Jump to content
Sign in to follow this  
Immortal

Am Ramas Fara Permis!

Recommended Posts

Eu nu as avea nimic cu pastrarea detectorului ... cu o conditie ! Si anume sa nu se deschida noi topicuri sau sa se scrie aici atunci/cind nenea Garcea da in stinga si dreapta cu amenzi si suspenda permise ...

Share this post


Link to post

Off-topic.

 

Eu imi pun modular (BEL STI) daca devin ilegale. :D

Share this post


Link to post

Revenim la cazul Cumnatu, ceva noutati? El a postat pentru a fi ajutat, cine nu doreste sa contribuie sau nu e de acord poate sa nu scrie nimic. Oricine de pe forum in situatia lui ar fi facut la fel! Sa fie smecher pana la capat inseamna sa castige procesu, depinde de cum il ataca.

Share this post


Link to post
Off-topic.

 

Eu imi pun modular (BEL STI) daca devin ilegale. :D

:o fftopic: Eu ii dau in judecata sa-mi dea banii inapoi :D

Share this post


Link to post

va salut. nici nu mi-am dat mamaliga jos din geam si am si ramas fara permis.  <img src= (">

am fost oprit de domnul politist ca cica nu am oprit la trecerea de pietoni. eu si acum sustin ca pietonul abia calcase pe trecere si era pe banda 1, eu fiind pe banda 2. in fine.

Prima data mi-a zis ca mi-l ia pe 3 luni, dupa sute de rugaminti mi l-a luat doar pe o luna.(plus amenda). Intrebarea mea este urmatoarea: el mi-a dat acum 360 lei amenda; platind in 48 de ore mi se injumatateste. 360 lei inseamna 6 puncte. Intrebarea este daca cele 6 pct amenda sunt si 6 pt de penalizare?(ca am mai luat niste amenzi pana acum  <img src= )"> si nu stiu daca punctele de amenda se transforma in pct de penalizare, ca mi-e cam frica ca am cam multe).

Share this post


Link to post

Nu. Pe PV scrie clar cate puncte amenda ai incasat si cate puncte de penalizare.

Share this post


Link to post

In primul rind ... cam multe puncte si amenzi in perioada de "mamaliga" [-X ! Daca acum stau lucrurile asa, eu unul nu as vrea sa ma intilnesc cu tine pe strada (la volan) peste vreo 3-4 ani. In al doilea rind, punctele de amenda nu sint aceleasi cu punctele de pedeapsa administrativa. Intre noi fie vorba, politistul avea dreptate, regulamentul nu face referire la o anumita banda ci la pietonii angajati in traversare , pe sensul tau de mers. Pe de alta parte, tot dupa parerea mea, suspendarea pentru 30 de zile era sanctiunea pe care trebuia sa o dea de la bun inceput. 90 de zile se ia pentru chestii mai nasoale, asta daca nu cumva ai omis ceva din povestirea ta.

 

Sfat: lasa teribilismele, dupa 10 ani de soferie o sa iti dai singur seama cit de naiv ai fost crezind ca impresionezi pe cineva ...

Share this post


Link to post

Exista si posibilitatea ( mi e mi s-a intamplat ) sa ma inteleg din ochi cu pietonul, el sa ma lase evident sa trec si cam cand rotile atingeau trecerea sa inceapa si el sa traverseze.

Am patit-o si mi-a dat amenda domnul politist aflat dupa trecere.

Eu eram pe banda 1, femeia de pe scuar m-a lasat sa trec evident "calcand" trecerea pe banda 2 cam cand atingeam eu marcajul.

Evident ca nu aveam de ce sa franez si nici nu as mai fi apucat ( aveam vre-o 25 km/h )

N-am recunoscut fapta, n-am semnat procesul si nici n-am platit amenda.

Si eu cand sunt pasager de multe ori fac semn soferilor sa treaca chiar daca fizic sunt cu piciorul pe trecere si imediat ce botul masinii m-a depasit traversez, de multe ori fiind cam la 50 cm de portbagajul lor atunci cand acesta trece pe langa mine.

Daca pe respectivul sofer il opreste politia primeste amenda ca nu a oprit ?

Share this post


Link to post
eu si acum sustin ca pietonul abia calcase pe trecere si era pe banda 1, eu fiind pe banda 2. in fine.

 

Asta e ca in bancul:

 

- Sunt nevinovat!

- Dar l-ati omorat! Ati recunoscut!

- Eu?! Nu am recunoscut! Am zis ca otrava pe care i-am dat-o l-a omorat, ea e vinovata!

 

Asa de repede ai uitat legislatia?

Share this post


Link to post

@ Cumnatu - din moment ce esti cu picioru pe trecere, normal ca primeste si amenda si pauza permis. Macar cei care au permis sa gandeasca diferit fata de restul, adica ridica si tu picioru ala de pe trecere. Poti sa-i faci rau chiar daca nu vrei.

Care e treaba cu detectoarele? Se preconizeaza interzicerea lor, or what?

