Jump to content
Sign in to follow this  
Lucian M

Aveo 5dr Premium

Recommended Posts

Daca o faceti pe asta sunteti tari.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ideea nu e rea, insa la picioarele celor din fata nu prea am e nevoie de lumina. Mai practic am vazut la cineva decupat cu grija consola mediana (unde e suportul ala de sticla/pahar dintre scaune) si pus pe fiecare parte cate o lampa simpla, mica, alba. A iesit ceva bun, dar eu as vrea ceva in genul cum are Fusion, adica a doua plafoniera pt locurile din spate. Dar cum cablurile nu-s asa de scumpe, lampile la fel, iar ceva timp se gaseste, nu mai ramane decat sa cautam niste ustensile (cutter, pila, patent, banda izolatoare si ce-o mai trebui). Sa am drum in oras si ma apuc de cumparaturi. Investitia nu ar trebui sa depaseasca 50 ron.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Ideea nu e rea, insa la picioarele celor din fata nu prea am e nevoie de lumina. Mai practic am vazut la cineva decupat cu grija consola mediana (unde e suportul ala de sticla/pahar dintre scaune) si pus pe fiecare parte cate o lampa simpla, mica, alba.

Păi la asta mă refeream şi eu. La partea din spate a consolei, pentru a lumina la picioarele celor din spate, nu ale celor din faţă.

Oricum ai face, spor!

Share this post


Link to post

Lucian am si eu o intrbare din curiozitate, de ce a trebuit sa schimbi rulmentul de presiune de la ambreaj ? Cum se manifesta defectiunea asta ? Bafta !

Share this post


Link to post

Gajaia foarte urat. Fenomenul a inceput pe la 17k km. Nu erau probleme de functionare, dar zgomotul produs era infernal- mi-era rusina sa stau cu masina la relanti si sa calc ambreiajul, ca se uita lumea ciudat la masina. Deci chiar facea urat de tot rulmentul. Problema e ca acum iar a inceput sa "glasuiasca"- cei din service de la Bacau cred ca au gresat ceva pe acolo (presupun) sau au pus unul sh sau unul care nu a fost de calitate. Foarte nemultumit de G&P Bacau. Orcum, daca rulmentul va face in continuare concert, va fi schimbat la service-ul G&P Suceava- unde am gasit amabilitate si intelegere si atunci cand mi s-a schimbat radiatorul (luat cu platforma- costat nimic).

Share this post


Link to post

Iti urez sa nu mai ai parte de probleme. Bafta !

Share this post


Link to post

Si la mine face concert rulmentul ... am luat ddecizia sa schimb tot kitul de ambreaj (discul pe bani) acum sa vedem cum se va com porta dupa schimbare pt ca deocamdata astept sa ajunga kitul

Edited by Mircea
Suntem pe "Probleme tehnice"?

Share this post


Link to post

Si uite asa, a venit vremea sa-i schimb masinii filtrul de aer. El "dateaza" din decembrie, de la 14500 km, acum avand cam 22k. Filtrul nu arata rau (tare), insa comparat cu cel nou...

Mizerie multa in compartimentul filtrului, din fericire clapeta era BEC (am desfacut colierul si am facut prima inspectie- totul ok).

Ieri era sa-mi pun un TIR parbrizu-n brate, ultimele lui roti mi-au aruncat o piatra pe parbriz de-am crezut ca mi-l sparge. Stiu, exista casco, insa timpul pierdut, drumurile si per ansamblu, nervii, deocamdata nu renteaza. Adun in continuare ciobituri. Cand i-o sosi vremea, am sa-l schimb.

Ca fapt divers, la noi se toarna stratul final de asfalt, treaba vad ca merge repede si bine (sper). D

post-75-1211912568_thumb.jpg

post-75-1211912679_thumb.jpg

post-75-1211912731_thumb.jpg

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Dar nu era deloc asa murdar sa trebuiasca schimbat. Parerea mea.

Iar in cutia lui nu e deloc curat. E nisip la greu. Dar nu ai ce sai faci, asta e...

