Jump to content
Sign in to follow this  
Cristian W

Logan Diesel Vs Cielo Standard Gpl

Recommended Posts

N-o s-o ia reno in freza, toti spera sa se strice a lu' vecinul, si a lui nu. Si cumpara in continuare.

Share this post


Link to post

La bieleta antiruliu am pierdut o cifra ... e 121 RON ... iar cu tot cu nush ce bucsi e 220 RON.

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post
Oricum la SH vor scadea preturile la Logan vertiginos !!!...

 

Nu cred. Cand creste pretul la masina noua, creste si la SH.

Share this post


Link to post
Revin ... Primul pret este oentru Logan, iar al doilea este pentru Cielo ...

 

CAPOTA FATA ... 792 ... 504
CAPOTA SPATE ... 930 ... 440
ARIPA FATA ... 207 ... 165 / 335!
USA ... 906 ... 592 (fata) / 501 (spate)
LAMPA SPATE ... 155 ... 154
Set pistoane+segmenti R1 ... 1028 ... 270

Injectorul de Logan 1.4 e cu vreo 50 RON mai scump decat cel de Cielo.

 

 

WOW! ma bucur ca am ales Cielo! :)

Oricum... Loganistii sa-si stapaneasca sanatosi masinile! Eu sunt multumit de "Aurelia" mea. :) Cum ziceam si pe alt topic, primii 1000 km trebuie sa-i parcurg numai pe benzina, abia apoi pe GPL. Totusi am un consum de 8,36 l/100 km in conditiile in care parcurg zilnic drumul Buftea- Bucuresti Filaret si retur. Dimineata e mai liber, la pranz e aglomerat, uneori foarte aglomerat. Cred ca am , totusi, un consum bunicel.

Loganul ala 1,4 Benzina cat o lua "pe bune" in oras? :-?

Share this post


Link to post

Ironick, chiar ai Logan 1.4? A mea are cateva zile, deci motorul e nou-nout si nu consuma atat. Computerul afiseaza 9.2 mediu, deci nu cred sa sara de 10. Repet, asta in conditiile in care a mea e noua.

Si apoi, desigur, depinde si de felul in care conduci masina...

Share this post


Link to post

Nici iarna, nici vara (cu AC pornit) nu a sarit de 9,5. Si asta chiar daca ma grabesc.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Foarte inteligent, comparati piese de schimb intre o masina care 15 ani de fabricatie in spate si una de 2 ani care e "pe val". E clar ca piesele la Logan sunt mai scumpe din cauza monopolui Renault dar la cate masini se vand si colectii de kituri se trimit in strainatate e absolut normal sa fie penurie care se traduce prin pret mare.

Share this post


Link to post

Ma lasi! Care penurie? Cat costa proiectorul de solenza? Si cat costa acum acelasi proiector, care se numeste de logan?

Share this post


Link to post

Mie nu mi se pare normal sa platesc acum de 3 ori mai mult doar pentru ca e pe val.

Dar de, fraier e cine cumpara, nu cine vinde.

Problema la Logan e ca nu are doar 2 ani vechime, conceptia e oricum de acum 7-8 ani, deoarece incorporeaza tehnologii de la Clio lansat prin 1999, de motoare nu mai zic, motorul ala de 1.4 a aparut prima data cu carburator daca nu ma insel.

Asa ca diferenta la vechime de conceptie intre Cielo si Logan nu mai e asa mare.

Si mie mi se pare normal ca la o masina ieftina si intretinerea sa fie ieftina, dar nu-i asa.

Ca e de conceptie mai veche, nu zic nimic, nu ai cum sa vinzi masina ieftina cu cele mai noi tehnologii, dar cu faptul ca piesele sunt la fel de scumpe ca la orice model Renault, chiar si la cele nou aparute, cu asta nu pot sa fiu de acord.

ABS-ul, e trecut acolo pe hartie, este si in dotari, dar este un ABS de generatie veche, nu se compara cu ce e acum. Dar multi se pacalesc, isi inchipuie ca au acum frane de BMW. Dar e maaaaare diferenta.

S-a cam saturat lumea de imprimante de 1 milion cu cartuse de 2 milioane, ca sa fac o comparatie.

Mie, ca utilizator de Clio Symbol, masina usor superioara fata de Logan, dar nu cu mult, nu mi se pare ca Renault face cine stie ce masini, calitatea interiorului este inferioara fata de Matiz, in Matiz nu mi se parea ca sunt inconjurat de plastice chinezesti.

