Jump to content
Sign in to follow this  
jimmyd

Nu Baga Caldura - Probleme La Sistemul De Incalzire

Recommended Posts

Turul si returul sunt mult mai reci fata de restul furtunelor.Butonul de la climatizare actioneaza voletul, stiu pt ca am verificat asta in incercarea de a ajunge la calorifer (acolo m-am impotmolit :scarpin: )

Share this post


Link to post

Spala instalatia cu calgon sau alta solutie de curatat si schimba atingelul.Caloriferul este infundat.

Share this post


Link to post

Chiar azi am incercat sa curat instalatia cu Valvoline Radiator Flush dar fara nici un rezultat in privinta caldurii.Am incercat sa scot caloriferul dar are 2 cleme care nu stiu cum sa le scot+pozitie incomoda.Ai idee cum se scoate caloriferul?

Share this post


Link to post

Hop si eu. De cand sunt in concediu am inceput cu surubareala,primele mestereli asezonate.

Spalat instalatia de racire cu 2+2. Rezultat opus celui scontat. Bagat calgon, barait cateva ore, pus antigel. Din pricina degetor tepene am rupt un stut la vasul de expansiune; mai bine zis l-am strambat destul ca sa curga ceva p-acolo, lipit cu picatura. La fel ca inainte. Pe romaneste aveam caldurica, da' parca nu era la ce ma asteptam. Astazi am profitat de mica incalzire si m-am pus pe demolat aeroterma. Si bine am facut,caci ce am gasit in fata caloriferului ... Mai lipseau pasarelele din cuibul deja facut din scame, frunze, crengute,plus praful dupa lume. Asadar, curatat, suflat la vulcanizare si evrika!

Am Caldura!

Aviz celorlalti.

Drumuri bune!

Share this post


Link to post

Cum ai procedat la calorifer, si cum anume l-ai ''suflat" la vulcanizare?

Share this post


Link to post

Pur si simplu am incercat sa mai elimin din mizeria ramasa intre celulele acestuia, indreptand jetul de aer spre acestea. Binenteles ca ce a fost acolo a luat calea habitaclului dar cu o aerisire indelungata si sters praful ulterior am scapat de dust. Ca si pozitie, caloriferul este la fata,sa zicem. Nu trebuie sa te intinzi prin cine stie ce gauri Vezi ca in partea de sus aeroterma are 2 suruburi pe parte stanga si 2 piulite in dreapta. Suplimentar, una bucata piulita chiar langa conductele de la AC. ,sub turbina aerotermei.

Succes!

Share this post


Link to post

Daca pui si 2 poze ... pfuuu... om m-ai facut :rolleyes: La mine treaba sta astfel: pe treapta a 2-a a aerotermei baga ceva-ceva dar daca dau pe a 4-a ... aerul devine caliu de unde constat ca aeroterma imi "raceste" caloriferu' :spumelagura:

Edited by raskala

Share this post


Link to post

@ soferucalm : Ai demontat turbina de sub capota ? Daca asa ai procedat si nu ai umblat in partea de jos a consolei centrale a bordului, ma tem ca nu ai curatat caloriferul de caldura ! Toata mizeria de care vorbesti s-a oprit in evaporator ("caloriferul" de AC - asta e oarecum "la fata" in pozitie verticala), deci la tine cel mai probabil problema era de la faptul ca nu iti patrundea suficient aer .

 

Ca sa ajungi la calorifer nu ai nici o treaba cu aeroterma. In plus, caloriferul este in pozitie aproape orizontala si nu ai nici o sansa sa il vezi daca te uiti de sub capota. Cred ca e o mica confuzie la mijloc, Covidiu are dreptate in lagatura cu pozitia ... e super incomoda.