Edited by dan brasov

Share this post


Link to post

pt salex: da ai dreptate cu sensul de mers, mi-am amintit acum. greseala mea. si nu nu am uitat nimic din povestire. oricum cat despre amenzi au fost numai pt centura, doar asta e pt altceva. si ca sa-ti mai zic ceva nu ca m-as lauda dar prima data cand "am atins" volanul a fost la 16 ani ( nu pe drumurile publice- sa nu crezi ca sunt vreun raufacator al locului  <img src= "> ), si nu ca as fi vrut neaparat sa comit o infractiune si numai pt simplul fapt de a conduce. Oricum am vazut imediat ce am primit carnetul diferenta de a conduce pe un drum care nu este public si un "drum cu masini pe el" . cred ca ti-ai facut o parere gresita despre mine ca sofer. oricum in viitor vrau sa ma fac instructor. :lavolan: sa nu ma claxonati tare :D

Edited by vlad3221

Share this post


Link to post
Daca pe respectivul sofer il opreste politia primeste amenda ca nu a oprit ?

 

Ai auzit vreodata zicala "unde e lege, nu-i tocmeala"? Te-ai gandit ce inseamna?

Hai sa ne intelegem noi doi, din priviri, ca tu sa incalci legea. Iti promit, nu o sa patesti nimic. :->

 

 

Deci, da, teoretic, primeste amenda.

 

oricum in viitor vrau sa ma fac instructor.

 

... de canotaj?

Share this post


Link to post

inca ceva. cand va cere omul o parere rezumati-va la acea parere. lasati sfaturile voastre de profesionisti. Ca de teorie sunt satul, cu practica-i mai greu. mai bine amintiti-va de cate ori ati facut si voi o contraventie(chiar daca nu v-a prins politia in acel moment si nu aveti multe penalizari la activ, sa stiti ca tot contraventie se numeste ;) )

 

... de canotaj?

 

vad ca meseria voastra e sa luati omul la misto.

rog administratorul sau mpderatorul( care din voi se ocupa cu asa ceva) sa-mi stearga contul . multumesc. ( puteti sa-mi stergeti si mesajele, sa faca profesorii misto de altcineva)

Share this post


Link to post

@vlad3221 : Nu am obiceiul sa judec oamenii si nici sa-i cataloghez dupa o prima impresie. Nu am nici o problema cu condusul de la X ani, nu asta te transforma in "inamicul public nr.1". Pur si simplu am o mica ... "retinere" ... vis-a-vis de incepatorii care incaseaza puncte dupa puncte, amenzi dupa amenzi. Asta nu are nimic de a face cu modul in care te descurci in trafic, in depasiri, etc. Este, dupa parerea mea, bravada gratuita (mai ales ca spui ca ai incasat puncte pentru nepurtarea centurii). Daca si in perioada aia de 1 an, te trezesti cu permisul suspendat pentru acumulare de puncte, asta ce poate sa spuna ??? Fie ca nu esti prieten deloc cu regulamentul (nasol), fie ca il incalci cu buna stiinta si nonsalanta (la fel de nasol). Daca povesteai ca ai ramas fara permis pentru ca circulai pe autostrada fara faruri aprinse, te intelegeam . Daca spuneai ca ai fost amendat pentru ca aveai numarul murdar, te intelegeam. Daca ne spuneai ca ai ramas fara permis pentru ca ai acumulat puncte din depasirea vitezei ... iarasi te intelegeam. Nu-mi sari in cap, nu fac pe lupul moralist, nu sint nici pe departe ingeras pe sosele. Insa mai mult de 2 amenzi pe an nu am acumulat vreodata :)

Edited by Salex

Share this post


Link to post
Hai sa ne intelegem noi doi, din priviri, ca tu sa incalci legea. Iti promit, nu o sa patesti nimic. :->

Deci, da, teoretic, primeste amenda.

 

OK, sa luam alt caz si el des intalnit.

Observi omul nu cu piciorul pe trecere ci cu ambele picioare.

Franezi, opresti , el nimic.

Ii faci semn el nimic.

El iti face semn cu mana sa treci ( pentru ca de fapt ori asteapta pe cineva acolo ca o vita ori asteapta autobuzul in mijlocul drumului de parca ar veni masina mai repede fata de situatia in care ar astepta pe trotuar )

Evident tu il injuri in gand sau cu voce relativ tare si pleci mai departe.

La 100 metrii e politia care vede aproximativ prin ceata ca pe trecere e un om si tu ai trecut dar el nu , automat deduce ca tu ai trecut neoprind si deci din acest motiv NU a trecut si el.

 

Cum scapi de amenda, presupunand ca atat timp cat te contrazici cu politia respectivul NU ramane acolo ci intre timp a plecat intr-o directie sau alta.

 

Mi s-a intamplat de nenumarate ori, adevarat nu si partea cu politia. Dar ce faci daca...

 

vad ca meseria voastra e sa luati omul la misto.

 

:P , ce tanar esti colegule de forum :D

Share this post


Link to post

Nu scapi.

 

PS: Sincer, acum, ce as putea sa fac cu unul care contrazice politistul spunandu-i ca are dreptate si cu unul care se supara ca e pedepsit de lege pentru ca a incalcat legea pentru ca s-a inteles din ochii cu cineva? Unele chestii nu tin de varsta. Unde nu e, nu e. Dar macar sa ma distrez, zic eu.