Consumabilele si ora de revizie sunt mai scumpe la Renault decat la matiz (am repere comune la Clio cu cele de Logan), desi calitatea este mai slaba. Am destule probleme la masina asta, de la care nu ma asteptam, avand in vedere ca imi goleste mai mult buzunarul, asta fara a lua in calcul consumul, ca n-are rost.

Cand am atras atentia in alta parte ca nu sunt multumit de masina, mi s-a bagat pacaleala la moda acum, in care tii masina 3-4 ani, dupa care scapi de ea. Bine, o tin 3-4 ani, da nici macar in primul an? In ritmul asta peste 10 ani o sa-i cada o roata de cum o cumpar.

Share this post


Link to post

Chestia asta ca tii masina 3 ani cat are garantie ca sa nu te omoare piesele mie mi se pare o aberatie. Si dupa 3 ani cui dreaq o vand ? O arunc ? Ca n-oi fi doar eu singurul destept care stie ca piesele sunt scumpe si te cam rupe la buzunar masinuta dupa 3 ani. Sunt exagerat de scumpe, Renault vrea sa scoata bani cu sacu de pe urma lor si cu asta basta.

 

Mai inteleg, un piston, un vibrochen, un ambreiaj, sa fie mai scumpe, dar tablaria frate, eu de-aici trag concluziile, asta de ce e dubla ca pret fata de Cielo, ca doar n-o importa si pe asta ?

 

Acu o problema personala: piesele de Dacie (1400) erau recunoscute pentru preturile mici si zic ca erau relativ fiabile, problema cred ca era masina care era depasita tehnic. Daca Renault a ales sa importe nu-stiu-cat la suta din piese din afara, eu zic (,) ca baietii au facut niste calcule din care rezulta ca ii duce mai ieftin asa, sa importe, decat sa retehnologizeze un pic . Atunci de ce piesele sunt infiorator mai scumpe decat cele care erau facute in tara ? Asta nu prea inteleg ...

Share this post


Link to post

Hei, Logan 1,4, sunteti OFF TOPIC cam de multisor... Se discuta de logan diesel aici versus Cielo STD GPL.

Share this post


Link to post

Afirmatia gresita a lui Laurentiu83 se poate combate simplu, prin simpla intrebare: Ce tip de ABS este mai nou decat Bosch 8.0?

Share this post


Link to post
Cat costa proiectorul de solenza? Si cat costa acum acelasi proiector, care se numeste de logan?

Oare de ce am eu asa un sentiment ca nu e unul si acelasi proiector? :-?

Or fi ele un pic umflate acum preturile la piese de schimb,dar sa vad o comparatie asemanatoare si peste 10 ani!Oare ce preturi aveau piesele de la cielo prin '96-97???

Share this post


Link to post

Oameni buni, preturile mari sunt din cauza lipsei retelelor de productie alternative. Deja au inceput sa apara dar mai dureaza pana vor avea un efect de a forta retelele de piese de origine sa scada pretul.

Va dau un exemplu: placute de frana originale sunt aproape 2 milioane iar la nicubarbu placute de frana de logan sunt 550 de mii. Deci usor, usor, pentru piesele de uzura vor exista producatori alternativi. Iar pentru celelalte exista CASCO.

Share this post


Link to post
Hei, Logan 1,4, sunteti OFF TOPIC cam de multisor... Se discuta de logan diesel aici versus Cielo STD GPL.

 

Mda... cand am deschis acest topic faceam comparatie intre Logan Diesel si Cielo GPL, mai ales din cauza faptului ca era vorba de "mers pe bani putini" :) .

Este adevarat insa ca la Logan, indiferet de model piesele si consumabilele sunt substantial mai scumpe ca la Cielo.

Acuma... sa nu fiu carcotas :P ... or fi mai bune, mai rezistente cele de Logan, nu? Poate de aia sunt de 2 ori mai scumpe? :dizzy:

Share this post


Link to post
Oare de ce am eu asa un sentiment ca nu e unul si acelasi proiector? :-?

Or fi ele un pic umflate acum preturile la piese de schimb,dar sa vad o comparatie asemanatoare si peste 10 ani!Oare ce preturi aveau piesele de la cielo prin '96-97???

