Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Aveo/Kalos - Impresii

Recommended Posts

Chevrolet Kalos / Aveo a fost cel mai vandut model din clasa mica in US de la lansare (Oct. 2003).

 

Aruncati un ochi aici: http://www.carpages.co.uk/chevrolet/chevro...&echo=981827072

 

Si aici sunt cateva impresii interesante despre masinuta noastra http://www.verdictoncars.com/jsp/vocmain.j...evrolet%20Kalos

 

PS: Mai am cateva zile de asteptat si apoi ... :lavolan:

Share this post


Link to post

Khumo cred ca sunt in regula, ceva mai bune decat Hankook... Dimensiunea e buna, asta la 1.4, 16V.

 

Acum, daca mai toti anuntati cand va vin, sau ca v-au venit masinile, sa anunt si eu ca zilele astea umblu sa o inmatriculez (pe Kalos), dupa ce luna asta am terminat leasingul. In urma incheierii acestui contract, dupa ce am platit tot, am constatat ce pagubos este totusi un leasing : vreau sa zic cate taxe neprevazute de platit. I-am platit odata pe Raffeisen Leasing ca au inmatriculat-o, apoi ca au radiat-o, apoi inmatricularea mea provizorie (ca acum am nr. rosii pe ea), si urmeaza imnatricularea mea - iar taxe !! Nu sunt sume f. mari, dar se aduna cateva milioane.

Cand sa imi dea leasingul toate actele a trebuit sa mai platesc si nustiu ce radiere "electronica", vama bineinteles, asta era "prevazuta". Casco a mai trebuit prelungit o luna 55 de euro.

 

In 2 zile merg la RAR. Aveti careva experienta asta, cu RAR-ul ? Ca m-am uitat si pe la "Utile" pe forum si se pare ca se cam pierde vremea pe-acolo... E posibil sa nu il trec ? Am inteles ca e doar pt. identificare, dar pe programare scrie verificare :scarpin:

 

Ceva sfaturi aveti ?

Share this post


Link to post

Sunt doua chestii total diferite.

Identificarea care se face la RAR si singura chestie care se face este o verificare a seriilor masinii, le face niste poze si cam atat; nu poti avea probleme, este doar o formalitate (poate doar in nefericitul caz ca in acte ti-au gresit seriile).

A doua chestie este ITP-ul care este valabil 2 ani. Daca acesta inca nu ti-a expirat (este trecuta data in talon), atunci nu trebuie sa faci si ITP-ul care reprezinta de fapt verificarea tehnica a masinii.

In alta ordine de idei, poate ne spui mai detaliat toate aceste cheltuieli neprevazute, si cat au fost ele.

Share this post


Link to post

Sa fie curata si tu imbracat frumos! Pentru impresia artistica, de cea tehnica oricum nu cred ca se ocupa cineva, ca nu e cazul.

Share this post


Link to post

Geof, mersi pt. informatii, la mine nu scrie nimic de ITP, dar masina e fabricatie 2004, am intrebat la informatii la Udriste si mi-a zis respectivul de acolo ca nu am nevoie de ITP in cazul asta (e Pana in 2 ani), sper sa nu ma fi informat eronat.. X(

 

Cheltuielile neprevazute au inceput cam la 6 luni pe la jumatatea prioadei de leasing cand m-am trezit cu 6 milioane, zicea refacturare conform anexei, banuiesc ca tot ce facusera ei de la scoaterea masinii din vama pana la inmatriculare si altele; cam mult oricum, zic eu... :wallbanger:

 

Apoi la fiecare factura imi punea penalizare, pana m-am prins eu si nu am mai asteptat sa ajunga factura de rata acasa prin posta si o ceream prin fax, ca sa o platesc pana in 10 zile de la emitere. Chiar si asa tot au aparut penalizari, infime de aprox. 10 mii de lei, nu inteleg de ce, nici nu i-am mai intrebat.