 

LE : @Covidiu: M-am uitat acum pentru tine pe manualul de Espero si caloriferul este prins cu 3 cleme. Am demontat si eu cindva de vreo 2-3 ori caloriferul ala, nu imi aduc aminte sa ridice mari probleme.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Salut. Am o chestie ciudata cu incalzirea: uneori turul ce intra in calorifer este fierbinte si returul cald, alteori sunt amandoua la aceesi temperatura (verificat palpabil). La un moment dat ma uitam ca aerul care intra pe jos pe la picioare este aproape fierbinte. Am schimbat de curand si termostatul si acum nu mai imi scade temperatura apei pe ceas la bord; verificat si prin oras si in afara si zi si noapte si asta pe gerurile astea; ajunge la mijlocul celor 2 linii (intre jumatatea ceasului si urmatoarea catre in jos) si acolo ramane indiferent de viteza. Sa fie oare caloriferul totusi infundat? sau poate ca nu isi face circularea corect a lichidului de racire?( ceva de genul nu este aerisita corect instalatia). Si daca este caloriferul infundat, pot sa ii dau cu jetul de apa in calorifer la spalatorie la OMV?; nu stiu in alta parte de unde sa iau apa cu presiune. O fi prea puternic debitul de la jet. Multumesc frumos tuturor celor care imi raspund.

Share this post


Link to post

Nu are cum sa nu circule corect lichidul de racire :) decit daca apare o obstructie pe traseu. Nu este necesara aerisirea instalatiei, lucrul asta se face de la sine dupa ce mergi cu masina 20-30 minute (poate chiar mai putin) mai ales daca spui ca termostatul iti functioneaza bine.

 

Nu prea inteleg cum vrei sa procedezi cu jetul de apa de la OMV ... te referi la spalarea radiatorului ? Nu de alta, dar la calorifer e munca multa ca sa ajungi. Daca vrei sa bagi apa respectiva pe furtunele de tur-retur, e OK ! In situatia asta ti-ar fi suficienta presiunea de la robinet (mai ales daca pornesti apa clada si cea rece simultan). Ca sfat, baga apa pe furtunul de retur ca sa poti evacua prin tur eventualele mizerii de dimensiuni mari. Altfel risti sa le "fixezi" si mai bine in calorifer.

 

Cind turul de la calorifer este fierbinte si returul e cald, e limpede ca functioneaza cum trebuie, diferenta de temperatura regasindu-se in habitaclu. In momentul acela, sigur iti baga aer fierbinte inauntru.

 

Daca insa ai turul fierbinte si returul la fel de fierbinte iar suflanta functioneaza (sa zicem la treapta 3-4) atunci e o problema !. As risca sa spun ca ai circulat fara filtru de polen si ai multa mizerie intre celulele caloriferului, ceea ce impiedica aerul sa circule. Din acest motiv, nu se face schimbul de caldura si furtunul de tur e la fel de cald ca furtunul de retur.

Share this post


Link to post

Salex, ai dreptate. Acela deserveste AC-ul.E bine ,totusi, ca l-am curatat. Astazi am luat-o de la capat cu meseria,dar am inceput din interior.

Asadar, cu chiu cu vai am ajuns la calorifer, insa nu am descoperit nimic deosebit. Se prezenta perfect. Curat ca lacrima si cald pe toata suprafata.

Mai complicat a fost refacerea sistemului.

A,sa nu uit . O chichita tot am mirosit. Voletul care face trecerea de la aer cald la rece si invers nu etansa la cald . Desfacut sufa ,remediat

Cam atat.

Daca aveti chef de bubite la maini faceti ca mine.

 

 

Caloriferul are 2 cleme si 3 surubele. Nu prea conteza ordinea la scos, returul operatiei e bine sa-l incepi cu clema din partea stanga ,cea cu 2 picioruse. Si sa ai tubulara de 7 cu articulatie.

Edited by soferucalm

Share this post


Link to post

Ei, acum e altceva ;) . Nu de alta, dar imi aminteam si eu ca in urma cu vreo 7-8 ani aveam ceva bubite si zgirieturi pe labute dupa ce am demontat si montat la loc caloriferul.

