustie.

Retusurile aduse la exterior au redus coeficientul aerodinamic al Loganului de la 0,36 la 0,29.

Cifrele: 97 g/km de dioxid de carbon si un consum de 3,8 litri/100 km, valori inregistrate pentru un ciclu mixt de exploatare.

Share this post


Link to post
Retusurile aduse la exterior au redus coeficientul aerodinamic al Loganului de la 0,36 la 0,29.

Tare asta! Care retusuri? Butonul de pe portbagaj sau lampile albe? De fapt cred ca rolul il are butonul care sparge aerul in doua in jos. Si daca posesorul il mai doteaza si cu 2-3 "haripioare de rechin" Scade cx-ul la 0.20. :) )

Lasand gluma la o parte: la mine la firma am 3. 2 dci-uri noi si un 1.6 din primele modele (2005) Ei, diferenta intre ala din 2005 si astea noi este ca ala vechi e mai bine finisat! La astea noi plasticele au bavuri, s-a renuntat la anumite plastice ce veneau aplicate si lipite crescand astfel rezistenta respectivului reper in favoarea unora turnate care arata ca dracu etc. Volanul la ala vechi e moale si asa a fost de la inceput, la astea noi zici ca-s de lemn, nuca schimbatorului la fel. Scaunele sunt parca ceva mai sintetice, dar aluneci pe ele la fel de bine ca si la primele.

In concluzie, au imbatranit matritele...

Share this post


Link to post

Mai Mircea tu ai urmarit linkul ala!?!...Zau, nu stiu, multi din voi sar sa-si spuna punctul de vedere absolut fara sa fie informati...In link e vorba de un Logan modificat care nu a intrat in serie !...Ai rabdare sa-ti vina la pravalie si din astea verzi si poti sa sari atunci pe ele...

Bai asa va place sa va dati cu parerea chiar cand nu e cazul zau... :rolleyes: Si nu stiu de ce esti reticent vis a vis de posibilitatea de a micsora cx-ul...Chiar nu vad alt motiv decat asa sa criticam ce-i romanesc!...Serios chiar aveam dubii asupra acestei masini dar acum stau si fac o paralela cu anii trecuti cand se vorbea si de Cielo lcat de proasta e...Acum majoritatea spun "mama ce masina buna a fost Cielo"!...Nu ne place noua ce-i romanesc asta e alta poveste!...Bine ca se asteapta in alte tai la coada dupa masina asta!...Abia astept hecibecul ca al meu e!...

Share this post


Link to post

Pentru ca singurele modificari exterioare au fost cele pe care le-am spus. Si vorbim de modele de serie nu de utopii.0,36 are din condei, asa cum si motorul de 1.6 are 90 de CP. Si la mine nu-i pravalie ;) Hatch-backul ala il poti vedea cateva pagini mai in spate. Si nu se stie daca se va fabrica in Ro, deocamdata fabrica de la Pitesti este la full, se asteapta foarte mult pentru un logan, termenele nu se respecta, nu mai e loc de o alta crestere a productiei, iar de investit in alte linii nici vorba, dat fiind ca s-au dus facilitatile fiscale, iar Dacia va avea de la anul un concurent destul de redutabil.

Eu am scris fix ce am vazut ca utilizator de logan, si pot sa-ti zic ca folosesc o astfel de masina aproape zilnic. Nu ma crezi, treaba ta, cumpara-ti. Un sfat prietenesc: uita-te cu atentie la cum e facuta masina la interior si fa un drum mai lung de 100 km fara sa te dai jos din masina. Daca-ti place ce vezi/simti, go for it, cumpar-o. Motorului de 1.5 dci 75 CP n-ai ce-i reprosa, decat cel mult furnizorul sistemelor de injectie.

 

PS: Am uitat sa zic: Sistemul audio de pe asta nou bate la fund sistemul de pe cel din 2005. Se aude foarte bine. Si in plus au aparut accesoriile de tuning de origine. Cu exceptia eleronul de pe portbagaj, restul par OK, desi difuzorul ala de spate de F1 e de-a dreptul ridicol.

Ce m-a distrat rau cand am luat ultimul dci de la dealer (IPSO Otopeni), aveau afise cu aceste accesorii originale, dar peste tot scris ''tunnig''.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

1.5 DCI de 75 cp?

Eu parca stiam ca are 70 sau 85 cp.

Share this post


Link to post

70 sau 85 intr-adevar: http://www.dacia.ro/logan/motorizari

 

Aluia de 75 am eu ce-i reprosa, moartea pasiunii de a conduce, e cumplit. O fi ieftin la consum, n-am ce zice, da' iti bati copiii de nervi cand te dai jos.

Share this post


Link to post

70, eram cu gandul la 85 :) Motorizarea de 65 cp diesel nu mai este valabila, motorul fiind euro3.

Share this post


Link to post
... fa un drum mai lung de 100 km fara sa te dai jos din masina. Daca-ti place ce vezi/simti, go for it, cumpar-o...

 

Eu ce sa zic despre logan?

Intai am luat-o si pe urma am testat-o, sincer ma asteptam la mai rau din cauza celor care isi dau cu parerea cum ca ar fi proasta, slaba, infecta, etc.

Eu sunt multumit de cum merge, cum se infige, spatiul interor, zgomotele si ar mai fi (poate) dar nu-mi aduc acum aminte.

Drumuri peste 100 de km fara sa ma dau jos cred ca am facut. Bucuresti - Brasov, am stat 3 zile, Brasov - Vatra Dornei, unde am stat 4 zile si Vatra Dornei-Bucuresti (am venit pe Moldova). La condus nu am stilul smuls (deci nu intru tare in curbe) si am observat ca nu alunec de pe scaune (i-am pus huse), loc in ea am destul, inca nu zdrangane si de acum inainte ce o vrea Dumnezeu.

