Jump to content
Sign in to follow this  
pixelconscious

statuia lui Eminescu

Recommended Posts

nu stiu cati au vazut mult mediatizata statuie a lui Eminescu din piata Romaniei de la Montreal. parerea mea este ca nu aduce nici de departe cu marele nostru poet, este mai degraba o jignire adusa lui Eminescu de catre "capul luminat" al culturii din romania, razvan teodorescu.

 

un 10 cu felicitari pentru comunitatea romaneasca din Montreal care i-a primit cum se cuvine pe iliescu si teodorescu :-D pe cand asa ceva si in romania ?

 

 

atasat o poza a statuii lui Eminescu

103_thumb.jpg

Share this post


Link to post

si o alta poza a unui "retardat" cum ii place lui iliescu sa spuna

111_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Mai multe detalii pentru cine nu ştie despre ce e vorba:

 

http://www.expres.ro/politica/?news_id=166777

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=35803

Poze detaliate cu statuia: http://www.parerea.com/eminescu/

 

Ca de obicei, la ştiri pe TVR 1 nimic, a fost o vizită extrem de fructuoasă :P

 

M-a distrat la culme vizita din Londra. TVR1: "preşedintele Iliescu s-a întâlnit în Hyde Park cu un grup de copii români aflaţi în excursie". Antena1: "preşedintele Iliescu s-a întâlnit în Hyde Park cu un grup de ţigănuşi români aflaţi la cerşit" :rotfl: :rotfl:

Share this post


Link to post

Eu cred ca e un rebut al unui artist care a vrut sa-i faca lui Gabi Szabo o statuie. :lol: zici ca e un alergator in viteza, si care poarta pantaloni pescaresti, incredibil cit de aiurea e statuia

Share this post


Link to post

Mie-mi seamănă a "moşneag nebun ieşind din baie după întâlnire de gradul III cu săpunul", hehe

Share this post


Link to post

Trecand peste faptul ca statuia asta nu are nimic cu statuia unui barbat (acum imi amintesc de o fotografie autentica a lui Eminescu cu mustata in care nu seamana deloc cu figura cl;asica eminesciana pe care o stinm insa nici chiar asa cum e statuia asta nu se poate ) deci trecand peste faza asta cu cel mai posibil vreo spaga de-a cuiva nu stiu a cui da' cine a aprobat proiectul asta trebuie sa si-o ia tare in barba ...asa mai deci tercand peste toate astea mie unul mi se pare o lipsa de respect fata civilizatie ..Adica pe bune se putea discuta cu Ilici mai discret mai putzin african mai decent ..Asa ce misto am iesit in fatza lumii o sleahta de romani s-au dat la Iliescu care a venit (si asta mai ce-o fi avut in cap ca stia ca asta se va intyampla) sa vada diaspora din Canada ...Subliniez nu sunt prop PSD sau pro Iliscu sau PROst insa am semzatie cva nu ne mai facem bine !!!!!.....

Share this post


Link to post

Am văzut şi scurtele întrebări luate autorului. Răspunsuri date în doi peri, mi s-a părut destul de îngâmfat, concluzia pe care am înţeles-o eu a fost undeva în linia "ce ştiţi voi ce-i aia artă".

Share this post


Link to post

Ba las' ca-i bine ca i-au facut-o ; cineva trebuia sa o faca ; daca noi astia din tara nu o facem da' ne plangem de mila zilnic , atunci o fac aia din diaspora cand prind ocazia . Nota 10 cu felicitari tipului ! Si nu cred ca ne-am facut de cacao ; si americanii procedeaza la fel : vezi vestitele placinte americane , pe care le-au primit in fatza si Bush , si Clinton si Bill Gates etc ... deci se poarta ! Inca o data , sa-i fie invatzatura de minte lu' Iliescu ; poate asa isi da seama ca cei care emigreaza nu o fac de satui de binele din tzara ...

Cat despre statuie , nu am cuvinte ; decat asa o "amintire" , mai bine o lasau balta ; este clar ca aici a fost "interesul" cuiva ... banu' dicteaza ...

