Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Dacia Logan (fosta X90)

Recommended Posts

Mama de ce cacao i-au facut: "Frankenstein car [...] made by cheap labour in the old Dacia factory in Romania". "bodywork, interior and extras stripped down to the 1950s or 1960s essentials", facuta sa inlocuiasca Trabantul si Lada.

For Western Europe [...] Renault justifies the increased price by saying the "western" Logan will have extras such as power-steering, air-bags and air-brakes. Air-brakes???? ce-i aia, discuri ventilate adicatelea?

Share this post


Link to post
Air-brakes???? ce-i aia, discuri ventilate adicatelea?

 

Cred ca ii pun o parasuta in bortbagaj...pe post de frana de urgenta in cazul in care ABS-ul nu-si face treaba.

Share this post


Link to post
Cred ca ii pun o parasuta in bortbagaj...pe post de frana de urgenta in cazul in care ABS-ul nu-si face treaba.

Pai crapa dracu' vesticii, ca daca e cum ziceau ziaristii ca se chinuie masina sa ajunga la 160 nu se deschide nici mama parasutelor, si astia o sa se creada protejati ca au si ABS si parasuta.

Share this post


Link to post

Or fi vrând să zică prin "air brakes" frâne hidraulice ? adică, nu pe bază de sârmă ca la biciclete :lol:

Share this post


Link to post

Apropos de piese: într-un mesaj de pe DaciaClub, vehicula cineva ideea c-o bară faţă de Logan ar fi 26 de milioane ! adicătelea, în jur de 800$ !

 

O să-i rupă la piese pe posesori (ce n-acoperă CASCO, bine-nţeles). :roll:

Share this post


Link to post

Cautat pe google si am gasit siteul asta, care zice ca "air-brakes" sunt complet diferite de franele hidraulice asa cum le stim noi, si ca air-brakes se pune la camioanele mari si la trenuri. O diferenta majora este ca daca la frana hidraulica actionarea se face instantaneu (ai calcat-o a inceput sa franeze), la air-brakes mai ai si un lag care poate fi destul de consistent (ziceau ceva de o jumatate de secunda si peste).

Share this post


Link to post

Din discutiile pe care le-au avut cei de la firma de la mine cu inginerii de la Dacia a reiesit ca nu sunt tocmai veseli cum se vede de afara. Se pare ca au unele probleme cu LGN, probleme de motor (!!!!!!!!!!!!!!) :o si destul de grave.

Share this post


Link to post
air-brakes se pune la camioanele mari si la trenuri

 

Nu se poate aşa ceva, au scos-o acum şi tramvai, din maşină de familie :rotfl: "acum cu noul Logan, te simţi la fel ca-n RATB !"

 

Acum serios vorbind, se înşeală amarnic cine-a scris articolul. Frânele de care vorbeşti tu folosesc un compresor ţeapăn pentru acţionarea efectivă (pentru că frânarea unei basculante de 20-40 de tone prin metoda clasică ar presupune o servofrână gigant şi vreo 2 Schwarzeneggeri la pedală), iar sistemul se detectează lejer cu urechea - vezi camioanele mari sau TIRurile care frânează brusc, se aude acel "pufăitoscârţâit" specific.

 

Mă-ndoiesc c-au pus aşa ceva pe Logan :D

Share this post


Link to post

Va dati seama ce misto ar fi s-o puna de-o rechemare in uzina? Cred ca as rade cu lacrimi de aia care au luat masina cu ochii inchisi.

VAXXI asta e definitia pe care am gasit-o pe google la air-brakes. Ca o fi vrand ala care a scris articolul sa exprime altceva, asta e partea a 2a.

Share this post


Link to post

Nu prea cred că vor face rechemare, chiar dacă ar fi cazul :mda:

 

Ar fi prea mare impactul negativ asupra imaginii, şi nu-şi permit aşa ceva amu' la început, după toată munca de promovare pe care-au dus-o. Mai degrabă vor proceda la o remediere "din mers" a problemei, pe măsură ce vine lumea la service cu maşinile: "ştiţi, trebuie să lăsaţi maşina în service 2 zile pentru a remedia o mică problemă, operaţiunea se efectuează gratuit... daa ? mulţumesc !" etc

Share this post


Link to post

Se reincarneaza OTS-ul... Pentru cei care nu au citit pe daciaclub OTS = "operatiune tehnica speciala" si nu este ceva super complicat cum ai fi tentat sa te gandesti ci consta in introducerea intr-o punga a ECU-ului.

Oricum trebuie sa fie ceva super-nashpa sa recheme masinile in uzina, si cred ca de dragul marketing-ului astia sunt in stare sa nu faca asta chiar daca ar fi ceva de genul exista sanse 1/100 sa-ti sara pistoanele prin capota, pentru ca la noi nu prea exista riscul sa fii dat in judecata ca desi stiai de problema nu le-ai rechemat. Sa ne amintim episodul cu schimbatul ECU+capete de chei, cand s-au atacat cei de la Dacia, ca s-a aflat intervalul cu seriile cu probleme, si l-au sunat pe ala de a distribuit informatia, ca incepusera sa curga oamenii in service?

In contrast, chiar saptamana trecuta am citit despre Lexmark care schimba in mod gratuit nu stiu cate milioane de imprimante cu o problema minora sa zicem: in anumite conditii cand schimbi tonerul, exista posibilitatea sa te zgaltaie putin, analog cu curentatul de la incarcarea electrostatica. Pai eu daca as fi patit asa ceva, probabil as fi dat vina pe imbracaminte. Dar daca se afla, si erau dati in judecata, era super nasol pt. ei.