S-ar putea sa nu fie chiar acelasi proiector, asa cum e diferit proiectorul de clio fata de cel de logan, la clio e diferita sticla, deci ar putea sa fie mici diferente, mai mult la cantitatea de sticla si de plastic, dar in nici un caz nu sa justifice diferenta.

Si la Clio nu e bine sa mergi cu ele aprinse cand ploua afara deoarece se sparg la soc termic. Sunt destui care s-au trezit cu ele sparte fara sa stie de ce si fara vreo zgarietura in bara. Eu ma feresc sa le aprind in astfel de conditii.

Share this post


Link to post

Am gasit intr-o zi un proiector de ceata de logan pe sosea =)) ,asta chiar e de ras,va ajunge sa se desmembreze cu totul daca ii pun un motor mai mare.  <img src= )">

:drinkers:

Share this post


Link to post

Mda... :mda: Dom'le mai am un pic si-am sa regret ca nu mi-am luat Logan Diesel!

La cat a inceput sa "suga" masina mea ( GPL) ma tem ca in curand am sa ajung sa-mi blestem... buzunarul. :(

Buftea- Bucuresti Filaret si retur zilnic, liber dimineata si cam aglomerat la pranz... si totusi a ajuns la 11,8 % Gpl , de unde la inceput a mers cu 9,5-11%.

Creste-creste... :wallbanger:

------------

Unde ie Loganu', sa vina Loganu'! :spumelagura: :spumelagura:

Share this post


Link to post

Pai si cu Loganul crezi ca scoteai sub 6%?

Share this post


Link to post

La urma urmei aici s-au spus pareri pro si contra. Sunt mai mult decat convins ca oricine citeste ar avea de unde alege tot felul de opinii. Dar rezultatul ii apartine cumparatorului si numai lui. Eu sustin tot ce am scris despre Cielo gpl. Nu stiu ce asteptari are fiecare, dar important este ca acestea sa nu depaseasca realitatea...

 

Cam la fel s-ar fi purtat si discutia despre Logan daca ar fi fost cazul... La urma urmei nu exista masina pe lumea asta care sa consume cat am vrea noi.

Share this post


Link to post

@Cristian W - Vinde cielo si ia un logan. Ce te retine ? Daca nu te deranjeaza zgomotul de motor diesel nu-i nici o problema, eu unul urasc masinile diesel oricare ar fi ele, tot o benzinara prefer.

Share this post


Link to post

CristianW, daca vorbesti de acelasi traseu pe care eu il fac aproape zilnic cu matizul la un consum de circa 8% benzina... adica traseul ala care e drum in lucru si pe care se merge 2 m si se sta 5 minute, iar pe respectiva bucata de drum rareori poti sa schimbi in treapta a 3-a... si apoi treci intersectia de la Gara de Nord... sau centrul Bucurestiului... apai cu parere de rau, dar n-ai ce-i face... Asta este Bucurestiul. Nubira mea se duce in 12% pe traseul respectiv, tot GPL, in conditiile in care in mod normal ia in jur de 10. N-ar strica sa faci si o verificare si un reglaj al instalatiei, adaptat stilului tau de mers.

Share this post


Link to post

Merci de sfaturi.

Hai sa va zic o treaba, am mai spus-o dar nu strica sa repet. Am trecut de la Lada 1200 si Moskvici 2141 ambele cu GPL, la Cielo cu GPL. Este un salt calitativ de netagaduit.

Pe de alta parte stiam ca la 8000 euro nu-mi iau Mercedes ori BMW. :D

Insa vazand cum consuma la inceput ( cand ce-i drept era MULT mai cald ca acum) si cum consuma acum... am avut o oarecare SUPARARE.

Sorin77 mi-a explicat ceva interesant aici si mi-a confirmat unele banuieli legate de "calitatea" GPL in Ro:

 

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...st&p=216546

----------

Daca ne refeream la calitatea motorinei... cred ca ar fi fost la fel de multe de spus.

Share this post


Link to post

Cristiane.. un motor pe injectie electronica, ce trebuie sa scoata un Euro 3, e complet altceva decat unul pe carburator, asa ca orice comparatie trebuie facuta sub semnul.. istoriei.

Din punctul meu de vedere, gazul e o gaselnita, un compromis al sanatatii buzunarului .. asa nici capra nici magar.

Share this post


Link to post

Cristian, stai ca vine iarna si creste pretul la GPL, sa vezi fericire :) )

 

PS> ce bine ca am diesel :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...