Jump to content
Sign in to follow this  
Zmeul cel rau

Videanu Vrea Sa Scoata Din Circulatie Masinile Care Polueaza

Recommended Posts

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, vrea sa interzica circulatia in municipiul Bucuresti a mijloacelor de transport cu grad de poluare peste un anumit nivel. Videanu a lansat in discutie publica un proiect de hotarare care se refera la masinile construite in urma cu treizeci de ani, al caror acces in capitala ar putea fi interzis.

 

Mai multe aici: http://www.hotnews.ro/articol_63241-Videan...e-30-de-ani.htm

 

Europeneste e posibil asa ceva? Eu as vota pentru. :banana:

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Automobile mai vechi de 30 de ani... astea sunt masini de epoca si ar trebui incurajate sa ramana in circulatie pentru ca intra in patrimoniul tarii.

Cat despre camioane... astea fratilor nu trec ITPu' jumate asa ca... proble ma e in alta parte -> statii ITP si inteprinderi sau ministere care-si autorizeaza siguri masinile ca fiind apte pentru circulatia pe drumurile publice.

Share this post


Link to post

Locul celor de peste 30 de ani e in muzeu, nu pe strada. Sa le dea autorizatie temporara pentru cateva zile pe an, pentru parade si alte prostii, daca e vorba de patrimoniu. ;)

Share this post


Link to post

Atata timp cat proprietarul masinii i-si plateste toate taxele si masina are ITP valabil, nu exista nici o explicatie pentru interzicerea circulatiei in oras. Eventual se poate interzice accesul in anumite zone si intre anumite ore. Aste cel putin din punctul de vedere al proprietarului de masina sa spunem "mica"  <img src= )"> .

Share this post


Link to post

Asta ma nelamureste si pe mine.. de ce sa interzici circulatia unei masini ce respecta normele ITP?

Daca nu le respecta, asta inseamna ca iese automat din circulatie, macar la 2 ani.. daca se face pe bune..

La societatile comeciale, probabil se poate face ceva...

Pana la urma ni se coace ceva, ori taxa de centru, ori alte restrictii..

Share this post


Link to post

Daca ati avut masini mai vechi de 15-20 de ani cred ca stiti si voicum e cu ITP-ul , o "spagulita" si se rezolva pentru 2 ani sa mai poti circula pe drumurile tarii

Cred ca un procent foarte mare din masinile mai vechi de 10 ani nu mai sunt in stare sa traca ITP-ul pe bune

 

Asa ca problema este la ITP nu masinile mai vechi de 30 de ani, care unele dintre ele sunt mai bune dpdv tehnic decat multe masini mai tinere ca ele.

 

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Este cea mai idioata idee pe care am auzit-o in ultimii 18 ani, peste tot in lume exista masini vechi, diferenta este ca taxele anuale care trebuiesc platite depasesc in multe cazuri valoarea masinii si nu este nici o problema. Deja si la noi au crescut taxele iar cind taxele vor ajunge la valoarea unei Dacii 1300 atunci nu vom mai vedea astfel de masini pe strada.

Trecand peste asta trebuie spus ca nu Bucurestiul are parcul de masini cel mai batran din tara, merg zilnic in oras si vad numai masini adevarate. Deja in Bucuresti pe strazi nu prea mai gasesti harburi de masini, iar cei care au masini vechi mai degraba merg cu RATBul decit cu masina. Este o lege idioata care nu va fii votata niciodata de consilieri.

Share this post


Link to post

Cam ai dreptate. Din ce in ce mai rar vezi dacii 13XX pe strazi, o astfel de lege ar elibera doar 10% din trafic, fix-pix adica.

Share this post


Link to post

E o lege antieuropeana ,se dovedeste ca ai nostri guvernanti vor sa fie mai catolici decat papa ,asa dupa cum bine a spus cineva problema sta la RAR si la statiile de inspectie tehnica ,nici o masina de tonaj gen Raba Saviem nu ar trece in mod normal testul de gaze si totusi circula bine marsi peste tot . Am vazut cazuri cand militanul s-a intors cu spatele la trecerea unor astfel de masini .

Lege se poate sa fie buna dar trebuie nuantata un pic ,poate sa aiba masina si 100 de ani daca trece testele de ce sa nu circule omul cu ea ! :) >-

Share this post


Link to post

Pai s-a intors cu spatele ca sa nu il salute apoi soferii cu: "eu, my nigger !" =))

 

Cat de cat, e bine cu UE, mai are cine sa le dea la cap la ai nostri.

Share this post


Link to post

Inca o reglementare idioata, pentru a masca carentele unei legi prost aplicate.

Camioanele de 25 de ani vai de mama lor ce fumega si urca fiecare deal cu 20km/h inca vor mai exista atata timp cat cu cateva milioane treci itp-ul cu orice.

Share this post


Link to post

Chiar si camioanele de 25 de ani au inceput sa dispara, deja nu mai merita sa ai asa ceva, rovigneta la o RABA costa mai mult ca la un XF sau FH deci pur si simplu nu mai merita .

Toate se rezolva de la sine, nu trebuie legi idioate .

Share this post


Link to post

E o idiotenie. Tatal meu are o pasiune pentru trabanturi. N-ar da trabantul pentru nimic in lume. Garantez ca trabantul lui trece oricand ITP-ul pe bune de ce nu ar mai avea voie sa mearga cu el. Arata de parca acum ar fi iesit de pe poarta fabricii. Camioanele alea care te omoara cu fumul, alea sa nu mai circule.