 

Iar la sfarsit, asa cum am mai zis, a trebuit sa imi prelungeasca 1 luna Casco (pana am platit eu reziduala, vama, pana au radiat-o ei) si l-au facut tot la valoarea care era pana atunci, normal trebuia sa scada un pic. Dupa 100 milione de lei cat a fost ultima rata + val. reziduala + taxe vamale, am mai platit 1,7 milioane pt. radieri si alte nimicuri. Apoi la CEC : inmatric. provizorie intai, apoi definitiva, asigurare RCA - ca trebuia sa fie pe numele meu, numere rosii, numere negre. Toate costa. In fine, daca luam alta masina fara leasing, cu banii jos, o inmatriculam o data si gata, fara dobanda la banca, fara atatea acte si facturi lunare, fara multe treburi, dar trebuia sa aleg o masina europeana si nimic nu m-a satisfacut !

Cam asta a fost...

Share this post


Link to post

E cam :o fftopic: , dar fie.

Pai si daca era EU si n-aveai toti banii era acelasi lucru. Desigur, in cazul non-EU, nu prea are sens sa iei cu banii jos, decat daca te frige sau mananca ceva.

Chestia cu "costurile ascunse" e o practica generala si la noi si aiurea.

Vanzatorii spun ce-i intereseaza pe ei, iar cumparatorii cred ce-i intereseaza pe ei.

Invatam incetisor.

Share this post


Link to post

zack@ sunt de acord cu tine; si mie imi plac masinile americane; am avut,cum am mai spus, o masina americana inainte de aceasta (...avea semnalizatoare pe spate rosii...)....

si concluzia este:

SUNT FUN AL MASINILOR AMERICANE...

 

SI ... de aceea ...

 

 

sunt FUN ...

sabiilor JEDI...

 

:drinkers:

 

:o fftopic: Abramburel zise: nu mai posta consecutiv; daca a doua inspiratie iti vine repede dupa prima, ai un buton Edit sub primul post; foloseste-l cu incredere; in plus nu mai apasa caps lock printre ...

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

O impresie recenta de pe podul Grand. In coada de azi de dimineata, rulam incet la deal intr-a doua si la un moment dat am taiat de tot gazul. Poate suprinzator sau nu, dar Kalosul urca singur la ralanti (inertia se terminase) si o facea fara sa tremure sau sa se planga. Nu e cine stie ce panta, dar tot e ceva.

Share this post


Link to post

Abramburel, pai motorasul asta are ceva cuplu si la turatii mici si electronica isi face treaba sa tina relantiul cat sa nu puna probleme de functionare la diverse cupluri...

Asta a fost dealtfel cea mai mare incantare care am avut-o cu Kalos cand am plecat anul trecut in vacanta si m-a surprins cum zburda pe Transfagarasan, pt. mine, obisnuit cu Cielo cel automat si puturos pe care il aveam atunci, a fost o placere sa vad ce poate buburuza asta mica...

Share this post


Link to post

:o fftopic: despre topic:

Incercati sa va limitati aici la impresii despre Kalos. Desi topicul asta e in sectiunea Probleme, el nu este un loc de discutat probleme de nici un fel.

Mesajele referitoare la caucioace au fost mutate aici.

Share this post


Link to post

In sfarsit am luat masinuta (Kalos 3 usi 1.4 16 V )!!!!

 

Inca nu pot sa ma pronunt in cunostinta de cauza, dar zilele astea mi se arata cateva drumuri in afara orasului si o sa revin cu primele impresii "adevarate".

 

In acest moment sunt pur si simplu ... :banana:

 

Sarbatori Fericite tuturor si toate cele bune !

 

PS: Se pare ca sunt primul proprietar de Kalos 3 usi !

 

Dar in curand vor fi mult mai multi ...

Dealer-ul mi-a spus ca deja (numai in Sibiu) au avut intr-o saptamana - de cand am dat eu avansul - 3 comenzi ferme pt. acest model.

Ar fi avut si mai multe dar, stocul (din Ungaria sau Sovacia - nu retin unde au centrul de vanzare pt. Europa de SE) a fost deja epuizat iar urmatorul lot de 3u va veni pe la sfarsitul lui mai. In aceste conditii, se pare ca cel putin un alt client se mai gandeste daca sa ramana la 3 usi sau sa ia cu 5.

Edited by marr

Share this post


Link to post

Felicitari pentru achizitie. Sa-ti mearga mult si bine. Te asteptam cu primele impresii pertinente. Si sa :drinkers: pentru ea.

Share this post


Link to post

Felicitari. :banana:

Asteptam poze cat mai curand posibil! Si impresii!