Share this post


Link to post

Nu i-am mai pus lampa, da' i-am pus subwoofer :D . Am cumparat un amplificator dedicat de -cica- 100w (unul ieftin, la 130 ron), 5 m de cablu siliconic (1,5 mm, invelis de 3 mm)- 12,5 ron, 5 m cablu stereo cu mufe RCA (6 ron), siguranta de 15 A pe fir (6,5 ron) si doi papuci (1 ron). Diful il aveam deja, nu retin numele, scrie pe el 240w (vraja), alimentare 4/8 ohm, diametru 20 cm, con plastic, membrana poliuretan. Incinta e deocamdata o boxa celestion 55x25x25 cm, cu bas pasiv (o chestie din cauciuc si polistiren, care inchide ermetic incinta, insa lasa libertate de miscare membranei difului). Am lucrat oleaca, insa nu e nimic definitivat. Am tras fir direct de la baterie, pus siguranta direct pe papuc, trecut fire prin gaura aia cu dop de cauciuc de sub bord, tras fire de la radio-cd (are line-out) si pornire 12v direct (cand pornesc HU, porneste si amplificatorul). Boxa e in portbagaj, cu diful spre inapoi. Voi mesteri o incinta, insa nu stiu exact cum sa o realizez. Pal am, o schita sumara am in cap. La Pepino am vajut ca avea incinta paralelipipedica la Tico (bine, el avea cu ce "da" in dif :D ). Vreun sfat? Poze- deocamdata e nasol ce am in masina, nu se cade pus pe forum. Totul e functional, si incepand cu 12-14 la volum, bass la 0, inalte la max- se aude f bine. Are un sound clar, nu mai imi fac griji ca mi se bulesc difurile de la brea mult sunet low. La 30 nu prea se poate sta in masina, nu se aud doi oameni intre ei decat cu dificultate.

Share this post


Link to post
Ideea nu e rea, insa la picioarele celor din fata nu prea am e nevoie de lumina...

Parca mai conteaza, lumina sa fie! :P

Share this post


Link to post

Pune omule poze cu "galagia", ce naiba .. doar nu scrie nicaieri ca trebuie sa bagi 3 mii de euro sa merite poze :) )

Share this post


Link to post

Tommy, poze am pus in alta parte, n-am mai bagat si aici. Oricum, bubuie binisor, urmeaza o incinta ca lumea.

 

In alta ordine de idei, azi n-am avut ce face: am zoit unpic masina (ieri era boboc, am spalat-o ca la carte)- ca era prafuita, am scos prelungitorul, am pus husa la masina de polishat si ceara rosie si da-i. Nu prea m-am strofocat (am facut decat capota, o aripa, un stalp A si o parte de oglinda  <img src= )"> ). E mare diferenta. Nu o iesit ca la firma, insa eu unul is multumit. E aproape ca atunci cand am adus-o acasa de la dealer. Jucaria aia de polishat chiar face treaba buna, insa nu trebe sa te apesi pe ea. Actioneaza doar prin propria-i greutate. Dupa ce s-a uscat capota, am dat cu o chestie de bumbac din cutie si gata treaba. N-am avut timp s- fac pe toata astazi, am incercat de proba.

Intrebare: daca mai ating plexicul de la faruri/stopuri, o sa se cunoasca in timp? Deocamdata nu se vede nimic.

Masina de polishat chiar isi merita banii, insa zgaltaie ceva de speriat (bine, nici eu nu-s chiar rotunjor, insa nici prin mine nu se vede :D ). Ramane de vazut de unde iau rezerve din alea pentru disc (ceva tip bumbac, diametrul de 24 cm). Poze nu pun, ca n-am camera la indemana iar rezultatul se intelege.

Share this post


Link to post

Azi mi-am facut putin timp liber pentru subwoofer. Am luat ruleta, creionul, o foaie de mate, o rigla si un cutter si, impreuna cu o bucata de tavan fals (polistiren), am plecat sre masina (si ce departe era...  <img src= )"> ). Dupa cateva minute, aveam datele necesare (sablon a fost foaia de polistiren). Baza mare e un dreptunghi de 50x24 cm, h- 43, baza mica e de 31x24 cm, partea inclinata cam 54 cm (daca retin eu). Am facut o mica prostie, am pus ampliful jos (trebuia sus, sa nu se loveasca de ce pun in portbagaj). Trebuie sa-l mut sus, partea gaurita va fi acoperita cu ceva din plastic sau metal, vad eu. Trebuie sa bag inauntru vatelina sau sa captusesc peretii cu pasla moale. Trebuie sa ii pun un tub de vreo 5-6 cm diametru, lung de 15 cm. Mai are nevoie de cateva bucatele de pasla autoadeziva in partea de jos, sa nu fuga la viraje. In rest, is oleaca ametit. Am stat cam doua minute pe bancheta din spate cu difurile spate si sub-ul pornite cam la 28-30 si sunt cam ametit. Oana a spus "vai de cine o sa stea in spate". Sincer, din fata nu te afecteaza tare, dar daca stai in spate cateva minute, iti vine rau. Pe cuvant.

