Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Tico

Recommended Posts

e vorba de tico 1996 cu 2 probleme...

1) se smuceste cand o fortez (urc dealu incarcat) atunci tre sa ma opresc un pic si sa dau drumu iar (motorul nu moare), cand sunt singur in masina nu face probleme. la service, am schimbat filtru de benzina, bujiile, fise, am verificat pompa de benzina, am curatat carbutarorul... tot asa face!

2) capota la soc nu se deschide de tot (problema asta am rezolvat o... am tras un fir pana in cabina si acuma socul este "manual"). oare se poate face ceva??!

problema 2 poate sa fie cauza problemei 1, dar nu e cazul!

help please :) multumesc

Share this post


Link to post

Problema 2 poate fi cauzata din doua motive:

-ceara din soc a iesit din parametrii, adica se cumpara altul.

-lichidul de racire nu ajunge la soc ca sa-l actioneze,respectiv cele doua furtunase din stanga carburatorului sunt blocate.Se verifica daca sunt fierbinti in timpul functionarii motorului.

La 1 sunt prea multe

Share this post


Link to post

BunĂŁ seara.  Am observat cĂŁ unele persoane chiar au gĂŁsit un rĂŁspuns aici, așa cĂŁ ĂŽncerc și eu. Problema este urmĂŁtoarea: am un tico din ”97 corea original, carburator, nu euro 2... Beleaua e cĂŁ ĂŽn mers smucește, neaccelerat se oprește, iar la ralanti motorul ba se tureazĂŁ ba reduce turația (ĂŽn câteva secunde)sau se oprește. Am schimbat supapa PCV (mov cu negru), filtre aer, benzinĂŁ, curĂŁțat carburatorul, nico schimbare. Cu motorul la ralanti, am decuplat mufa neagrĂŁ din spatele carburatorului, am ĂŽnțeles cĂŁ alimenteaza o electrovalva, idem, niciun efect- motorul continuĂŁ sĂŁ meargĂŁ la fel adicĂŁ ĂŽn valuri.  Menționez cĂŁ ĂŽn mers se oprește mai ales când pun frânĂŁ mai brusc. Poate reușiți sĂŁ-mi dați o sugestie...vĂŁ mulțumesc.

Share this post


Link to post

Sunt 38 de pagini numai aici de citit.Primul lucru de facut: Pozitia clapetei de soc la cald,reglajul la avans.

Share this post


Link to post

 șocul: clapeta la pornire ĂŽnchide, iar dupĂŁ un minut deschide perfect vertical; ĂŽntrebare: dacĂŁ la relanti, scot mufa neagrĂŁ din spatele carburatorului, care alimenteazĂŁ electrovalva pentru relanti si progresiune, ar trebui sa se modifice cu ceva turatia, sau sa se opreasca motorul? mentionez ca la mine nu apare absolut nicio schimbare 

Share this post


Link to post

Trebuie sa se opreasca motorul ,electrovalva aia primeste + din cheia de contact ,dupa ce ai taiat contactul,electrovalva inchide circuitul de alimentare mers in gol !

PS Sigur motorul tau se incalzeste intr-un minut ?

Share this post


Link to post

Asa e. Motorul trebuie sa se opreasca. Daca asta nu se intampla, probabil ca tija electrovalvei este intepenita pe pozitia deschis si astfel taierea alimentarii nu mai are nici un efect...

Share this post


Link to post

 

Va multumesc frumos pentru ca mi-ati raspuns.Poate ma ajutati  cu instructiuni pentru a demonda piesa...

Share this post


Link to post

Trebuie sa scoti carburatorul de pe masina (nu uita sa deconectezi mai intai mufa ei electrica, neagra). Electrovalva este fixata de corpul carburatorului cu un surub care prinde o ureche metalica. Totusi, e bine sa demontezi si surubul de deasupra electrovalvei, care sta perpendicular pe corpul ei.

Uite aici:post-6669-126408323409_thumb.jpg

 

Toate cele bune.

Share this post


Link to post

Multumesc. Maine ( sambata), ma apuc de ea. Eu ma gandeam sa schimb piesa fara sa dau carb jos. dar probabil nu pot scoate tija din cap fara sa desfac macar capacul daca nu corpul carb.

 

 Oricum va multumesc si va tin la curent cu rezultatele.

 

 

Share this post


Link to post

 Am schimbat elecrovalva. Merge la fel de prost ca inainte; acum ori cealalta era buna ori am montat-o eu gresit pe cea noua. Am extras-o pe cea veche si am bagat-o putin fortzat pe cea noua. Mai trebuia sa desfac ceva in afara de surubul suport, acela care vine ca un guler in jurul ei?

 

Ma refer la vreo tija in carburator sau ceva de genul. Cred ca o duc la „doctor”.