Share this post


Link to post

Din cate stiu eu despre trabanturi acestea merg cu amestec de benzina cu ulei, nu poti spune ca trabi trece testul de gaze ca pe asta nu o pot crede :mda:

Share this post


Link to post

da dar motoarele VW nu merg pe amestec. Nu trage concluzii pana nu ai toate datele!

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Pai daca tu nu ne dai toate datele, am concluzionat ca masina este cu motorul care merge pe amestec, nu aveam de unde sa stiu ca are motorvW

Share this post


Link to post

O masina trebuie sa indeplineasca normele de poluare in vigoare la data fabricatiei si omologarii respectivului mijloc de transport. Dupa logica ta USKT, ar insemna ca masinile euro 1/2/3 sa nu mai aiba ITP, pentru ca nu corespund normelor in vigoare, adica euro4.

Share this post


Link to post
Din cate stiu eu despre trabanturi acestea merg cu amestec de benzina cu ulei, nu poti spune ca trabi trece testul de gaze ca pe asta nu o pot crede :mda:

Exista norme pentru masini non-euro, euro 2, euro 3 si norme pentru motoare ce merg pe amestec!

Share this post


Link to post

Deci Raba si Trabanturile ar lua ITP-ul ca doar ele sunt in normele initiale, nu?

Share this post


Link to post

Da, daca corespund normelor initiale, da. Si asa e corect. Limitarea si modernizarea parcului auto se face prin alte mijloace legislative, cum ar fi impozitarea diferentiata, sprijinirea programelor gen ''rabla'', incurajarea creditelor auto prin scutiri de impozite si alte taxe etc..

Share this post


Link to post

Eu cred ca asa cum s-a interzis intrarea camioanelor in centru (asa s-a zis) si acum se poate intra cu permis special asa sa se interzica si asta. Adica daca platesti destul de mult sa ai voie sa intri, daca nu nu.

Share this post


Link to post

Salutare.

Ideea in sine e buna: sa dispara masinile care ne afuma, surzesc, murdaresc, prafuiesc...lista ar putea continua. Toti stim cum e sa treaca pe langa tine o Raba sau Saviem (asta e parfum), sau sa-si porneasca vecinu' de scara Dacia lui din 1900 toamna fara toba si cu consum de ulei = cu cel de benzina.

Doar ca nu asa ar trebui facut, cu amenzi pt cei care circula. Si mai ales nu pt toti in egala masura. fosta mea Dacie din '80 nu scotea pic de fum. Sa scoata mai intai din circulatie autobuzele antice si de demult, utilajele grele si abea apoi sa treaca la autoturisme.

Am avut 2 ani de programul "rabla". Sa mai fie inca 2 si discutam dupa aceea. Plus ca cei 3000 ron pe care, de altfel, i-am primit si eu anul trecut pt Daciutza mea, sunt insignifianti fata de valoarea unei masini noi, pt romanul de rand. Dar sa zicem ca isi ia toata lumea Logan, varianta "cheala" si se scoate mai ieftin un pic.

Sunt de acord cu cei care au scris mai sus: sa se aplice impozite mai mari si diverse alte taxe de circulatie pt rable, dar nu "interzis!" pur si simplu, sau amenda de 5000 ron ca asa i s-a sculat dnului. Videanu.

ATENTIE: dnul. Videanu s-a referit la orice fel de poluare, inclusiv cea fonica!!! deci...no more tobe sport, teava inox pana in capat si 1000 w RMS din care rasuna Gutza si hAdrian in tot cartierul :) )

Am vazut pe strada, inclusiv in Bucuresti, echipaje mixte RAR + Politie, cu echipamente de masurare a noxelor, dB...ca aveau ditamai hardughi de duba full cu aparate. acum s-au mai calmat, ca deh, e iarna, dar pun pariu ca la primavara o sa se puna tare de tot pe noi, bietii soferi :P

Oricum, stit cum se zice: scopul scuza mijloacele, deci ideea in sine mi se pare f buna. Parerea mea...

 

P.S: daca vreunul dintre cititori e in vreo functie administrativ-guvernamentala... domnilor, sa se repare strazile, canalizarile, sa se curete gropile de gunoi existente intre blocuri, sa se curete strazile de praf si alte gunoaie (aici ar trebui implementate niste mari...mari amenzi pt cei care golesc scrumierele la semafor si arunca pe geamul masinii gunoaiele, ca si pt cei care circula pe jos si fac aceleasi...nu stiu cum sa le zic, ca sa nu scriu ceva urat).

nu cred ca dnul. primar va fi luat in serios atata timp cat Primaria Capitalei (despre asta stiu, despre asta vb) nu face mari eforturi in "a integra Bucurestiul in UE". ca sa zic asa...

Din nou, DOAR PAREREA MEA...

Share this post


Link to post

Nu mai cititi ziarele in stilul prostesc in care unii gauzari scriu articolele. Daca un primar, n-are importanta, vrea sa limiteze accesul unor autovehicule poluante care, intamplator, au fost produse acum 30 de ani, asta nu insemna ca el vrea sa interzica TOATE autoturismele mai vechi de 30 de ani. Observ ca primele efecte ale poluarii se vad pe mintea acestor ziaristi si castigi.

Share this post


Link to post

Nu mai tin minte anul dar imi aduc aminte ca era pe vremea tatucului Iliescu :D cand Ford venise in Ro si vroia sa dea 1000de para pe orice masina i se aducea indiferent de stare ,era in cadrul unui program mai amplu ! Bineinteles ca alesii nu au fost de acord !

Share this post


Link to post

Scoaterea din circulatie a masinilor vechi si poluante se poate face natural: introducand taxe mari invers prop. cu norma de poluare sau cu cantitatea de emisii.

Edited by artanis

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...