Share this post


Link to post

Crede-ma, la un 3 ore jumatate bucuresti- braila sau 3 ore slatina-bucuresti, aluneci pe scaun :D Bine, eu si sunt carcotas prin esenta, am avut si am ocazia sa conduc masini bune, compar si cu ele dar si cu nubira din dotare.

Share this post


Link to post

Mircea, sistemul audio e o porcarie cel putin la asta pe care am mers eu, care e cam nou nu stiu daca avea sase luni -oricum sub 10K km - era mult, dar muuuult sub ce am pe Matiz..Chestia cu cx-ul nu te contrazic dar eu ii cred pe ei pentru ca sincer nu stiu cum si de unde ai avea argumente sa i contrazici...Ma rog!....Si clar mi-as lua motorul de 85 CP fara discutie (bine utopic l-as prefera pe cel de 105 CP dar nu pun astia pe Logan pana in 2012)...

 

Vaxxi cred ca nu stii cum e sa bagi piciorul in ea treb sa -i daui peste 4000 rpm am mai spus cat am mers normal si mie mi s a parut ca e lenesa dar daca adopti stilul Tolin masina merge sa stii chiar merge bine ai sa fii surprins...Acum si perceptia noastra e diferita eu vin de pe 48 CP ai lui Mati pe 75 tu vii de pe 150 CZT!..Cred ca amandoi avem perceptii corecte caci prin comparatie le facem nu!?!?!...(du te si ia ti bilete la Pink Martini apropos).

Share this post


Link to post

Nu vin bre de pe 150 CZT, vin de pe 90 ai mei (cati or mai fi la ora asta), si de pe alte masini conduse. Am mers aproape 200 km cu Logan 1.5 dCI, l-am turat, subturat si supraturat in toate modurile posibile, e o masina LENESA ! Matizul macar e mica, si e ok un motor mai mic, dar asta e infernal de submotorizata la catamai harabaia este. Poate cu 1.6-16v o fi alta viata, dar dieselul (ala vechi, inteleg, ca cel nou e mai mare in cifre) e masina de pensionar, si atat.

Share this post


Link to post

Ah pai stai ca pe ala diesel nu -l stiu!..Dar puii mei are si ala 70 de CP nu!?!..Plus un cuplu de diesel !...Ei cine stie!?!...Mie unul nu mi-a displacut deloc Loganul, a fost cum am spus o surpriza placuta ma uit altfel acum pe strada la el!...Pana la urma e si o chestie de cine le conduce si pe masinile astea...Ah am uitat sa spun: media la consum mers turat a fost 7.9..deci EXTRAURBAN!...Adica destul de ochei zic io!...

Share this post


Link to post

"Pentru a veni in ajutorul soferului, modelul national convertit in prototip, va fi dotat cu un indicator la bord, care va oferi informatii despre treapta si turatia optima pentru un consum minim de combustibil."

 

Un alt instrument de luat fata la fraieri, care vor sta cu ochii pe el in loc sa-i dea cox. Va spun eu de pe acum ca, acel instrument va arata intotdeauna o treapta mai mica decat cea in care se afla capul de locuitor. Eu as pune o rezistenta electrica in nuca schimbatorului, cat timp n-ai ajuns la turatia care este, nuca schimbatorului sa friga, iar cine este gasit cu o manusa cu azbest pe mana dreapta, in trafic, sa fie amendat conform actualului Cod care prevede sanctiuni pentru incurca-lume, dar nu se aplica.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Eu m-am saturat sa aud de cuplul la diesel.. e cuplu motor, nu cuplu la roata. Ceea ce conteaza nici macar nu e cuplul maxim, ci curba de putere si curba de cuplu, grafice date de putini producatori de altfel. De aici si diferenta de dinamica. Insa in primul rand conteaza cat de controlabila este o masina. Mie loganul nu mi s-a parut lenes chiar cel 1.4 (nici sporty e drept), dar pe mine nu m-a imbiat la viteza.. tocmai ca spatele fuge rau, iar frana e cetoasa exponential cu viteza, distributia greutatii si garda la sol sunt gresit concepute. Cx-ul.. nc.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
Happy, adica VW Happy!...Nu stiu Fiatul ala Punto cum e dar are totusi 4 cilindrii nu!?!....E posibil sa fie cum zici nu stiu n-am mers niciodata cu Punto...

Da-i peste 4000 rpm, de la 4000 rpm in sus are cuplu maxim, ai sa vezi cum e!!! Daca ai mers sub ma si mir ca ai mers!!....

 

 

Regim cuplu maxim (tr/min) 3000

 

www.dacia.ro

Share this post


Link to post
Regim cuplu maxim (tr/min) 3000

Stiftu ala de 75 cai are cuplul maxim la 3000?! Nu zau?! Inseamna ca motorul meu e prastie pe langa propulsoru' de 75 ce "echipeaza" loganul...

Share this post


Link to post

Tu ai cuplu maxim 130Nm/3400rpm, Loganul 1.4 are 112Nm/3000rpm.

Share this post


Link to post

Si adica la 3100 rpm cuplul asta scade sa intelegem nu!?!....Hai mai las-o incolo!...O fi scriind poate de la 3000 rpm, dar pune-te la volan si vezi cum e la 3000 si cum e la 4000 rpm...

Share this post


Link to post

Cifrele sunt date de catre producator, ori, dupa cum s-a mai vazut si cu alte ocazii, realitatea poate fi usor diferita.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...