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Asa cum am spus, inafara de surubul de fixare era bine sa demontezi si surubul de deasupra electrovalvei, cel care fixeaza cele doua tevi mici de deasupra ei.

Pe de alta parte, de ce nu faci proba functionarii electrovalvei demontata? Pur si simplu o conectezi la mufa aia neagra si apoi faci contactul cheii si vezi daca se misca tija ei.

Toate cele bune.

Share this post


Link to post

sa mai lovit cineva de sunetu asta ?

Azi cand stateam la semafor am inceput sa aud un zdranganit destul de tare ,care dispare cum ating unpic pedala de ambreiaj o apas.sau cand turez unpic motoru in gol.

La relantiu pe liber fara ambreiaj apasat zici ca se rupe :shock: ,sincer ma sperie  <img src= S"> ce poate sa fie? gheatza ceva? cu gerurile astea.

Sau e pe moarte ambreiaju?Nu cred asta ca de patinat nu patineaza.merge la fel,lipsa putere nu e.

 

 

ps cred ca am descoperit ce e,pinionu treapta 5 care se unge prin picurarea vietii.fiind frig uleiu e vascos.si ajunge mai greu ,pana se incalzeste .

Dar astept si alte pareri.Desi st sigur ca asta e.

Edited by CatalinC

Share this post


Link to post

Ce ulei ai in motor?Nivel?Antigelul e verificat?Sa nu fi plecat cu masina inghetata.

Share this post


Link to post

ulei e,antigel e :P

sigur problema e de la pinionu treptei 5, ca zgomotu dispare cand se apasa ambreiaju.

E prea vascos uleiu in cutie. :grumpy:

oricum masina nu sta cu zilele in parcare e zilnic folosita.

Edited by CatalinC

Share this post


Link to post

si eu am aceasi problema se aude in cutia de viteza am schimbat kit-ul de ambreiaj si tot asa daca poate cineva sa ne ajute cu un raspuns

multumesc anticipat

Share this post


Link to post

bun gasit...revin si eu cu o problema de la tico-zaur...

imi uda destul de des o bujie...intotdeauna aceeasi...cum te uiti la motor e cea din stanga...am ars-o ,am frecat-o cu peria de sarma...montat...merge...

azi fiind ger a udat toate bujiile...dat jos ,ars depuneri, curatat, montat...pornit masina...se tureaza destul de tare dupa care se opreste...bujia 1 e iar uda...vreo supapa defecta?? ceva pareri?? sfaturi ??

Share this post


Link to post

 Gata, s-a rezolvat. Am schimbat carburatorul. Cel vechi tragea aer fals, asa ca am cump unul S.H. Se pare ca cel vechi era fisurat, asa ca puteam sa-i schimb eu orice. Proba a fost simpla: a inchis mec. aerul complet, iar motorul continua sa mearga la fel. Acum functioneaza bine, nu mai smuceste in mers, sta relantiul, singura probl. e ca uneori cand opresc motorul mai face autoaprindere. In rest e ok. Va multumesc mult tuturor pt sfaturi. 

Share this post


Link to post

aveam si io probeleme cu autoaprinderea cand mia pesnit puntea de diode.

Cum am reparata alternatoru a disparut si autoaprinderea :)

Share this post


Link to post

Huruitul de la cutia de viteze apare la toti Ticozaurii cu kilometrii multi si provine de la arborele treptei a cincea cum s-a spus mai inainte.

Share this post


Link to post

Solicit mai multe pareri:

 

Detin un tico din 1998 care are cam 120 mii km la bord. Problema fiind urmatoarea: tachetii au inceput sa bata. Ce urmari poate avea o reglare? motorul pateste ceva daca nu ii reglez? Nea mecanicu" mi-a spus ca daca ii reglez consuma mai mult si se uzeaza nujtu ce, o avea dreptate?

Share this post


Link to post

Asta e din seria: "N-o repara ca la carte, ca e posibil sa scapi de probleme si dupa aia te plictisesti!"...

Share this post


Link to post

Nu stie nimeni in cluj pe cineva priceput la tico,un service bun?.Am sunat la service-ul de pe dorobantil;or dar au spus ca nu se baga la reglaje tic0 si la inca unul(acelasi rezultat)As dori sa fac niste reglaje bune (tacheti,carb etc).problema tot persista adica un relantiu neregulat si cateodata chiar pica de aproape se opreste motoru.

Share this post


Link to post

@aricris

 

La Proton pe Calea Turzii aveau un aparat Bosch( de la fostul service Seoul Auto )cu care se faceau reglaje la motor.

Problema este ca ,dintre acei mecanici care se pricepeau la Tico ,mai sunt doar 2 pe care-i stiu si lucreaza la Service Skoda.

Share this post


Link to post

Merci.Osa ma interesez sa vad care se baga ,poate chiar sa-i caut la scoda pe vreo unul din cei doi.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...