 

Oricum, operatiunea de curatare o sa-i prinda bine. In plus, ai dovedit inca o data ca la calorifere problema majora consta in colmatarea lor, nu in infundarea cu praf a fagurelui, motiv pentu care de cele mai multe ori spalarea serioasa a instalatiei de racire are ca efect revenirea caldurii  <img src= /">

 

Din pacate Espero nu are un sistem de oprire a prafului sau a gunoaielor mai mari. La un moment dat am vrut sa ii fac o improvitatie din plasa de tintari ca sa retina frunzele si betisoarele mai mici, insa intre timp am vindut masina ... am rezolvat-o mai usor :D

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspuns Salex. Am asteptat un raspuns din partea vostra, dar vazand ca intarzie si ca se face seara, am facut operatia cu jetul de apa, nu la OMV, ci acasa; citind acum, am vazut ca trebuia exact invers cum am procedat eu: adica sa bag apa pe retur si sa iasa pe tur; am vazut ca debitul de apa la iesire este acelas cu cel de la intrare; in mare parte nu s-a schimbat mare lucru; parca aerul a devenit aproape de fierbinte la aeratoare, dar parca tot mai trebuie ceva; imi spui ca e normal ca tur-ul sa fie mai fierbinte decat retur-ul; asa o fi, de asta am si intrebat pe forum; dar totusi parca nu face suficienta caldura ca la alte masini; nu m-am urcat cei drept in alta Leganza sa vad acolo cum stau lucrurile; un mecanic la service imi spunea ca asa sunt ele; ca el ar fi incercat tot ce este omeneste posibil la masina lui: schimbat termostat, schimbat antigel cu ceva de calitate, curatat si spalat calorifer: nu schimbat mare lucru; a rezolvat intr-un final: a vandut-o.Altii pe forum zic, ca face caldura de nu poti sa stai: ii intreb daca vor sa facem schimb; glumeam. O seara placuta.

 

Filtru de polen exista si este la locul lui, numai ca operatia de curatire, si nu de inlocuiere asa cum ar fis fost normal s-a intamplat intr-o dupa amiaza de duminica si nu am avut de unde sa cumpar; atunci am avut timp de masina, am program de luni pana sambata; no comment; dar l-am curatit cu mare rabdare. Nu stiu ce sa mai zic...

Edited by mihai72ro

Share this post


Link to post

In urma cu vreo luna si ceva am postat rezultatele unei masuratori facute la sistemul de incalzire cind afara erau vreo 5-7 grade ... nu mai gasesc nici mort postul respectiv. Oricum, concluzia a fost interesanta ! Cu blocul motor curat LUNA, la fel cu radiatorul si caloriferul, pe treapta 2 sau 3 (din 5) a suflantei si temperatura setata la maxim (32C), fara recircularea aerului, dupa 30 minute de mers oarecum lejer prin oras, temperatura aerului la gurile de ventilatie centrale a sarit de 70C. La 70C termometrul digital si-a dat duhul, arata doar niste liniute ciudate, deci nu stiu exact la cit a urcat in realitate.

 

La 70C aerul frige, mai mult de 30 secunde nu poti tine mina in fata grilei.

 

Lasind putin la o parte caloriferul cu turul si returul sau, este posibil ca voletul care comuta intre pozitia cald si pozitia rece din interiorul modulului de conditionare a aerului sa nu functioneze corect, respectiv sa nu inchida perfect. Din motivul asta, e posibil ca uneori sa mai scape si putin aer rece in aerul cald. Vezi postul anterior al lui soferucalm !

Share this post


Link to post

Am un cielo gle / ac din '96. Problema mea este ca de cateva zile nu mai baga caldura decat f putin cat sa nu se abureasca parbrizul ...

Mentionez ca am facut schimbul de antigel acum o luna.

Acul temp lichid de racire este la jumatate = normal

Turul lichidului de racire de la radiator este fierbinte iar returul este cald = normal

Este antigel in vas de expansiune si nu sunt pierderi = normal

Comutatorul de schimbare (de pe bord) cald / rece functioneaza ...am observat asta prin zgomotul pe distinct pe care il face

 trecand de la clad la rece sau invers..

Aeroterma funtioneaza.

 

Care poate fi problema ?

Din cate am citit pana acum pe forum nu poate fi o problema de la termostat si nici de la calorifer, nu?