Share this post


Link to post
...Si eu cand sunt pasager de multe ori fac semn soferilor sa treaca chiar daca fizic sunt cu piciorul pe trecere si imediat ce botul masinii m-a depasit traversez, de multe ori fiind cam la 50 cm de portbagajul lor atunci cand acesta trece pe langa mine.

Daca pe respectivul sofer il opreste politia primeste amenda ca nu a oprit ?

 

:-? Bre. Cam incurci borcanele. Cuvantul castigator e PIETON!

 

Cat despre pusul piciorului pe trecerea de pietoni, codul rutier spune ca au prioritate pietonii angajati in traversarea strazii. De asemenea mai spune ca pietonul se poate angaja in trecerea strazii pe trecerea pentru pietoni numai dupa ce s-a asigurat temeinic ca o poate face in deplina siguranta si fara a pune in pericol alti participanti de trafic.

Pana la urma totul se rezuma la unde era soferul cand pietonul a pus piciorul pe trecere.

Share this post


Link to post
... Ca de teorie sunt satul, cu practica-i mai greu.

Asta nu-i teorie ?

 

In plus, dupa ce treci un examen de filosofie vei afla ca practica in absenta teoriei nu exista, ca practica este un caz particular al teoriei si atunci nu te vei multumi cu jumatati de masura, cum pretinzi acum.

 

Atentionare publica: citeste Regulamentul pe care l-ai acceptat la inscriere si vezi ce urmeaza cand vei repeta a mai da, pe un topic nededicat, sfaturi de administrare si de moderare. Deci, incepe sa citesti teoria comportamentului pe un forum.

Share this post


Link to post

Pai sunt de acord cu tine ca nu scapi.

Tu nu ai fost niciodata in situatia de mai sus ( a 2-a ) ?

Ti-ar convenii sa nu scapi pentru ca legea e lege ?

Bine, exista contestatia si acolo foarte probabil sa poti descrie situatia mai pe larg si poate sa ai noroc.

Altfel, ti-o furi pur si simplu de la lege nu ?

N-ar fi mai corect ca in loc sa dam bani pe muuulte borduri sa dam pe un sistem video care sa moniotorizeze toate trecerile de pietoni astfel incat sa se vada din film ce si cum ?

Dar deja o dam in altele.

Share this post


Link to post

Te contrazici cumnate. Sau opresti si incepi mima cu pietonul (caz in care politie vede ca te-ai oprit), sau nu opresti (caz in care nu ai timp sa comunici cu pietonul tot ce ai povestit mai sus)

Share this post


Link to post

@Cumnatu: Am patit si eu de multe ori ce ai povestit tu. De fiecare data astept ... daca e cazul claxonez (extrem de scurt) pentru a trezi "vita" si a o incuraja sa treaca si, daca tot nu vrea sa treaca, ii fac semn (energic si hotarit !) sa se suie la loc pe trotuar ! Pina acum a functionat de fiecare data, chiar si cu un Garcea in apropiere belind ochii atent la mine

Share this post


Link to post

Nu ma contrazic, cu respect ti-o zic :P

Daca politia e in orizont e greu sa isi dea sema daca te-ai oprit sau nu.

Sa nu mai punem la socoteala cazul ni care sa zicem ca trebuie sa isi faca planul si atunci vede situatia cum vrea el.

Iar acele momente de gesticulare posi sa le faci de la 5-10 km/h pana la in franare si sa dureze doar 1-2 secunde. In practica te vei misca in continuu pentru ca real NU ai oprit rotile niciodata dar nici nu aveai de ce pentru ca bolovanul ti-a facut semn.

Ce dracu ma , numai eu dau de situatii d-astea ?

 

LE : totul e intotdeauna interpretabil si adevarul e in ochii privitorului ( dar-ar draci in ei de provideri care nu sunt in stare sa faca peeringurile ca lumea ca mi se misca in reluare forumul )

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post
:-? Bre. Cam incurci borcanele. Cuvantul castigator e PIETON!

 

Cat despre pusul piciorului pe trecerea de pietoni, codul rutier spune ca au prioritate pietonii angajati in traversarea strazii...

 

Oare de ce nu spune "codul" nimic despre cei in alergare pe trecere si cu telefonul la ureche? M-am trezit azi cu unul in fata mea , dar aveam viteza mica si am oprit la timp, dar am tras o sperietura...!

Share this post


Link to post

Pai atunci ar trebuii sa zica si sa fie atenti cand traverseaza si sa nu mai presupuna by deffault ca vei oprii chiar daca ei au prioritate.

In definitiv poate : ai facut infarct, te-au lasat franele, esti diliu si nu vree sa opresti, etc... eu cand sunt pieton stiu una si buna :

Indiferent de cine are prioritate legala, prioritate are tonajul mai mare, in cazul real, masina. Nu cred ca m-ar incalzii foarte mult daca respectivul ar infunda puscaria ca nu mi-a dat prioritate, eu mort fiind.

Divagam.. putin.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...