As putea sa imbrac cutia in mocheta, insa sincer n-am chef. Nu mai am nevoie nici de dif-urile ovale din spate (am sa pun niste tweetere), poate le-o vrea cineva cu tot cu placheta (am pus la bursa). Mai trebe sa maschez firele, ca stau aiurea pe acolo. Cu toate usile inchise, de afara vibreaza rau partea din spate, numarul zici ca are parkinson. Sa nu radeti de suruburile nestrase, mi s-a terminat acumulatorul de la bormasina (cele pe fir sunt la socru-meu).

post-75-1215888323_thumb.jpg

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Bun ,bravo .Dar ai constatat (in afara de sporul de decibeli )o inbunatatire a calitati sunetului??.

Mai este stereo ,calitate (avand numai un dif pe spate )??

Share this post


Link to post

Se aude la fel de bine ca si cu fosta boxa. Doar ca incinta asta e mai mare (totusi nu e finalizata).

Am in total asa: 2 tweetere fata, doua dif-uri in portierele fata, doua dif-uri in placheta spate, sub-ul. Acesta se alienteaza direct din HU, din iesirile stereo. Totusi, ampliful e mono, chiar daca are intrare stereo (ce naiba, alimenteaza un sg dif). Daca dau/scot placheta cu dif-urile mari, am sa pun ori niste dif-uri 11x16 in locasele originale, ori doua tweetere de calitate. Oricum, vreau medii+inalte. Joase am la greu de la bubu (asa ii zic sub-ului :D ).

Share this post


Link to post

Bun mai lamurit .Dar tu ce urmaresti fidelitate sau zgomot (spor de decibeli )??

Ce cass /radio ,mp3 ai ??

Share this post


Link to post

oare ce cd-player? Normal ca ala stock, n-am chef sa pierd comanda de pe volan. Crede-ma ca se aude destul de bine. De pe 22 plec la mare (sper sa dau si de Laurentiu in Galati) si am avut in intentie sa nu fac incinta prea mare, sa imi incapa si ceva bagaje. Deci dif-ul este pe 8 ohmi, puterea amplif-ului este redusa de la 100w pe la vreo 70-75w. Eu sunt destul de multumit.

Share this post


Link to post

Ptiu, sa nu se deoache rosioara! A doua oara cand imi iese mixtul sub 7%. Benzina efix.

Au mai aparut niste greierasi (prin spate, dar banuiesc ca am scapat diverse lucruri care zornaie de capul lor. Am 28500 km, ma pregatesc de revizie (eu n-am bani nici sa trec strada). Mai nou, mi se suie matzele pe capacul de la motor si numai urme de labute vad pe acolo, iar blana de sub capota e plina de... blana de matza. Abia astept sa mi se elibereze garajul.

In rest, toate bune si frumoase. Am in plan sa iau minim doua jante de tabla, sa pun gume de iarna pe ele.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Buburuza a facut azi revizia de 30k km.

M-am programat vineri (parca) pentru luni ( a spus doamna), insa am rugat-o sa ma programeze pe marti, la ora 10. Dimineata am dus sotia la munca, mi-am luat un prieten cu mine si am pornit la drum- cu gps-ul setat pe Scheia. Toate bune, pana la vreun km de service: drum in lucru, terasament adanc de 1 metru. Am programat gps-ul pentru ocol, am taiat orasul in doua si am ajuns (dupa un drum de imi venea sa ma las de treaba) cu cateva minute inainte de 10. Masina mi-a fost preluata imediat, insa in service a intrat dupa 20 minute, ca mai erau si altii la "rand". Am expus "lista" de problemute, apoi am plecat sa papam ceva la un restaurant (vis-a-vis de Vama Suceava- buna pizza au acolo :D ). S-a prins si pauza de pranz, prilej cu care am frecat menta puternic pe acolo. Baietii au lucrat ingrijit, au avut ceva bataie de cap cu roata dreapta-spate (care frana cam tare pe banc), dupa vreo 4 ture de teste si tot atatea iesiri pe traseu- a iesit bine. Acum frana e cam tare, insa sper sa se mai lase. S-a umblat si la pistonasul de la ambreiajul hidraulic, s-a schimbat uleiul, filtrele, bujiile (nu m-am uitat sa vad daca mi-au pus altele, insa am incredere in ei, sunt seriosi, nu ca cei din Bacau). Mecanicii au vorbit f frumos cu mine, la fel si receptionerul (cel care ia masinile si face hartiile de revizie). La sfarsit- scorul a fost de 697 ron (destul de ok, zic eu).

Motorul e mai silentios parca, inauntru nu mai miroase a filtru murdar, nu s-a facut mizerie in masina (pe volan a fost un fel de husa din plastic). O singura chestie mai naspa- au intors o janta invers pe jos si e un pic zgariata emblema, dar nu tare. iar la plecare au omis sa imi lase si restul de ulei din bidonas (m-am intors si mi l-a dat receptionerul). Nu s-au legat nici de claxoane, nici de firele de la cass.