Share this post


Link to post

Dupa "operatia" cu jetul de apa prin caloriferul de caldura, se pare ca chiar am rezolvat caldura; cel putin la ultimul drum pana la capitala si inapoi de noaptea trecuta m-am simtit un rasfatat; este adevarat nu a fost nici frig afara, cateva grade 2-3, dar vreau sa spun ca mersul cu aeroterma pornita chiar si pe prima treapta a fost imposibil. A fost suficient doar ce baga din inertie. Termostatul chiar functioneaza, adica acul de temperatura nu mai oscileaza in nici un fel. Daca asa se comporta si la - 10 -15 grade inseamna ca Leganza chiar baga caldura. Si inca ceva: am intarziat 2 ore in Bucuresti timp in care masina a stationat, evident cu motorul oprit; am revenit si am observat cu surprinde ca temperatura apei din calorifer nu scazuse complet; era la prima linie; ceeace cred ca inmagazineaza caldura cumva...

Oricum...no comment.

Share this post


Link to post

@ mihai72ro : :thumbl:

 

... mersul cu aeroterma pornita chiar si pe prima treapta a fost imposibil...

... Daca asa se comporta si la - 10 -15 grade inseamna ca Leganza chiar baga caldura ...

 

Cam despre asta iti povesteam zilele trecute ... . La -10-15 nu o sa mai bage chiar la fel, evident ca diferenta de 15-20C in minus a aerului care intra in calorifer se va resimti intr-o temperatura ceva mai scazuta a aerului la grila. Insa ... te asigur ca nu o sa iti fie frig ;) , probabil va trebui sa mergi pe treapta 2 a suflantei :D

Share this post


Link to post

Am fost ieri de la Mangalia la Slobozia si cred ca am depistat problema caldurii. Cred ca am termostatul blocat pe deschis pentru ca la o viteza constanta de 130km/h nu creste mai sus de prima linie (vezi poza), adica rama in pozitia 1 cum este schitat pe poza.

post-3602-1198834004_thumb.jpg

Edited by raskala

Share this post


Link to post

Dupa cum se vede in poza ta ... mai mult ca sigur ca termostatul e busit !

 

LE: Scuze, abia acum m-am uitat mai cu atentie la poza, nu stiu de ce (de fapt na, abia a trecut Craciunul ) am avut senzatia ca acul iti sta jos de tot la 130 km/h. Daca iti sta acolo unde ai scris 1 cu rosu, mie Espero imi baga destul de bine caldura cind acul se afla in pozitia similara cu cea desenata de tine. Probabil ca termostatul nu-ti inchide bine insa complet deschis nu prea cred ca a ramas .

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Pozitia indicatorului este cea normala.

Share this post


Link to post

Iar nu baga caldura  <img src= ("> (

 

La cateva zile dupa ce am schimbat termostatul am schimbat toate cele 3 curele si pompa de apa. Dupa cele 2 zile de munca am crezut ca o sa fac plaja in masina, dar m-am inselat amarnic, dadea pe grile un are mai rece decat cel de afara.

M-am apucat sa demontez caloriferul (cumparat cu cateva luni in urma), cand am ajuns la el surpriza pe tur, retur si pe bazinul din spate nu puteai sa ti mana in timp ce in mijlocul lui era mai amortit si cum dadeam drumu la ventilator se racea instant ramanand fierbinti doar tevile de tur si retur. Clapeta de rece/cald functioneaza.

Exista posibilitatea ca pompa de apa sa nu aibe destul debit?

Se poate verifica acest lucru?...Cum?

Share this post


Link to post

Caloriferul a fost nou?Ai schimbat antigelul si ai spalat instalatie inainte de schimbare?Ce antigel ai folosit?

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Da a fost nou, am spalat instalatia, antigel 2+2

Share this post


Link to post

Problema poate fi si din cauza radiatorului de proasta calitate sau chiar infundat.

Share this post


Link to post

L-am cumparat din magazin Daewoo a costat in jur de 300 RON si este din cupru. Si eu m-am gandit k este infundat si maine ma duc cu el la desfacut. Am mai vorbit cu cineva si mi-a zis ca pompa de apa nu are debit se poate acest lucru?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...