Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Consum - Chevrolet Kalos/Aveo

Recommended Posts

Daca nu spui exact componenta traseului si avand in vedere ca metoda ta de masurare este cam imprecisa (sau cel putin asa pare), parerea mea este... maxima, ca sa citez un clasic in viata.

Share this post


Link to post

Eu zic ca e un consum normal :) In functie de ce inseamna bucata de Bucuresti si cat inseamna drumul ala lung afara, poate rezulta mai putin, dar si mai mult. Ca sa nu mai zic de... stil :D

Share this post


Link to post

Si mie mi se pare un consum normal daca vrei sa scoti mai putin de 7,5% in mod sigur un "meserias" ar face acest lucru in aceleasi conditii ca ale tale. Noi nu suntem experti eu unul in 4000 km am o medie de ~8,2% iar conditiile sunt specifice. Sunt atatia factori care concura la consum nu cred ca merita sa urmarim un plus sau minus 1 litru, daca ar fi fost 3-4 iar intrebarea " in Bucuresti" ar fi fost negativa atunci ar fi fost cu adevarat o problema.

Share this post


Link to post

Stiu ca metoda mea este destul de imprecisa dar dupa 4 teste mi-a iesit la fel. Ca sa va raspund si legat de drum, traseele au fost asa:

1. Cora militari - Obor - Buzau - Patarlagele

2. Cora militari - Otopeni - Valea Prahovei - Brasov - Sfantu Gheorghe

 

Daca pe primul traseu am fost putin cam vitezoman (asta insemnand maxim 130 km/h :P .. nu va ganditi la prostii :) ), traseul 2 a fost mereu urmat la viteza regulamentara.

 

Oricum, aveti dreptate, un litru in plus in minus nici nu ne imbogateste si nici nu ne saraceste.

 

Sa fie bine,

Razvanos

Share this post


Link to post

pt consum>cand porniti dezaburirea,porneste aer conditionat,apasati si butonu de aer conditionat(pt cei cu climatronic) si o sa functioneza doar ventilatoru>>>deci consum mai mic

Share this post


Link to post

Si eficienta ciuciu. Poti sa ai turbo-ventilator- daca nu dai drumul la AC, faci o branza cand ploua afara si ai parbrizul aburit la interior. Tata are climatronic la aveo sedan si fara AC nu are eficienta dezaburirea. La fel si la mine. Dupa ce se incalzeste motorul, da, se poate dezactiva AC.

Share this post


Link to post

Inregistrez un consum cam cu 1 l mai putin cu omv 100 fata de rompetrol. Am in consum de 8,9 in oras.

Share this post


Link to post

Consum de 11 mai nou...dar deh...si trafic pe masura frigului.

Surprinzator insa a fost un consum de 6.14 l/100km sambata seara cand am facut un drum dus-intors de la Ploiesti. Mers cu 60-70 km/h, treapta a 3-a/40a din cauza carosabilului care arata mai degraba a balta.

Share this post


Link to post

Am reusit un record personal la consum: 5,3 l/100 km !!!

Traseu:

La dus: Sibiu - Rm. Valcea - Pitesti - Rosiori de Vede - Alexandria

La intoarcere: Alexandria - Caracal - Dragasani - Rm. Valcea - Sibiu

 

Total: 620 km

Alimentat: 33 l - OMV Carrera 95

 

Metoda de "calcul" - de la plin la plin (primul click)

Edited by marr

Share this post


Link to post

Man- ai impins-o?!

Share this post


Link to post

Deja fiecare incearca sa aiba cel mai mic consum ... parca ar fi un concurs ...

 

marr - cred ca doar atingeai putin pedala de acceleratie ... Pentru 2 l /100km prefer sa merg altfel ...

Share this post


Link to post

Ascultam aseara un bun prieten care spunea despre un consum incredibil pe Logan-ul din dotare. Nu conteaza cat era consumul, mai interesant a fost partea din poveste care zicea: "... daca merg constant cu 55 Kmph in a IV-a..."

Oricum, nu cred ca marr a mers chiar asa si daca a mai facut si pompa clic la vrajeala (de exemplu presiune prea mare la pompa)... Oricum, se pot scoate consumuri sub 6 cu 1.4/16 daca mergi la drum intins catinel, dar cat poti merge asa? Poate daca are cineva din masina rau de ceva :)

Share this post


Link to post

Nu am mers "catinel", dar nici prea tare (max. 110-120 km/h).

In schimb am mers cu viteza aproximativ constanta - cel putin pe portiunea Pitesti - Alexandria, nu am coborat sub 70-80 km/h nici in sate- era dimineata si drumul pustiu ... m-am gandint ca no-r fi pus radare pentru carute; e drept ca nici in afara localitatilor Cel putin pe prtiunea Pitesti - Rosiori de Vede) nu am mers cu mai mult de 90. Cine cunoaste drumul, intelege ...

Intre Alexandria si Caracal drumul este bun, liber si localitatile rare - viteza de croaziera 110-120.

Caracal - Dragasani - drum liber, fara gropi, dar cu "valuri". Viteza ~ 90-100 km/h.

Dragasani-Rm Valcea, multe sate, noapte, aglomerat - vit. medie 70 km/h.

Pe Valea Oltului se merge constant, cu viteza coloanei ~ media de 70-80 km /h maxim.

 

 

Cat despre consum - am postat aici pentru ca mi s-a parut extraordinar de mic si m-a surprins (in mod placut !) si pe mine.