Share this post


Link to post

Au inceput sa apara si in Brasov, in fiecare zi vad cate unul sau doua ... Urate sunt mai tata :rambo: ... urate de tot ... Nu conteaza cum te uitzi, din fatza, din spate ... Zici ca vine patratul inspre tine ...

 

Am vazut intr-o zi o intrecere intre unu cu DSN si un Logan, evident Loganul era in frunte ... probabil ca-i pulsa ficatul lui ala din Logan de incantare ... insa, cand m-am uitat mai bine la masina ... phoah !

 

URATA MASINA ! U R A T A !

Share this post


Link to post

Air Brakes se refera probabil la frane cu disc ventilat SI pe spate, ca acum pe spate are tot cu butuc si saboti...

Share this post


Link to post

Am vazut ieri Logane la greu pe autostrada, cred ca faceau noii apropitari rodaju :lol:

Impresia mea e identica cu a lui Danielson... bai, sunt PATRATE! Pe cuvint ca-mi creeaza o senzatie de tanc, mai ales vazute din spate si putin dintr-o parte! O fi bine?!?

 

Pe cuvint ca nu as detine asa ceva nici daca as primi-o gratis! As vinde-o si as gasi eu ce sa iau in loc!

Share this post


Link to post

Downgrade: SLZ/DSN au discuri ventilate, Logan are discuri pline ... ca Matizul :lol: :lol: :lol: ... cit despre discuri pe spate, mi se pare ca masina nu e chiar atit de performanta incit sa necesite asa ceva ...

Share this post


Link to post

pai shi clio 1.4 8V are tot discuri pline..

Share this post


Link to post

apropo de logan, am mers ieri pe drumu de la craiova la pitesti o buna bucata de drum cu un logan rosu cu nr de bucuresti... l-am depasit eu o data, m-a depasit si el cand am tras pe dreapta, si apoi am mers in spatele lui vreo ora pana cand m-am plictisit si l-am depasit intr-o rampa. intrasem amandoi cu 70/h la baza si cand am iesit el avea vreo 50, iar eu 80 (cu a 4-a si fara sa fortez !). :twisted: probabil ca era in "rodaj"

Share this post


Link to post
In contrast, chiar saptamana trecuta am citit despre Lexmark care schimba in mod gratuit nu stiu cate milioane de imprimante cu o problema minora

 

Păi, cine se respectă şi ţine la "brand" face recall-uri. Până la urmă, nu mă deranjează dacă sunt cinstiţi şi recunosc c-au făcut o greşeală de proiectare (vorba aia, la cât de complex e un automobil, se poate întâmpla). Şi la Kawasaki (parcă) au găsit nuştiuceproblemă care putea defecta roata faţă pe un model de motocicletă - au rechemat toate exemplarele fabricate, deşi încă nu se întâmplase necazul la nimeni ! Şi se vânduseră deja câteva zeci de mii.

Share this post


Link to post

Salve

Eu v-am zis de la inceput ca e urata si patrata , dar nu m-ati crezut :lol: :lol: :lol: :lol: .

Si imi place articolul ala englezesc despre logan.

A si voiam sa va mai zic ceva .

Mersei ieri cu o Mazda 6 2003 an de fabr.

BAI NENICA VIBRA MOTORUL SI TREMURA DE ZICEAI CA SE RUPE.

Vreau sa va zic ca facea mult mai urat decat matizul la turatie.

Cica toate cu anul de fabr 2003 fac la fel , dar alea din 2004 le-ar fi reparat.

Masina avea vre-o 40.000 km si nu era in tara(Romania).

Oricum, mi-am cam reconsiderat parerea despre japonezi.

In rest masina era super accesorizata .

 

Bafta

Share this post


Link to post

Un prieten de-al meu a facut pozele astea, la un show room in Brasov (Thanks Johnybe)

 

De remarcat:

 

1. Arcul de la portbagaj

2. Toba

 

Nu comentez, ca este evident

toba_thumb.jpg

arcu_thumb.jpg

Share this post


Link to post

mda, fiind o masinuta produsa de romanasii nostri, binenteles ca nu este totul ok. Consider aspecte minore care se pot remedia eventual in perioada de garantie .

Share this post


Link to post

hehe... toba asta inca arata bine...m-am bagat eu acum 2 simbaete sub un logan si avea toba o sudura de ziceai ca e vapor, de un deget juma... iar spoilerul era nefinisat, ii ramasesera zimtii de cand il scosesera din forma... aaaa... si era si un pic descentrat...

Share this post


Link to post

Dacia Logan .Un c...t de lucru facut pt.oamenii din romania.ati vazut modelul de la ei ? pariez ca este net superior.astept confirmarea.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Ok, s-a rasuflat Loganul. Dar ce parere aveti de Astra II Classic (made in Poland) Am aflat ca polonejii au inventat vodca. O fi un fel de Logan mai piperat 10 475 eur ddp varianta cheala 1.4 16v 90 cp? (la Lazarus pe Tele7ABC am vazut ca la un dealer Opel i-au furat la o cucoana regulatorul de ralanti).

Parca Astra e mai simpatic si decat Logan si decat Kalos.

Poate sa ne faca cineva o comparatie costuri de intretinere, impresii Kalos vs Astra II?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...