Share this post


Link to post

Eu n-as fi acceptat un astfel de punct de vedere ; ce-ar fi sa vina unu' gen Picasso , sa traga 2 linii , 5 curbe un cal cu un picior , un om cu 10 maini , sapte picioare si un ochi in frunte , sa puna statuia intr-o piatza si sa scrie pe ea : "Satuia lui Stefan cel Mare" si apoi sa spuna ca asta-i viziunea lui ; sa fim seriosi . Bai nene , o statuie comemorativa este una , viziunea unui artist este alta . Statuia comemorativa trebe sa arate realitatea , asa cum a fost acel om ; viziunea artistica , nu are decat sa si-o expuna fiecare in expozitii ... asta este . Scurt pe doi !

Share this post


Link to post

mai degraba statuia se aseamana cu emigrantul roman plecat din tara pentru ca nu a mai suportat justitia chioara si saracia. observati va rog privirea de nebun si picioarele desculte... :shock:

Share this post


Link to post

cred ca diaspora romaneasca a facut ceea ce noi toti gandim dar ne este frica sa spunem/facem. semnalele ca iliescu & co nu vor fi bine primiti la Montreal au existat cu mult timp inainte de inaugurarea statuii, dar au fost ignorate. bufnita batrana a crezut ca poate sa-i pacaleasca si pe romanii de-afara, romani care sa fim sinceri.. nu cred ca au plecat de prea mult bine ce a facut psd si cdr. cred ca in mare parte curajul lor de a se manifesta a fost dat si de faptul ca se aflau intr-o tara CU ADEVARAT LIBERA!

 

cati dintre voi cred ca in ro se poate sa iti exprimi opinia anti psd la o inaugurare furata de politicieni ? nu ati vazut ce s-a intamplat la tebea ? in romania, cum iti exprimi dezacordul cu politica guvernamentala imediat esti catalogat ca fiind "recalcitrant", "huligan", "animal".. etc

 

romania nu este inca libera, este tinuta sub papuc. o spun cu tristete si regret, multi imi vor rastalmaci cuvintele si or sa se grabeasca sa-mi demonstreze ca nu este asa. dar din pacate.. asta este adevarul! :(

 

 

--L.

Share this post


Link to post

Pai asta au spus si oamenii aia care manifestau ...ca sunt plecati dupa 90 si ca n-au plecat din tara de bine.. :lol:

Share this post


Link to post

Salve

Si eu sunt de acord cu cei care spun ca asa ii trebuie lui ilici .Imi pare rau ca nu asa este primit si in tara .

Iarasi sunt de acord si cu cei care spun ca afara pleci pt ca nu-i bine in tara , de altfel e si cazul meu , eu mai lucru pe afara si va spun ca nu de prea mult bine plec la job.Desi e job calificat (nu gen capsunari sau altceva ) diferenta intre salariul in tara si afara e cam de 6-7 ori cu toate ca salariul in tara e destul de bun .INCA ODATA FELICITARI CELOR DIN CANADA!

 

Bafta

Share this post


Link to post

http://www.evz.ro/topstory/?news_id=166854

 

stimabilul teodorescu se da iar in stamba...

ce fraier sunt pentru ca desi l-am contestat de foarte multe ori, l-am considerat intotdeauna ca fiind un apropiat al culturii. dar se pare ca omul are o problema serioasa cu suportarea criticilor si atunci maraie, zgaraie si mushca. atitudine dealtfel impartasita si de colegii lui din psd.

 

chiar m-a lasat masca declaratia lui. tovarase teodorescu, sper sa nu fii nevoit sa fugi din tara dupa alegeri si sa ajungi cumva prin canada pentru ca o sa fie vai si amar de capul tau. dar nici in ro sa ramai nu se merita, suntem noi mai iertatori dar nici chiar asa..

 

--L.

Share this post


Link to post

Nu mai spun nimic , ca ma enervez ... si cine stie ce mai patesc , ajung in spital , si desi cotizez lunar de-mi sare basca , de fiecare data cand trebe sa ajung la doctor , platesc de nu se poate ... ii bag pe toti ( incepand cu iliescu ) undeva si nu-i mai scot de-acolo ! :twisted:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...