 

:o fftopic:

Ti-au dat cei de la Huber ceva "in plus" de la ei? Covorase, huse... un breloc, ceva?

 

Happy :lavolan: !

Share this post


Link to post

Maniacz, mi-au dat un breloc, un aditiv de benzina si un spray de curatat bordul Liqui Moly (sunt si reprezentantii Liqui Moly in Romania) si ceva materiale publicitare (pix, bricheta, odorizant auto).

 

In plus, datorita unei gafe pe care au facut-o (cred ca am povestit intr-un post anterior) mi-au dat-o si cu plinul facut !

 

Impresii "adevarate" asa cum am spus mai devereme, o sa fie saptamana viitoare (dupa Paste) ca o sa fac cativa km - acum am fost sa-mi iau rovigneta.

 

Deocamdata, am numai ... 14 km facuti prin oras, so ...

 

Geof:

Fii sigur ca dau de baut, deja in portbagaj zangane siclele ( mi-e frica sa nu se sparga vre-una, mai ales wisky-ul ca ... se inverzeste militianul ...)

 

Din pacate, pentru voi pot sa dau de baut numai virtual ... :drinkers:

 

Toate cele bune si merci de urari !

Edited by marr

Share this post


Link to post

Marius, eu zic ca meritai plinul de benzina si toate breloacele si spryurile din plin, avand in vedere cum te-au "pacalit" cu pretul ala... Ma gandeam ca o sa dai inapoi cand iti comunica adevaratul pret sau o sa iei 5 usi...

 

Sa-l stapanesti sanatos !

Share this post


Link to post

Buna tuturor, m-am cam chinuit sa intru pe acest forum, primul de altfel pe care am intrat si vreau sa va spun ca pe 3-4 Mai imi vine si mie masina. Nu ma am rabdare, imi doresc sa treaca zilele astea mai repede. Un Kalos cu 5 usi, motor de 1,2, destul de dotata, nu chiar full. Problema este ca sunt fata si nu are cine sa ma ajute tehnic si ce sa va spun ca am de doua saptamani permis de conducere, ceea ce cred ca ma va incurca destul de mult. Intru demult pe acest forum si am invatat foarte multe de la voi.Sunt foarte fericita ca am reusit sa-mi iau aceasta masina si o sa va anunt cand o sa fie in fata blocului si ce parere am...pentru inceput.

 

Va multumesc ca existati!

Angela_b :) )

Share this post


Link to post

lume...o intrebare de baraj > :) kaloul de cine e proiectat ?? daewoo sau GM ?? :-? io prima oara l-am vazut ca aveo(prin 2001 pe chevrolet.com).....

Share this post


Link to post

Kalos: Daewoo -2002 toamna (pe piata)

Aveo: 2003 toamna (idem), dupa preluarea de catre GM a controlului asupra Daewoo Motors => GMDAT

Istoria GM+Daewoo aici.

Ceva despre lansarea Kalos (2001 prezentat, 2002 lansat)aici.

Ceva despre lansarea Aveo (2003) aici.

Share this post


Link to post

Conceptul KALOS a fost lansat in 2000 la Salonul de la Paris de DAEWOO.

 

Conceptul a aparut si in AMS din decembrie 2000. Poze cu conceptul am vazut parca p-aici... cred ca la tuning!

 

Uite aici doua link-uri la doua poze cu conceptul care sunt deja pe forum:

poza 1

 

poza 2

 

Astea sunt pozele care erau si in AMS din dec. 2000, si mai era una cu spatele...

 

Culmea e ca, uitandu-ma acum pe articolul din AMS vad ca aici scrie : "...Pachetele de siguranta activa si pasiva sunt la inaltime, in testul Euro NCAP Daewoo Kalos primind patru stele...". Citat din AMS nr.12 din decembrie 2000, pagina 25.

 

Si am mai gasit niste chestii care ar fi fost frumoase daca nu ramaneau doar pe concept: "...Sistemul de directie este evoluat, in sensul ca forta depusa de sofer pentru rotirea volanului este in functie de viteza de deplasare a autovehiculului..." sau "... sistemul de climatizare pentru locurile din spate..." Citat aceeasi sursa ca mai sus.

Edited by maniakz

Share this post


Link to post

Revin cu primele impresii despre masinuta.