Am prins o vreme foarte nasoala (ploaie si vant), trafic aglomerat si in oras, si in afara lui, insa cu tigari si alte alea- a trecut usor ziua. Am dat o raita prin magazinul carefura, de unde am luat printre altele si 5 litri de lichid de parbriz pentru iarna (punct de inghet -20 grade). Trebuie musai sa-i iau doua jante de tabla si, in primavara, sa-i iau doua gume bune de vara, ca am doua care-s nenorocite, iar cele de pe fata is cam roase.

Per ansamblu, daca nu aveam gipiesu' cu mine- avem ce injura la greu, ca nu cunosc decat foarte putin orasul, iar prietenul meu- mai deloc.

Mi se va schimba caseta de directie (are joc), dar nu ca am zis eu sa o schimbe, ci pentru ca le-am zis ca am ceva zgomot si au verificat si o schimba. Tot atunci imi vor umbla si in bord sa vada ce-i cu zgomotul din zona airbag-ului.

Share this post


Link to post

La 34k km, masina a mai primit:

- stergatoare noi

- lichid -40 grade cu teflon

- odorizant "My shaldan" de lamaie (sa n-avem greata la volan :) ) )

- o aparatoare de noroi rupta (prima rupta iarna trecuta, a doua am rupt=o sa n-o mai vad atarnand)

- o gramada de mizerie inauntru (tre sa bag haspiratoriul de urjenta in ea)

 

Benzina vede doar petrom 95, trage f bine, porneste usor, instalatia electrica mere fara probleme, la fel si trenul de rulare care nu are probleme. Caut cu disperare macar doua jante de tabla sa pun gumele de iarna pe ele. Caldura functioneaza fara probleme.

Ceva poze cu stergatoarele, cost- 19 ron bc, indiferent de lungime.

post-75-1230030964_thumb.jpg

post-75-1230031079_thumb.jpg

post-75-1230031099_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Ce marca sunt stergatoarele?Sper ca nu le-ai luat doar pentru look.

Share this post


Link to post

Dreq sa le ia, nu m-am uitat. Scrie pe ambalajul din poza. Nu look-ul a contat. Fac treaba f buna, doar ceva zgomot la a doua jumatate a cursei de revenire. Am sa pun lichid din ala bun si sper sa nu mai faca.

 

LE: stergatoarele sunt luate de la petrom.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Pe 24 buburuza face 2 ani. Azi a luat cu brio ITP-ul, la transserv piatra neamt- timp de executie cca o ora, cost 52 ron- pret imbatabil. Testarea a fost ca la carte, a fost fotografiata cu trusa, triunghi si stingator puse pe parbriz (asa se face?). Noxele au iesit 0,02 la relanti, 0,02 in sarcina si lambda- 0,99. Omul a zis ca e bine. Asa e? La puntea spate a iesit un mic dezechilibru la franare (cei de la service la Sv nu au bagat-o degeaba de 3 ori pe stand- stiam eu ca nu e chiar ok treaba). Luminile, stergatoarele- functioneaza perfect. S-au verificat seriile motorului si sasiului. S-au verificat si cauciucurile- dadeam de naiba daca nu erau cele care erau inscrise in certificat... Mecanicii s-au adunat aproape toti langa masina, le-a placut cum toarce motorul. Am plecat fericit ca am scapat atat de ieftin, in oras sub 80 ron nu gasesti iar un coleg spunea ca afacut itp-ul in Bucuresti cu 150 ron, Ce naiba- da si femei de companie in banii aia?!

Tot cu ocazia asta am facut si RCA-ul- 261 ron pe juma de an (cam mult, parerea mea) si 37,34 euro noua rata la casco. Mi s-a confirmat ca am full casco, fara fraciza. E bine- e rau?

I-am mai bagat oleaca de benzina (e 2,9 in Piatra) si am plecat acasa. Noroc de unul cu un Touareg, care mergea oleaca mai repede- am stat in spatele lui la cativa metri, pana cand la Girov ne-am despartit. Din Piatra pana la Totoiesti- nu vedeai la 5 metri!!! O ceata groasa cum rar am mai prins. Ma dureau ochii. Ajuns cu bine acasa. La multi ani buburuzei, ca merita!

post-75-1232658579_thumb.jpg

Share this post


Link to post

2,9? hehe trebuia sa mai iei si la canistra ceva :) normal ca ai luat itp-ul fara probleme, inca multe multe multe itp-uri vei lua fara probleme cu masina asta, iti promit eu :D . e o masina foarte buna.

 

o curiozitate am: distributia la aveo hatchback cum ai tu e pe lant? am si eu un aveo hatchback luat acum vreo 2 luni (facelift-ul) si am auzit ca ar fi pe lant, dar sincer habar nu am si nici dealeru nu a stiut sa-mi zica (!!)

Edited by fry

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...