De regula, la drum intins, "scot" cam 6,2 - 6,5 - 7 l/100 km, depinde de drum si trafic.

 

Aaaa ! Nu m-a stresat in mod deosebit consumul niciodata, deoarece, de regula, merg cu treaba nu de placere.

 

Masina are 2,5 ani si 36.000 km.

Share this post


Link to post

Si a mea ma rupe la consum.Daca o conduc eu, niciodata nu scot sub 10%.Daca o conduce sotul, scoate si 9%.Cica eu o conduc subturata.

In afara am facut un drum Sibiu-Iasi si mi-a luat 6,5 %

Share this post


Link to post

ALISA, cati km are masina si cum o conduci(la ce turatie schimbi)?

Share this post


Link to post

Ultima proba de consum, toti km facuti urban folosit si AC-ul din cauza aburirii geamurilor rezultat:

384 km / 37,5 litri ==> 9,76%.

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

m-ati innebunit cu un consum! pe cei noi ii inteleg (cu masina de cateva zile adica) ca asa eram si eu la DSN. si ceva timp dupa (vreo2 ani, cat am fost taximetrist, acu' gata). Dar cu Aveo asta din martie luata, 9000 km, m-am decis sa nu ma intereseze consumul, ci buna functionare a masinii! (evident ca mai fac si eu cate un calcul acolo, ca doar mi-s roman :mrgreen: ). decat sa ma stresez si din cauza consumului, care cu mai mult de 1l nu prea are unde sa scada (sotia merge in afara, aprox 70%, eu in oras restu', da' compensez :lavolan: , ultima calculatie 8.3l/100 mixt Pitesti), mai bine ma bucur de ea (chiar daca am 1.2 doar, compenseaza soferu' in trafic...si la semafoare...si in depasiri...).

stiu ca topicul despre consum este, dar daca v-ati luat masina doar ca sa va stresati si mai tare, in loc sa va umpleti inima de bucurie cand trageti de covrig, apoi...cat mai este abonamentul la autobuz????

eu nu am folosit decat omv carrera 95...de fapt am pastrat TOATE chitantele!!! hmmmm...ce-ar fi sa fac eu un consum mediu pt 9000 km...ar fi destul de elocvent?...cina ma ajuta sa adun toti litrii aia?

Share this post


Link to post

Topicul este util pentru cei ce vor sa devina proprietari de Kalos/Aveo. Si bineinteles d.p.d.v. statistic. Cand am venit eu pe forum, de pe topicul acesta mi-am facut o idee cam cat o sa consume si masina mea, avand aproape acelasi motor. Asa ca lasati oamenii sa se descarce sau sa se laude, dupa caz :) .

Share this post


Link to post
ALISA, cati km are masina si cum o conduci(la ce turatie schimbi)?

 

 

Are 3000 km.Eu o conduc prost cica. :) ) Pai incerc sa verific turometrul mai tot timpul si sa schimb la 3000 ture. Nu-mi iasa tot timpul.O mai gafez

Edited by ALISA

Share this post


Link to post

Aoleu ... mai bine inveti sa "simti " masina ... cum sa te uiti pe turometru ...

Share this post


Link to post

Ultimul plin:

210Km facuti numai Buc.

30L

media de viteza 14Km/h

Timp stat in masina: 15h 30min

 

Do the math!

Share this post


Link to post

asa...luai eu toate chitatele din masina, si incepui sa calculez...si mi-au iesit 600.21l. masina are 9077 acu' pe odo. in rezervor mai am jumate, deci am scazut si eu cam 15l, si mi-a iesit cam 6.45l/100 km / 9000 km parcursi. Chiar daca n-as fi scazut ce mai e in rezervor, tot imi iese 6.6l/100. Rulata cam 60% exterior, 40% oras (Pitesti)....aaa, motor de 1.2l. Ca si stil de condus, sotia am vazut ca schimba pe la 2700, eu sub 3000 nu. Ea mai lejer, eu mai infipt...deci si stilul iese undeva la mijloc, ceea ce inseamna ca nu afecteaza calculul consumului. Deci, ce parere aveti?

Share this post


Link to post

Eu am facut buc-tim-buc varianta pe sibiu si arad total 1260km si am bagat aprox 80litri =>> 6,4% shimbat viteza peste 3000rot/min iar frana de motor folosita cat cuprinde... in bucuresti ma abtin... depinde prin ce zona mergi, ce lucrari prinzi, stiti foarte bine

Share this post


Link to post
Aoleu ... mai bine inveti sa "simti " masina ... cum sa te uiti pe turometru ...

Avand in vedere ca sunt sofer de 2 luni...eu zic, ca e bine. :tongue:

Va veni si vremea cand o sa o simt.

Share this post


Link to post

Offtopic:

 

Doar la racing este nevoie de turometru, cand esti obligat sa schimbi pe turatie maxima. La mersul stradal, mai ales pentru incepatori care nu simt motorul, cel mai bine se schimba dupa vitezometru pentru ca turatia de schimbare nu este constanta de la o treapta la alta cand vrei sa nu cazi dupa schimbare sub o anumita turatie. Acest lucru se simte cel mai bine atunci cand se urca in treapta a I-a pana la un cuplu care-ti permite lansarea masinii. Intotdeauna, diferenta de viteza strabatuta cu treapta a I-a este mult mai mare decat cea strabatuta in celelalte trepte supraunitare. Treapta a V-a este de croziera (mers constant si economic), deci, este o exceptie, in ea se schimba doar atunci cand ai ajuns la viteza constanta cu care vrei sa te deplasezi.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...