 

Am facut numai 250 km pana acum dar pot sa va transmit cateva impresii.

1. Ce-mi place (deocamdata):

- tinuta de drum buna - se aseaza bine in curbe (singurul loc in care am simtit o oarecare inclinare a masinii a fost la un sens giratoriu - cine cunoaste DN 1/7 Sibiu - Rm. Valcea este vorba de cel de la intersectia cu drumul spre Brasov)

- motor vioi - nu l-am prea forjat (este in rodaj) dar la viteza de croaziera de 120 km/h ~ 2800 - 3000 rot/min si accelerat intr-o depasire la 140 fara sa se tureze prea mult ~ 3200 - 3400 rot/min.

- confort

- comenzile radio/CD de pe volan :thumbl: si sistemul audio in ansamblu

- ergonomie (toate sunt exact acolo unde ar trebui sa fie !)

- DESIGN - arata super iar in 3 usi are o pronuntata tenta sportiva !

Imi plac teribil blocurile de lumini - in fata pozitiile arata bestial iar in spate ... e superb !

- portbagajul e surprinzator de incapator

 

3. Ce nu-mi place (daca e sa fiu carcotas):

- stalpul din stanga fata "taie" din vizibilitate - e putin deranjant mai ales in oras pe stradute inguste si curbe stranse la stanga.

- cutia de viteze "agata" in treptele 1 si 2

 

Off Topic :o fftopic:

 

Legat de rodaj (dealer-ul nu mi-a spus nimic si nici eu nu am intrebat).

In carte scrie urmatoarele (citat aproximativ):

- in primele cateva sute de km (cate sute !?) sa nu turati excesiv motorul (care ar fi turatia "excesiva" ) si sa nu conduceti cu viteza excesiva (care ar fi aia viteza excesiva ?).

Stiu ca motoarele vin rodate din fabrica, dar este un rodaj "la rece".

 

De exemplu, la Skoda scrie ca in primii 1000 km sa nu se depaseasca 2/3 din viteza maxima constructiva a masinii - dar nu spune nimic de turatii  <img src= )">

 

La Hyundai (Getz) scrie ca in primii 900 km sa nu se depaseasca 90 km/h.

 

Eu am ales sa merg intre 2000 si 3000 de ture (in carte scrie ca asta e plaja optima de turatii) si pana la 120 km/h (cam atat ar insemna 2/3 din viteza maxima).

 

Daca stie cineva mai multe, il rog sa posteze aici.

 

Merci !

Share this post


Link to post

Ai idee cam cu cat ai intrat in sensul ala giratoriu de ai simtit "inclinarea"?

Share this post


Link to post

Sincer sa fiu, nu stiu.

Dar avand in vedere faptul ca pana acolo am venit cu 120 km/h, am redus putin viteza ... banuiesc ca aveam cca. 60 -70 km/h. Dar repet - banuiesc.

 

In schimb, pana acolo (intre sensul giratoriu si Sibiu) am intrat in curbe si cu peste 100 km/h dar nu s-a inclinat deloc.

Asa, am uitat la postul anterior sa mentionez suspensiile destul de rigide (cam simti denivelarile ca sa nu mai vorbim de gropi !). Dar aceleasi "senzatii" la denivelari le aveam si in Golf IV si este normal pentru o masina compacta.

 

PS: Maniacz, asta din poza e masinuta ta ? Ai luat-o deja?

Share this post


Link to post

As vrea eu sa fie a mea!  <img src= S">

Pentru a mea mai am de asteptat un pic... da' cred ca asa va arata! Sper... ca nu se mai intampla ceva... din nou... pana vine! Ca nu mai pot de nerabdare sa pun "gheara" pe ea s-o "storc" un pic! :o

Share this post


Link to post

ieri am parcurs 430 km...! mi-a consumat 7 litrii la 100 km... :drinkers: a consumat bine :) am mers si pe serpentine si prin orase...destul de aglomerate...ca sa nu mai zic, ca atunci cand m-am intors acasa am venit bara la bara pe autostrada :D am mai si pornit A\C... traseul meu a fost : BUCURESTI-PITESTI-BRAN-VALEA PRAHOVEI-APOI ACASA PE VALEA PRAHOVEI

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...